Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Kábelezzünk
Sziasztok!Kérnék tanácsot ár/érték arányban egy jó minőségű Fiú RCA-3,5mm JACK kábellel kapcsolatban. Szerintem itt veszik el a zeném 90% és ezt a részt most első hallgatás után is szeretném megerősíteni a komponensek között. Előre is köszi a tanácsokat!
vegyél KLOTZ sztereó mikrofon kábelt pl.
házilag érdemes az ilyet megcsinálni, jó minőségű RCA dugókkal (egy db több mint 800HUF). jó minőségű JACK-re meg vadászni kell, mert elönt minket a sz.r e téren.
SYNOLOGY|ZIDOO Z30PRO|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO|CHORD MOJO|DAN CLARK NOIRE X
-
Vendég
Kábelezzünk
Sziasztok!Kérnék tanácsot ár/érték arányban egy jó minőségű Fiú RCA-3,5mm JACK kábellel kapcsolatban. Szerintem itt veszik el a zeném 90% és ezt a részt most első hallgatás után is szeretném megerősíteni a komponensek között. Előre is köszi a tanácsokat!
Ezeket igazán jó minőségben még nem láttam, kell csináltatni és akkor jó is és olcsóbb is...
Kábelezzünk
Sziasztok!
Kérnék tanácsot ár/érték arányban egy jó minőségű Fiú RCA-3,5mm JACK kábellel kapcsolatban. Szerintem itt veszik el a zeném 90% és ezt a részt most első hallgatás után is szeretném megerősíteni a komponensek között. Előre is köszi a tanácsokat!
Otthon Aiyima A80 --> Zimonyi --> Wharfedale Linton 85th Anniversary
Dolgozószoba Aiyima A80 --> Canare 2S11F --> Polk Audio Essential ES20
Pince/Kert Edifier MR3
Munkahely Jcally JM20 Max --> Truthear GATE IEM
Már nem hifizem hála ASR-en Amirnak és Erinnek.
Dolgozószoba Aiyima A80 --> Canare 2S11F --> Polk Audio Essential ES20
Pince/Kert Edifier MR3
Munkahely Jcally JM20 Max --> Truthear GATE IEM
Már nem hifizem hála ASR-en Amirnak és Erinnek.
-
Vendég
Kábelezzünk
Magyarul egy eres. Sejtettem. Ami nem tömör, az meg több eres. Nálam a tömör ellentéte az üreges volt eddig.
Kábelezzünk
Mit értetek "tömör" kábel alatt? Inkább úgy kérdezem, hogy milyen a nem tömör kábel? :lol!:
Olyan, mint a villanydrót a falban. :kiraly:
Kábelezzünk
Mit értetek "tömör" kábel alatt? Inkább úgy kérdezem, hogy milyen a nem tömör kábel? :lol!:
a tömör pl a koax, tehát a nem tömör az a sodrott.
SYNOLOGY|ZIDOO Z30PRO|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO|CHORD MOJO|DAN CLARK NOIRE X
-
Vendég
Kábelezzünk
Kábelezzünk
Én is úgy vettem az excalibur kábelt, ha nem tetszik visszavásárolja.
Nos erre nem volt szükség pedig én elég szkeptikus vagyok a kábelekkel, de most már kezdem elfogadni hogy bizony is sokat dobhat vagy változtathat egy rendszer hangjában akár pozitív akár negatív irányban.
Múltkor haverokkal moziztunk (én már láttam a filmet) és mondja az egyik cimbim az egyik halk jelenetnél vibrál a telcsid...
... mondja nekem nem veszem fel???
Mondom neki: figyuzzál...
Majd 2-3 másodperc és akkor látja hogy ez a filmben van.
Jó nekik nincs közel sem olyan rendszerük mint nekem de rengeteget járnak moziba és bizony tátva maradt a szája.
Ezután mondta is ennyire szar a hang a moziban???
(Mondtam neki én már vagy 3 éve nem voltam debrecenben moziba mert a hanggal nem igazán vagyok megelégedve)
A centerből jött a hang de mikor először láttam a filmet én is azt hittem a telcsim vibrál.
Na ilyenkor azért én is mindig elmosolyodok.
A film a Clive Ovennel volt a Bűn Árfolyama, pedig maga a filmtől nem dobtam hátast.
Bocs az offért. :lol!:
Kábelezzünk
Milyen kábel ez az Excalibur?Milyen tipusú hangja van általánosságban?Ja,és egy lényeges kérdés:Milyen árfekvésű?
http://www.avx.hu/forum/index.php?showtopic=12776
Itt minden kérdésedre választ kaphatsz.
