Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hivox Tuning

Moderátor: fülelek

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2539

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: mishow »

Jó ötlet, hogy Zolihoz fordulsz, csak annyit fűznék hozzá, hogy nekem a Marantz nem dvd, hanem cd lejátszó volt. Az eredmény viszont magáért beszél! 
Hát ha jól értem, a tuning után ez is CD játszó lesz "csak".
Az újak úgyis mind DVD futóművesek.
Tuti megcsináltatom a mod-ot, ráadásul az alapgép nekem ingyér van, csak nyerhetek a bolton, szvsz.

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Hivox Tuning

Megcsináljuk, ha itt lesz.Annyit azért hozzáfűznék, hogy nem "belépő rendszer" lesz egy Lupussal, hanem annál lényegesen több. Viszont dvd játszóként csak fekete-fehér kép lesz!

Ha az tovább javít a hangon, akkor az sem érdekel, ha képi áramköröket teljesen kiiktatjuk, és csak a hang marad. Sőt, fekete-fehérben tuti h nem fogok rajta filmet nézni úgysem!
Mozizásra van nagyon jó DVD-m!

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5134

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Szia Zoli! 
Itt van nálam "elfekvőbem" az Öcsém Panasonic DVD-S35-öse.
Meghirdettem eladásra gombokért, de az is megfordult a fejemben, hogy egy tuninggal jó lehetne alap futóműnek belépő rendszerbe, külső DAC (pl egy Lupus) elé.
Nem tudom, volt-e már ilyen a kezeid között, és ha igen, szerinted érdemes-e vele foglalkozni?

Mivel Hivox tápkábelem van, ezért egy jó kis IEC aljzat kellene rá, valamint a szokásos clock, táp és digit kimenet tuning - valami olyasmi, amit nemrég Kimber barátunk Marantz DVD-jén csináltál.
Ha azt mondod, érdemes belefogni, akkor ennyit még rászánnék, eladni úgyis csak méltatlanul kis összegért lehetne, viszont ez szinte új, mert az Öcsi főleg számítógépről mozizik.

Róla lenne szó:

Megcsináljuk, ha itt lesz.
Annyit azért hozzáfűznék, hogy nem "belépő rendszer" lesz egy Lupussal, hanem annál lényegesen több. Viszont dvd játszóként csak fekete-fehér kép lesz!

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Hivox Tuning

Szia Zoli!

Itt van nálam "elfekvőbem" az Öcsém Panasonic DVD-S35-öse.
Meghirdettem eladásra gombokért, de az is megfordult a fejemben, hogy egy tuninggal jó lehetne alap futóműnek belépő rendszerbe, külső DAC (pl egy Lupus) elé.
Nem tudom, volt-e már ilyen a kezeid között, és ha igen, szerinted érdemes-e vele foglalkozni?

Mivel Hivox tápkábelem van, ezért egy jó kis IEC aljzat kellene rá, valamint a szokásos clock, táp és digit kimenet tuning - valami olyasmi, amit nemrég Kimber barátunk Marantz DVD-jén csináltál.
Ha azt mondod, érdemes belefogni, akkor ennyit még rászánnék, eladni úgyis csak méltatlanul kis összegért lehetne, viszont ez szinte új, mert az Öcsi főleg számítógépről mozizik.

Róla lenne szó:

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1028

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: Doky »

Igaza van füleleknek , a tekercs megvan csak elbujt a vatta mögé. 
(igérem többet nem fogom szétszedni )

A lényeg viszont hogy Q..va jó hangja van.

Azért a doboz sem rossz!!!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Speti53
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: Speti53 »

Speti rosszul emlékezett a váltómódosításra, mert a mélyhangszóró tekercse megmaradt, csak a többit kellett megváltoztatni.

Igaza van füleleknek , a tekercs megvan csak elbujt a vatta mögé.

(igérem többet nem fogom szétszedni )

A lényeg viszont hogy Q..va jó hangja van.

Alces-3-6 > Oppo DV980H(hiVOX) > ETHOSZ RTP > Forever CLB > Scrofa Mblock > Clarus Dimension~Cat7 > Klipsch RF82
AlcesOne > CA Azur 840C > Forever XLR > CA Azur 840A~V2 > Nordost-SuperFlatline MkII > Clarus Proteus(hiVOX.mod)

d2905
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: d2905 »

Amikor azt mondod, hogy a "lengőtekercs által közrefogott üreg" , akkor a porvédő sapka alatti üregre gondolsz?
Az tényleg elég kellemetlen rezonanciákat tud okozni - már ha van egyáltalán povédő sapka, és nincs a pólusvas megfúrva.
Ne felejtsük el még megemliteni - az általad felsorolt tényezőkön kivül - a lengőcséve induktivitását sem, az is limitáló tényező lehet, ha túl nagy.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Hivox Tuning

A magassugárzó milyen, az is Monacor?Erről a mélyről egyébként jókat olvastam. Érdekes, hogy kevlár membrános létére váltó nélkül is használható.

Nem lehet kideríteni a magassugárzó típusát, a gyártó biztos meg tudná mondani...
Alapvetően nem a membrán anyagán múlik, hogy milyen a mély-középsugárzó magasátvitelének lefutása. Amúgy nem célszerű ezt a hangszórót se váltó nélkül bekötni.

Ha szerinted sem célszerű váltó nélkül használni, akkor miért úgy módositottad? Nem értem.
A membrán anyagának pedig nagy hatása van a magassáv lefutására, hiszen pl. ki látott már éles rezonancia nélküli fémmembrános hangszórót? Pont ezért nehezebb az ilyen hangszórókhoz váltót illeszteni. A nagy merevségű membránoknak kevés a belső csillapitása, ezért vannak a sáv felső végén nagy Q-jú, éles rezonanciák.
A kevlármembrán ilyen szempontból talán nem annyira kritikus, mint a fémmembrán, viszont az biztos, hogy inkább azokra hasonlit, mint a pp- vagy egyes papirmembránokra.
Lehet a belső csillapitást növelni különböző kenceficékkel, vagy szendvicsszerkezetű kialakitással (mint a régi Focal kevlár hangszóróknál, ha jól emlékszem), de az pedig az energiatárolást növeli, aminek alacsony értéken tartása a merev membránok egyik fő erénye.

Vagy mindezt rosszul tudom?

Speti rosszul emlékezett a váltómódosításra, mert a mélyhangszóró tekercse megmaradt, csak a többit kellett megváltoztatni. Innen a félreértés...
Amúgy sok igazság van abban, amiket a membránokról írtál, de tapasztalatom szerint a lengőtekercs átal közrefogott üreg, valamint a központosító pille mögötti tér rezonanciája igen sokat számít, csakúgy, mint a membrán közepének kialakítása.

d2905
V.I.P.
V.I.P.

Hivox Tuning

A magassugárzó milyen, az is Monacor?Erről a mélyről egyébként jókat olvastam. Érdekes, hogy kevlár membrános létére váltó nélkül is használható.

Nem lehet kideríteni a magassugárzó típusát, a gyártó biztos meg tudná mondani...
Alapvetően nem a membrán anyagán múlik, hogy milyen a mély-középsugárzó magasátvitelének lefutása. Amúgy nem célszerű ezt a hangszórót se váltó nélkül bekötni.

Ha szerinted sem célszerű váltó nélkül használni, akkor miért úgy módositottad? Nem értem.
A membrán anyagának pedig nagy hatása van a magassáv lefutására, hiszen pl. ki látott már éles rezonancia nélküli fémmembrános hangszórót? Pont ezért nehezebb az ilyen hangszórókhoz váltót illeszteni. A nagy merevségű membránoknak kevés a belső csillapitása, ezért vannak a sáv felső végén nagy Q-jú, éles rezonanciák.
A kevlármembrán ilyen szempontból talán nem annyira kritikus, mint a fémmembrán, viszont az biztos, hogy inkább azokra hasonlit, mint a pp- vagy egyes papirmembránokra.
Lehet a belső csillapitást növelni különböző kenceficékkel, vagy szendvicsszerkezetű kialakitással (mint a régi Focal kevlár hangszóróknál, ha jól emlékszem), de az pedig az energiatárolást növeli, aminek alacsony értéken tartása a merev membránok egyik fő erénye.

Vagy mindezt rosszul tudom?

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Hivox Tuning

d2905
V.I.P.
V.I.P.

Hivox Tuning

A magassugárzó milyen, az is Monacor?
Erről a mélyről egyébként jókat olvastam. Érdekes, hogy kevlár membrános létére váltó nélkül is használható.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1028

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: Doky »

Clarus Proteus eleje
Elég ganaj megoldás, h nem lehet szétszedni...Még a nagy komoly gyártók sem csinálnak ilyet, hogy beragasztják...Legalábbis én nem találkoztam még vele...De jó hallani, h ez a változtatás ekkora hangzásbeli difivel járt...

Nem biztos hogy ganaj megoldás... lehet az is hogy nem szokott gond lenni velük és nem kell szétszedegetni őket.

De az biztos hogy ha valamiért szét kell őket szedni akkor szivacs.

Gondolom alapból sem lehetett olyan rossz, de a mód itt is változtatott a dolgokon.
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Vendég

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Clarus Proteus eleje
Elég ganaj megoldás, h nem lehet szétszedni...Még a nagy komoly gyártók sem csinálnak ilyet, hogy beragasztják...Legalábbis én nem találkoztam még vele...De jó hallani, h ez a változtatás ekkora hangzásbeli difivel járt...

Speti53
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hivox Tuning

Clarus Proteus eleje

Alces-3-6 > Oppo DV980H(hiVOX) > ETHOSZ RTP > Forever CLB > Scrofa Mblock > Clarus Dimension~Cat7 > Klipsch RF82
AlcesOne > CA Azur 840C > Forever XLR > CA Azur 840A~V2 > Nordost-SuperFlatline MkII > Clarus Proteus(hiVOX.mod)

Speti53
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hivox Tuning

Clarus Proteus elszenesítése , avagy tuning HiVox módra

Március közepén böktem ki a fórumon a proteus hirdetését , egyből megtetszett masszív felépítése (19kg) a trapéz alakú doboz az igényesnek igérkező hangszórók, sikerült is megszerezni.
Egyből kipróbáltam a CA840C~CA840A~CAT7 láncban , az erősítő másik hangkimenetén a Klipsch RF82-ek voltak "tűzálló"-val bekötve igy a távirányítóval tudtam váltani őket.
Első halgatásra kiderült hagy egy igazi monitorral van dolgom , precíz hangzása , tiszta magasai , megfogott és meglepően mélyre menő basszusa azonos szintre emelte a háromszor annyiba kerülő állódobozokkal. A demó CD-ken lévő zenéknél egyértelműen jobb volt , a keményebb zenékhez kicsit vékony volt a hangja ott a Klipsch volt a nyerő. Mindenesetre megnyugodtam hogy jó vásárt csináltam , ráadásul jól is mutattak a fekete nagydobozok tetején.
Elégedettségem nem tartott sokáig , elkezdett motoszkálni bennem hogy a jóból lehetne még jobbat csinálni , így aztán megbeszéltem a tőlem 4 háznyira lévő Szabó Zolival (HiVox) hogy leviszem a dobozokat agy kis tuningra , ez meg is történt.
A gondok már a szétszedésnél kezdődtek , kiderült hogy a hangszórókat kívülről rakták be majd ráragasztották a gránitmintás előlapot , így egyedüli behatolási mód a hátsó csatlakozóknál van. Kibontásnál egy normál 6dB/oktáv hangváltó , egy fülelek szerin kb. 20ezer forintos hangszóró került elő , a magassugárzó nem látszott de mint kiderült az is nagyon jó minőségű , és rengeteg kereszttartó , merevítés mind vastag MDF lemezből itt a 19kg. Átkábelezésről szó sem lehetett , nem tudott hozzáférni , érdekesség hogy a mély-közép kábele az a zománcozott réz volt amiből a hangváltó tekercse készült.
A mérések során kiderült hogy a hangváltó a doboz gyenge pontja , a keresztezési frekinél volt egy törés a magas vége pedig úgy emelkedett mint egy felszálló repülőgép.
Így aztán Zoli csinált egy új váltót melynek lényege hogy a mély-közép tekercs nélkül megy emeddig bírja és hozzá csatlakozik jó minőségű kondenzátorokon keresztül a megfelelően csillapított magas és ez az egész a HiVox-féle szénrudakon keresztül kapja a naftát. Az eredmény egy gyönyörű egyenes 2dB belüli frekimenet 50-20000Hz-ig.
A puding próbája az evés következett a meghallgatás , már lent a műhelyben elkezdtünk fülelek új 2*100W-os erőlködőjével különböző dögös zenékkel jó hangosan , a doboz meg se reccent miközben a polcon ugráltak a könyvek. Hazahozva mentek az álló dobozok tetejére és jöttek a szokásos lemezek és a döbbenet a proteus mindenben leveri a Klipsch-et nem csak kicsit hanem nagyon , tisztább , precízebb , plasztikusabb , a nagy doboz ehhez képest torzít , összemos , döng. A végeredmény hogy szívesebben hallgatom a monitort mind a nagy álló hangfalat a megoldás az lesz hogy azt is leviszem (30kg/db) fülelekhez hogy csináljon vele valamit.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Hivox Tuning

Nehany napja megvan a W2-esem. 105-110 Hz kornyeken van egy nagyobb kiutes, ez a szoba miatt lehet, vagy a hangfal karakterisztikaja mar eleve ilyen? 
Fulelek, tudnal kuldeni egy frekvenciamenetet tuning elotti ill. utani allapotrol? Vagy ez mar szakmai/uzleti titok? :kiraly:

Egyrészt szoba, másrészt a dobozban nincs megfelelő minőségű és mennyiségű csillapítóanyag.

Csak a tuning utáni állapotot tudom mérni jelenleg, mert csak tuningolt verziót tartunk/mutatunk, a gyári állapot mérését nem őriztem meg, de elmondhatom, hogy nincs számottevő különbség. Majd felteszek egy képet a mérésről.

WebM
Isten Hozott! :)

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: WebM »

Nehany napja megvan a W2-esem. 105-110 Hz kornyeken van egy nagyobb kiutes, ez a szoba miatt lehet, vagy a hangfal karakterisztikaja mar eleve ilyen?

Fulelek, tudnal kuldeni egy frekvenciamenetet tuning elotti ill. utani allapotrol? Vagy ez mar szakmai/uzleti titok? :kiraly:

WebM

Hivox Tuning

A W2 tuning folyamán a zsebkendőnyi csillapítóanyag helyett lényegesen több szélessávú elnyelő anyag kerül bele, amitől a felsőbasszus megfogottabbá válik, és ezáltal a mélyebb tartomány jobban hallatszik, de sose lesz annyi mélyhangja, mint a másiknak. Hogy abból mit lehet kihozni, nem tudom még, mert olyan még nem járt nálunk. Az biztos, hogy a W2-höz fele teljesítményű erősítő elegendő. Most épp van is nálunk meghallgatható, bejáratott tuningolt példány...
Koszi szepen, jelentkezem ha aktualissa valna.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Hivox Tuning

