Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Békés, boldog karácsonyt kíván mindenkinek az AVX team!
Lemezjátszó
-
Vendég
Lemezjátszó
Ezt nehezíti, hogy a Thorensnek gyárilag nincs földkábele. (legalábbis az enyémnek biztos nincs)
Hmmm.... akkor lehet h meg is van a hiba oka?
Az erős RFI (rádiófrekvenciás interferecia) lehet földhurok következménye is, bár olyankor rendszerint a maci is kibújik barlagjából. A HG által vázolt földelési problémával akkor állunk szemben, ha a phono fémházára illetve a karcsőre hosszabb drótdarabot érintve megváltozik a rádióműsor hangereje:-)
- mishow
- V.I.P.

- Értékelés: 2610
Lemezjátszó
Ezt nehezíti, hogy a Thorensnek gyárilag nincs földkábele. (legalábbis az enyémnek biztos nincs)
Hmmm.... akkor lehet h meg is van a hiba oka?
- mishow
- V.I.P.

- Értékelés: 2610
Lemezjátszó
Nekem is volt hasonló problémám a Heed Questar-ral.Kíváncsi vagyok a megoldásra.
HG lentebb már adott egy megoldási javaslatot:
- árnyékolások és földelések ellenőrzése és ha valahol hiányosság van, akkor ezek megszüntetése,
- ha ez nem segít profi szűrő alkalmazása szakember segítségével.
Én ugyan laikus vagyok ezekben a kérdésekben, de számomra elég logikusan és ésszerűen hangzik.
Lemezjátszó
...MM szinten nem illene ilyen dolognak történnie, de ha igen, próbáld meg az LP játszó földjét a phono házához kötni, azt pedig a hálózati védőföldhöz.
...
Lemezjátszó
Sziasztok,Az aláírásban szereplő HIFI szerkezetem van.
A problémám az, hogy időnként véletlenszerű tunerként funkcionál, holott tuner az nincs is benne.
Megfigyeltem, hogy a dolog akkor fordul csak elő, ha az erősítő arra a bemenetre van kapcsolva, ami az előerősítő (azaz a lemezjátszó) felől jön. Ha CD vagy DVD vagy "üres" bemeneten van, akkor nincs nem várt rádióadás.
Ha viszont a Thorens - Heed - Bodor vonal van aktiválva, akkor időnként halkan (néha hangosabban) szól a rádió (de nem az LGT szám, hanem valami szláv nyelvű bazseva).
Please help, nagyon bosszant.
Bármilyen extra infót megnézek, ha kell.
Hálás köszönet, Jana
Nekem is volt hasonló problémám a Heed Questar-ral.
Kíváncsi vagyok a megoldásra.
Lemezjátszó
A problémám az, hogy időnként véletlenszerű tunerként funkcionál, holott tuner az nincs is benne. :lol!:
De van, csak azt extraként vetted. :lol!:
Nincs is jobb egy kis detektoros RÁDIÓnál ! :kiraly:
-
Vendég
Lemezjátszó
A problémám az, hogy időnként véletlenszerű tunerként funkcionál, holott tuner az nincs is benne. :lol!:
De van, csak azt extraként vetted. :kiraly:
A probléma oka az, hogy valamelyik készüléked bemenetére érkező rádiófrekvenciás jel bejut a készülékbe és annak valamelyik fokozatán, ami nemlineáris, amplitúdó demoduláció következik be és így hallod a rádiót.
Védekezni lehet ellene kellően árnyékolt összekötő kábelekkel, leföldelt házú készülékekkel. Célszerű az LP játszót is leföldelni.
MM szinten nem illene ilyen dolognak történnie, de ha igen, próbáld meg az LP játszó földjét a phono házához kötni, azt pedig a hálózati védőföldhöz.
Bonyolultabb esetben csak bemeneti szűrőtag segít, de azt csak szakemberre bízd.
Az távol tartja a rádiófrekvenciás jeleket az elektronikától.
