Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hivox Tuning

Moderátor: fülelek

nvoice
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: -8

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: nvoice »

Szia!Érdeklődnék hogy hangfal belső kábelezéséhez milyen kábelt ajánlasz?
Kösz!

olcsóbb - cat7 1200MHz
drágább - VdH CS14H,
még drágább - Nirvana szerelőkábel, pontos típust nem tudok
még ennél is drágább - :foto:

megvan!

Köszönöm szépen! :kiraly: Amúgy cat7-ből az 1200-asakból bármelyik jó?Vagy itt is válogatnom kell? Egy szált kellene a sok közül használnom?ÉS a fali vagy a síma verziós cat 7 amire gondoltál?

Eddig háromféle cat7 stp (fali) 1200-1300MHz-es kábelt használtunk, mindegyik jó volt. A mélyekre 2x4 ér, a magasakra2x2 ér elegendő.

Oké köszönöm mindenképpen kipróbálom!!!!

nvoice
V.I.P.
V.I.P.

Hivox Tuning

A Nirvana pontos típusa, Nirvana Hook-Up type 1895. :foto: Az Audience kábeleket is dícsérik belső kábelként. Én még egyiket sem hallottam.
Köszönöm!

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5134

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Csavart vezetékeknél mind a zavarkibocsájtás, mind a zavarérzékenység jóval kisebb.
Ez zenehalgatáskor nem feltétlen hallatszik minden rendszeren, de mivel a csavarás nem nagy mutatvány, érdemes kipróbálni.

Vendég

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Kedves Fülelek. 
Érdeklődnék, hogy az erősítőn belül, a hangfalkimenetekhez milyen kábelt érdemes használni, és milyen méretben?

Köszönöm.

Erősítőn belül ízlés (és pénztárca) szerint lehet kábelezni, ne legyen sokkal kisebb keresztmetszetű, mint a hangszórókábel. Ami fontos, mindig legyen összecsavarva a két vezető, akár azon az áron is, hogy így hosszabb lesz.
Hiába mondja valaki, hogy de hiszen a gyári neves készülékekben sincs összecsavarva, akkor sem helyes, több ok is van rá.

Miért kell csavarni?És ha már csavarunk,akkor csavarjuk a hangfalkábelt is?,már ha két külön szálból áll természetesen.

frankie
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 83

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: frankie »

Köszönöm Fülelek. :foto:
Diy hangfalak: Dynaudio és szélessávú
Linn

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Hivox Tuning

Kedves Fülelek. 
Érdeklődnék, hogy az erősítőn belül, a hangfalkimenetekhez milyen kábelt érdemes használni, és milyen méretben?

Köszönöm.

Erősítőn belül ízlés (és pénztárca) szerint lehet kábelezni, ne legyen sokkal kisebb keresztmetszetű, mint a hangszórókábel. Ami fontos, mindig legyen összecsavarva a két vezető, akár azon az áron is, hogy így hosszabb lesz.
Hiába mondja valaki, hogy de hiszen a gyári neves készülékekben sincs összecsavarva, akkor sem helyes, több ok is van rá.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Hivox Tuning

Kösz!

olcsóbb - cat7 1200MHz
drágább - VdH CS14H,

megvan!

Köszönöm szépen! :kiraly: Amúgy cat7-ből az 1200-asakból bármelyik jó?Vagy itt is válogatnom kell? Egy szált kellene a sok közül használnom?ÉS a fali vagy a síma verziós cat 7 amire gondoltál?

Eddig háromféle cat7 stp (fali) 1200-1300MHz-es kábelt használtunk, mindegyik jó volt. A mélyekre 2x4 ér, a magasakra2x2 ér elegendő.

frankie
V.I.P.
V.I.P.

Hivox Tuning

Kedves Fülelek.

Köszönöm.
Linn

frankie
V.I.P.
V.I.P.

Hivox Tuning

A Nirvana pontos típusa, Nirvana Hook-Up type 1895. :foto: Az Audience kábeleket is dícsérik belső kábelként. Én még egyiket sem hallottam.
Linn

nvoice
V.I.P.
V.I.P.

Hivox Tuning

Kösz!

olcsóbb - cat7 1200MHz
drágább - VdH CS14H,

megvan!

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1211

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: pali923 »

Üdv, 
Lehetséges, hogy a tuning keretein belül mágnesesen árnyékolttá
tesztek egy dobozpárt? Milyen hatása lenne a hangra?

