Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
-
Vendég
Lemezjátszó
Még 2 kérdés:- milyen kábelt ajánlanátok első körben a gyári RCA-as kábel lecserélésére, illteve a későbbiekben érdemes lenne-e a kart átkábeleztetni?
- illetve rontana-e a hangon, ha az eredeti fakávát (nem'tom a becsületes nevét) "lekopizva" legyártatnám asztalossal (csak az esztétika miatt, ez az alu , háát nem is tudom....) Vagy ez barmolás lenne?
1. Attól függ, mennyi a keret, milyen erősitőd, hangsugárzód van... az eredeti Thorens kábelnél 1-2 ezerért csak garantáltan rosszabbat kapsz. A belső átkábelezést nem ajánlom, akkor inkább jobb kart kell venni.
2. Megváltozna a hangja, nagy valószinűséggel nem előnyére.
- Speedy Gonzales
- V.I.P.

- Értékelés: 218
Lemezjátszó
Urak, köszönöm az eddigi válaszokat!
Még 2 kérdés:
- milyen kábelt ajánlanátok első körben a gyári RCA-as kábel lecserélésére, illteve a későbbiekben érdemes lenne-e a kart átkábeleztetni?
- illetve rontana-e a hangon, ha az eredeti fakávát (nem'tom a becsületes nevét) "lekopizva" legyártatnám asztalossal (csak az esztétika miatt, ez az alu , háát nem is tudom....) Vagy ez barmolás lenne?
Üdv: Speedy
Philips Cd950/Wiim Pro- Audio Note C - TMP Ant DAC SE - SAEC - Moth Series 30 - Kondo - Contrast Audio Model One AS-3 Reference
- arzachel
- V.I.P.

- Értékelés: 777
Lemezjátszó
mindenkinek: RB300-ból hogyan lehet roncsolás nélkül kivenni a hangszedő-oldali, a karkábeleket rögzítő dugót? köszi
A dugó közepén van egy feszítő stift.Azt nyomd befelé amíg bele nem esik a karcsőbe.Utána simán ki tudod húzni a dugót és a stiftet is ki tudod rázni a karcsőből.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
Lemezjátszó
lehetőleg újat szeretnék,inkább áldozok rá picit többet...Ha megtennétek nekem h egykét konkrét típust leírnátok,nagyon megköszönném!
Ilyen alacsony keretből sajnos egy ProJect Debut III-nál jobb gépet újonnan nemigen lehet kihizni.
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
Lemezjátszó
A shellek csatlakozásának (ami belemegy a karcsőbe) hányféle szabványa van? Nekem eddig ahány darab annyi féle, így mindegyiket csak a sajátjához tudom használni, pedig leegyszerűsíteni a hangszedő cserét ha hasonlítgatni akarnám. (meg valszeg nem szakadt volna el múltkor a kábel )
Lemezjátszó
mindenkinek: RB300-ból hogyan lehet roncsolás nélkül kivenni a hangszedő-oldali, a karkábeleket rögzítő dugót? köszi
Csavard ki az alaplap alján az anyát, és emeld ki a hangkart az alaplapból. A hangkar alján, a csőtest oldalán van egy hernyócsavar, az fogja a gumidugót.
Ennyi.
Lemezjátszó
lehetőleg újat szeretnék,inkább áldozok rá picit többet...Ha megtennétek nekem h egykét konkrét típust leírnátok,nagyon megköszönném!
Lemezjátszó
tudnál valamilyent ajánlani???
Bár nem tőlem kérdezted, de sztem egy szíjhajtásos Dual pont jó átlagos használatra. Van is belőle bőven eladó.
Lemezjátszó
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni,szeretnék vásásrolni egy lemezjátszót,átlagos itthoni használatra.Milyet érdemes venni?Én a Lenco L-3807-et nézegettem mi a véleményetek róla?
Előre is köszönöm segítségeteket : Dani
Ez egy DJ lemezjátszó. Ez nem átlagos otthoni használatra van. Ennyi pénzért már kapsz egész jó használt gépeket.
tudnál valamilyent ajánlani???
Lemezjátszó
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni,szeretnék vásásrolni egy lemezjátszót,átlagos itthoni használatra.Milyet érdemes venni?Én a Lenco L-3807-et nézegettem mi a véleményetek róla?
Ez egy DJ lemezjátszó. Ez nem átlagos otthoni használatra van. Ennyi pénzért már kapsz egész jó használt gépeket.
Lemezjátszó
Sziasztok!
-
Vendég
Lemezjátszó
gyorsan rájöttem (legalábbis remélem azt illusztrálja a kép), hogy a karbak is állítható magasságú
Ebben az esetben a Gradohoz semmiképpen se használj toldalékot. Az MM-ek általában kevésbé kényesek a kar bizonyos jellemzőire, talán jó lehet együtt. Nekem nincs vele tapasztalatom, már a Thorensem idejében is javában mozgótekercseztem:)
-
Vendég
Lemezjátszó
Antiskating, tűnyomás és egyéb paraméterek beállítása hogy történik?
Rögtön az elején: a tűnyomás [mértékegysége N/m^2 azaz Pa] tökéletesen érdektelen, neked a tűerő [kg*m/s^2 azaz N] fontos, melynek méréséhez tűerőmérlegre lesz szükséged. Jók lehetnek a lapos és nagy felbontású digitális ékszermérlegek (tűt közvetlenül fémfelületre nem rakunk!). 1 gramm a Föld felszínén, Európában nagyjából 9.81mN. A klasszikus tűerőmérők mérleghinta elven működnek, mN skálázásúak. A hangszedőgyártók többsége csak ajánlott tűerő tartományt szokott megadni, melynek a felső részével érdemes próbálkozni.
Az antiskatinget mérő/beállitó lemez nélkül csak pontatlanul lehet belőni, megnyutatásul annyit tudnék mondani, hogy tökéletes beállitás nincs, a szükséges skating ellenerő többek között még a barázda modulációjától is függ. Támpont híján a sercegés-pattogás fülelése segíthet, de tudni kell, hogy az ilyen-olyan, rossz(ul beállított) géppel sokszor lejátszott lemezek félrevisznek.
Alapszabály>> elsőként a lemezjátszót kell vízszintbe állítani. Aki igényes, függesztett futóműnél a dobozt is...
- Speedy Gonzales
- V.I.P.

