Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Házimozi Cikk Kissé Nevetséges

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: Tami »

...Mondtak egy érdekeset miszerint is nem nagyon szabad velük írott DVD lemezt lejátszani mert tönkrevágja a cuccost. Elmagyarázták, nem értettem de elfogadhatónak tűnt. ....
- roviden ossze tudod foglalni? erdekelne
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Simon, te nem tapasztaltad, hogy az audio CD-k esetében változik a hangerő számközben? Értem ezalatt azt, hogy az egyébként a normál CD lejátszóban kifogástalanul szóló lemezek a 725-ösben lehalkulnak, mintha a készülék automatikusan levenné a hangerőt amikor az bizonyos szint fölé emelkedik. Kb. 10 másodpercmúlva meg elkezdi visszaerősíteni. Érdekes, mert DVD-k vagy VCD-k esetében semmi gondom nincs vele. Nem tudom, hogy ez készülékhiba vagy valami beállítás rossz. Ja, és a zenéket általában a készülék RCA kimentére kötött fejhallgatóval hallgatom.
Nem tapasztaltam.
Viszont most végre levittem szervízbe a cuccot (talán emlékszel még fél évvel ezelőtti nem játszom le a lemezek egy részét C13-al) és megnyugtattak, hogy valószínűleg fejegység csere ami 32 rugó. Ha így lesz akkor megy a kukába és veszek egy másik DVD lejátszót.
Mondtak egy érdekeset miszerint is nem nagyon szabad velük írott DVD lemezt lejátszani mert tönkrevágja a cuccost. Elmagyarázták, nem értettem de elfogadhatónak tűnt. Azt is mondták, hogy ha kicserélik akkor újra kábé ugyanennyi ideig fog menni és újra csere.

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 744

Hozzászólás Szerző: GTomi »

A CD-ket a 725-el hallgatom bár nem azt akartam mondani.

/OFF
Mivel a topic teljesen offra ment (már csak a Big Ben és a VW bogár képe hiányzik), ezért lenne teljesen privát, készülék specifikus kérdésem hozzád.

Simon, te nem tapasztaltad, hogy az audio CD-k esetében változik a hangerő számközben? Értem ezalatt azt, hogy az egyébként a normál CD lejátszóban kifogástalanul szóló lemezek a 725-ösben lehalkulnak, mintha a készülék automatikusan levenné a hangerőt amikor az bizonyos szint fölé emelkedik. Kb. 10 másodpercmúlva meg elkezdi visszaerősíteni. Érdekes, mert DVD-k vagy VCD-k esetében semmi gondom nincs vele. Nem tudom, hogy ez készülékhiba vagy valami beállítás rossz. Ja, és a zenéket általában a készülék RCA kimentére kötött fejhallgatóval hallgatom.

Igaz nem én lettem megszólitva-ugyhogy bocsánat-de a 211es thomsonnál is ugyanez van.ha egyik számról a másikra léptetsz,akkor,fokozatosan erösödik a hang.lgondolom azért,hogy a hang ne "robbanjon" be hirtelen
ha a filmnél is ugrok egy jelenetet ugyanez van.
pl a matrixnal viszont baromi idegesítô tud lenni,mikor a rejtett extrák jönnének-fehér nyúl-akkor lefagy egy pár tized mpre,majd a hang fokozatosan erösödik fel.ez a lemez miatt van,de a gép ugy érzékeli,mintha manualisan léptetnék.
Brio,DacMagic 200M + TMP táp,PC/PP V2/Audirvana,Revox B226,Hivox monitor,HiDiamond D3 hfkábel+D3 rca,IsoTek Premier/Initium/Hivox táp,Oyaide Neo usb a-b,QED QE6200 koax,AQ Forest RJ/E Ethernet,ifi LAN iSilencer,Viablue absorber+HS spike disc,NAD C552+AT120Eb+Hivox phono

Enrico Benetti
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: -1

Hozzászólás Szerző: Enrico Benetti »

/OFF
Mivel a topic teljesen offra ment (már csak a Big Ben és a VW bogár képe hiányzik), ezért lenne teljesen privát, készülék specifikus kérdésem hozzád.

Vendég

Nem akartam gunyos lenni, de az lettem. Meg szet is off-oltam a topic-ot.
Mielott meg teljesen szetoffolom, azelott kiszallok. Simon Templar es Gordon: ha erdekel, mas forumokon folytathatjuk az eszmecseret a CD-LP-rol.

Ja es gyujtom a veteran autokat, van egy 1967-es VW bogaram is :-))))))))))

Vendég

Akkor te meg eletedben nem hallottal igazi lemezjatszon igazi jo minosegu LP-t szolni. Milyen a CD-jatszo, amin hallgatod a CD-t? Ugye nem akarod azt mondani, hogy a Sony DVP-S725D-DVD jatszon?Egyebkent nem vagyok szakallas :-)
Csak szeretem a szep zenet. De csak 2 hangdobozon :-) LP és a sztereo orokke fog elni :-)

Nem, sajnos még életemben nem hallottam jó lemezjátszón, jó lemezt szólni. Olyat hallottam amelyik kicsit recsegett, olyat is hallottam amelyen az első szám jobban szólt, mint az utolsó és olyat is hallottam amelyik minden lejátszással rontotta a lemez minőségét. Sajnos rövid életem alatt csak ilyen lemezjátszókkal találkoztam, de várom az alkalmat hátha én is olyan szerencsés lehetek, mint Te.