Lemezjátszó
Sziasztok,
Az aláírásban szereplő HIFI szerkezetem van.
Megfigyeltem, hogy a dolog akkor fordul csak elő, ha az erősítő arra a bemenetre van kapcsolva, ami az előerősítő (azaz a lemezjátszó) felől jön. Ha CD vagy DVD vagy "üres" bemeneten van, akkor nincs nem várt rádióadás.
Ha viszont a Thorens - Heed - Bodor vonal van aktiválva, akkor időnként halkan (néha hangosabban) szól a rádió (de nem az LGT szám, hanem valami szláv nyelvű bazseva).
Please help, nagyon bosszant. :kiraly:
Bármilyen extra infót megnézek, ha kell.
Hálás köszönet, Jana
lp: Thorens TD160S; cd: H/K HD730; deck: Nikko ND-390II
amp: Bodor Audio BA-50 MK-II, Arcam Alpha3; preamp: Heed Audio Questar MM
hangfal: AR Status S20; kábel: Klotz adat, CAT8 hang; állvány: Söund Arts
amp: Bodor Audio BA-50 MK-II, Arcam Alpha3; preamp: Heed Audio Questar MM
hangfal: AR Status S20; kábel: Klotz adat, CAT8 hang; állvány: Söund Arts
-
Vendég
Lemezjátszó
Ezt találtam képlemezjátszó ügyben. Érdekes történeti áttekintés a múlt századból, megéri végignézni!
CED in the History of Media Technology
Lemezjátszó
Vagy az adna képet, és/vagy én vágnék pofátkat, és/vagy a pickup dobna hátast.Ami azért így együtt nem rossz látvány. :lol!:
:kiraly: majd fotót a hátasról... :lol!: please
Lemezjátszó
A régi nagy méretű (LP méretű) video lemezt meg kéne próbálni ,hátha lejátszható a lemezjátszón. Az még lehet képet is adna... :lol!: Vagy nem? :kiraly:
A Telefunken cég kifejlesztett egy képlemezjátszót amely gyémánt tűvel játszotta le a speciális lemezt ,de sajnos már a bemutatóján is előfordult a tűtörés . :lol!: :lol!:
Szóval nem igazán vált be ....
-
Vendég
Lemezjátszó
Vagy az adna képet, és/vagy én vágnék pofátkat, és/vagy a pickup dobna hátast.
Ami azért így együtt nem rossz látvány. :lol!:
Lemezjátszó
A régi nagy méretű (LP méretű) video lemezt meg kéne próbálni ,hátha lejátszható a lemezjátszón. Az még lehet képet is adna... :lol!:
Vagy nem? :kiraly:
-
Vendég
Lemezjátszó
Mindenki injektalja be a next generationba a vinyl szeretetet. :lol!:
Kép nélkül!
Lemezjátszó
Édes volt... :kiraly:
Udvozlom tetted! Mindenki injektalja be a next generationba a vinyl szeretetet. :lol!:
-
Vendég
Lemezjátszó
Ma lemezjátszóztunk a lányaimmal (6-8-10). Elmagyaráztam, hogy kb. hogy működik, mennyire érzékeny, s rajtam kívül ehhez senki nem nyúlhat. Megértették, felraktam egy lemezt (ők kérték a négy évszakot), leültek, s ahogy elindul a sercegés, kérdezi a középső, hogy a tévén is lesz majd kép, míg a zene szól?
Édes volt... :lol!:
Lemezjátszó
Szerintem érdemes lenne kicserélni a tűt vagy a hangszedőt, igencsak rommá lehet már kopva. Itt vagy itt kapsz bele új tűt. De ennél olcsóbban kapsz egy új Audio Technica AT 95 E hangszedőt, érdemes azt is megfontolni.
Köszönöm a linkeket és a tanácsot ezen már el tudok indulni.