Köszönöm!
Végig olvastam a topicot és azt hiszem felveszem vele a kapcsolatot.Még az is kiderült,hogy egy kerületben lakunk :lol!:
Ennyi emberke csak nem nyúlhatott mellé a kábeleivel :kiraly: .
Kábelezzünk
Ezzel kapcsolatban szeretnék tanácsot is kérni,hogy melyik lenne jó talán:DNM Reson,Arzachel?
Hát én nem sok változatot hallgattam meg a márkásabb kábelekből, egyszerű olcsó tömör rézből viszont kipróbáltam néhány változatot (most is megvannak a pincében). Kipróbáltam egy Neotech sodrottat, de az nem tetszett. VibaVoice csinált nekem egy Cat5-ös fonatot (azt hiszem Cat5 volt), de azt is visszavittem, mert jobb volt a sima rézdrót (VBV-féle selyemszigetelésű IC-kábel sem maradt itt, nem éreztem változást a SATA-kábelhez képest). Aztán letétbe kértem a legolcsóbb, 3 eres Alisca Black Line kábelből (bár ez is elég húzós árú volt nekem) és az itt is maradt. Megtartotta a - számomra - jellegzetes tömör rézdrót-előnyöket, de mindenből többet adott és magabiztosabb volt (bár ez litze szerkezetű). Azóta is ez van, már lassan 2 éve és azóta meg vagyok elégedve vele (bár a hifizést lassacskán abbahagytam).
Kábelezzünk
Milyen kábel ez az Excalibur?Milyen tipusú hangja van általánosságban?Ja,és egy lényeges kérdés:Milyen árfekvésű?
http://www.avx.hu/forum/index.php?showtopic=12776
Itt minden kérdésedre választ kaphatsz.
Kábelezzünk
Egszerű rendszerem van.Így Cat 5 vagy monitor atmos air 600FT-s????
A Cat5-öt felejtsd el. Könnyen találni nála jobbat. Én a helyedben azt a 600Ft-os Monitort is elfelejteném. Hajszállal, ha jobb a sima Cat5-nél. De a 3-as fonatnál, már lehet, hogy nem lenne jobb.
Ha Cat, akkor inkább Cat7(1200Mhz-es). Vagy fogadd meg Dbrnsk tanácsát, és egy olcsóbb belépő VdH, vagy használtan vmi jobb kábel. Az a baj, hogy 5eFt/m alatt nem igen találni olyan kábelt, amely ne mosna, vagy maszatolna, vagy ne emelne ki vmit. Ezalól kivétel a DNM(kb. 3600Ft/m).
Diy hangfalak: Dynaudio és szélessávú
Linn
Devialet
Linn
Devialet
Kábelezzünk
Kábelezzünk
Leírnám az én történetemet a hangfalkábelekkel kapcsolatban, történt tavaly ősszel, hogy elkezdtem az akkori rendszerem cseréjét, a hangfallal kezdtem mert ez tűnt a leggyengébb láncszemnek (JPW ml 410), helyette lett 1 álló doboz (mission m34i) ami azért pozitív változást hozott, de még nem voltam elégedett így következett az erősítő, majd pár hónap múlva a cd pörgető, elég sok pénz ment bele (legalábbis nekem sok), mindig éreztem a változást a hangban jó irányban, de ugyanakkor megmaradt valami az előző rendszer hangjából. Igen a kábel... ami 1 monitor joker volt (600ft os kategória) mind a kettő rendszerben ugyanazt a hibát "követte el", mégpedig a hangosabb zenei részeknél (tuttiknál ha úgy tetszik) teljesen felborult a hang vékony visító lett, szinte hallgathatatlan volt, ilyenkor mindig le kellet halkítani a muzsikot.
Aztán csere Excalibur kábelére, és minden helyre állt, szívesen kipróbáltam volna a régi rendszeremben is, azt kell, hogy mondjam, hogy nekem a kábelekre költött pénz hozta a megnyugvást, biztos van most is hiba a hangban csak már nem hallom, majd újabb 10 év és elkezdem hallani.
Bocs, ez hosszú lett 1 picit.
Kábelezzünk
Egszerű rendszerem van.Így Cat 5 vagy monitor atmos air 600FT-s????
HTPC: Abit NF7, Ati 9550, XBMC , AV:Yamaha rx-v350,Hangf szett.: Cav dp880A (stereo)+jamos412 center+jamo surround (Theatre),monitor joker 2,5.Projektor:OptomaEp721
-
Vendég
Kábelezzünk
Találkoztam már olyannal akinek nem tetszett a rendszerében. :lol!:
Ez már csak így megy!
