Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Nincs is ezzel gond addig még ezt ige módjára nem kezdik el hirdetni,megvezetve ezzel a kezdő enélkül is sok problémával küzdő rendszerépítőket.

Ez tetszik. Aki azt mondja, hogy ha tetszik úgy ahogy van, akkor inkább hagyd úgy, az megvezeti az embert. Én mást tartanék annak, de hát ki tudja.

Sztem ez nem neked szólt. :lol!:

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1316
Kapcsolat:

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Robici »

Van különbség aközött, ha valaki azt állítja, hogy nem számít és aközött, hogy nem számít annyira. Hogy aztán elektronikai szempontból hogy működik és mennyire számít 2-3 méter, azt nem tudom. A hangot viszont sok összetevő határozza meg és a jelút csak egy szelete az egésznek.

Nincs is ezzel gond addig még ezt ige módjára nem kezdik el hirdetni,megvezetve ezzel a kezdő enélkül is sok problémával küzdő rendszerépítőket.

Ez tetszik. Aki azt mondja, hogy ha tetszik úgy ahogy van, akkor inkább hagyd úgy, az megvezeti az embert. Én mást tartanék annak, de hát ki tudja.

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1534

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

Nekem is volt ilyen gondolkodásmódú ismerősöm, aki évekig hallgatta a rendszerét abban a hiszemben, hogy a kábel nem számít. Egyszer átvittem neki egy pár olcsó kábelt, bekötöttük, és azóta nem kérdőjelezi meg a dolgot. :kiraly:

:lol!:

Vendég

Kábelezzünk

Nekem is volt ilyen gondolkodásmódú ismerősöm, aki évekig hallgatta a rendszerét abban a hiszemben, hogy a kábel nem számít. Egyszer átvittem neki egy pár olcsó kábelt, bekötöttük, és azóta nem kérdőjelezi meg a dolgot. :lol!:

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Nekem is volt ilyen gondolkodásmódú ismerősöm, aki évekig hallgatta a rendszerét abban a hiszemben, hogy a kábel nem számít. Egyszer átvittem neki egy pár olcsó kábelt, bekötöttük, és azóta nem kérdőjelezi meg a dolgot. :lol!:

Vendég

Kábelezzünk

nem számít a kábel hang annyira ,mint amennyire hype-olják a dolgot.hacsak nem milliós rendszered van.
amúgy nekem is monitor kábelem van, teljesen jó.

Előbb utóbb mindenki megtapasztalja hogy igenis számít,és nem csak a hájend rendszereknél.Jobb ezen a hitetlenségen minél előbb túllépni és megkeresni azt a kábelt amivel a legjobban szól a cuccos a lehetőségeken belül,szerintem.
Sajnos vagy nem sajnos minden kábel más,sőt továbbmegyek,még a rajtuk lévő dugók hangja is más és más,csak hogy ne legyen olyan egyszerű a hifis élete. :lol!:

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Csak abba kell belegondolni, hogy a legtöbb készülékben törekednek a rövid jelutakra(a normálisabbakban), hogy minél kevesebb jel vesződjön el "útközben" :kiraly: .

Akkor szerinted 2-3 méter kábel mennyire számíthat hangban? Mennyire változhat a hang, amíg a szoba egyik részéből, átkocog a hangfaladig?(sőt onnan még vissza is jön ez-az)

Egyszerűsítettem. :lol!:

Vendég

Kábelezzünk

Van benne igazság, ha belegondolok, hogy egy rossz rendszerből nem lesz jó egy ic- vagy hangfalkábel cserétől.
Egy jó rendszert viszont egész szépen le lehet butítani egy rossz kábellel. :lol!:
Ez a "kábel nem számít" kb. olyan kategóriájú kijelentés, mint anno a "föld lapos" volt.
Aki nem hiszi, azt várom szeretettel egy közös sírásra, mert megvannak még a régi kábeleim. :kiraly:

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1316
Kapcsolat:

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Robici »

nem számít a kábel hang annyira ,mint amennyire hype-olják a dolgot.

Van benne igazság, ha belegondolok, hogy egy rossz rendszerből nem lesz jó egy ic- vagy hangfalkábel cserétől. Ha meg vagy elégedve amúgy, akkor lehet esetleg ezzel tuningolni, de ha nem tetszik a hang, akkor egy kábelcserétől sem fog tetszeni.

Én csak annyit ajánlanék, aki próbálkozni akar, legelőször egyszerű tömör szigetelt rézdróttal kísérletezzen akár többféle átmérőben (én évekig használtam ilyet, teljesen meg voltam velük elégedve). Én nem hagynám ki a magyar gyártókat sem a sorból. (a honlapomon összeszedtem őket) Nekem Alisca Black Line van, ami kicsit drágább, de én meg vagyok vele elégedve.

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

nem számít a kábel hang annyira ,mint amennyire hype-olják a dolgot.hacsak nem milliós rendszered van.

?? :lol!:

Vendég

Kábelezzünk

Nekem meg épp azt jött le, h nagyon komolyan a kábelek szolnak bele leginkább a hangzásba.Csak jól kell őket összeválogatni.

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Mondjuk ezt azért átgondolnám a helyedben. :lol!:

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3016

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: earforce »

nem számít a kábel hang annyira ,mint amennyire hype-olják a dolgot.
hacsak nem milliós rendszered van.
SYNOLOGY|ZIDOO Z30PRO|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO|CHORD MOJO|GUSTARD H10|DAN CLARK NOIRE X

Vendég

Kábelezzünk

Megértelek, de meló közben vagyok, és nincs mindig időm oldalakat írni, remélem megbocsájtod nekem. :lol!:  
Nem kell drága kábel,de egy VHD Clearwater szerintem jobb választás olcsó pénzért, de van hirdetve egy csomó Kimber is...