A komplett dobozt elég nehéz és főleg piszok drága lenne mágnesesen árnyékolni, a beavatkozás árához képest elenyésző lenne a hangminőség javulás, sokkal többet lehet másutt javítani egy hangdobozon.
:foto:

Én úgy értettem, hogy a szokásos tuningal egybekötve lenne és
a cél az árnyékolással nem a hangminőség javítás, hanem,
hogy ne húzza TV képét.
Nem tudom elég messzire tenni a TV-től. Ezt jelenleg zenére használom,
de ha be tudom tenni a TV közelébe, akkor mozi frontnak is ez lenne.
Esetleg nem lehet csak az egyik oldalát leárnyékolni? Az nem elég?

Bocsánat a laikusnak! Én egészen amatőr módon oldottam meg egy ilyen problémát sok évvel ezelőtt. A crt tv-m hátulját leszedtem, és a hangfal felöli oldalon a TV-n belülre beraktam egy fémlemezt, amit meghajlítottam derékszögben.
Nem látszott semmi, viszont tökéletesen működött, a fémlemezt meg túrtam valahol, olcsó volt (nem közlekedési tábla ).
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Hivox Tuning

Kösz!

olcsóbb - cat7 1200MHz
drágább - VdH CS14H,

megvan!

nvoice
V.I.P.
V.I.P.

Hivox Tuning

Szia!
Érdeklődnék hogy hangfal belső kábelezéséhez milyen kábelt ajánlasz?
Kösz!

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Hivox Tuning

Üdv, 

A komplett dobozt elég nehéz és főleg piszok drága lenne mágnesesen árnyékolni, a beavatkozás árához képest elenyésző lenne a hangminőség javulás, sokkal többet lehet másutt javítani egy hangdobozon.

hogy ne húzza TV képét.

Ja, az más, az összes mozis hangdoboz mélyhangszórójának mágnese le van árnyékolva egy serleggel, a szórt tér ily módon a töredékére csökken, ennek csak akkor van értelme, ha crt monitort /tévét használunk, lcd vagy plazma nem érzékeny rá.
Nem tudom, hol lehet ilyen árnyékoló serleget szerezni, de utánanézek.

Eqx
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 5

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: Eqx »

Üdv, 

hogy ne húzza TV képét.

Rediscover music

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Hivox Tuning

Üdv, 

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Hivox Tuning

Tisztelt Uraim! 
Hogy szubjektív/szentimentális élményekkel kezdjem... szóval tegnap szerencsémre egy arcam alpha 9es közelébe kerültem. Nagyon jól szólt, igaz, igen hurka kábelekkel és erősítővel, úgyhogy úgy gondolom, egy normális szettben elhomályosítja (napfogyatkozás) kis Marantz 6000 KI-mat.

Régi trilemmám előjött: új CD játékos, vagy egy kultúrált DAC, vagy a Marantz belső DAC-chip-cseréje. Ebben SM8572-chip van, nem tudom, ha lehetne szerezni arcam-féle dCS-chipet, csak kiveszem-beteszem, oszt kész, vagy nagyobb azért a kavarás?

Van egy sima 6000esem is, a tuning feldobná-e valamelyiket az alpha9-es szintjére, vagy mi lenne a megoldás? Nyilván futóműnek külső DAC elé még a kicsi is jó lehet, de az a kérdés, hogy mennyire?

Ja! Láncom többi része: Red Dawn interconnect, Magnum A osztályú erősítő, Super Flatline hangfalkábel, Dyno A40.

A CD-hangminőségjavulás nagyon nagyot dobna az összhangzáson.

Mi lehet a megoldás és mennyiért? A válaszokat előre is nagyon köszönöm.

Dac csip csere igen bonyolult és egész biztos, hogy nem éri meg. Ugyanis messze nem csak a dac csipen múlik, hanem még egy csomó egyéb dolgon és azok sem valami jók a Marantzban. Egy külső dac (pl. Lupus C ) mindenképp segítene, bár a Marantzon is lehet futómű elektronika szinten tuningolni. (órajel, digitális áramkörök tápja, hálózati szűrő/kábel)
Sajnos a 6000 szériában nem valami megbízható a lemezolvasás, ha neked semmi gondod nincs vele, annak örülni kell :foto:

Eqx
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 5

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: Eqx »

Üdv,

Rediscover music

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: lehoako »

Tisztelt Uraim!

