Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kecskemét és környéke

Vendég

Kecskemét és környéke

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Nap végére már nekem a mély sem hiányzott, szerintem hozzászoktunk a nem tonalitás helyes hangzáshoz...A legtöbb zenén elég a mély, de a rock zenék mikor bekerültek, na az volt számomra a katarzis élmény... Magas egyáltalán nem volt kevés, olyan részletek és finomságok megjelentek amire nem is számítottam.A tere , sztereója valami fantasztikus volt...Pedig az akusztika nem volt a legjobb de mégis jól szólt a rendszer.Moja na akkor egyszer megejtünk egy közös hallgatózást és nálam és nálad is meghallgatjuk.Ha ügyesek vagyunk 1 nap elég rá, engem csak azért érdekel, h a szobaméret miatt itt mit mutat.Szóval nekem elég belőle 1-2 óra hallgatózás max...Nálad biztos jo mert a helységed elég nagy... Na de Esel fórumtárssal ezt majd úgy is leegyeztetjük.

moja
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 0

Kecskemét és környéke

Hozzászólás Szerző: moja »

Moja,a hangfalak a Yaris-ba is beférnek, nem kell hozzá teherautó. Ahogy itt kezdtem, nem vagyok gondolatolvasó, ha valamit szeretnétek, szóljatok, ha tudom teljesítem. Nem kell a kutyáktól félned, barátságosak. A csendet elvinni nem lehet, a többit igen, ha nem is örökre, de néhány napra "bármikor".

Sejtettem, hogy odaadnád, de félek, hogy mindenhol csak roszabbul szólhat, mint nálad.
Ja és a csendet nem ellopni szeretném, hanem kijátszani, mint a kutyákat "lopás" közben.
CDP-XE700SL, eSeLSound DAC No.1., eSeLSound Power Art, Spendor S8e, Tiger & Zimonyi cables

esel
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 33

Kecskemét és környéke

Hozzászólás Szerző: esel »

Mondjuk mikor kábelt próbáltunk, akkor a kis Jungson hangfalkábel azért egész jól szerepelt. Sajnos IC-ben a saját DIY vitte a pálmát. Koaxban az, amit vittem az meg sem szólalt, pedig neves gyártó terméke. Akkor hogyis van ez?
Moja,
a hangfalak a Yaris-ba is beférnek, nem kell hozzá teherautó. Ahogy itt kezdtem, nem vagyok gondolatolvasó, ha valamit szeretnétek, szóljatok, ha tudom teljesítem. Nem kell a kutyáktól félned, barátságosak. A csendet elvinni nem lehet, a többit igen, ha nem is örökre, de néhány napra "bármikor".

moja
V.I.P.
V.I.P.

Kecskemét és környéke

Mondjuk mikor kábelt próbáltunk, akkor a kis Jungson hangfalkábel azért egész jól szerepelt. Sajnos IC-ben a saját DIY vitte a pálmát. Koaxban az, amit vittem az meg sem szólalt, pedig neves gyártó terméke. Akkor hogyis van ez?
CDP-XE700SL, eSeLSound DAC No.1., eSeLSound Power Art, Spendor S8e, Tiger & Zimonyi cables

moja
V.I.P.
V.I.P.

Kecskemét és környéke

1. TIGRISNEK szállítás: Nálunka cégnél van kisáruszálító, abba simán belefér. Hoztunk mi már nagyobb hifit is abban.
2. Tölcséres magasairól annyit, hogy én ilyen tölcsérest még nem hallottam előtte, de a magasa nem volt kevés egyáltalán, éppen a helyén van, ráadásul úgy , hogy az én fülem a 16 kHz-et már nem hallja, tehát nem vagyok denevérfülű!
Nekem a mélyek teteje hiányzott kicsit, ott éreztem egyedül, hogy kevés. Viszont a gitárjai és a húrosok azok fenomenálisak. (Mondjuk én szeretem a gitárt...)
A hárfa az meg, mintha előtted ülne a hárfás.

OFFTOPIC:

Lehet megyek és ellopom este eseltől a cuccost, kijátszom a 7 kutyát, meg a csendet, ami ott kinn van náluk.

esel
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kecskemét és környéke

Esel, aranyos a Sonido. A skandináv DIY körök meg vannak érte őrülve. Gondolom nem véletlenül. Én még nem hallottam. Csak Fostex-et hallgattam, az tetszett. Jók a szélessávúak, de a dobozon nagyon sok múlik. Nekem csak a magasuk egy kicsit kevéske. 
Rumika, mi van a Mc'Intosh-al?

Frankie,
az én fülem mást mond a magasokról, de ez nem számít. Ugyan azt hallgatták itt, ugyan akkor rajtam kívül még hárman. Ismervén a szélessávú magasairól szóló legendát, rá is kérdeztem, kevesli-e valaki a magasakat.
Ha a fórumtársak közül valaki olvassa ezt a kérdést, talán válaszolni fog Neked.
A szélessávúak általában úgy készülnek, hogy az impedanciájuk a magas frekvenciák felé enyhén emelkedik. Ez, az átviteli méréseknél magasesést mutat. Az esés mértéke a hangszóró tervezésekor előre kiszámítható. Ha valaki Varga úrtól vásárol, és időben elmondja, hogy milyen paraméterek fontosak számára, "utca, házszámra" készíti el a hangszórókat. Az én darabjaim 18 kHz-ig 3 dB-n belül vannak. Ha valaki úgy gondolja, hogy "több" magas kell, pld azért, mert csöves erősítőről hajtja a hangszórót, annak a kívánságai is teljesülhetnek.
A személyes véleményem az, hogy nagy energiájú, tiszta magashangok csak szélessávú hangszóróból hallhatók. Ennek oka a pld hangváltó elmaradása.

frankie
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 83

Kecskemét és környéke

Hozzászólás Szerző: frankie »

A csövi nem olcsó mulatság. Főleg újan. Meghallgatás nélkül nem szabad venni. Sok függ a dobozaidtól is.
Remélem jó lessz a Mc'Intosh-od.
Diy hangfalak: Dynaudio és szélessávú
Linn

Rumika
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 3

Kecskemét és környéke

Hozzászólás Szerző: Rumika »

Esel, aranyos a Sonido. A skandináv DIY körök meg vannak érte őrülve. Gondolom nem véletlenül. Én még nem hallottam. Csak Fostex-et hallgattam, az tetszett. Jók a szélessávúak, de a dobozon nagyon sok múlik. Nekem csak a magasuk egy kicsit kevéske. 

Holnap este 6-ra viszem. Már jó lesz ha elkészül mert nagyon kacsintgatok a csövesek felé!
Erősítő: DENSEN B-110, CD: SONY XA20ES, Logitech SB, DAC Micromega Variodac, Hangfal: POLKAUDIO LSi15 Tv: SAMSUNG SMART 40, Lemezjátszó: ARISTON, Kábelek: Furutech, FADEL ART STREAM BW

frankie
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 83

Kecskemét és környéke

Hozzászólás Szerző: frankie »

Diy hangfalak: Dynaudio és szélessávú
Linn

Rumika
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kecskemét és környéke

Jövő héten megnézem a cégnél mekkora rakterű kocsik vannak ha találok nem túl nagyot szólok.
Erősítő: DENSEN B-110, CD: SONY XA20ES, Logitech SB, DAC Micromega Variodac, Hangfal: POLKAUDIO LSi15 Tv: SAMSUNG SMART 40, Lemezjátszó: ARISTON, Kábelek: Furutech, FADEL ART STREAM BW

esel
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kecskemét és környéke

Nekem egy 6x4 méteres szobám van, és asszem 2,60 magas, kíváncsiságképpen egyszer meghallgatnám itt, már csak hogy megnyugodjak mit tudna ebben a légtérben.lehet ide nem is lenne jó.A szállítás nekem necces mert nagy doboz, azon gondolkodom, ha el is hozhatnám akkor mivel hoznám el A Fókuszba nem fér bele De szerintem még Moja kocsijába sem férne el, h elhozzuk meghallgatni    
Mekkora?

Tigris majden pontosan eltalálta.

Vendég

Kecskemét és környéke

Nekem egy 6x4 méteres szobám van, és asszem 2,60 magas, kíváncsiságképpen egyszer meghallgatnám itt, már csak hogy megnyugodjak mit tudna ebben a légtérben.lehet ide nem is lenne jó.A szállítás nekem necces mert nagy doboz, azon gondolkodom, ha el is hozhatnám akkor mivel hoznám el A Fókuszba nem fér bele De szerintem még Moja kocsijába sem férne el, h elhozzuk meghallgatni    
Mekkora?

Hát nagy, van vagy 50 cm mély és olyan 1,50 magas ...De csak saccolom, majd a mester pontosan megmondja...

Rumika
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kecskemét és környéke

Mekkora?

Vendég

Kecskemét és környéke

Nekem egy 6x4 méteres szobám van, és 2,70 magas, kíváncsiságképpen egyszer meghallgatnám itt, már csak hogy megnyugodjak mit tudna ebben a légtérben.lehet ide nem is lenne jó.A szállítás nekem necces mert nagy doboz, azon gondolkodom, ha el is hozhatnám akkor mivel hoznám el A Fókuszba nem fér bele De szerintem még Moja kocsijába sem férne el, h elhozzuk meghallgatni

esel
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kecskemét és környéke

Tigris,legközelebb nyugodtan fényképezz.

