Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
DVDShrink DVD-Maker
DVDShrink DVD-Maker
Kipróbáltam én is a DVDcopy-t, kafa nagyon! A Volt egyszer egy vadnyugatot szépre csinálta meg, jobb lett, mint a Shrinkkel,
köszi az ötletet (csak sietnem kell, mert ugye 7 napos a próbaidő )
- Christopher
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 0
DVDShrink DVD-Maker
Üdv!!!!
Én írtam a dvdcopy-s dolgot, én is a shrinket használtam tömörítés nélkül ha valamit kiakartam szedni a dvdből, mert a copy ezt nem tudja.
De gondoljatok bele, hogy az LOTR 1-es lemezét, ami elfoglalja a 9 GB-t átnyomta egy dvd-r -re úgy hogy a minősége valóban szuper maradt, nem szedtem ki semmit belöle. (3órás film 2 hangsáv +menük)
Szerintem próbáljátok ki, és meglátjátok miről beszélek, igaz gáz hogy kevés az opció, de a képminőség pótol érte.....
- Enrico Benetti
- Fórumlakó

- Értékelés: -1
DVDShrink DVD-Maker
Üdv mindenkinek!!!!
Eddig én is a dvdshrink-et használtam backupra, de a minösége nem valami csúcs, ezért ajánlanám mindenkinek az Intervideo DVDCopy-t.
Akkor döntöttem úgy hogy ezt a prg fogom használni mikor a saját LOTR 1 dvdmből csináltam vele egy biztonsági másolatot (a film 3 óra+ menük) és hihetetlen minöség lett az eredménye, úgyanezt megpróbáltam a shrink-kel is és az eredmény rosszabb lett mint egy VCD.
Ha valakit érdekel a hasonló prg-ről egy összehasonlító teszt, a dvd.box.sk címen megtalálja.
Az intervideo DVDCopy-t hozzák ki elsőnek a shrinket meg utolsóelöttinek, ezért próbáltam ki én is.
A dvdcopy is nagyon gyors, csak kevés az opció és nem tud CSS védett lemezt olvasni(ezen egy ANYDVD segít).
Lehet hogy kicsit OFF voltam, bocsi, de gondoltam megosztom veletek a tapasztalataimat.
Nem baj, engem pl. érdekel a dolog.
Lehet ezzel a programmal kitörölni bizonyos feliratokat és audio sávokat, mint a DVDShrink-kel?
Pl: van egy lemezem, amin van angol DD5.1, magyar DD5.1, magyar DTS, plusz felirat kb. 10 nyelvre. Nekem ebből csak az angol DD5.1 és a magyar DD5.1, valamint angol és magyar felirat kellene. Menüre és extrákra sincs szükségem. Meg lehet ezt csinálni az InterVideo DVDCopy-val? Vagy csak a komplett lemezt tudja nyomorítani?
Csak azért kérdezem, mert az extrák elég sok helyet foglalnak el és azok nélkül csak 85%-ra kellene shrinkelni, viszont extrákkal együtt ez 62%-ra.
Enrico: miért nem a dts-t hagyod meg?
üdv.
Sly
PS: csak nem a Terminator 3?
Nem konkrét lemezről van szó, hanem úgy általában írtam.
Különben pedig azért, mert DTS sokkal több helyet foglal el mint a DD5.1 és ekkor a képen kellene többet nyomorítani, de nekem a szép kép fontosabb mint egy csak picivel jobb hang.
DVDShrink DVD-Maker
Üdv mindenkinek!!!!
Eddig én is a dvdshrink-et használtam backupra, de a minösége nem valami csúcs, ezért ajánlanám mindenkinek az Intervideo DVDCopy-t.
Akkor döntöttem úgy hogy ezt a prg fogom használni mikor a saját LOTR 1 dvdmből csináltam vele egy biztonsági másolatot (a film 3 óra+ menük) és hihetetlen minöség lett az eredménye, úgyanezt megpróbáltam a shrink-kel is és az eredmény rosszabb lett mint egy VCD.
Ha valakit érdekel a hasonló prg-ről egy összehasonlító teszt, a dvd.box.sk címen megtalálja.
Az intervideo DVDCopy-t hozzák ki elsőnek a shrinket meg utolsóelöttinek, ezért próbáltam ki én is.
A dvdcopy is nagyon gyors, csak kevés az opció és nem tud CSS védett lemezt olvasni(ezen egy ANYDVD segít).
Lehet hogy kicsit OFF voltam, bocsi, de gondoltam megosztom veletek a tapasztalataimat.
Lehet ezzel a programmal kitörölni bizonyos feliratokat és audio sávokat, mint a DVDShrink-kel?
Pl: van egy lemezem, amin van angol DD5.1, magyar DD5.1, magyar DTS, plusz felirat kb. 10 nyelvre. Nekem ebből csak az angol DD5.1 és a magyar DD5.1, valamint angol és magyar felirat kellene. Menüre és extrákra sincs szükségem. Meg lehet ezt csinálni az InterVideo DVDCopy-val? Vagy csak a komplett lemezt tudja nyomorítani?
Csak azért kérdezem, mert az extrák elég sok helyet foglalnak el és azok nélkül csak 85%-ra kellene shrinkelni, viszont extrákkal együtt ez 62%-ra.
Enrico: miért nem a dts-t hagyod meg?
üdv.
Sly
PS: csak nem a Terminator 3?
TV: LG Flatron 29", Erölködö: Yamaha RXV-530, (Titán)
DVD: Yamaha S520, (Titán)
Hangfalak: Yamaha SW-45 Sub, Wharfedale Diamond 8.4 front, NS-90 Rear, NS-P60 Center. (mind fekete)
+ két macska /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" />
- Enrico Benetti
- Fórumlakó

DVDShrink DVD-Maker
Az szerintem nem gond, ha nem tudja. Érdemes kombinálni. A DVD shrinkel leszeded tömörítés nélkül ami kell, és más programokkal tömöríted a már csupaszított anyagot.
Kösz, ez eszembe sem jutott. Nem rossz az ötlet.
DVDShrink DVD-Maker
Nem baj, engem pl. érdekel a dolog. Lehet ezzel a programmal kitörölni bizonyos feliratokat és audio sávokat, mint a DVDShrink-kel?
Az szerintem nem gond, ha nem tudja. Érdemes kombinálni. A DVD shrinkel leszeded tömörítés nélkül ami kell, és más programokkal tömöríted a már csupaszított anyagot.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
- Enrico Benetti
- Fórumlakó

DVDShrink DVD-Maker
Üdv mindenkinek!!!!
-
Vendég
DVDShrink DVD-Maker
Üdv mindenkinek!!!!
-
Vendég
DVDShrink DVD-Maker
Sziasztok! Épp most tervezem TV Tuner és DVD író vásárlását. Olyan kérdésem van, hogy mikor a TV Tuner-ral egy-egy filmet beviszek a gépre MPEG-2 formátumban, akkor azt vajon hogy kell DVD-be konvertálni, ahhoz, hogy kiírhassam DVD-re és le is játssza a DVD. Ehhez szeretnék tanácsot kérni, hogy ezt hogyan csináljam és milyen programokat ajánlotok ezekhez a dolgokhoz. Ez igaz, hogy nem ebbe a témába tartozik, de az is érdekelne, hogy vajon hogyan tudom milyen programmal a bevitt videókat formázni. Gondolok itt arra, hogy pl kivenni egy-egy részeket, vagy a kontrasztot változtatni, világosítani, stb. Meg hallottam olyat is, hogy elég erős gép kell ehhez. Nos kb. milyen az a z erős gép kb? Na ezek a kérdéseim, előre is köszönök minden kedves válaszadót.
-
Vendég
DVDShrink DVD-Maker
Sziasztok! Épp most tervezem TV Tuner és DVD író vásárlását. Olyan kérdésem van, hogy mikor a TV Tuner-ral egy-egy filmet beviszek a gépre MPEG-2 formátumban, akkor azt vajon hogy kell DVD-be konvertálni, ahhoz, hogy kiírhassam DVD-re és le is játssza a DVD. Ehhez szeretnék tanácsot kérni, hogy ezt hogyan csináljam és milyen programokat ajánlotok ezekhez a dolgokhoz. Ez igaz, hogy nem ebbe a témába tartozik, de az is érdekelne, hogy vajon hogyan tudom milyen programmal a bevitt videókat formázni. Gondolok itt arra, hogy pl kivenni egy-egy részeket, vagy a kontrasztot változtatni, világosítani, stb. Meg hallottam olyat is, hogy elég erős gép kell ehhez. Nos kb. milyen az a z erős gép kb? Na ezek a kérdéseim, előre is köszönök minden kedves válaszadót.
DVDShrink DVD-Maker
segitsetek hogyan kell a shrinkel dvd-ét csinálni menü+film semmi más fontos
A dvd-shrink-el dvd-t tudsz másolni, és igazából nem tudsz szerkeszteni csak korlátozottan. Két módon tudsz vele alapvetően biztonsági másolatot készíteni.
1. Az egész dvd-t "lerippeled" és tömöríted a megfelelő mértékben a megfelelő részeket (vagy hagyod az automatikusan). A nem szükséges részekre a "still pictures" a legerősebb tömörítést tudod választani (ez csak azért van, hogy a dvd szerkezet ne változzon) , de még így is elég sok helyet foglal.
2. Lemondasz a menüről és csak azt a részt rippeled le ami ténylegesen érdekel, a szükséges nyelvekkel, feliratokkal. Ez a jobb módszer.
Természetesen itt a saját készítésű családi menüs, többnyelvű videók ujratömörítésére gondoltam, mivel a dvd-k másolása még saját használatra is illegális!
Ha igazán "autorizálni" akarsz, akkor a "tmpgenc dvd author" javaslom, mivel nagyon egyszerű használni. De van sok más egyéb profi progi, mint a "dvd maestro", "scenaris pro" stb.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
-
Vendég
DVDShrink DVD-Maker
segitsetek hogyan kell a shrinkel dvd-ét csinálni menü+film semmi más fontos
- Enrico Benetti
- Fórumlakó

DVDShrink DVD-Maker
Nem igazán vág a témába, de úgy tudom, hogy a DVDShrink fejlesztése befejeződött és megáll a 3.1.4-nél. Ha még találnak hibákat, akkor azokat kijavítja, de új fejlesztés már nem lesz. A fejlesztőt állítólag a Nero gyártója alkalmazza.
Ma megjelent 3.1.5
-
Vendég
DVDShrink DVD-Maker
Nem igazán vág a témába, de úgy tudom, hogy a DVDShrink fejlesztése befejeződött és megáll a 3.1.4-nél. Ha még találnak hibákat, akkor azokat kijavítja, de új fejlesztés már nem lesz. A fejlesztőt állítólag a Nero gyártója alkalmazza.
Ma megjelent 3.1.5
DVDShrink DVD-Maker
én a DVD2ONE-t használom. a shrink-kel nincsenek jó tapasztalataim.
bővebben?
csináld már meg az 1.4.0val a mátrix1et nekem a dvd2one ugy elkefeélte ezt az ősi lemezt h öröm volt nézni... ha ebben hibázk, a többiben is lehet... kuka! ráadásul pénzes ...
Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)
DVDShrink DVD-Maker
mindez igaz, de teszem azt egy koncertlemezen gyakran nincs levágandó extra, persze a hangsáv sem, több lemezt pedig használni sem kényelmes
A koncertfelvételeknél általában nem a képminőség a meghatározó. A jó felvételeken általában 2 hangsáv van: PCM és dts. Ezeknek csak egyike lesz kihasználva sztereó vagy multirendszeről függően.
Persze vannak igencsak hosszú filmek, melyek tényleg kihasználják a kétrétegű lemezeket is. Na most ezeket betömöríteni egy lemezre így is úgy is gyenge minőségű lehet. A nagyon élvezhetetlen számomra épp úgy nem felelne meg, mint a kicsit élvezhetetlen.
Ha feltételezük, hogy az oldalon található képek a teszt során készültek, akkor látszik, hogy kb 56-57%-ra tömörítettek, ami nem túl életszerű. A teszt viszont nem tartalmaz egy táblázatot arról, hogy melyik proginak mennyi ideig tartott elkészítenie a tömörítést. Ebből lehetett volna következtetni arra, hogy a mély elemzés be volt-e kapcsolva.
Szerintem a Shrink legnagyobb előnye az, hogy jól paraméterezhető. Könnyen kiválasztható mit hagy meg az ember és a meghagyott elemek tömörítése akár külön külön is paraméterezhető. Ráadásul a deep analysis-szel tényleg szép végeredményre képes.
Ez a teszt szerintem vagy elnagyolt, vagy elfogult, de nem használja ki a Shrink teljes fegyvertárát. Amúgy meg a feladat, egy teljes lemez 56%-osra tömörítése, nem túl életszerű.
gordon314.fw.hu
- Sutter_Cane
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 0
DVDShrink DVD-Maker
én a DVD2ONE-t használom. a shrink-kel nincsenek jó tapasztalataim.