Semmi sem mehet bárhová, bárkinek.
-
Vendég
Kábelezzünk
Aki nem hiszi, azt várom szeretettel egy közös sírásra, mert megvannak még a régi kábeleim. :lol!:
Na azokat az ezüstözött rezeket érdemes meghallgatni, az tuti!
Sokat tanulhat belőle az ember.
-
Vendég
Kábelezzünk
A DNM nagyon jó kábel majdnem olyan jó mint az EXCALIBUR :kiraly:
De van akinek a DNM sem válik be...Találkoztam már olyannal akinek nem tetszett a rendszerében. :lol!:
Kábelezzünk
A DNM nagyon jó kábel majdnem olyan jó mint az EXCALIBUR :lol!:
Kábelezzünk
nem számít a kábel hang annyira ,mint amennyire hype-olják a dolgot.
Van benne igazság, ha belegondolok, hogy egy rossz rendszerből nem lesz jó egy ic- vagy hangfalkábel cserétől. Ha meg vagy elégedve amúgy, akkor lehet esetleg ezzel tuningolni, de ha nem tetszik a hang, akkor egy kábelcserétől sem fog tetszeni.
Én csak annyit ajánlanék, aki próbálkozni akar, legelőször egyszerű tömör szigetelt rézdróttal kísérletezzen akár többféle átmérőben (én évekig használtam ilyet, teljesen meg voltam velük elégedve). Én nem hagynám ki a magyar gyártókat sem a sorból. (a honlapomon összeszedtem őket) Nekem Alisca Black Line van, ami kicsit drágább, de én meg vagyok vele elégedve.
Robici!
Teljesen egyetértek veled,indulásként nagyon jó a mezei tömör vezeték.Én a Vdh cs-122-t cseréltem le miatta.pedig azelőtt bolondultam ezért a gyártóért.Végül beláttam,hogy az én rendszerembe idegesitő mosottságot,maszatolást vitt bele.Persze én is szeretnék egy kicsit feljebb lépni de kissé tanácstalan vagyok.Ami biztosnak látszik,hogy a tömör vezetékek felé mozdulnék.Ezzel kapcsolatban szeretnék tanácsot is kérni,hogy melyik lenne jó talán:DNM Reson,Arzachel?
Ezüstöt nem akarok többé,se a Rotel erősitő,se a B&W hangfal fém csipogói nem szeretik.Sajna elég sokáig tartott mire rájöttem (beismertem magamnak).
-
Vendég
Kábelezzünk
Én nem akarok meggyőzni senkit, majd megtapasztalja saját maga ezeket a dolgokat, csak az kicsit többe (idő-pénz) fog kerülni.
Ez így van szerintem is.
A kitaposott ösvényen mindig is könnyebb a haladás,persze ha valakinek az az irány nem megfelelő,vagy ha azt hiszi hogy egy új a saját maga által kitaposott ösvényen előbb célba ér hát legyen,lehet próbálkozni,senki sem szab gátat ennek.
Kábelezzünk
Én nem akarok meggyőzni senkit, majd megtapasztalja saját maga ezeket a dolgokat, csak az kicsit többe (idő-pénz) fog kerülni.
Ez így van szerintem is.
-
Vendég
Kábelezzünk
és a jelút csak egy szelete az egésznek.
De elég nagy szelete.
Nézd, mindenki úgy csinálja ahogy akarja. Mi segítőszándékkal írjuk (gondolom Te is) le azt, amit eddig tapasztaltunk, és nem szeretnénk, hogy feleslegesen fusson köröket valaki e témában, mint hogy mi is tettük. :lol!: Én nem akarok meggyőzni senkit, majd megtapasztalja saját maga ezeket a dolgokat, csak az kicsit többe (idő-pénz) fog kerülni.
:lol!:
:lol!: :kiraly:
Kábelezzünk
és a jelút csak egy szelete az egésznek.
De elég nagy szelete.
Nézd, mindenki úgy csinálja ahogy akarja. Mi segítőszándékkal írjuk (gondolom Te is) le azt, amit eddig tapasztaltunk, és nem szeretnénk, hogy feleslegesen fusson köröket valaki e témában, mint hogy mi is tettük. :kiraly: Én nem akarok meggyőzni senkit, majd megtapasztalja saját maga ezeket a dolgokat, csak az kicsit többe (idő-pénz) fog kerülni.
:lol!: