Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Accuton kerámia és gyémánt hangsugárzók
- Marci bácsi
- Fórumlakó

- Értékelés: 58
Nem értem hogy jön ide ez a Fekete. Én Gerhard Hirt-ről beszélek, az Ayon tulajáról...
A Stefan Fekete tervezte a Lumen hangfalakat,talán az Ayon-okat is és most a Consensus Audio hangfalait tervezi.
(Ezek magasabb minőségi kategóriát képviselnek,mint a Lumen White dobozok.)
Úgy keveredett ide,hogy úgy tudtam idáig,hogy a LW cég is az övé...
Azért neki jobban elhinném,hogy jobb a Ring Radiator,mint az Accuton gyémánt...
Ez a kép honnan van? Jól látom, hogy hátul és oldalt Acoustic System rezonátorok vannak?
- Marci bácsi
- Fórumlakó

Eddig elfelejtettem, ezért most jegyzem meg: tudtommal csak az Ayon gyárt olyan kerámiás hangfalakat, melyeket SE erősítőkkel meg lehet hajtani....
- Marci bácsi
- Fórumlakó

- ValhallA
- Tizezresek klubja

- Értékelés: 8134
A tavalyi hifisón nekem az egyik legjobb - ha nem a legjobb hang - itt volt hallható.
Ez így van.Szerintem a zongoralakk Gyrfalcon volt a kiállítás magasan legnagyobb esztétikai élménye is egyben.
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)
A képen én és a Gyrfalcon 2008-ban...
Olvasgatlak benneteket, de eddig nem mertem hozzászólni, olyan érdekes dolgokat osztotok meg velem, hogy nem akartam megszakítani a sort.
A tavalyi hifisón nekem az egyik legjobb - ha nem a legjobb hang - itt volt hallható.
És meg kell valljam nagyon gyönyörűek ezek a dobozok külsőre is. Egyszerűen tiszta formák semmi túlkapás. Remélem egyszer eljutok még, hogy újra meghallgassam őket.
CDP-XE700SL, eSeLSound DAC No.1., eSeLSound Power Art, Spendor S8e, Tiger & Zimonyi cables
- Marci bácsi
- Fórumlakó

Ja, az már el lett adva, utána lett rendelve a mostani. A képen a Crossfire erősítő van....
- Marci bácsi
- Fórumlakó

A Condor számomra megint egy sötét folt.
Hogyan pozicionálták oda ahová került?
Igaz,hogy az ATC driver klasszis,viszont az Accuton-Eton párosítás szinte kiált magáért,illetve összenőtt az évek folyamán a referencia dobozok(Lásd,Avalon,Kharma) világában.(Még Gerhard úr szerint is jobb,bevallása szerint az Accuton közép.)
Lehetséges,hogy akiknek furcsa,megszokhatatlan az "elektrosztatikus szerű" átláthatóság,azoknak is próbált alternatívát kínálni a referencia osztályban?
Ezt én is furcsállom. Ez egy régebbi hangfala, s valamiért megtartotta, talán van legyártva néhány doboz. bár ez utóbbit kétlem, mert amit gyártanak, azt rögtön el is viszik. Ázsiába pl. tucatjával viszik a gyrfalconokat és egyéb termékeket, de pl. volt egy Amcsi kereskedő, aki egyszerre 120 (!) erősítőt rendelt egy típusból.
Úgy veszem észre nála, hogy egyszerre sok különböző ízlés és vásárló réteget is ki akar szolgálni, tehát nem csak olyanokat gyárt, amit ő magának legjobbnak tart.
- Marci bácsi
- Fórumlakó

Igaz a Crane,valami hihetetlen,tizenmilliós árkategóriát képvisel tudtommal...
Hetvenvalahány ezer euró...
- Marci bácsi
- Fórumlakó

Így már egyetértünk! Viszont egy referencia hangfalnál(pláne Lumen White...)nem a design elemeket kellene előtérbe helyezni a teljesítmény rovására a csillagászati árszegmensben.
Viszont akkor jelen esetben az Ayon termékek jobbak,mint az abszolút referenciának általuk kikiáltott(Gerhard) Lumen White.Kivéve persze,ha valami csodát nem tettek a keresztváltóval...
Nekem úgy tűnik, hogy az Ayon a fő márkája...
- ValhallA
- Tizezresek klubja

To right, Stefan Fekete proudly posed with the Lightning.
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)
- ValhallA
- Tizezresek klubja

Az általa legjobb hangúnak tartott összeállítást az Eagle-ben és a Crane-ben alkalmazza (ez ő mondta). Mindkettőben Ring van és 9 colos mélynyomók. Az Aquila-ban szerintem design okokból hagyta a kisebbet....
Így már egyetértünk! Viszont egy referencia hangfalnál(pláne Lumen White...)nem a design elemeket kellene előtérbe helyezni a teljesítmény rovására a csillagászati árszegmensben.
Viszont akkor jelen esetben az Ayon termékek jobbak,mint az abszolút referenciának általuk kikiáltott(Gerhard) Lumen White.Kivéve persze,ha valami csodát nem tettek a keresztváltóval...
(Én viszont a fizikában hiszek,nem a csodában.)
Igaz a Crane,valami hihetetlen,tizenmilliós árkategóriát képvisel tudtommal...
A Condor számomra megint egy sötét folt.
Hogyan pozicionálták oda ahová került?
Igaz,hogy az ATC driver klasszis,viszont az Accuton-Eton párosítás szinte kiált magáért,illetve összenőtt az évek folyamán a referencia dobozok(Lásd,Avalon,Kharma) világában.(Még Gerhard úr szerint is jobb,bevallása szerint az Accuton közép.)
Lehetséges,hogy akiknek furcsa,megszokhatatlan az "elektrosztatikus szerű" átláthatóság,azoknak is próbált alternatívát kínálni a referencia osztályban?
Ne érts félre,nem bosszantani akarlak nem azért fejtegetem a dolgokat,egyszerűen Gerhard úr hiányában,nincs kinek szegezzem a kérdéseimet.
Tisztában vagyok vele,hogy nem kötelességed tudnod a válaszokat.
Mindössze egyszerű okfejtések,feltevések a hozzászólásaim.
- Marci bácsi
- Fórumlakó