Az LP és a sztereó örökké élni fog mint ahogy van aki a veterán autókat gyűjti és vannak olyanok is akik mechanikus órákat vesznek mert értékelik a technikát benne. Nagyon szép dolog ha valaki ennyire élvezi a konzervatív értékeket. Tisztelendő is. Csak ne keverjük bele a minőséget. A hülye órás példámmal jövök. Van nekem egy órám amely mechanikus. 100 Seiko elektronikus órát vehetnék az árából. Az enyém zafírüveges, krokodilbőr szíjja van és valami csoda a mechanikája. Egy Seiko sehol nincs ehhez. De. Az én órámat kétévente kell kipucoltatni horror pénzért és havonta 3 percet késik. A Seiko évente percre pontos és soha nem kell szervízbe vinni. Talán érthető a hasonlat.

Na itt egy óra itthonról a nappaliból és érthető lesz, hogy az LP-t is szeretem (pedig azért olyan nagyon öreg nem vagyok).

Vendég

Akkor te meg eletedben nem hallottal igazi lemezjatszon igazi jo minosegu LP-t szolni. Milyen a CD-jatszo, amin hallgatod a CD-t? Ugye nem akarod azt mondani, hogy a Sony DVP-S725D-DVD jatszon?Egyebkent nem vagyok szakallas :-)
Csak szeretem a szep zenet. De csak 2 hangdobozon :-) LP és a sztereo orokke fog elni :-)

Nem, sajnos még életemben nem hallottam jó lemezjátszón, jó lemezt szólni. Olyat hallottam amelyik kicsit recsegett, olyat is hallottam amelyen az első szám jobban szólt, mint az utolsó és olyat is hallottam amelyik minden lejátszással rontotta a lemez minőségét. Sajnos rövid életem alatt csak ilyen lemezjátszókkal találkoztam, de várom az alkalmat hátha én is olyan szerencsés lehetek, mint Te.

Az LP és a sztereó örökké élni fog mint ahogy van aki a veterán autókat gyűjti és vannak olyanok is akik mechanikus órákat vesznek mert értékelik a technikát benne. Nagyon szép dolog ha valaki ennyire élvezi a konzervatív értékeket. Tisztelendő is. Csak ne keverjük bele a minőséget. A hülye órás példámmal jövök. Van nekem egy órám amely mechanikus. 100 Seiko elektronikus órát vehetnék az árából. Az enyém zafírüveges, krokodilbőr szíjja van és valami csoda a mechanikája. Egy Seiko sehol nincs ehhez. De. Az én órámat kétévente kell kipucoltatni horror pénzért és havonta 3 percet késik. A Seiko évente percre pontos és soha nem kell szervízbe vinni. Talán érthető a hasonlat.

Vendég

Gordon: Az igaz, hogy az analog is lejatsza a port, de egy reccsenes a valasz ra, a lezernel meg egy teljesen mas hang. Ezert nem valosult meg soha, pedig 1980-as evek ota kiserleteznek vele.

Vendég

Enrico: Ebben maximalisan igazad van, az eredetit egyik sem tudja 100%-osan visszaadni. Csak megkozeliteni. De azt ketfele iranybol. Kinek melyik irany tetszik jobban. En az analogot folebe helyezem a digitalisnak a toketletlensege, a zaja ellenere is. Csak az az erdekes, hogy meg mindig a digitalist viszonyitjak az analoghoz, nem forditva. Valoban a CD elert egy olyan szintre, ami sokkal jobban szol, mint a kezdetekkor, de mar az elejen elszurtak. Ezen probal segiteni az SACD meg a DVD a maga kitalalt szabvanyaival. Ami mar most latszik, hogy nem tokeletes. Ez az egesz digitalis zene dolog lemaradt kb 10 evet. Es amikor valaki azt mondja, hogy hallgassam meg ezt a zenet MP3-ban, akkor kitor belolem a nevetes :-) En elegge analog parti vagyok, de van DVD-m, van Surround processzorom, de arra hasznalom, amire valo, filmnezesre. Igazabol a sztereo lancomon nezek filmet, mert a proci olyan, hogy nincs fronterosito benne, es a zenei erositomrol szolnak a frontok. De ez az egesz szememben olyan, marmint a digitalis, meg az analog, mint (miutan grafikus vagyok) a ket szintartomany az RGB es a CMYK szinfedettsege, sokan nem ertik meg, hogy miert nem lehet olyat nyomdaban eloallitani, mint a fenykep, amit behoz, hiaba mondom, hogy az analog a nyomda meg nem analog rendszer. A szem tokeletlensegere epit, de emiatt nem tokeletes. Ilyen a digitalis foto vs analog foto. A szem es a ful nem linearis, hanem logaritmikus, valamit az analog zajt jobban viseli, mint a digitalis hibat.
Jol szetoffoltam a topic-ot, bocsi mindenkirol

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

Gordon:A lezeres LP lejatszas soha nem valosult meg, dimanikai es magashang problemak miatt. Plusz a lemezen lejatszotta a port is :-)

Bocs, akkor én tévedtem az LP javára.
De azért megjegyeznék, hogy a tűs lejátszás is lejátsza a port a lemezen!