Érdekes, hogy pont a Clearwatert írtad, mert eddig szinte csak fikázást olvastam róla egy másik fórumon, de az is tény, hogy minimális tapasztalatom van csak a témában.

Miben jobb az a Van Den Hul kábel az In-Akustik-hoz képest?

A VDH kábelek olcsóbb darabjai valóban kissé mossák a hangot, de ezt más olcsóbb kábelek is megteszik, más más hibákkal ötvözve.A VDH nyugodt hosszan hallgatható hangú kábel ezek ellenére, még az olcsóbb kategóriában is.A Monitornak is van többféle kábele, nekem nem jöttek be egyáltalán.De ugye ezt is rendszere válogatja, és mindenki egyéni ízlése.

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Megértelek, de meló közben vagyok, és nincs mindig időm oldalakat írni, remélem megbocsájtod nekem. :lol!:  
Nem kell drága kábel,de egy VHD Clearwater szerintem jobb választás olcsó pénzért, de van hirdetve egy csomó Kimber is...

Érdekes, hogy pont a Clearwatert írtad, mert eddig szinte csak fikázást olvastam róla egy másik fórumon, de az is tény, hogy minimális tapasztalatom van csak a témában.

Nem ismerem az In-Akustik kábelt, nem tudok neked ebben nyilatkozni. Én csupán a 600-1200 ft-os Monitor kábelre reagáltam, de ezt sem kell kp-nek venni. Ha már hangfalkábelt veszel,amiből nem kell 200m, akkor inkább pár ezer forinttal adj ki érte többet, és vegyél egy komolyabbat.

A fikázásra nem reagálnék, a Monitort sem fikázom, csak inkább ÉN mást vennék. :kiraly:

A VDH, csak egy példa volt, de egyébként a minap meghallgattam az említett típust a rendszeremen(van itt néhány éve,elfekvőbe 2x2m), és nem mondanám rá hogy xar, pedig a hangfalam nem a gagyi kategóriába tartozik.

Hallgass meg több kábelt, ha megteheted, kérj kölcsön, és a rendszeredben teszteld le. Sztem ez a legjobb megoldás. :lol!:

csudri
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: csudri »

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Ja, és például Arzachel fórumtárs kábelei is nagyon jók ám! :lol!:

:kiraly:

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Azt is otthagynám, inkább vennék használtan jobb minőségű kábelt. A kábelek nem romlanak el, sőt, kifejezetten jót tesz nekik az idő múlása. Tele van az apró jobbnál jobb használt kábelekkel.
Nekem ez az első rendszerem, itt az aprón veszem hozzá az In-Akustik kábelt.

Nem vagyok egyelőre hifi-guru, nem gondolom, hogy egyből high-end kábelt kellene vennem, csak meglepett az a hozzászólásod, hogy "én ott hagynám a polcom", indoklás nuku...

frankie
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 96

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: frankie »

Cat 5-öt cserélném le , de lehet hogy rosszul járnák vele.
Hát, a Cat5-től nem nehéz jobbat találni. Cat5-böl csak a 6-os fonat ér vmit. Ha nem akarsz sokat költeni, akkor Cat7(1200MHz-es) 1hangfalhoz minimum 2szál, azaz 8színes-8fehér. Elsőre elég karcos lessz, de 1hét alatt sokat fog változni.
Ha pedig vmi komolyabbat akarsz, akkor az zsebbenyúlósabb dolog.
Diy hangfalak: Dynaudio és szélessávú
Linn
Devialet

csudri

Kábelezzünk

Azt is otthagynám, inkább vennék használtan jobb minőségű kábelt. A kábelek nem romlanak el, sőt, kifejezetten jót tesz nekik az idő múlása. Tele van az apró jobbnál jobb használt kábelekkel.
Nekem ez az első rendszerem, itt az aprón veszem hozzá az In-Akustik kábelt.

Nem vagyok egyelőre hifi-guru, nem gondolom, hogy egyből high-end kábelt kellene vennem, csak meglepett az a hozzászólásod, hogy "én ott hagynám a polcom", indoklás nuku...

Vendég

Kábelezzünk

Én otthagynám a polcon.
Mindegyiket vagy csak ezt a 600 pénzest?

Nekem a 309-es rezet ajánlották itt, ebben a topikban, azt is otthagynád?

Ha igen, miért?

Ja, és például Arzachel fórumtárs kábelei is nagyon jók ám! :lol!:

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Én otthagynám a polcon.

Ha igen, miért?

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1321

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: pali923 »

Köszönöm a hozzászólásokat és tanácsokat kábelforgatás ügyben. Nem kartam ilyen vitát provokálni :lol!: viszont kicsit tanácstalan maradtam az eltérő vélemények miatt...
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

csudri

Kábelezzünk

Én otthagynám a polcon.

Ha igen, miért?

sac
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 1

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: sac »

Cat 5-öt cserélném le , de lehet hogy rosszul járnák vele.
HTPC: Abit NF7, Ati 9550, XBMC , AV:Yamaha rx-v350,Hangf szett.: Cav dp880A (stereo)+jamos412 center+jamo surround (Theatre),monitor joker 2,5.Projektor:OptomaEp721

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”