Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hangsugárzó építés
Hangsugárzó építés
Nézz szét ezen az oldalon. Rengeteg kész tervet találsz. Sok sikert. :lol!:
http://www.troelsgravesen.dk/Diy_Loudsp ... ojects.htm
A 8535-höz egy terv sincs fent...
AudioNL Prestige One MkII - Class-D amp - Néhai IC - D.I.Y. Litze Speaker Cable - Hiface - Marantz CD40 - ESS DIY DAC - stb...
Hangsugárzó építés
Nézz szét ezen az oldalon. Rengeteg kész tervet találsz. Sok sikert. :lol!:
http://www.troelsgravesen.dk/Diy_Loudsp ... ojects.htm
Diy hangfalak: Dynaudio és szélessávú
Linn
Devialet
Linn
Devialet
-
kate02
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 3
Hangsugárzó építés
Nem igazán értem hova akarsz kilyukadni...
Egészen más a két hangszóró... másrészről az ER18 lehet hogy nálam fog kikötni!
Sehova. Csak nem vennék 8535 után másik 17centis hangszórót. Itt is jól teljesített.
A SP 18W8535 -ök maradnak, és remélem be lesz építve valamibe.
Lehet hogy a Proac 2,5 klón-ba .:-)
De várok kész építési javaslatokat ezzel a mélyközéppel, ha van valakinek.
Pioneer DV 989 AVI S DVD lejátszó, Jamo Concert 8 bi-amp, Jamo Concert 8 biamp center, Jamo Cornet 40 háttér, bi-amp 3 m Cable Talk Symphony 3 hangfalkábel,55" Samsung OLED TV
- nehai
- Törzsvendég

- Értékelés: 232
- Kapcsolat:
Hangsugárzó építés
Mérés nélkül csak saccolni lehet, ezt úgy tudod megtenni ha ismered a mélyhangszóró pontos/gyári paramétereit, meg a dobozét-reflexcsőét megméred és ezekből kiszámolod/szimulálod az imp.menetet.
Hangsugárzó építés
Horel, Violin, Néhai
Köszönöm a tanácsokat, utánanézek a dolgoknak.
Holnap este belenézek a dobozba és megpróbálok
minél több infót begyűjteni.
Rediscover music
Hangsugárzó építés
Robe! Próbáld meg ezt!
Rendben van megpróbálkozom vele
egyébként a mostanim is hasonló csak nincs l-pad bennemeg még kicsit másabb
de mindenképp megpróbálom ezt amit most mutattál
majd visszajelzek az eredményről
de egy kicsit ez hosszabb idő lesz kb1-2 hét
köszönöm
szia
- nehai
- Törzsvendég

- Értékelés: 232
- Kapcsolat:
Hangsugárzó építés
Mérj impedancia menetet. Ennek módja szoftverenként változik, de a help-jében mindnek le van írva, hogy hogyan kell.
Hangsugárzó építés
Sziasztok!
Valami hozzáértő segítsen légyszi! Hogyan tudom megmérni hová van hangolva a dobozom? priviben ha lehet mert lehet nem lesz egyszerű velem :kiraly:
Mindjá kivágom az egészet az ablakon :lol!:
Under Construction
Hangsugárzó építés
Sehova. Csak nem vennék 8535 után másik 17centis hangszórót. Itt is jól teljesített.
TV: Panasonic TX-32PX20 * DVD: LG DVX9700 * Jazz J9940 hangfalak * DD dekóder: Audio Storm 5.1 Pro * Beltéri: RADIX Delta 2000 plus * épülő alu polcsugárzó (Fountek FW168, Seas 27TBFC/G)
Hangsugárzó építés
Itt pihennek egyenlőre, hátha öszejön a 2.5 clone.
Akinek van 8535, annak minek ER18? Miért kell erőltetni a klónokat?
AudioNL Prestige One MkII - Class-D amp - Néhai IC - D.I.Y. Litze Speaker Cable - Hiface - Marantz CD40 - ESS DIY DAC - stb...
Hangsugárzó építés
Akinek van 8535, annak minek ER18? Miért kell erőltetni a klónokat?
TV: Panasonic TX-32PX20 * DVD: LG DVX9700 * Jazz J9940 hangfalak * DD dekóder: Audio Storm 5.1 Pro * Beltéri: RADIX Delta 2000 plus * épülő alu polcsugárzó (Fountek FW168, Seas 27TBFC/G)
Hangsugárzó építés
Fogadj el egy jó tanácsot! Vegyél bele gyári három utas hangváltót,SAL vagy MNC pár ezer pénz,azzal nem tudsz annyira mellé lőni,mint a saját saccolós barkácsolással! Ez sem a legjobb megoldás,de inkább azon finomítgass fülre,elsőre,tanulni jó.Jobb eredményt fogsz elérni,mint így,és az erősítődnek,meg a magassugárzódnak is több esélye lesz túlélni az akciót. :lol!:
ebben van valami amit mondasz:)))
de ezzel az a probléma hogy előszőr sal hangváltóval próbáltam azzal a drága 5ezer ft-os 3 utas váltóval és egyszerűen siralmasan szól sikított a hangszóró szó szerint vérzett szegénykém
sokkal szebben szólt ha simán a +-ra kötöttem tekercset ill kondit a magasnak
ennek hatására kezdtem el ezzel a dologgal kísérletezni
Hangsugárzó építés
Fogadj el egy jó tanácsot! Vegyél bele gyári három utas hangváltót,SAL vagy MNC pár ezer pénz,azzal nem tudsz annyira mellé lőni,mint a saját saccolós barkácsolással! Ez sem a legjobb megoldás,de inkább azon finomítgass fülre,elsőre,tanulni jó.Jobb eredményt fogsz elérni,mint így,és az erősítődnek,meg a magassugárzódnak is több esélye lesz túlélni az akciót. :lol!:
Mindenem DIY,legjobban a fiam sikerült.