Persze értem én az LP-zés hangulatát, szertartását, de az egy külön világ és egyre távolabb kerül az eredeti HIFI elvektől.
gordon314.fw.hu

Vendég

Gordon:
A lezeres LP lejatszas soha nem valosult meg, dimanikai es magashang problemak miatt. Plusz a lemezen lejatszotta a port is :-)

Enrico Benetti
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: -1

Hozzászólás Szerző: Enrico Benetti »

Te mit valasztanal?Este, nyugodt korulmenyek kozott egy Gyonyoru analog lemezjatszon fogo egy lemez, aminel latod, is hogy forog, hogy jatsza le a zenet, vagy ott van egy bozo, amire ra van irva: Track 1 0:12. Lehet, hogy tulzok, de a zenehallgatashoz egy icipicit az erzesek is kellenek.

Miért van az, hogy nekem erről egy kellemes zeneakadémiai este jutott eszembe, ahol J.S.Bach műveket adtak elő a kamarateremben kb. 50 ember előtt?
Valahogy a gépzenét, hívják azt akárminek, össze sem lehet hasonlítani az élővel.

(Ez a CD vs. LP vita olyan, mint amikor összehasonlítasz egy gyors recskát a WC-ben, egy kellemes félhomályban lágy háttérzenével illatos, puha ágyon egy meghitt órácskát a kedvenc guminőddel. Ja, a DVD-Audio meg valahol a kettő között egy gyors fizetett menet egy örömlánnyal.

De hol vannek ezek az igazihoz képest? )

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

Akkor te meg eletedben nem hallottal igazi lemezjatszon igazi jo minosegu LP-t szolni.  

Már bocs, de az igazán jó minőségű LP, igazán jó minőségű erősítéssel, igazán jó minőségű hangszórókkal szebben szól, mint egy átlagos rendszer CD-vel. Viszont hallgasd meg egyazon rendszert hasonló minőségű LP lejátszóval és CD lejátszó-val, hasonló minőségű felvételek esetén.

A CD között sajnos sok a szemét, mert minden zene azon jön ki mindenféle igény szinten. Vinil lemezt meg már csak eleve csak az ínyenceknek fognak gyártani.

Én is elfogadnék egy jó LP csöves erősítés láncot, mert bár tudom, hogy messze lesz a "festett" hang az eredetitől, attól még nagyon kellemesen szól. De ez egy kicsit olyan, mintha összeakarnánk hasonlítani egy átlagos nő szépségét nagyon jó sminkkel és egy smink nélküli szép nő szépségét. Lehet, hogy a smikelt szebbnek fog hatni, de mégsem szebb. (Mondhattam volna egész más nő testrészt a példában, ezt már kinek-kinek a fantáziájára bízom :smile19: )

A sztereó biztosan sokáig fog még élni, mint ahogy mono tv adás is van épp elég! És tényleg nem attól lesz jó egy felvétel, hogy multicsatornássá keverik, de ha hasonló igényességű sztereó felvételt hasonlítasz össze egy hasonló igényességű multicsatornással, hasonló minőségű rendszeren (ami ugye a multinál kábé 5x annyiba fog kerülni) akkor el fogsz rajta gondolkodni, hogy "van-e élet a sztereón túl?"
gordon314.fw.hu

Vendég

naszoval a fogo az forgo akart lenni, a bozo az pedig doboz. :-)))))))))))
De hat izlesek es pofonok kulonboznek :-)

Vendég

Imici1972Én is szívesebben ajánlanék S75-öst, főleg akciós 40 eFt-os áron. Viszont azt már nem lehet kapni. Az S75-ös topicban kérdezte nemrég valaki, hogy hol lehet 50 alatt kapni. Megpróbáltam körülnézni, de nem találtam én sem semmi helyet. Az S75 után ár/érték arányban (az olcsóbb szegmensben) nálam is a Pio áll a második helyen. Egy cikk pedig, ami vásrlás előtt állóknak akar tanácsot adni, nem túl szerencsés, ha nem kapható terméket ajánl.
Az S35 tényleg jó alternatíva. Viszont kevesn olyan szerencsések, mint Gandalf, aki 50 körül be tudott szerezni egy külön SACD lejátszót.

Vendég_Gábor
Van olyan LP, ami három (vagy négy?) lézersugárral játsza le a korongot és ezzel nyilván nem koptatja gyakorlatilag a lemezt. Viszont ez a készülék meglehetősen drága és hát ez is csak "közelíti" a tű valós rezgése által kapott hangot. Hiszen bár két oldalsó lézer a barázdák oldal irányú rezgését is érzékeli, de a tű tehetetlenségét csak szimulálhatja.

Az LP - CD dilemmára visszatérve:

Bár egyszerűbb lerajzolni, de azért megpróbálom szóban: van egy hullálalak, ami távolról egy színuszos görbének hat, de közelről megnézve apró egyenetlenségekből áll. A hanghullám által lefedett területet szeretnénk minnél jobban visszaadni. A digitális technika (CD, SACD, DVD, DVD-Audio, dts audio...) ezt úgy próbálja megtenni, hogy a görbét téglalapokkal próbálja elfedni. Viszony a téglalapoknak van egy adott szélessége (amit a mintavételezés határoz meg) és nem tetszőleges hosszúságúak, hanem adott hosszúságú és egyenlő szélességű téglalapokból lehet választani. A téglalapok hosszúságának lehetséges számát a feszültségértéket leíró szám nagysága határozza meg. Ez CD esetén egy 16 bit-es szám.
Természetes, hogy a hullámalakot nem lehet tökéletesen lefedni ezekkel a téglalapokkal. A téglalapok sarkai vagy lelógnak a görbéről, vagy nem fedik le teljesen. A le nem fedett és a túlfedett területek jelentik a digitális technika hibáját. A CD esetében a téglalapok szélessége a 44.1 kHz által meghatározott érték, és a 16 bites számnak megfelelő hosszúságú téglalapkészletünk van. Ezzel szemben a DVD-Audio-nál téglalapok sokkal karcsúbbak, mert a mintavételezés akár lehet 192 kHz is (vagy mint egy negyede a téglalapok szélessége) és jóval több hosszúságból választhatunk, mert 24 bit a hosszt leíró szám (a különbség 8-szoros helyiérték a kettes számrendszerben!). Ebből adódóan a "sarkalás" nagyságrendekkel kisebb. Viszont igaz az, hogy elméletileg nem lehet tökéletesen ugyanaz. Itt jön a lényeg: a különbség van-e akkora, hogy meghaladja a hullámalak rögzítésének hibahatárát? Hallható-e az ember számára különbség?

Az LP hallgatás feelingje tényleg sajátos és meg tudom érteni, hogy valaki szereti. De! Már eleve az hanghordozó fizikájából adódóan sokkal távolabb áll az eredeti zögzíteni kívánt zenéhez, mint egy ténylegesen jó digitális felvétel. A vinil lemez tágul, a lejátszót rezegteti a megszólaltatott hang....Szóval van egy sereg dolog amitől nem azt fogjuk hallani, mint amit felvettek rá. Amitől viszont mégis sokan szeretik, az az, hogy a vége, az egy "sarkalások" nélküli hullámalak, ami bár messze távolabb áll az eredetitől, mint "sarkalt" digitális változata, de mégis eredetinek hat.
Ha a high fidelity (magas hűség) elvét követjük, akkor bizony az LP allul marad.

Akkor még nem beszéltünk a dinamika tartományról, amit egy analóg és egy digitális felvétel képes megszólaltatni, nem beszéltünk a kezelhetőségről, és nem beszéltünk a felvételek árairól sem.

Amúgy én is osztom a nézetet, hogy az ideális a házimozi, a multicsatornás zene és a sztereo zene különválasztása. Viszont ki engedhet magának 3 különálló rendszert és szobát erre?

LP-CD vita
A lejatszonak mindig sajathangja van, ezet van az, hogy a tojashej DD-k undoritoan szolnak. Legalabbis en a szijhajtasos technikaban hiszek csak.
Mit hallunk meg:
Ez egy erdekes dolog, ha azt is meg lehet hallani, hogy egy CD-t femtuskekre hyelezel, es ugy hallgatod, akkor pedig digitalis steril rendszer, akkor meg tudod hallani a DVD-Audio es az LP kulonbseget, es dinamikaban azt kell hogy mondjam tudtja a DVD-Audio azt, amit az LP, de steril szaraz a hangja. Az elozo hozzaszolashoz: A CD pedig ebbol a szempontbol meg gyengebb, dinamikatlan. Kenyelmesebb kezelni, az teny, de valamit elvesz a zenehallgatas elmenyebol.
Te mit valasztanal?
Este, nyugodt korulmenyek kozott egy Gyonyoru analog lemezjatszon fogo egy lemez, aminel latod, is hogy forog, hogy jatsza le a zenet, vagy ott van egy bozo, amire ra van irva: Track 1 0:12. Lehet, hogy tulzok, de a zenehallgatashoz egy icipicit az erzesek is kellenek. Neha nem is tudok mindent meghallgatni, hangulat kell hozza. Tegnap pl. a Csajkovszkij olyan elmenyt nyujtott, hoyg feledtette az apro zorejeket is. Igaz 1967-es felvetel volt, DECCA lemezen.

Vendég

Az LP nem szól "szebben", mint a CD. Vannak előnyei és vannak hátrányai. Van akinek a szebben szól azt jelenti, hogy nincsenek benne zavaró zajok. Van akinek azt jelenti, hogy teljes jeltartalommal bír a felvétel.
Akkor te meg eletedben nem hallottal igazi lemezjatszon igazi jo minosegu LP-t szolni. Milyen a CD-jatszo, amin hallgatod a CD-t? Ugye nem akarod azt mondani, hogy a Sony DVP-S725D-DVD jatszon?
Egyebkent nem vagyok szakallas :-)

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

Imici1972
Én is szívesebben ajánlanék S75-öst, főleg akciós 40 eFt-os áron. Viszont azt már nem lehet kapni. Az S75-ös topicban kérdezte nemrég valaki, hogy hol lehet 50 alatt kapni. Megpróbáltam körülnézni, de nem találtam én sem semmi helyet. Az S75 után ár/érték arányban (az olcsóbb szegmensben) nálam is a Pio áll a második helyen. Egy cikk pedig, ami vásrlás előtt állóknak akar tanácsot adni, nem túl szerencsés, ha nem kapható terméket ajánl.
Az S35 tényleg jó alternatíva. Viszont kevesn olyan szerencsések, mint Gandalf, aki 50 körül be tudott szerezni egy külön SACD lejátszót.