Szépek a hangfalak Úgy "nézem" szépen is szólnak. Közelebbi képek nincsenek róluk?

Rumika,
bármely részletéről szívesen készítek Neked képet, ha kéred. Tigris a lényeget pontosan leírta. Ha Tigris kéri, bármikor elviheti, de itt hamar megértette, egy rendszer egyben rendszer, annak egyik részlete sem választható el károsodás nélkül a többi részétől. A szélessávú hangszórók különösen érzékenyek az előttük lévő elektronikára. Egy jó elektronika bármivel működik. De egy szélessávú hangszóró minden "gubancot" felnagyítva mutat meg. Sajnos a tölcsér még különösebb darab, sok levegővel működik. A "padlás", ahol én hallgatom, kilenc méter hosszú.

Rumika
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kecskemét és környéke

Ha tudnám nálam ebben a szobában, h szól azonnal csináltatnék egyet...
Elkér-Kipróbál-Csináltat

Vendég

Kecskemét és környéke

Ha tudnám nálam ebben a szobában, h szól azonnal csináltatnék egyet...

Vendég

Kecskemét és környéke

Szépek a hangfalak Úgy "nézem" szépen is szólnak. Közelebbi képek nincsenek róluk?

Semmi extrát ne képzelj el, sima rétegelt lemez, sem lakk sem festék semmi rajta...Benne a széles sávú Sonidó és zenél..Ennyi...De amit csinál az nagyon jól csinálja...

Rumika
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kecskemét és környéke

Vendég

Kecskemét és környéke

A lányom az reggelid aludt...fél 7 kor ébredt fel

George
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 72

Kecskemét és környéke

Hozzászólás Szerző: George »

köszönöm, egész családom nevében is

Örülök az ilyen találkozóknak.
Úgy látom a kecskeméti csapat a legaktívabb

Kedves ATC,

Kecskemét egy nyitott város, nyitott emberekkel. Ez a találkozó közös örömöt okozott, ezért elhatároztuk, ismétlünk máskor is és máshol is. Bárkit szívesen látunk.

Tanusíthatom , megpezsdült a hifi élet, végre
Vittük a lányainkat Tigris és én is,olyan ovi jött össze ,mint kint a majálison semmi gond nem volt velük, ettek ittak,
csak mikor indulni kellett haza..
Stereo: Macbook pro - Apogee one - eSL dac -eSL amplifier - Spendor S8 speakers - Fostex pm 0.4
Home Cinema: Yamaha Rxv - 1800 - Coincident cable

http://facebook.com/fourjam

esel
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kecskemét és környéke

Tigris,
legközelebb nyugodtan fényképezz.

George
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 72

Kecskemét és környéke

Hozzászólás Szerző: George »

Kedves George,köszönöm a dícsérő szavakat, jól esik.

Szeretnék egy helyreigazítást tenni. Attila nem fejlesztő, hanem munkatárs a Sonido-nál. A fejlesztéseket Varga István úr végzi, a szélessávú hangszóró kedvelők (mint én is) nagy örömére. A hangfal is az Ő terve alapján készült. Amit mi hozzátettünk, az pusztán a doboz anyagának kiválasztása és a nyomókamra hangszigetelési módja. Elnézést az ünneprontásért, de ennyivel feltétlenül tartozom a hangszóró fejlesztőjének és készítőjének Varga István úrnak.

esel

Igen, köszönöm a helyreigazítást, nem tudtam pontosan Attila státuszát,
az viszont tény, tegnap mellébeszélésről szó nem lehetett, komoly
szakmai csapatot ismerhettünk meg személyetekben.
Az meg külön öröm volt számomra, mikor egy családon belül ilyen jól együtt
dolgozik após és vej
Stereo: Macbook pro - Apogee one - eSL dac -eSL amplifier - Spendor S8 speakers - Fostex pm 0.4
Home Cinema: Yamaha Rxv - 1800 - Coincident cable

http://facebook.com/fourjam

Vendég

Kecskemét és környéke

Így van, mindenki jól érezte magát...Én különösen mert ugye kitudtam mozdulni ebből a panelbezártságból, kicsit visszabillenve a gyerekkoromba amikor még mi is kívül laktunk a városi zajtól, feszültségtől...Ott kint leereszt az ember , lenyugszik és azt csinál amit akar...

esel
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kecskemét és környéke

köszönöm, egész családom nevében is

Örülök az ilyen találkozóknak.
Úgy látom a kecskeméti csapat a legaktívabb

Kedves ATC,

Kecskemét egy nyitott város, nyitott emberekkel. Ez a találkozó közös örömöt okozott, ezért elhatároztuk, ismétlünk máskor is és máshol is. Bárkit szívesen látunk.

Válasz küldése

Vissza: “AVX baráti körök”