Lemezjátszó
Antiskating, tűnyomás és egyéb paraméterek beállítása hogy történik?
Philips Cd950/Wiim Pro- Audio Note C - TMP Ant DAC SE - SAEC - Moth Series 30 - Kondo - Contrast Audio Model One AS-3 Reference
- Speedy Gonzales
- V.I.P.

Lemezjátszó
Na jó, tényleg nem bonyolult, de ahhoz túl sokat kellene kérdeznem Van olyan oldal ahol utána tudnék olvasni és kicsit művelődni ezen a téren?
A http://www.theanalogdept.com és a http://www.audioasylum.com oldalakon rengeteg Thorens-infót találsz.
Valóban, a theanalogdept-en már nézelődtem, tényleg nagyon hasznos!
Pl. gyorsan rájöttem (legalábbis remélem azt illusztrálja a kép), hogy a karbak is állítható magasságú:
Lemezjátszó
Na jó, tényleg nem bonyolult, de ahhoz túl sokat kellene kérdeznem Van olyan oldal ahol utána tudnék olvasni és kicsit művelődni ezen a téren?
A http://www.theanalogdept.com és a http://www.audioasylum.com oldalakon rengeteg Thorens-infót találsz.
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
Lemezjátszó
A Shure M75-ös sorozatnak mennyire különböznek a tűi? Akarok venni hozzá egy utángyártottat, de ennek a sorozatnak van vagy 20 féle számozása a tűk meg kinézetre tök egyformák
Ja és mi az a Tonnadel ? Egy gyártó? Vagy az utánygyártott vicekvacak németül?
Itt van Neked egy, elliptikus gyémánttal:
http://cgi.ebay.de/N75-ED-Ersatznadel-f ... 286.c0.m14
A Tonnadel annyit tesz, hogy hangszedőbe való tű.
Köszi, csak azért kérdeztem mert jó áron találtam utángyártottat (kb ehhez képest fél áron), csak az eladó nem tudja pontosan, hogy mihez jó, csak valami azonosítási számokat tudott megadni ahhoz viszont semmit nem találtam.
- Speedy Gonzales
- V.I.P.

Lemezjátszó
Itt pedig az oldal alja felé találsz egy Thorens sablont, ami Neked kell:
Thorens protractor
Na jó, tényleg nem bonyolult, de ahhoz túl sokat kellene kérdeznem
Van olyan oldal ahol utána tudnék olvasni és kicsit művelődni ezen a téren?
- Speedy Gonzales
- V.I.P.