Vendég_Gábor
Van olyan LP, ami három (vagy négy?) lézersugárral játsza le a korongot és ezzel nyilván nem koptatja gyakorlatilag a lemezt. Viszont ez a készülék meglehetősen drága és hát ez is csak "közelíti" a tű valós rezgése által kapott hangot. Hiszen bár két oldalsó lézer a barázdák oldal irányú rezgését is érzékeli, de a tű tehetetlenségét csak szimulálhatja.

Az LP - CD dilemmára visszatérve:

Bár egyszerűbb lerajzolni, de azért megpróbálom szóban: van egy hullálalak, ami távolról egy színuszos görbének hat, de közelről megnézve apró egyenetlenségekből áll. A hanghullám által lefedett területet szeretnénk minnél jobban visszaadni. A digitális technika (CD, SACD, DVD, DVD-Audio, dts audio...) ezt úgy próbálja megtenni, hogy a görbét téglalapokkal próbálja elfedni. Viszony a téglalapoknak van egy adott szélessége (amit a mintavételezés határoz meg) és nem tetszőleges hosszúságúak, hanem adott hosszúságú és egyenlő szélességű téglalapokból lehet választani. A téglalapok hosszúságának lehetséges számát a feszültségértéket leíró szám nagysága határozza meg. Ez CD esetén egy 16 bit-es szám.
Természetes, hogy a hullámalakot nem lehet tökéletesen lefedni ezekkel a téglalapokkal. A téglalapok sarkai vagy lelógnak a görbéről, vagy nem fedik le teljesen. A le nem fedett és a túlfedett területek jelentik a digitális technika hibáját. A CD esetében a téglalapok szélessége a 44.1 kHz által meghatározott érték, és a 16 bites számnak megfelelő hosszúságú téglalapkészletünk van. Ezzel szemben a DVD-Audio-nál téglalapok sokkal karcsúbbak, mert a mintavételezés akár lehet 192 kHz is (vagy mint egy negyede a téglalapok szélessége) és jóval több hosszúságból választhatunk, mert 24 bit a hosszt leíró szám (a különbség 8-szoros helyiérték a kettes számrendszerben!). Ebből adódóan a "sarkalás" nagyságrendekkel kisebb. Viszont igaz az, hogy elméletileg nem lehet tökéletesen ugyanaz. Itt jön a lényeg: a különbség van-e akkora, hogy meghaladja a hullámalak rögzítésének hibahatárát? Hallható-e az ember számára különbség?

Az LP hallgatás feelingje tényleg sajátos és meg tudom érteni, hogy valaki szereti. De! Már eleve az hanghordozó fizikájából adódóan sokkal távolabb áll az eredeti zögzíteni kívánt zenéhez, mint egy ténylegesen jó digitális felvétel. A vinil lemez tágul, a lejátszót rezegteti a megszólaltatott hang....Szóval van egy sereg dolog amitől nem azt fogjuk hallani, mint amit felvettek rá. Amitől viszont mégis sokan szeretik, az az, hogy a vége, az egy "sarkalások" nélküli hullámalak, ami bár messze távolabb áll az eredetitől, mint "sarkalt" digitális változata, de mégis eredetinek hat.
Ha a high fidelity (magas hűség) elvét követjük, akkor bizony az LP allul marad.

Akkor még nem beszéltünk a dinamika tartományról, amit egy analóg és egy digitális felvétel képes megszólaltatni, nem beszéltünk a kezelhetőségről, és nem beszéltünk a felvételek árairól sem.

Amúgy én is osztom a nézetet, hogy az ideális a házimozi, a multicsatornás zene és a sztereo zene különválasztása. Viszont ki engedhet magának 3 különálló rendszert és szobát erre?
gordon314.fw.hu

weinmaker
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: weinmaker »

Úgy gondolom, hogy sok érdekes gondolat halmozódott fel a topicban.
Sőt talán a topic címét eltúloztam, de elég durva hogy sok kereskedő a yamahán, jamon kívül nem ismer mást.
Azt gondolom, hogy abban is elég sokan egyetértettünk, hogy egy szerényebb dvd és egy komolyabb hangrendszer valszeg kellemesebb mozi, de főleg zenei élményt tud nyújtani.
Igazából azt szeretném, ha egy (általam is) sokat látogatott oldal, kicsit átgondoltabban adna tanácsot a házimozival most ismerkedőknek, esetlegesen több alternatívát vázolva.
A további cikkekhez pedig sok sikert...........PEACE!

