Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kecskemét és környéke

esel
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 33

Kecskemét és környéke

Hozzászólás Szerző: esel »

Hozzájutottam a K2 eredeti anyagához. Ez egy borzasztóan túlírt CD. Ha van rá lehetőségetek, "töröljetek" néhány nútát, hogy a teljes hanganyag ne legyen több 700 MB-nál. Én megtettem és nem csalódtam.
Nálam 768.6 MB, a 16. track 68.4 Mb, le kell csípni a végéről szvsz

Te már törölted? Nekem legalább is nagyon bejött. Igaz, az én játszóm már hajlott kora miatt talán nem szereti a kunsztokat.

George
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 72

Kecskemét és környéke

Hozzászólás Szerző: George »

George mikor vagy otthon? Napközben nemigen mi?
Napközben melózom, esti órákban vagyok itthon, ha neked ok, gyertek nyugodtan!

Este nem jó nekem, addigra már a gyerekek is otthon vannak...Nem akarom este rángatni őket ...

Akkor hétvége, ha neked okés, szombat?
Stereo: Macbook pro - Apogee one - eSL dac -eSL amplifier - Spendor S8 speakers - Fostex pm 0.4
Home Cinema: Yamaha Rxv - 1800 - Coincident cable

http://facebook.com/fourjam

George
V.I.P.
V.I.P.

Kecskemét és környéke

Hozzájutottam a K2 eredeti anyagához. Ez egy borzasztóan túlírt CD. Ha van rá lehetőségetek, "töröljetek" néhány nútát, hogy a teljes hanganyag ne legyen több 700 MB-nál. Én megtettem és nem csalódtam.
Nálam 768.6 MB, a 16. track 68.4 Mb, le kell csípni a végéről szvsz
Stereo: Macbook pro - Apogee one - eSL dac -eSL amplifier - Spendor S8 speakers - Fostex pm 0.4

Vendég

Kecskemét és környéke

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Este nem jó nekem, addigra már a gyerekek is otthon vannak...Nem akarom este rángatni őket ...

George
V.I.P.
V.I.P.

Kecskemét és környéke

Vendég

Kecskemét és környéke

George
V.I.P.
V.I.P.

Kecskemét és környéke

Esel munkájához nagy nagy gratulációm, mert ez nagyon telitalálat lett
Igaz, ez a verzió deszkamodell, és egyedi darab, talán 2-3db készült belőle
eddig, de megérte a belefektetett munka!!

Ui:Várom a kecskeméti fórumosokat egy fülelésre, Tigris, Moja...

Hát ez nagyon jól hangzik!!!
Sejtettem, hogy a Dac-ban van valami...
Meddig lesz nálad a dac, mert ez a hét nekem teljesen foglalt.
Lehet én is elkérem majd esel-től egyszer...

A dacban is, többek között
Nem tudom meddig lesz itt, remélem még a jövőhéten is,
nálam nagyon kifutotta magát , érdemes megfülelni
Ha szépen megkéritek eselt....

esel
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kecskemét és környéke

Csak ki ne hallgassátok belőle a hangot!

esel
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kecskemét és környéke

Vendég

Kecskemét és környéke

Akkor úgy kellene , h meghallgassunk a dobozokat is itthoni körülmények közt...Könnyebb lesz nekem is kitalálni dolgokat

moja
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 0

Kecskemét és környéke

Hozzászólás Szerző: moja »

CDP-XE700SL, eSeLSound DAC No.1., eSeLSound Power Art, Spendor S8e, Tiger & Zimonyi cables

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Értékelés: 6949

Kecskemét és környéke

Hozzászólás Szerző: ValhallA »

Nem jut eszembe a vezetékneve annak az énekesnek, aminek a Cd-jét george elhozta pénteken eselhez. Valamilyen Duke. Segítsetek ha tudtok!
És ne felejtse el senki,20.-án koncert!

http://www.kulturinfo.hu/moreinfo.gcw?prgid=86308
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

Vendég

Kecskemét és környéke

Örülök, h nálad is bevált a DAC...Ez várható volt, a jó DAC minden rendszerben jó dac...

George
V.I.P.
V.I.P.

Kecskemét és környéke

Ma délután sikerült fülvégre kapni esel saját fejlesztésű dacját saját rendszeremben,
csak összehoztuk a fülelést, örülök hogy itt voltatok!

Hát, ilyet még itthon nem hallottam, félelmetes, professzionális, nem
tudok más jelzőket használni rá.
Első körben a Vincent cd s2 hallgattuk csak úgy natúrban, majd jött
a lupus , hogy legyen viszonyítási alap.
A digitális kábel cseréjével kezdtük, ami önmagában egy magas kaput
nyitott meg, a lupus élvezetesebb, természetesebb lett.
A következő körben az interconnect kábel cseréje következett,
amitől még letisztultabb lett a zene, pedig Pi61 fórumtárs
kábelét használom,ami számomra eddig non-plus ultra hangban
és ár/érték arányban egyaránt.