- Enrico Benetti
- Fórumlakó

DVDShrink DVD-Maker
A DVDShrink 2.3-as verziója nem produkál jobb eredményt mint a 3.1-es? Nem tudom, csak kérdezem. Nekem mind a kettő fenn van a gépemen, mert a 2.3-as verzióban meg lehet mondani, hogy melyik ifo-t nyissa meg, a 3.1-es verzióban meg pontosabban lehet állítgatni a tömörítést.
Legtöbbször mégis a 2.3-ast használom, de még soha nem hasonlítottam össze a kettőt.
DVDShrink DVD-Maker
mindez igaz, de teszem azt egy koncertlemezen gyakran nincs levágandó extra, persze a hangsáv sem, több lemezt pedig használni sem kényelmes
vagy lehetne még hasonló példákat sorolni, de a lényeg: ha bármi okból adódik ilyen helyzet, akkor nyilván érdemes a legkisebb veszteséget okozó programot használni (eredeti minőséget aligha vár el bárki is)
én mindenképpen próbát teszek a tesztben szereplőkkel
(verziószám: sokkal logikusabb az egyszerű elírás, minthogy egy évekkel ezelőtti verziót szednének elő, plusz még a mostanit is - csak azért, h a képek viszont azzal készüljenek)
DVDShrink DVD-Maker
roppant meglepő módon arra, h a képernyőfotókon ez a szám szerepel... (a fejléc nyilvánvaló elírás)
Azt én is láttam, de a cikk szövegében meg 1.3.1 szerepel. A dekorácóhoz felhasználhattak más verziót is, mint amivel a tesztet annak idején elvégezték.
Amúgy meg csak felületesen futottam át a cikket ezért számomra nem derült ki két lenyegi kérdés: bekapcsolták-e a mély elemzést és mekkora volt a teszt tömörítési aránya.
Én egyébként herótot kapok attól a hozzáállástól, hogy ha valaki egy lemezre összenyom egy filmet az eredeti képminőséget vár. Akinél ezek a képhibák láthatóak, zavaróak (70%-osnál nagyobb tömörítési arány mellett), annal bizony milliós megjelenító lehet. Az illető pedig tényleg úgy jár a legjobban, hogy a rendszeréhez illő műsorforrást is megveszi.
Ha már valaki arra vetemedik, hogy filmeket másol, az általában lemond az extrákról egy hangsávot és pár feliratot tart meg, esetleg még arra is képes, hogy a stáblistát levágja a film végéről. Ezeket kihasználva pedig elérheti hogy nem vagy csak kicsit kell tömöríteni egy átlagos film esetében.
Ha meg valaki több nyelven is szeretné magáénak tudni a másolt filmet, akkor már ne sajnálja a plussz egy lemezt és készítse el két verzióban, vagy törödjön bele, hogy esetleg némi minőségvesztéssel is jár.
Ehhez képest láttam olyan lemezeket, amiknek valóban SVCD-nek megfelelő képe volt, de aki csinálta az még az extráktól sem szabadult meg egy 2,5 órás film esetében, nem hogy akár az egyik hangsávtól!
Az ilyen emberkéknek biztosan számít, hogy most kicsit, vagy nagyon lesz sz@r a kép. De már elnézést ami sz@r az sz@r!
gordon314.fw.hu
DVDShrink DVD-Maker
roppant meglepő módon arra, h a képernyőfotókon ez a szám szerepel...
(a fejléc nyilvánvaló elírás)
DVDShrink DVD-Maker
Természetesen 3.1-es DVDShrinket használtak a teszthez.
Ezt mire alapozod?
gordon314.fw.hu
DVDShrink DVD-Maker
aha, ezt én is hallottam
kben az persze igaz, h egy free programtól ne várjon sokat az ember, de a legtöbb DVD esetében (a kódtörés miatt) eleve illegális a másolás, akkor pedig az már nem sokat számít, h a műveletet végző program tiszta-e
DVDShrink DVD-Maker
Ha jól pillantottam a tesztre, akkor ott a Shrink 1.3.1-es verzióját "állították" rajthoz. Ma meg már 3 felett jár a verziószám.
Természetesen 3.1-es DVDShrinket használtak a teszthez.
Az pedig szvsz elég gyakori felhasználási mód, h épp annyira tömörítsen az ember, amivel még pont ráfér egy lemezre - legyen az bármekkora arány. Két lemezre széttörni plusz macera, és amúgyis kevés film érdemli meg.
- Enrico Benetti
- Fórumlakó

DVDShrink DVD-Maker