Hogy szubjektív/szentimentális élményekkel kezdjem... szóval tegnap szerencsémre egy arcam alpha 9es közelébe kerültem. Nagyon jól szólt, igaz, igen hurka kábelekkel és erősítővel, úgyhogy úgy gondolom, egy normális szettben elhomályosítja (napfogyatkozás) kis Marantz 6000 KI-mat.

Régi trilemmám előjött: új CD játékos, vagy egy kultúrált DAC, vagy a Marantz belső DAC-chip-cseréje. Ebben SM8572-chip van, nem tudom, ha lehetne szerezni arcam-féle dCS-chipet, csak kiveszem-beteszem, oszt kész, vagy nagyobb azért a kavarás?

Van egy sima 6000esem is, a tuning feldobná-e valamelyiket az alpha9-es szintjére, vagy mi lenne a megoldás? Nyilván futóműnek külső DAC elé még a kicsi is jó lehet, de az a kérdés, hogy mennyire?

Ja! Láncom többi része: Red Dawn interconnect, Magnum A osztályú erősítő, Super Flatline hangfalkábel, Dyno A40.

A CD-hangminőségjavulás nagyon nagyot dobna az összhangzáson.

Mi lehet a megoldás és mennyiért? A válaszokat előre is nagyon köszönöm.

Vendég

Hivox Tuning

Üdv!Mennyibe fájna egy IEC ajzat beépitése erősítőbe?

bocsánat, de csak egy IEC aljzat beépítést nem vállalunk, csak komplett tuningot, azt sem akármilyen erősítőnél...

Ok köszi.
Erősítőt nem akarom bántani nekem igy jó ahogy van.Biztos van benne lehetőség de nem bolygatnám.

Házsé
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 84

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: Házsé »

Szia Zoli !Gondolom volt már dolgod a Dynaudio A 42-es hangfalaihoz . Milyen beavatkozást igényel és milyen változásokat hoz a tuning !
Kösz Zs

Valaha árusítottuk is a dinokat.
A változás elsősorban a magas és középhang tartományt érinti, minden zenén tisztábban szól a tuning után. A mélyhangok kb változatlanok maradnak, ekkora dobozból ennyit lehet kihozni, kicsit csalós az átvitel, mert a felsőbasszust kiemeli valamelyest, hogy kövérebbnek érezhessük a mélyhangokat, de legalább elég tisztán teszi ezt, más ilyen jelleggel bíró kisdobozok jóval hamarabb kezdenek torzítani.
Szóval biztos lehetsz benne, hogy jobb lesz

Köszönöm ,élni fogok vele ! Mivel miskolci vagyok megvárnám a beavatkozást ! A jövőhéten , hogy álltok munkával ? Kéne egy pontos cím és időpont , valamint telefon szám is ! Jöhet e-mailben is akár ! Ja az árat ha lennél kedves ...
Üdv Zs

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Hivox Tuning

Üdv!Mennyibe fájna egy IEC ajzat beépitése erősítőbe?

bocsánat, de csak egy IEC aljzat beépítést nem vállalunk, csak komplett tuningot, azt sem akármilyen erősítőnél...

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Hivox Tuning

Szia Zoli !Gondolom volt már dolgod a Dynaudio A 42-es hangfalaihoz . Milyen beavatkozást igényel és milyen változásokat hoz a tuning !
Kösz Zs

Valaha árusítottuk is a dinokat.
A változás elsősorban a magas és középhang tartományt érinti, minden zenén tisztábban szól a tuning után. A mélyhangok kb változatlanok maradnak, ekkora dobozból ennyit lehet kihozni, kicsit csalós az átvitel, mert a felsőbasszust kiemeli valamelyest, hogy kövérebbnek érezhessük a mélyhangokat, de legalább elég tisztán teszi ezt, más ilyen jelleggel bíró kisdobozok jóval hamarabb kezdenek torzítani.
Szóval biztos lehetsz benne, hogy jobb lesz

Vendég

Hivox Tuning

Üdv!
Mennyibe fájna egy IEC ajzat beépitése erősítőbe?

Házsé
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 84

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: Házsé »

Szia Zoli !
Gondolom volt már dolgod a Dynaudio A 42-es hangfalaihoz . Milyen beavatkozást igényel és milyen változásokat hoz a tuning !
Kösz Zs

Lezárt

Vissza: “Dunaudio (Ex hiVOX)”