Vendég

Azt nem tudom, hogy a tű leszántja-e a magasakat 
A SACD, DVD-Audio formátumokkal már nincsenek ilyen gondok. Szebben szólnak mint az LP!

A tu miert is szantana le a magasat?

A tű fizikai érintkezésben van a lemezzel. A lemezen a magas hangok sűrűbb, vékonyabb recéken vannak jelen. A tű miközben játsza az LP-t szépen csiszolja a lemezt. Először a magas hangokat mivel ott van a legkönnyebb dolga. Az LP freki átvitele amúgy is legendásan rossz ezt a lejátszások számával tovább lehet rontani. Az LP nem szól "szebben", mint a CD. Vannak előnyei és vannak hátrányai. Van akinek a szebben szól azt jelenti, hogy nincsenek benne zavaró zajok. Van akinek azt jelenti, hogy teljes jeltartalommal bír a felvétel. Nekem nincs bajom a CD-vel, bár eleinte én is idegenkedtem tőle. Azóta azonban sokat javult a hangjuk.
A zenét annyi hangfalon lehet hallgatni amennyin akarod. Soha nem érdekelt a szakállas öreg hi-fi majmok véleménye aki majd jól megszabják, hogy mit hogyan kell hallgatni. Én hallottam több multicsatornás CD-t is tetszettek. Talán még jobban is, mint a sztereró felvétel.

Vendég

Azt nem tudom, hogy a tű leszántja-e a magasakat 
A SACD, DVD-Audio formátumokkal már nincsenek ilyen gondok. Szebben szólnak mint az LP!

A tu miert is szantana le a magasat? Amikor kiserleteztek a quadro lemezekkel, akkor ott is kozonseges tut hasznaltak, es annak nem 22KHz-ig kellett atvinnie, ugyhogy nyugodj meg, az LP-nel nem kevesebb a magas, kiveve, ha kommersz hangszedot hasznalsz. Probalj meg egy jo MC-t es meglepodsz a magasokon.

SACD-DVDAUDIO: Szerintem es tobbek szerint nem szolnak szebben, mint az LP. Tudomasul kell venni, hogy akkor is digitalis, barmit csinalsz vele. Az analog rendszer felbontasa az atvitt frekvenciasavban vegtelen, a digitalis nem tudja ezt. Megkozeliteni tudja, de valahogy akkor is konzervhang marad. Bar meg tudja kozeliteni az LP-t, de egy igazan jo LP igazan fantasztikusan tud szolni. Engem pl nem zavar a lemez reccsenese, ez hozzatartozik.

Amit meg hozzatennek, hogy szerintem zenet 2 hangdobozon lehet csak jol hallgatni, a tobbi minek oda? Sokan mondjak, hogy az akusztika miatt kell. De hova rakod el oket, amikor meg 2 hangdoboz elrakasa is gondot okoz. Ezek nem az en gondolataim, hanem Gabocza-e, es igen megszivlelendok. Szoval ne keverjuk a hazimozit a zenehallgatassal. Mindaketto masra valo.

Es ami a legfontosabb, hogy mi a lanc elso szeme, mert a tobbi csak ront rajta.

MoBBo
V.I.P.
V.I.P.

Hozzászólás Szerző: MoBBo »

el kell ismernem, hogy a kritikusoknak is igaza van
nagyon penzoldalrol nezve valoban lehetett volna gyengebb player a sor elejen

tobb szempontot vettunk figyelembe, es talan masokat, mint most ti itt
tovabbra is kitartunk amellett, hogy ez igy egy megfelelo lanc, de szerencses lett volna beleirni, hogy a lejatszo (igeny, es kesobbi bovites/nem bovites tukreben) olcsobbra cserelheto

de azt se felejtsuk el, hogy ha egy anyagon belul minden elkepzelheto opciot, elagazast felsorolunk akkor meg kaosz lesz, es tobbe kerul a leves mint a hus vagy mi
o v e r p o w e r e d

Imici1972
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: Imici1972 »

Bár nem hallgatok LP-t, mindig sokszor elgondolkoztam mi is okozhatja az LP iránti maradandó rajongást a "hardcore hifisták" körében. Gondolom én van itt egy adag önszugesszió is, ami a vinil fekete korong hangulatához kapcsolódik, viszont szerintem kell lennie racionális oknak is.  
Ugye mi nem vagyunk digitális lények, minden érzékszervünk hozzá van szokva a folytonoshoz és a tökéletlenhez, azaz egy kis természetesen hibáshoz. Amikor egy hangszer szól, ott szerintem alig hallható kis hibák vannak, mindenféle olyan kis zörejek stb. amik talán tudat alatt hatnak. És nem csupán a zörejek, hanem a kialakuló hanghullámformák is, szinte végtelen variációban léteznek és érzékelhetőek. Az LP mindezeket visszadja, még ha rátesz zajokat és mindenféle egyéb torzításokat is (természetesen a digitális feldolgozás sem mentes a torzítástól).

