Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hangsugárzó építés
- mishow
- V.I.P.

- Értékelés: 2632
Hangsugárzó építés
Ha a peremezést és az átkábelezést meg lehetne oldani pár ezer forintból (és ebben tudna valaki itt a környéken segíteni), ...
En szivesen segitenek ez utobbiban csak epp a szallitast nem tudom sajna megoldani Gyongyosrol Bp-re ...
Köszi!
Régen naponta jártam Bp-re. Mondjuk úgy cca 15 éven keresztül.... :kiraly:
Ha nem jelentkezik senki, akkor most is megoldjuk valahogy.
Én is utálnám kidobni! :foto:
Hangsugárzó építés
Ha a peremezést és az átkábelezést meg lehetne oldani pár ezer forintból (és ebben tudna valaki itt a környéken segíteni), ...
Udv!
A H2000-nel vallalnak hangszoro javitast, pl. habszel cseret is. Biztos van ehhez a mely-kozephez illeszkedo hsz. membranszel. Viszont erdemes lenne mericskelni es ha szukseges a valtot is ujragondolni benne. En szivesen segitenek ez utobbiban csak epp a szallitast nem tudom sajna megoldani Gyongyosrol Bp-re ... Ha tudsz valami modot erre akkor szolj, szivesen segitek, hogy ne a kukaba keruljon ez a cucc es tudjak a gyerekek hasznalni par evig.
- hangszórók, hangsugárzók eletro-akusztikai mérése (Thiele/Small paraméterek, átvitel, torzítás, fázis, impedancia)
- aktív / passzív hangváltók, hangsugárzók tervezése, kivitelezése
- meglévő hangsugárzók vizsgálata, esetleges feljavítása
- akusztikai mérések
- esztétikus akusztikai elemek tervezése, kivitelezése
- mishow
- V.I.P.

Hangsugárzó építés
Gyűlölök ilyet mondani, pláne csinálni, de ha végül senkinek nem kell, sajnos a kuka mellett kell végeznie. Most lomtalanítok, mert muszáj a garázst rendbe tenni .....
- mishow
- V.I.P.

Hangsugárzó építés
Ha a peremezést és az átkábelezést meg lehetne oldani pár ezer forintból (és ebben tudna valaki itt a környéken segíteni), akkor megtartanám valamelyik srácnak nyúzásra (most jön még a bulis korszakuk) egyébként meg AJÁNDÉKBA INGYÉR elvihető, csak érte kell jönni Gyöngyösre. Részleteket (cím, telo) priviben egyeztethetjük.
- mishow
- V.I.P.

Hangsugárzó építés
Hozzáértőknek a gyártási szám. A csatit én tettem rá anno, eredetileg sima rugós-szorítós volt
Hangsugárzó építés
Hehe! Nekem volt ilyenem nagyon régen. :foto:
- mishow
- V.I.P.

Hangsugárzó építés
Adatlap (valamikor hátsó doboz volt, azért van a lik)
Pontos típusszáma: Videoton DB 1548
- mishow
- V.I.P.

Hangsugárzó építés
Hátulról
- mishow
- V.I.P.

Hangsugárzó építés
A méretei 18,5x31x23 (szé / ma / mé)
- mishow
- V.I.P.

Hangsugárzó építés
Halihó Srácok, találtam a szekrényben egy ilyet!
Sajnos megette az idő a mélyközép gumiperemét, de amúgy érdekes kis cucc.
Nem tudom mi van benne (nem értek hozzá) de a hangja mégy így szakadtan is egész jó. "Pénzért" valszeg nem éri meg helyrehozni, mert a doboza is a legvacakabb pozdorja, a keresztváltó+kábelezés nemtommilyen, de barkécsoló kedvű fórumtársaknak szívesen átadom.
Pár fotót nyomok azért.
YAH! A szövet előlapok megvannak és sértetlenek.
A képen szemből bal alulról hiányzó bepattintós műanyag foglalat is megvan sértetlenül, csak véletlenül kihúztam, és csak a fotón vettem észre.
- jános bácsi
- V.I.P.