Majd jött a dac, először a kicsi, majd a nagy,
a kisebbik verziót nem sokáig hallgattuk, a nagyobbik
annyira lenyűgözött.
A zene annyira természetes, megfogott, semleges , ezáltal magasabb dimenzióba
emelkedett , amit én itthon nem hallottam.
Igaz, esel hosszú hosszú fejlesztőmunkája fekszik benne,
és szerinte igen komoly dacok sem tudták "elbillenteni" helyéről.

A hallottak alapján ez teljesen igaz, véleményem szerint.
Igazából nem is tesztelgettünk, csak zenét hallgattunk, mert
ki sem akartuk venni a cd-t , K2K, Acoustic Alchemyt..stb , amit
hallgattunk.

Esel munkájához nagy nagy gratulációm, mert ez nagyon
telitalálat lett

George
V.I.P.
V.I.P.

Kecskemét és környéke

Nem jut eszembe a vezetékneve annak az énekesnek, aminek a Cd-jét george elhozta pénteken eselhez. Valamilyen Duke. Segítsetek ha tudtok!
George duke

Így igaz :
George Duke-After Hours

Vendég

Kecskemét és környéke

George duke

moja
V.I.P.
V.I.P.

Kecskemét és környéke

CDP-XE700SL, eSeLSound DAC No.1., eSeLSound Power Art, Spendor S8e, Tiger & Zimonyi cables

George
V.I.P.
V.I.P.

Kecskemét és környéke

Igen persze, mondjuk kivi vagyok az én rendszerem mit hozna ki a tölcséresből...Már csak a kíváncsiság miatt    
Bezony ám,sokminden eldől majd ott, épp annyi múlik a rendszer összes többi elemén is,
a cd futóműn , a dacon, az erősítőn, a kábelezésen stb...
Alapvetőn fontos a meghajtás, mert ha nincs kiszolgálva az a hangszóró, b--hatod az egészet.

George
V.I.P.
V.I.P.

Kecskemét és környéke

Nap végére már  nekem a mély sem hiányzott, szerintem hozzászoktunk a nem tonalitás helyes hangzáshoz...A legtöbb zenén elég a mély, de a rock zenék mikor bekerültek, na az volt számomra a katarzis élmény...   Magas egyáltalán nem volt kevés, olyan részletek és finomságok megjelentek amire nem is számítottam.A tere , sztereója valami fantasztikus volt...Pedig az akusztika nem volt a legjobb de mégis jól szólt a rendszer.Moja na akkor egyszer megejtünk egy közös hallgatózást és nálam és nálad is meghallgatjuk.Ha ügyesek vagyunk 1 nap elég rá, engem csak azért érdekel, h a szobaméret miatt itt mit mutat.Szóval nekem elég belőle 1-2 óra hallgatózás max...Nálad biztos jo mert a helységed elég nagy...   Na de Esel fórumtárssal ezt majd úgy is leegyeztetjük.
Szerintem sem volt kevés a mély, sőt pont elég, ez persze a doboz pontos és jó megépítésének köszönhető szvsz.
A rock zenéknél őrült nagy a szórás , egyetlen album sem teljesen akusztikus,mégha van is ilyen hangszer a lemezen.
Rengeteg az úgymond trükközés , a szinte megszólalásig azonos szoftverek , pluginek
száma "ezer" a mai stúdiótechnikában.
Elsősorban a hangmérnök(kök) és a zenekar vagy producer érdeme, a mélyek,
az arányok eltalálása , az elektronika összekeverése a gitárokkal, dobokkal, az énekhang aránya, a vokálok, kétszóval
tehetség és ízlés kérdése.
A jól felvett rockzene abszolút sarkalatos pontja egy rendszernek,
nem véletlen mikor Peter Qvortrup az angol Audio Note feje ,egy Slipknot
ultrametal albummal RATM-el mutatta be rendszerét, nem is akárhogyan.
Ő is tud "valamit", nem keveset a hifiről

forum

"The AN's are not an "impressive" loudspeaker and won't win too many short duration listening session shootouts. The AN E is still more full range than the AN J with a full octave more added to the bottom end. Balanced loudspeakers never win such contests of throttle largely I suspect because owners and some dealers are too afraid to push them based on their appearance. Interestingly, due to these perceptions of the "looks" of the speakers Peter began bringing a healthy dose of hard metal from bands like SlipKnot to emphasize that they can in fact play very loud with impact and bass to levels that will drive you from the room (without compressing) and secondly to crush the myth that 8 watt SETs compress, can't play loud, and have no bass."
The AN J will provide bass to below 30hz in room at over 100 dB without compression. The 1812 will be fine - but to get lower requires the AN E and to get lower than that requires subwoofers - but Subwoofers would also be required for speakers like the B&W 801, the big Dynaudios, the Avantgarde Acoustic Duos, Paradigm S8's etc...

esel
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kecskemét és környéke

Igen persze, mondjuk kivi vagyok az én rendszerem mit hozna ki a tölcséresből...Már csak a kíváncsiság miatt
Ajaj, Tigris, én is így kezdtem. Látod, hova jutottam?

moja
V.I.P.
V.I.P.