Mi történi a digitális lejátszásnál? Ott a hanghullámot mesterségesen álítjuk elő egy digitális jelsorozatból, mely jelsorozat már szintén a valóság egy absztrakciója.  Akármilyen jó is az DA átalakító, mégis a valóságtól különbözö hangot fog előálítani. Nem jó a hasonlat de talán érzékelteti amire gondolok. Pl. Készítesz egy analóg képet, bedigized, és ráfuttatsz egy képélesítő, és színkorrekciós algoritmust. Mi lesz az eredmény? Élénkebb színek és erős kontúrok. Az alakok jobban felismerhetőek lesznek, a színek pontosabbak, de mégis valahogy nem lesz természetes.

A cd-nél is talán így van. A hangszerek jobban hallhatóak pontosabban kivehetőek, de valami talán hiányzik, ami az LP-n megvan.

Az sacd/dvd-audio vonal talán csökkenti ezt a bizonyos különbséget, a nagyobb mintavételi frekvenciával.

Azt hiszem, ez is egy olyan dilemma, ami soha nem lel megoldásra...
Amit leírtál, szakmai szempontból korrekt. Valóban, a digitális világ egyfajta "szintetizált" hangélményt nyújt. A kérdés csak az, hogy kinek mi tetszik jobban: A makulátlannak ható, ám kissé lélek nélüli digitális, vagy a kattogó-pattogó de a zene lelkét is nyújtó analóg LP.
Nekem mindkét média rendelkezésemre áll, és bizony sokszor én sem tudom eldönteni, hogy "melyiket szeressem". Azt viszont már észrevettem, hogy egy meghitt, romantikus, félhomályos doromboláshoz valahogy az LP jobban passzol... talán az a bizonyos lélek teszi? Ki tudja...

Az sajnos tény, hogy az LP irányába nem lesz "visszarendeződés" A jövőt énis a high-resolution DAC-al szerelt, és az eredeti hanginformációból jóval többet hordozó DVD Audio-ban illetve az SACD-ben látom.
De az "LP feelinget" ezek sem biztos, hogy helyettesítik...

Ez kicsit olyan, mint a nagymama főztje. Sokkal különlegesebb, csodálatosabb ételkölteményeket is lehet rendelni egy jó étteremben. De az a bizonyos karácsonyi toroskáposzta az mégis csak más... és nem mondanál le róla semmi pénzért. (már ha szereted a toroskáposztát )

De számtalan egyéb ilyen megmagyarázhatatlannak tűnő, ám nagyon is megmagyarázható rajongással találkozni a világban. Gondolhatunk akár a Harley, vagy a VW bogár, vagy egyéb "őrületekre"
Mindegyik egy-egy életérzés, egy feeling. Van akinek semmit sem jelent, van akinek viszont az életet.
Kicsit talán ilyen az LP is...

Üdv: Imre

Erősítö: Kenwood KRF-X9060D THX Select 6*100W , Marantz PM-50 2*85W Hangfalak: Wharefedale Diamond 8Center, 8.4front, 8.2surround Sub: Mordaunt-Short MS-907W Kábel: Monitor Cobra 4mm2
CD:Denon DCD-755 DVD: Panasonic DVD-S75 ; Panasonic DVD-S47 DVD Recorder: Panasonic DMR-E50 ; Panasonic DMR-EH60 200GB HDD, Progressive scan TV: Samsung LE32R32BX , LG Flatron 100Hz PIP RE-29FA33PX Video: Panasonic NV-FJ632 Nicam Hi-Fi Deck:Denon DRM-595
Lemezjátszó:Akai AP-Q310 (néha jó egy kis nosztalgia bakelitezés... /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/[email protected] 2x" width="20" height="20" />)

Imici1972
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: Imici1972 »

A Yamaha-Jamo ezen készülékeihez én is kicsit eltúlzottnak érzem a Pio DVD-t. Nem hinném, hogy közel 85eFt-os készülék kellene egy ilyen szetthez.
Véleményem szerint pl. a Pana S75-ös maximálisan megfelel egy ilyen konfigurációban, talán még az S35 is. Az ára pedig töredéke a 656-nak.
Az így "felszabaduló összeget" pedig egy fokkal jobb hangfalszettbe lenne érdemesebb költeni.

Hogy ez a szett belépő, vagy haladó kategória-e ezt mindenki döntse el saját maga. Én azt mondanám, hogy az egyetlen komolyabb gép a DVD, ettől eltekintve - és természetesen a kompakt csodákat nem számbavéve - a cucc inkább a "felsőbb kategóriás belépő" szintet üti meg, mint a haladót. A hangfalszettet nézve mindenképpen.

Az egyetlen komolyabb szakmai hiba a cikkben a következő megállapítás:

" Egészen addig, amíg tévékészüléken peregnek a házimozi képei, elég szolgáltatásaik alapján válogatni a DVD lejátszók között."

Óriási tévedés!! Hiszen egy DVD lejátszó minőségi paramétereit nagymértékben meghatározza az alkalmazott Digit/Analóg konverter is. Nem mindegy, hogy az alkalmazott DAC hány bites, milyen mintavétellel dolgozik, a DAC-ot követő szűrő paraméterei (fázis- csoportfutási idők stb) milyenek... és még sorolhatnám.
Egy komolyabb, nagyobb sávszélességű videocsatornával szerelt TV-n bizony meglátszik, hogy a rákapcsolt DVD DAC-ja milyen minőségű.
Tehát a komponens kimenet még nem minden.
Az én 72-es 100Hzes LG Flatron TV-men pl. óriási különbség adódott az előző Dimarson 350-es, és a mostani S75-ös között!
Pedig szolgáltatásait tekintve a DM350 sem volt kezdő. Komponens, S-Video, 6ch audio out, koax/optikai out stb mindennel fel volt szerelve. Bevallom, én sem gondoltam volna, hogy ennyire meglátni...

