Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Cambridge Audio termékek

Vendég

Cambridge Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Elvagyok ájulva, én nem is figyeltem a kinti árakat...

Kovács Emil
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 30

Cambridge Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Kovács Emil »

Hát azért vannak érdekes dolgok. 
Van egy haver aki ki költözött a szigetországba és kértem hogy nézzen utána a CA. áraknak...
Hát kiderült hogy még szállítás nélkül is drágább lenne mint itthon, persze mindig lehet nagyon jó áron jót találni, de ez néha itthon is előfordul... csak idő kérdése...

Hát igen ,ez elég érdekes.
Nekünk csak jó ,hogy itt olcsóbb!

Tigris ,Te mit szólsz ,hogy ilyen magas ára van kinn a CA 840-nek?

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Cambridge Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Doky »

Hát azért vannak érdekes dolgok.

Van egy haver aki ki költözött a szigetországba és kértem hogy nézzen utána a CA. áraknak...
Hát kiderült hogy még szállítás nélkül is drágább lenne mint itthon, persze mindig lehet nagyon jó áron jót találni, de ez néha itthon is előfordul... csak idő kérdése...
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Kovács Emil
V.I.P.
V.I.P.

Cambridge Audio termékek

Mosz néztem a CA 840 árat az ebay-on ,1499 euro.
Átszámoltam 280 forinttal ,közel ,halljátok ez 420 ezer forintra jön ki.

Magyarországon meg most 230-250 ezer az ára.
Gyenge különbség???

Kovács Emil
V.I.P.
V.I.P.

Cambridge Audio termékek

Köszi a választ...Hasonlóképpen gondolom én is....Mondom én mikor a Ca-t meghallgattam, közvetlen utána mentem meghallgatni komolyabb rendszerben a Meki CD lejátszóját ami 1 millió volt, és nem hallottam annyival jobbnak, h azt mondtam megérné azt venni.Ráadásul úgy, h az egész rendszer komolyabb volt pedig.Szóval tény, a CA ezt a 840 Cd lejátszót nagyon komolyan eltalálta.  
Ezt tényleg nem tudom mire kellene cserélni!

Te sem fogsz szerintem jobbat találni ebben az árban.
De a próbalehetőséget meg kell adni mindenknek.

Szerinted a Cd játszó bejáratódása alatt mit értenek a hozzáértők?

Hát gondolom ott is az alkatrészek összeérésének lehetőségét értik...Összemelegednek , összeérnek a kondik stb....Kábelei bejáródnak, beégnek..Más nem nagyon van amitől egy Cd nagyon másként tudna szólni.De ezek sem hinném, h nagy difiket eredményeznének.Bár sok esetben az a picike javulás szokott a legnagyobb lenni.Még a Creek Destiny Cd amit meghallgatok majd...Ha az sem jobb, vagy nem annyival, akkor tényleg nemigen marad a közelében más ami labdába rúghatna mellette.

Vendég

Cambridge Audio termékek

Köszi a választ...Hasonlóképpen gondolom én is....Mondom én mikor a Ca-t meghallgattam, közvetlen utána mentem meghallgatni komolyabb rendszerben a Meki CD lejátszóját ami 1 millió volt, és nem hallottam annyival jobbnak, h azt mondtam megérné azt venni.Ráadásul úgy, h az egész rendszer komolyabb volt pedig.Szóval tény, a CA ezt a 840 Cd lejátszót nagyon komolyan eltalálta.  

Hát gondolom ott is az alkatrészek összeérésének lehetőségét értik...Összemelegednek , összeérnek a kondik stb....Kábelei bejáródnak, beégnek..Más nem nagyon van amitől egy Cd nagyon másként tudna szólni.De ezek sem hinném, h nagy difiket eredményeznének.Bár sok esetben az a picike javulás szokott a legnagyobb lenni.Még a Creek Destiny Cd amit meghallgatok majd...Ha az sem jobb, vagy nem annyival, akkor tényleg nemigen marad a közelében más ami labdába rúghatna mellette.