Lemezjátszó
No, így lehet, hogy bajban leszek, mert a karbak (szerintem legalábbis) nem állítható... ezeknek a paramétereknek a pontos beállítását hogy/ vagy hol lehet ellenőrizni, ellenőriztetni?Hangszedőnek Grado Gold-ban gondolkodom.
VTA--val bajban nem leszel, mert szerintem ott inkább a Grado fölé kell majd alátét. Ha a meglévő nem jó, akkor megfelelő alulemezből készíttess egyet. Állandó külső vastagságú karcsőnél annak helyzete alapján a függőleges beállítás könnyedén ellenőrizhető. A Rega RB-nél is örök probléma a fix karbakmagassága, de létezik hozzá elegáns megoldás:
Igen, ahogy nézegettem, valószínűleg a Grado fölé kellhet (de lehet, hogy nem is kell, ez majd akkor kiderül). Ha én gyártatok ilyet, akkor annak a súlya a kar beállításánaál kompenzálható (nehezebb lesz ugyebár)? Nem tudom, érthető-e a kérdés...
Lemezjátszó
Köszönöm Dörmögi! megnézem ezt a protactort... bár egyre inkább az az érzésem, hogy valami szakit kellene keresnem, aki segít ezt megcsinálni. Ráadásul egy kis olajozás, karbantartás sem ártana szerintem ennek a cirka 30 éves masinának, akármilyen jó állapotú is.
Nincs mit. Az a TD145 azért nem egy olyan bonyolult masina, hogy némi tisztogatást, olajozást egyedül ne tudnál megcsinálni. A hangszedőbeállítást pedig minél hamarabb tanulod meg, annál jobb.
Itt pedig az oldal alja felé találsz egy Thorens sablont, ami Neked kell:
Thorens protractor
Heed Thesis rendszer
-
Vendég
Lemezjátszó
No, így lehet, hogy bajban leszek, mert a karbak (szerintem legalábbis) nem állítható... ezeknek a paramétereknek a pontos beállítását hogy/ vagy hol lehet ellenőrizni, ellenőriztetni?Hangszedőnek Grado Gold-ban gondolkodom.
VTA--val bajban nem leszel, mert szerintem ott inkább a Grado fölé kell majd alátét. Ha a meglévő nem jó, akkor megfelelő alulemezből készíttess egyet. Állandó külső vastagságú karcsőnél annak helyzete alapján a függőleges beállítás könnyedén ellenőrizhető. A Rega RB-nél is örök probléma a fix karbakmagassága, de létezik hozzá elegáns megoldás:
- Speedy Gonzales
- V.I.P.

Lemezjátszó
Igen, sejtettem, de nem tudtam ilyen profin definiálni No, így lehet, hogy bajban leszek, mert a karbak (szerintem legalábbis) nem állítható... ezeknek a paramétereknek a pontos beállítását hogy/ vagy hol lehet ellenőrizni, ellenőriztetni?
Hangszedőnek Grado Gold-ban gondolkodom.
Kellene szerezned egy Thorens sablont, bár lehet, hogy egy universal protractor is megteszi, azt netről is le tudod tölteni. A VTA-t szemre tudod beállítani, a lényeg az, hogy a hangszedő alja és a kar párhuzamos legyen a lemez felületével, amikor a tű a lemezen van. A Grado Gold szerintem jó ötlet.
Köszönöm Dörmögi! megnézem ezt a protactort... bár egyre inkább az az érzésem, hogy valami szakit kellene keresnem, aki segít ezt megcsinálni. Ráadásul egy kis olajozás, karbantartás sem ártana szerintem ennek a cirka 30 éves masinának, akármilyen jó állapotú is.
Lenne még ez a rondaság is Lenco L75.
Azért nem olyan ronda az....
Annyira nem na ,de akkor melyiket?
Erre mondtad, hogy ronda?!
Bár igaz, egy "kicsit" módosítottam rajt.
Szép.
Az enyém csak ilyen, fekete shell-el.
Lemezjátszó
Lenne még ez a rondaság is Lenco L75.
Azért nem olyan ronda az....
Annyira nem na ,de akkor melyiket?
Erre mondtad, hogy ronda?!
Bár igaz, egy "kicsit" módosítottam rajt.
Szép.
Az enyém csak ilyen, fekete shell-el.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Lemezjátszó
Igen, sejtettem, de nem tudtam ilyen profin definiálni No, így lehet, hogy bajban leszek, mert a karbak (szerintem legalábbis) nem állítható... ezeknek a paramétereknek a pontos beállítását hogy/ vagy hol lehet ellenőrizni, ellenőriztetni?
Hangszedőnek Grado Gold-ban gondolkodom.
Kellene szerezned egy Thorens sablont, bár lehet, hogy egy universal protractor is megteszi, azt netről is le tudod tölteni. A VTA-t szemre tudod beállítani, a lényeg az, hogy a hangszedő alja és a kar párhuzamos legyen a lemez felületével, amikor a tű a lemezen van. A Grado Gold szerintem jó ötlet.
Heed Thesis rendszer
- Speedy Gonzales
- V.I.P.

Lemezjátszó
Sajnos ez az LP-zés tényleg "úri sport" lett, ki kell nyitni hozzá a pénztárcát...
Mihez képest úri? 20 éve egy alapszintű(!) hifi kazettás deckért egyhavi átlagfizetést kellett leszurkolni. Nem az LP-zés lett úri sport, hanem az "urak" száma fogyatkozott meg feltűnően Magyarországon ("úr"=középosztálybeli).
Jogos, egyébként csak arra gondoltam, hogy használtan,akár 20-30 évesen is elég jól tartják az árukat. Bár ez befektetési oldalról pozitív dolog
A 20 évvel ezelőtti dolgokról nem nyilatkoznék, még a az iskolatáska cipelésével voltam bőven elfoglalva.