Hangsugárzó építés
no szóval délután megpróbáltam azt hogy a 17 centis hangszórót a 25-össel kötöttem be sorosan
tehát végülis így kétutas féle lett
de az erősítőt így még mindig levágta bár már csak 4 perc után
aztán átállítottam az erősítőt 6 ohmra és így működik fél órán át maxon nyomattam de nem kapcsolt ki
ez még így jó is a baj az hogy a hangzás viszont így kevésbé sem olyan mint amúgy
jó jó de nem olyan mint kéne
ezek sokkal szebben is tudnak szolni
tehát valahogy csak 3 utasra kellene csinálni mivel a 25-ös a magassal elég szarúl szól
a 17-el már jobb viszont a 25centis az adja meg neki azt az igazi mélyeket
de majd megpróbálom azt amit Kalmi 79 írt
-
kate02
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 3
Hangsugárzó építés
Na úgy néz ki beindult a project.
az alany az Echotech 601 doboza.
A Dömy által javasolt hangszórók már megvannak.
SEAS ER18RNX mélyközép
Vifa XT19TD00-04 magas
Benne vannak a dobozban, de elég dobozhangú és mélyhiányos a hang.
Most már a váltó következik.
Szóval,úgy néz ki Dömy tud segíteni nekem, itt Szegeden az Echotech 601 átépítésében/ tuningjában.
Zaph SR71
Alacsony frekin vált (3.3mH és 12uF). Erre az XT19 nem alkalmas, azt kb. egy oktávval magasabban ajánlott váltani. A doboz: 14 liter, 44Hz-re hangolva. (Ilyen tekercs és kondi felállásban, ajánlott dobozban jónak kell lennie a mélyátvitelnek. Állítólag ebben a kategóriában jobb az L18-nál.)
Mi van a 8535-tel?
Pioneer DV 989 AVI S DVD lejátszó, Jamo Concert 8 bi-amp, Jamo Concert 8 biamp center, Jamo Cornet 40 háttér, bi-amp 3 m Cable Talk Symphony 3 hangfalkábel,55" Samsung OLED TV
Hangsugárzó építés
Az alacsony frekiken 4 ohmos a hangfalad,mivel ott gyakorlatilag a mély és a mélyközép párhuzamosan kapcsolódik!Megoldás:
Vagy combosabb erőlködő,vagy átalakítod a hangfalat 2.5 utasról 3 utasra :lol!:
No ROBE!
A 17 centis "középhangszóró" elől tarítsd el azt a kondit ami vele párhuzamosan van. A közép hsz + ágával legyen sorba kötve egy tekercs megy egy kondi. A tekercs változtatásával állítod be meddig menjen föl a középsugárzó, nagyobb értékű tekercsnél nem dolgozik olyan magasra, kisebb értékű tekercsel egyre feljebb engeded. A soros kondi változtatásával pedig, hogy meddig menjen le. Minél kisebb a kondi annál magasabbról fog indulni, minnél nagyobb a kondi értéke annál alacsonyabbról. Ezekkel kéne játszani, és akkor szerintem rendben lesz minden. Én a helyedben a közphangszóró polaritását alapól megfordítanám, hogy a fázis is rendben legyen. De ez nem 100%, az adott helyzet dönti el.
Mérés nélkül esélytelen jó keresztváltót csinálni 3 úthoz. Nagyon nagy mázli és iszonyú precíz fül kell hozzá.
Hangsugárzó építés
most mennem kell sajna de majd írok
sziasztok
(az értékeket már leírtam egy kicsit lejjebb)
Hangsugárzó építés
Az lenne a leg egyszerübb ha a rajz alapján megadnád a pontos értékeket amiket beépítettél és akkor mi meg elképzeljük :kiraly:
ez jó :lol!:
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
Hangsugárzó építés
Na pont ezt akartam irni
Az lenne a leg egyszerübb ha a rajz alapján megadnád a pontos értékeket amiket beépítettél és akkor mi meg elképzeljük :lol!:
Hangsugárzó építés
Valahogy így kéne kinézni a váltónak:
valahogy így néz ki csak a közép nem közép ként szól inkább mély/középnek van bekötve tehát tekercs és át a minuszra egy kondival ennyi
Akkor ez a gond!
Az alacsony frekiken 4 ohmos a hangfalad,mivel ott gyakorlatilag a mély és a mélyközép párhuzamosan kapcsolódik!
Megoldás:
na ez még ma megpróbálom
majd írok
köszönöm mindenkinek majd jelzek hogy mennyire készített már ki az sárkány:-)
Hangsugárzó építés
igen tényleg nagyon jófejek vagytoknemhittem volna hogy egyből ennyien segítenek majd
nagyon jó hely ez az avx:)
:lol!: Ez itt így megy :kiraly:
Hangsugárzó építés
igen tényleg nagyon jófejek vagytoknemhittem volna hogy egyből ennyien segítenek majd
nagyon jó hely ez az avx:)
no ugye.
pár helyen kapásból kicikiztek volna.
Webáruház:
Hangsugárzó építés
Valahogy így kéne kinézni a váltónak:
valahogy így néz ki csak a közép nem közép ként szól inkább mély/középnek van bekötve tehát tekercs és át a minuszra egy kondival ennyi
Akkor ez a gond!
Az alacsony frekiken 4 ohmos a hangfalad,mivel ott gyakorlatilag a mély és a mélyközép párhuzamosan kapcsolódik!
Megoldás:
Hangsugárzó építés
Sajnos most mennem kell mert apukám már rágja a fülemet mert hegesztenem kell neki a kaput
remélem még tudunk majd beszélni erről