- Értékelés: 132
Hangsugárzó építés
Én pont ma vettem egy ilyet, mert 3000 Ft ért egész jó, igaz csak és kizárólag a két magos tekercs használható belőle. A négy kondenzátor ELKO, ezért használhatatlanok, és a két másik tekercs meg légmagos és nagy belső ellenállású, szóval az is felejtős, de a két magos tekercs értéke mérve:
- 7,2 mH és 0,4 Ohm belső ellenállású. 1500 Ft ért ilyet nem nagyon kapsz!
+ ott van még a panel és a két ellenállás :foto:
Hangsugárzó építés
sziasztok lenne egy kérdésemkb milyen értékű tekercsre van szükség ha sub váltót akarok csinálni
köszi
sziasztok
Logotech kft - ikerszub - 2.990 ft
Én pont ma vettem egy ilyet, mert 3000 Ft ért egész jó, igaz csak és kizárólag a két magos tekercs használható belőle. A négy kondenzátor ELKO, ezért használhatatlanok, és a két másik tekercs meg légmagos és nagy belső ellenállású, szóval az is felejtős, de a két magos tekercs értéke mérve:
- 7,2 mH és 0,4 Ohm belső ellenállású. 1500 Ft ért ilyet nem nagyon kapsz!
Hangsugárzó építés
És még egy az SR2030- al készültről.
Hangsugárzó építés
Ha már szub,akkor nézzétek meg ezt a Ripolról készült mérést.
A frekit még lejjebb lehet állitani ,a méréskor a szuberösítő a 150Hz-re volt állitva.
- jános bácsi
- V.I.P.

Hangsugárzó építés
Kettéfűrészeled és fillérekért van két jó szub hangváltód :foto:
- jános bácsi
- V.I.P.

Hangsugárzó építés
sziasztok lenne egy kérdésemkb milyen értékű tekercsre van szükség ha sub váltót akarok csinálni
köszi
sziasztok
Logotech kft - ikerszub - 2.990 ft
- mishow
- V.I.P.

Hangsugárzó építés
DIY megszállottaknak AZONNAL TESSÉK LECSAPNI!!!!
A Radiotechnika a mai Rubicon elődje ha jól tudom.
Isteni jó tuning alap és csak 5000.- Ft darabja.
Anno még a régi Hifi magazinban is volt róla tuning-ajánlat.
Megcsináltuk, meglepődtünk.... és azóta iszonyatot fejlődött a technika.
Itt a link:
http://www.vatera.hu/4db_radiotehnika_s ... 64098.html
-
Vendég
Hangsugárzó építés
ITT van egy jó táblázat alul és felül áteresztő szűrőkre.
Hangsugárzó építés
köszi
sziasztok
minimum 3,3 mH, de inkább több!
Hangsugárzó építés
sziasztok lenne egy kérdésem
kb milyen értékű tekercsre van szükség ha sub váltót akarok csinálni
köszi
sziasztok
-
Vendég
Hangsugárzó építés
Igen,ha bele gondolsz akkor ez logikus is.hiszen csak itt történt az eredetihez képest változás.
a mélyútban is csréltem kábelt vdh csh14-re
de jelentem... megjöttek a mélyek
a feleségem szokta napközben nyüstölni a petőfi rádióval... tegnap leültem a fiammal zenét hallgatózni és láss csodát megvannak a hiányolt mélyek. nem hittem volna, hogy járatással ennyit fog változni. de teljesen jó lett...
Gratula...Ez a lényeg,hogy megvan minden , és neked tetszik...
Hangsugárzó építés
Igen,ha bele gondolsz akkor ez logikus is.hiszen csak itt történt az eredetihez képest változás.
a feleségem szokta napközben nyüstölni a petőfi rádióval... tegnap leültem a fiammal zenét hallgatózni és láss csodát megvannak a hiányolt mélyek. nem hittem volna, hogy járatással ennyit fog változni. de teljesen jó lett...
Akkor meg van a legjobb megoldás!
-
Vendég
Hangsugárzó építés
Hangsugárzó építés
Szevasztok! A ti segítségetek kérném. Van 2db SAL SPA 3040 tipusú mélynyomóm, 2db SAL KHS311M tipusú magasom. Ehhez akarok építeni dobozt. Valaki esetleg nem tudna nekem tervezni hozzá valami normálisat? Tudom hogy a SAL-nak van ilyen hagfaltervek kiadványa de az a meglátásaim szerint nem jó. Ha valaki tudna segitteni nagyon jó lenne. Előreis köszönöm.
Szia!
Azok a magasak nem valami nagy számot!A dobozt kb 70-75 literesre csinálnám.Nekem 72literes reflexben/paraméterek szerint zártba való/ üzemelt 3évig az ilyen mélyem és pont olyan ki házi bulis hangot kaptam tőlük.Nekem dp-35-ös magasok voltak mellette a mély fullba ment a magas 12dB-el kb:3500-on volt váltva.Korán sem volt tökéletes de buliba nem kell hogy az legyen.Nekem sokat segített mikor tettem alá mélyládát.Oldalanként egy 40cm-es sal pa 40100-as volt alatta 160 literes refiben 35 hz-re hangolva.Na evvel a cuccal már tudtam házibulájt rendezni.De viszagondolva kicsit máskép csináltam volna.
Hangsugárzó építés
Üdv
magyarul, nem a mély lett kevés, hanem a magas több?
vissza kellene fogni a magasat? ha tényleg az a több...
Ha biztosra akarsz menni, akkor méresd meg!
üdv