Sziasztok! Elsosorban fuleleket kerdeznem, hogy a SoundArt W2-es tuningja eseten lehet-e szamitani egy kiterjedtebb also tartomanyra? Egy D3.1-es Swans mellett hallgattam, annak masszivabbak voltak a melyei, viszont feljebb egyertelmuen a W2-es vitte nalam a primet. Ill. masik kerdes, hogy a D3.1-esnel tuning eseten lehet-e szamitani egy szebb, W2-szeru hangkepre, probalkozott mar valaki vele? Koszi elore is.
A W2 tuning folyamán a zsebkendőnyi csillapítóanyag helyett lényegesen több szélessávú elnyelő anyag kerül bele, amitől a felsőbasszus megfogottabbá válik, és ezáltal a mélyebb tartomány jobban hallatszik, de sose lesz annyi mélyhangja, mint a másiknak. Hogy abból mit lehet kihozni, nem tudom még, mert olyan még nem járt nálunk. Az biztos, hogy a W2-höz fele teljesítményű erősítő elegendő. Most épp van is nálunk meghallgatható, bejáratott tuningolt példány...

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: AVX »

A D3.1-ben nagyobb hangszoró van,ráadásul a doboz is lényegesen nagyobb és masszívabb megépítésű.12 Kg darabja.
Igen, nyilvanvaloan ez az oka. A kerdes pedig az, hogy a W2-bol lehet-e meg kihozni valamit, vagy a hatarain szol mar igy is, ill. hogy a D3.1-gyel kapcs. mik a kilatasok. Egyebkent ennyi penzert szerintem mindketto igen jo kis doboz gyari allapotban is - csak hogy ne legyen olyan negativ kicsengese az irasomnak. :kiraly:

Fülelek W2-est tuningolt már.
Én nem hallottam a tuningolás után,de a gazdája dícsérte.
Majd leírje Fülelek,hogy egy W2-es tuning pontosan mit is takar.

WebM

Hivox Tuning

A D3.1-ben nagyobb hangszoró van,ráadásul a doboz is lényegesen nagyobb és masszívabb megépítésű.12 Kg darabja.
Igen, nyilvanvaloan ez az oka. A kerdes pedig az, hogy a W2-bol lehet-e meg kihozni valamit, vagy a hatarain szol mar igy is, ill. hogy a D3.1-gyel kapcs. mik a kilatasok. Egyebkent ennyi penzert szerintem mindketto igen jo kis doboz gyari allapotban is - csak hogy ne legyen olyan negativ kicsengese az irasomnak. :kiraly:

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: AVX »

Szerintem sincs hiba benne, csak alul tul hamar vege van. Persze lehet, hogy ez az altalanos, de nekem egy pici meg kellene (a D3.1 mar megfelelo volt, csak ott meg nem olyan szep a hangzas).

WebM

Hivox Tuning

Sziasztok! Elsosorban fuleleket kerdeznem, hogy a SoundArt W2-es tuningja eseten lehet-e szamitani egy kiterjedtebb also tartomanyra? Egy D3.1-es Swans mellett hallgattam, annak masszivabbak voltak a melyei, viszont feljebb egyertelmuen a W2-es vitte nalam a primet. Ill. masik kerdes, hogy a D3.1-esnel tuning eseten lehet-e szamitani egy szebb, W2-szeru hangkepre, probalkozott mar valaki vele? Koszi elore is.
A W2-ben WIFA motorok vannak, amik ráadásul igen jól szólnak. A kis SA dobozok közül szerintem ez a legjobb hangú. Meg kéne mérni, de első hallásra nem hinném, hogy kiugró hiba lenne a frekimenetben.

Szerintem sincs hiba benne, csak alul tul hamar vege van. Persze lehet, hogy ez az altalanos, de nekem egy pici meg kellene (a D3.1 mar megfelelo volt, csak ott meg nem olyan szep a hangzas).

kalmi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 850

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: kalmi »

A W2-ben WIFA motorok vannak, amik ráadásul igen jól szólnak. A kis SA dobozok közül szerintem ez a legjobb hangú. Meg kéne mérni, de első hallásra nem hinném, hogy kiugró hiba lenne a frekimenetben.

WebM

Hivox Tuning

Lezárt

Vissza: “Dunaudio (Ex hiVOX)”