Kecskemét és környéke

Moja, ne szomorkodj, bármikor jöhetsz.
Ne szomorkodjak???? Olyan jó kis rendszert hallottam nálad, hogy azóta, itthon be sem merem kapcsolni az enyémet.

Vendég

Kecskemét és környéke

Nap végére már  nekem a mély sem hiányzott, szerintem hozzászoktunk a nem tonalitás helyes hangzáshoz...A legtöbb zenén elég a mély, de a rock zenék mikor bekerültek, na az volt számomra a katarzis élmény...   Magas egyáltalán nem volt kevés, olyan részletek és finomságok megjelentek amire nem is számítottam.A tere , sztereója valami fantasztikus volt...Pedig az akusztika nem volt a legjobb de mégis jól szólt a rendszer.Moja na akkor egyszer megejtünk egy közös hallgatózást és nálam és nálad is meghallgatjuk.Ha ügyesek vagyunk 1 nap elég rá, engem csak azért érdekel, h a szobaméret miatt itt mit mutat.Szóval nekem elég belőle 1-2 óra hallgatózás max...Nálad biztos jo mert a helységed elég nagy...   Na de Esel fórumtárssal ezt majd úgy is leegyeztetjük.
Rendben, állok elébe.
Hozzá teszem, ennek a hangszórónak van egy kisebb testvére, az 14 cm-es, ugyancsak tölcsérben. Ilyenem is van, de kölcsönadtam Budapestre. Ha gondolod, erre a "körülhallgatásra" visszakérem. Annak a mélyei sokkal többnek túnnek. A szoba térfogatára sem annyira érzékeny. Azt hallottam már pici szobában is "komolyan" megszólalni, kb. 2,7 x 3,5 m alapterületen.

Na az is érdekes lehet... De azért ne kérd vissza, majd ha hazajött meghallgatjuk...Nem hajt a tatár..

Vendég

Kecskemét és környéke

esel
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kecskemét és környéke

Nap végére már nekem a mély sem hiányzott, szerintem hozzászoktunk a nem tonalitás helyes hangzáshoz...A legtöbb zenén elég a mély, de a rock zenék mikor bekerültek, na az volt számomra a katarzis élmény... Magas egyáltalán nem volt kevés, olyan részletek és finomságok megjelentek amire nem is számítottam.A tere , sztereója valami fantasztikus volt...Pedig az akusztika nem volt a legjobb de mégis jól szólt a rendszer.Moja na akkor egyszer megejtünk egy közös hallgatózást és nálam és nálad is meghallgatjuk.Ha ügyesek vagyunk 1 nap elég rá, engem csak azért érdekel, h a szobaméret miatt itt mit mutat.Szóval nekem elég belőle 1-2 óra hallgatózás max...Nálad biztos jo mert a helységed elég nagy... Na de Esel fórumtárssal ezt majd úgy is leegyeztetjük.
Rendben, állok elébe.
Hozzá teszem, ennek a hangszórónak van egy kisebb testvére, az 14 cm-es, ugyancsak tölcsérben. Ilyenem is van, de kölcsönadtam Budapestre. Ha gondolod, erre a "körülhallgatásra" visszakérem. Annak a mélyei sokkal többnek túnnek. A szoba térfogatára sem annyira érzékeny. Azt hallottam már pici szobában is "komolyan" megszólalni, kb. 2,7 x 3,5 m alapterületen.

moja
V.I.P.
V.I.P.

Kecskemét és környéke

Nap végére már nekem a mély sem hiányzott, szerintem hozzászoktunk a nem tonalitás helyes hangzáshoz...A legtöbb zenén elég a mély, de a rock zenék mikor bekerültek, na az volt számomra a katarzis élmény... Magas egyáltalán nem volt kevés, olyan részletek és finomságok megjelentek amire nem is számítottam.A tere , sztereója valami fantasztikus volt...Pedig az akusztika nem volt a legjobb de mégis jól szólt a rendszer.Moja na akkor egyszer megejtünk egy közös hallgatózást és nálam és nálad is meghallgatjuk.Ha ügyesek vagyunk 1 nap elég rá, engem csak azért érdekel, h a szobaméret miatt itt mit mutat.Szóval nekem elég belőle 1-2 óra hallgatózás max...Nálad biztos jo mert a helységed elég nagy... Na de Esel fórumtárssal ezt majd úgy is leegyeztetjük.
A mély megvan, főleg az alacsonyabb régiókban, sztem van egy freki, ahol kicsit kevesebb, de ezt eselnél kiveséztük. Ennyi hiánnyal sztem boldogan együtt lehet élni, főleg úgy hogy mit ad úgy összegészben.
Hallgatás ezek után sztem még úgy is kötelező, ha mi ütünk össze egy tesztpéldányt magunk.

Válasz küldése

Vissza: “AVX baráti körök”