Kovács Emil
V.I.P.
V.I.P.

Cambridge Audio termékek

Vendég

Cambridge Audio termékek

Kovács Emil
V.I.P.
V.I.P.

Cambridge Audio termékek

Nos ,válaszolok a kédésedre Tigris Úr!

Vannak sztem változások és lehet van benne vmi ,hogy egy cd játszónak is be kell járatódni meg egyebek ,de én ebben nem annyira hiszek.

Talán csak én változom.

Inkább kezdem megszoknia hangját és a másikat könnyen feleldem.
Talán abban van valami ,hogy a rendszer befogadta és összejáratódott a cucc.
A CA cd más jeleket ad ki mint az elődje és a kábelek ujrajáródhatnak talán.
De nem vok olyan nagy penge ,hogy ezt állítsam.
Inkább azt mondanám ,van változás ,de a pontos okát nem tudom mitől.

Nekem a kettő cd játszó abszolut nem összehasonlítható ,mert nem is egy kategória.
Kellett már ez a játékos.
A régi Audiolab 8000 cd-m labdába se rúgna mellette.
Imádom ugy ahogy van ,a hang utolsó zegzugáig kidolgozva minden benne, finom ,bántó hangok nélküli megszólalás.
Én még a rendszeremen nem hallottam ehhez foghatót.
Minden meg van benne.
Szerintem megy a TACT erősítőhöz és a Dyno semlegességéhez.

Nem tudom ,hogy csinálja de nagyon ügyes.
Nem színez ,a legnagyobb erénye a komolyzenéken van.

Nem is tudom mit kellene vennem ez után.
És hányszor több árért.
Nekem a Marantz Cd 15S1 mellett Ő volt a jobb ,nem színezett ,azt játszotta le ami a lemezen volt.
A Marci meg belágyított mindent és mézes-mázos megszólalást produkált.

Ugy döntöttem marad ,amíg csak lehet.

Kovács Emil
V.I.P.
V.I.P.

Cambridge Audio termékek

Na bemelegedett már a cd? Változik a hangja?
Tiris koma ,Tőlem kérded?

Ja bocsi , természetesen igen

Holnap kifejtem neked ,mert most Dynozom kicsit ,aztán csicsika!

Köszönöm a kérdésed!

Vendég

Cambridge Audio termékek

Ja bocsi , természetesen igen

Kovács Emil
V.I.P.
V.I.P.

Cambridge Audio termékek

Vendég

Cambridge Audio termékek

Kovács Emil
V.I.P.
V.I.P.

Cambridge Audio termékek

Van-e valakinek abban tapasztalata ,hogy a Cambridge Audio 840 C cd játszó RCA és XLR kimeneteit felváltva milyen különbséget hallhatunk?
Ez elég érdekes kérdés , én megcsináltam elsőre a magam barkácsolta Kácsa Silver Line XLR~RCA kábellel a CA840C>CA840A között , majd a hiVox által készített szénszálas Forever XLR~RCA párossal is (jelenleg is ezt halgatom).
Ha bár "fülelek" töbször leírta hogy nem igazán jó a kétfajta kábelt egyszerre bedugva a bemenetválasztó kapcsolgatásával tesztelni , az XLR előnybe van mert kevésbé érzékeny a külső zavarokra , én kényelmi szempontból ezt a módszert használtam.
Elsőre az volt amit vártam , az XLR magasan veri a társát , precíz , tiszta , dinamikus , pár hét múlva mintha közelítene egymáshoz a kétféle kábel hangja , lassan fél éve halgatom és már alig tudok különbséget tenni közöttük talán az XLR de lehet hogy ez csak belemagyarázás.
Hogy mitől van ez , biztos van egy nagy adag "placebó" hatás ha nagyon várod a csodát az el is jön , lehet ahogy a kábelek bejáratódnak úgy közelít a hangképük egymáshoz , vagy a füled szokja meg és már nem érzel akkora különbséget.
Az is lehet hogy a CA840A bemenete (nem ismerem a kapcsolást) ún. "kváziszimetrikus" tehát nincs külön vezetve a két ág a végfokig hanem valahol találkozik az asszimetrikus vonallal igy nem használja ki maradéktalanul az XLR előnyeit.
Mindenesetre csak javasolni tudom az XLR kipróbálását , már csak azert is hogy lelkünk megnyugodjon és gondtalanul élvezhessük ennek a nemmindennapi CD-lejátszónak csodálatos hangját.