Lemezjátszó: Dual 505-3, Shure M97xE Magnó: Aiwa AD-F910
PC zene: Behringer UCA202, Foobar, ASIO4ALL
Erősítő: NAD 3220PE Hangfal: Tannoy Mercury Mx2
Mozi: Denon AVR-1513, Tannoy, Asrock E350M1, KODI
Lemezjátszó
Sziasztok!Beszereztem nemrég egy Dual 601 lemezjátszót. Sajnos a benne lévő fejhez nem találtam adatlapot ezért beállítottam a tűnyomást és anti-skatinget 1,5-re, de mivel ugrott a tű fokozatosan felmentem egészen 2,5-ig. Javult, de nem lett jó teljesen. Arra gondolok, hogy a tű ami benne van az használhatatlan (az eladó írta, hogy cserére érett). Szeretném kicserélni. A benne lévő hangszedő a felirat szerint "Dual M 20 E", de ilyen néven nem találtam semmi használhatót a neten.
Megtudnátok mondani, hogy lehet-e ebbe tűt kapni és ha igen akkor hol? Vagy milyen néven keressem?
Illetve, egy másik kérdés: hogyan tudnék arról megbizonyosodni (a tűcserén kívül), hogy biztosan a rossz tű okozza-e az ugrálást?
Köszönöm Lancelot
Szerintem érdemes lenne kicserélni a tűt vagy a hangszedőt, igencsak rommá lehet már kopva. Itt vagy itt kapsz bele új tűt. De ennél olcsóbban kapsz egy új Audio Technica AT 95 E hangszedőt, érdemes azt is megfontolni.
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
Lemezjátszó
www.vinylengine.com, + jönnek még az okosok...
Köszi, ott jártam már. A lemezjátszót megtaláltam, de a hangszedőt nem. :foto: De lehet, hogy nem jól kerestem.
Lemezjátszó
Sziasztok!
Beszereztem nemrég egy Dual 601 lemezjátszót. Sajnos a benne lévő fejhez nem találtam adatlapot ezért beállítottam a tűnyomást és anti-skatinget 1,5-re, de mivel ugrott a tű fokozatosan felmentem egészen 2,5-ig. Javult, de nem lett jó teljesen. Arra gondolok, hogy a tű ami benne van az használhatatlan (az eladó írta, hogy cserére érett). Szeretném kicserélni. A benne lévő hangszedő a felirat szerint "Dual M 20 E", de ilyen néven nem találtam semmi használhatót a neten.
Megtudnátok mondani, hogy lehet-e ebbe tűt kapni és ha igen akkor hol? Vagy milyen néven keressem?
Illetve, egy másik kérdés: hogyan tudnék arról megbizonyosodni (a tűcserén kívül), hogy biztosan a rossz tű okozza-e az ugrálást?
Köszönöm Lancelot
Lemezjátszó
Ezt így kell használni, ahogy a képen van! Arra azért vigyázz, hogy a túlnyúlás mellett, a shell-ben párhuzamosan "fusson" a hangszedő.
Köszönöm szépen, akkor jól csináltam :foto:
Igen a párhuzamoságra is oda figyelek.
Lemezjátszó
A Kép:
My Webpage
Ezt így kell használni, ahogy a képen van! Arra azért vigyázz, hogy a túlnyúlás mellett, a shell-ben párhuzamosan "fusson" a hangszedő.
Lemezjátszó
Van nekem egy Dual 505/3-as lemezjátszóm, azt írja a leírás,hogy a 221mm az ajánlot karhossz(effective tonearm lenght) .Ezt ,hogy tudom beállitani?
Az effektív karhossz, a kar függőleges csapágypontja, és a hangszedő tűhegye közötti távolság, ennek kell 221 mm-nek lennie!
Akkor amit letöltöttem sablont és kivágtam azt a karvég és a tűvéghez kell mérnem?
Attól függ, milyen sablon! Tegyél fel róla képet.
A legtöbb sablont, a tányér központi csapjára húzzák rá...
A Kép:
My Webpage