- Marci bácsi
- Fórumlakó

Nem tudom... !36_7_11.gif' />' /><!--endemo-->' /><!--endemo-->
Nem akarok gonoszkodni,de még ha Gerhard úrnak jobb is a 7"os driver,nekem nem.
A különbség hatalmas volt a Cassiano és az Arabba között basszus kiterjesztésben...
(2x173mm vs 3x220mm)
Az általa legjobb hangúnak tartott összeállítást az Eagle-ben és a Crane-ben alkalmazza (ez ő mondta). Mindkettőben Ring van és 9 colos mélynyomók. Az Aquila-ban szerintem design okokból hagyta a kisebbet....
- ValhallA
- Tizezresek klubja

Nem tudom... !36_7_11.gif' />' /><!--endemo-->
Nem akarok gonoszkodni,de még ha Gerhard úrnak jobb is a 7"os driver,nekem nem.
A különbség hatalmas volt a Cassiano és az Arabba között basszus kiterjesztésben...
(2x173mm vs 3x220mm)
- Marci bácsi
- Fórumlakó

Ez biztosan nem így van. Többször rákérdeztünk már erre, nincs semmi misztika meg "titok", mint mondtam, Gerhardnak egyszerűen jobban tetszik a Ring hangja, mint a gyémánté. Az Aquila cirka 50 ezer euró, a gyémántos Gyrfalcon 20 ezer alatt van, tehát nem az árról van szó....
A 7"os basszus hangszórónak is jobban tetszik neki a hangja,mint a 9"-os referencia Accutonnak?
Nem tudom... !36_7_11.gif' />
- Kovács Emil
- V.I.P.

- Értékelés: 34
Különösen hasonlít ez nekem a Dynaudio Evidence sorozathoz ,vagy csak képzelődöm?
Szerintem nem képzelődsz...
Nem semmi,ahogy összehozták a cuccot a srácok...A tömör alumíniumból kimart előlap pedig nagyon szép munka.
Hát akkor le a kalappal előttük.
- ValhallA
- Tizezresek klubja

Különösen hasonlít ez nekem a Dynaudio Evidence sorozathoz ,vagy csak képzelődöm?
Szerintem nem képzelődsz...
Nem semmi,ahogy összehozták a cuccot a srácok...A tömör alumíniumból kimart előlap pedig nagyon szép munka.
- Kovács Emil
- V.I.P.

Így is lehet.:http://www.nordic-audio.de/doku.php/mag ... i-akademie
- ValhallA
- Tizezresek klubja

Ez biztosan nem így van. Többször rákérdeztünk már erre, nincs semmi misztika meg "titok", mint mondtam, Gerhardnak egyszerűen jobban tetszik a Ring hangja, mint a gyémánté. Az Aquila cirka 50 ezer euró, a gyémántos Gyrfalcon 20 ezer alatt van, tehát nem az árról van szó....
A 7"os basszus hangszórónak is jobban tetszik neki a hangja,mint a 9"-os referencia Accutonnak?
- Marci bácsi
- Fórumlakó

Az új Lumen White Aquila,beépített driverekben egyértelmű visszalépés a Diamond Light után...
Gyanítom a piac átrendeződésére volt kénytelen költséghatékony(abb) dobozok megjelenésével válaszolni.
- Kovács Emil
- V.I.P.

Gratulálok a termékekhez ,nagyon szépek...
- ValhallA
- Tizezresek klubja

Ayonokat már nem Fekete tervezte.
Úgy tudom, hogy Consensus dobozainak formáját Frank Tchang tervezte az Acoustic Systemstől.
Mind a kettő férfi neve említésre kerül a Consensus weblapon.Gondolom a Fekete felelős a technikai részért,megszólalásért,míg Frank Tchang a designer feladatokat látja el.
Az új Lumen White Aquila,beépített driverekben egyértelmű visszalépés a Diamond Light után...
Gyanítom a piac átrendeződésére volt kénytelen költséghatékony(abb) dobozok megjelenésével válaszolni.
Akik valami hasonló érzésre vágynak,mint amilyen a Diamond Light volt,azoknak marad az Isophon Arabba.
- Marci bácsi
- Fórumlakó

Nem értem hogy jön ide ez a Fekete. Én Gerhard Hirt-ről beszélek, az Ayon tulajáról...
A Stefan Fekete tervezte a Lumen hangfalakat,talán az Ayon-okat is és most a Consensus Audio hangfalait tervezi.
(Ezek magasabb minőségi kategóriát képviselnek,mint a Lumen White dobozok.)
Úgy keveredett ide,hogy úgy tudtam idáig,hogy a LW cég is az övé...
Azért neki jobban elhinném,hogy jobb a Ring Radiator,mint az Accuton gyémánt...
Ayonokat már nem Fekete tervezte.
Úgy tudom, hogy Consensus dobozainak formáját Frank Tchang tervezte az Acoustic Systemstől.
- ValhallA
- Tizezresek klubja

Ezekbe is azok a kerámia hsz-ek vannak?
Se szeri,se száma azoknak a cégeknek,akik ezeket a drivereket építik be a hangfalaikba.
Egyre többen vannak...
Ezekbe is azok a kerámia hsz-ek vannak?
2.0: Erősítő :Dual CV 1460 Hangfal: DIY Forrás: Gép