Köszönöm Peti ,hogy megosztottad a tapasztalataidat velünk!

Maradok az XLR-nél ,mégpedig azért is mert az van...
Én is hallottam ,hogy a studio felhaszálás miatt teszik a legtöbb nívósabb készülékre és a hosszabb jelutak ezen a technológián veszteségmentesebben viselkednek...

Ezzel Mishow kolléga ismereteit is alá tudom támasztani.
Én is igy tudom régóta.

Kovács Emil
V.I.P.
V.I.P.

Cambridge Audio termékek

Mishow a hifiben miféle munkaeszközről beszélünk? Egyébként egy másik nagy előnye, h lehet menetközben ki-be huzigálni mert nem fog búgni és pattogni mint az rca cseréje...
A csatlakozása nekem is meggyőzőbb ,mint az RCA.
De ez még nem teljes garancia a feltétlenül jobb hangzáshoz.

Kovács Emil
V.I.P.
V.I.P.

Cambridge Audio termékek

Ezt a tesztet én is megcsinálnám ,de nincs azonos hosszuságú és típusú XLR és RCA IC kábelem...
Ebben kiváló segítség a Kácsa!
Talán van két egyforma tesztkábelük a kétféle módon szerelve. Az sem baj ha nem tök egyforma, csak hasonló hangú - ha a teszt alatt nem hallasz egetverő különbséget, akkor maradjon az RCA, a Kácsánál pedig egy héten belül visszakapod a pénzedet. Csak szólni kell mikor elviszed, hogy kipróbálásra lesz, mert akkor más az adminisztrációja.

Amúgy nálam okosabbak soxor leírták már, hogy az XLR-t nem a hifizéshez, hanem a professzionális felhasználáshoz találták ki, és legfőbb erénye, hogy lényegesebb messzebbre lehet eljuttatni a jelet különösebb veszteség nélkül. Tehát szó nincs luxusról, az XLR munkaeszköz!!!

Köszönöm kedves Mishow!

Nos, én XLR-rel hallgatom és azért kérdeztem ,hogy nyugodt legyek-e effelől.
De a teszt hoz csak végleges eredményt.
Köszönöm a tanácsot!

Sokat segítettél.

Kovács Emil
V.I.P.
V.I.P.

Cambridge Audio termékek

Luxus ide vagy oda az XLR elviekben jobbnak kellene legyen...Én mondjuk csak RCA-val hallottam minden esetben.-...
Én az XLR-ben hiszek jobban...

Jobbnak kéne lennie ,de hallottam már olyan állítást is ,hogy nem volt semmi különbség!

Speti53
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Cambridge Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Speti53 »