Ezektől eltekintve az ajánlott szettet nem tartom rossznak, bár tagadhatatlan, hogy hasonló árban ennél összességében jobb cuccot is ki lehet hozni.
Pl. az erősítőt meghagyva, egy Pana S75 DVD, és mondjuk egy Wharefedale Diamond 8.3, 8.2 , 8C összeállítás összességében korrektebb lenne. A subot már mindenkinek a fantáziájára bízom... Persze ez az én véleményem, biztos van aki ezt olvasva heves fejcsóválásba kezd, erre mondják, hogy ízlések és pofonok....

Üdv: Imre

Erősítö: Kenwood KRF-X9060D THX Select 6*100W , Marantz PM-50 2*85W Hangfalak: Wharefedale Diamond 8Center, 8.4front, 8.2surround Sub: Mordaunt-Short MS-907W Kábel: Monitor Cobra 4mm2
CD:Denon DCD-755 DVD: Panasonic DVD-S75 ; Panasonic DVD-S47 DVD Recorder: Panasonic DMR-E50 ; Panasonic DMR-EH60 200GB HDD, Progressive scan TV: Samsung LE32R32BX , LG Flatron 100Hz PIP RE-29FA33PX Video: Panasonic NV-FJ632 Nicam Hi-Fi Deck:Denon DRM-595
Lemezjátszó:Akai AP-Q310 (néha jó egy kis nosztalgia bakelitezés... /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/[email protected] 2x" width="20" height="20" />)

Vendég

Bár nem hallgatok LP-t, mindig sokszor elgondolkoztam mi is okozhatja az LP iránti maradandó rajongást a "hardcore hifisták" körében. Gondolom én van itt egy adag önszugesszió is, ami a vinil fekete korong hangulatához kapcsolódik, viszont szerintem kell lennie racionális oknak is.  
Ugye mi nem vagyunk digitális lények, minden érzékszervünk hozzá van szokva a folytonoshoz és a tökéletlenhez, azaz egy kis természetesen hibáshoz. Amikor egy hangszer szól, ott szerintem alig hallható kis hibák vannak, mindenféle olyan kis zörejek stb. amik talán tudat alatt hatnak. És nem csupán a zörejek, hanem a kialakuló hanghullámformák is, szinte végtelen variációban léteznek és érzékelhetőek. Az LP mindezeket visszadja, még ha rátesz zajokat és mindenféle egyéb torzításokat is (természetesen a digitális feldolgozás sem mentes a torzítástól).

Mi történi a digitális lejátszásnál? Ott a hanghullámot mesterségesen álítjuk elő egy digitális jelsorozatból, mely jelsorozat már szintén a valóság egy absztrakciója. Akármilyen jó is az DA átalakító, mégis a valóságtól különbözö hangot fog előálítani. Nem jó a hasonlat de talán érzékelteti amire gondolok. Pl. Készítesz egy analóg képet, bedigized, és ráfuttatsz egy képélesítő, és színkorrekciós algoritmust. Mi lesz az eredmény? Élénkebb színek és erős kontúrok. Az alakok jobban felismerhetőek lesznek, a színek pontosabbak, de mégis valahogy nem lesz természetes.

A cd-nél is talán így van. A hangszerek jobban hallhatóak pontosabban kivehetőek, de valami talán hiányzik, ami az LP-n megvan.

Az sacd/dvd-audio vonal talán csökkenti ezt a bizonyos különbséget, a nagyobb mintavételi frekvenciával.

Hát igen. Erről a hangulatról már egy másik topicban írtam(tunk).
Ezen felül még itt van az általad jól összefoglalt jelenség, amit úgy szoktak emlegetni, hogy a CD hangja túl steril az analógéhoz képest. Talán ez az a kis plusz, aki a CD nél hiányzik, a nüansznyi elveszett jelek.

Amúgy az egész topic eltért az eredeti vonalátol, kezdem azt gondolni, elindítani sem volt érdemes, elfértvolna a filmmelékletes vegyesben.

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 8

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

Mi történi a digitális lejátszásnál? Ott a hanghullámot mesterségesen álítjuk elő egy digitális jelsorozatból, mely jelsorozat már szintén a valóság egy absztrakciója. Akármilyen jó is az DA átalakító, mégis a valóságtól különbözö hangot fog előálítani. Nem jó a hasonlat de talán érzékelteti amire gondolok. Pl. Készítesz egy analóg képet, bedigized, és ráfuttatsz egy képélesítő, és színkorrekciós algoritmust. Mi lesz az eredmény? Élénkebb színek és erős kontúrok. Az alakok jobban felismerhetőek lesznek, a színek pontosabbak, de mégis valahogy nem lesz természetes.

TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”