Van-e valakinek abban tapasztalata ,hogy a Cambridge Audio 840 C cd játszó RCA és XLR kimeneteit felváltva milyen különbséget hallhatunk?
Ez elég érdekes kérdés , én megcsináltam elsőre a magam barkácsolta Kácsa Silver Line XLR~RCA kábellel a CA840C>CA840A között , majd a hiVox által készített szénszálas Forever XLR~RCA párossal is (jelenleg is ezt halgatom).
Ha bár "fülelek" töbször leírta hogy nem igazán jó a kétfajta kábelt egyszerre bedugva a bemenetválasztó kapcsolgatásával tesztelni , az XLR előnybe van mert kevésbé érzékeny a külső zavarokra , én kényelmi szempontból ezt a módszert használtam.
Elsőre az volt amit vártam , az XLR magasan veri a társát , precíz , tiszta , dinamikus , pár hét múlva mintha közelítene egymáshoz a kétféle kábel hangja , lassan fél éve halgatom és már alig tudok különbséget tenni közöttük talán az XLR de lehet hogy ez csak belemagyarázás.
Hogy mitől van ez , biztos van egy nagy adag "placebó" hatás ha nagyon várod a csodát az el is jön , lehet ahogy a kábelek bejáratódnak úgy közelít a hangképük egymáshoz , vagy a füled szokja meg és már nem érzel akkora különbséget.
Az is lehet hogy a CA840A bemenete (nem ismerem a kapcsolást) ún. "kváziszimetrikus" tehát nincs külön vezetve a két ág a végfokig hanem valahol találkozik az asszimetrikus vonallal igy nem használja ki maradéktalanul az XLR előnyeit.
Mindenesetre csak javasolni tudom az XLR kipróbálását , már csak azert is hogy lelkünk megnyugodjon és gondtalanul élvezhessük ennek a nemmindennapi CD-lejátszónak csodálatos hangját.

Alces-3-6 > Oppo DV980H(hiVOX) > ETHOSZ RTP > Forever CLB > Scrofa Mblock > Clarus Dimension~Cat7 > Klipsch RF82
AlcesOne > CA Azur 840C > Forever XLR > CA Azur 840A~V2 > Nordost-SuperFlatline MkII > Clarus Proteus(hiVOX.mod)

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2582

Cambridge Audio termékek

Hozzászólás Szerző: mishow »

Mishow a hifiben miféle munkaeszközről beszélünk?
Pont ezt írtam, olvasd el mégegyszer: az XLR NEM HIFI hanem stúdiótechnika.
Azét mert most divatból rajta van egy csomó kütyün, attól még biza az marad.
Nem akarom szétragozni, kitárgyaltuk már egy csomó totyikban gazdagon!
Attól persze ki lehet próbálni, sőt bizonyos rendszerekben még jobban is fog tetszeni, tehát rajta!

Vendég

Cambridge Audio termékek

Mishow a hifiben miféle munkaeszközről beszélünk? Egyébként egy másik nagy előnye, h lehet menetközben ki-be huzigálni mert nem fog búgni és pattogni mint az rca cseréje...

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2582

Cambridge Audio termékek

Hozzászólás Szerző: mishow »

Ezt a tesztet én is megcsinálnám ,de nincs azonos hosszuságú és típusú XLR és RCA IC kábelem...
Ebben kiváló segítség a Kácsa!
Talán van két egyforma tesztkábelük a kétféle módon szerelve. Az sem baj ha nem tök egyforma, csak hasonló hangú - ha a teszt alatt nem hallasz egetverő különbséget, akkor maradjon az RCA, a Kácsánál pedig egy héten belül visszakapod a pénzedet. Csak szólni kell mikor elviszed, hogy kipróbálásra lesz, mert akkor más az adminisztrációja.

Amúgy nálam okosabbak soxor leírták már, hogy az XLR-t nem a hifizéshez, hanem a professzionális felhasználáshoz találták ki, és legfőbb erénye, hogy lényegesebb messzebbre lehet eljuttatni a jelet különösebb veszteség nélkül. Tehát szó nincs luxusról, az XLR munkaeszköz!!!

Vendég

Cambridge Audio termékek

Luxus ide vagy oda az XLR elviekben jobbnak kellene legyen...Én mondjuk csak RCA-val hallottam minden esetben.-...

Kovács Emil
V.I.P.
V.I.P.

Cambridge Audio termékek

Mondjuk a Valkirja-ból meg ez elég nagy luxus lenne...

Kovács Emil
V.I.P.
V.I.P.

Cambridge Audio termékek

Emil, dobtam privit!
Köszönöm!

Mindjárt olvasom!

mishow
V.I.P.
V.I.P.