Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Eggleston Works

George
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 72

Eggleston Works

Hozzászólás Szerző: George »

Okés, de ne bombázzuk szét Bálint Feri topikját
Igazad van!

Csak egy okostojásnak nem kellene leszólni más cégek amúgy igen elismerten jó termékeit.
Gondolok itt Vikibá gúnyos megjegyzésére a Revel Salon-ról.
Legyen boldog azzal, amije van (ha tud), de ne üsse bele az orrát olyan dolgokba, amihez lövése sincs. Ráadásul ezt ne tegye pusztán rosszindulatból.
Ne minősítsen le általa nem ismert cégek termékeit.
Ne jogosítsa az föl erre, hogy X tízmilliót már elköltött hifire életében.

Személyesen nem ismerem vikibácsit, így nem is alkothatok róla véleményt.
Persze igaz, minél többen ismerik az embert, annál nagyobb jelentősége van írásainak szvsz

Legyen szerény és tanuljon még nagyon sokat.

Back to the Eggleston.

Hg

A hifi, úgy mint minden más, egy életen át való tanulási folyamat, vagy beismerjük vagy nem ,én sokszor érzem ezt, van mit még a tejbe aprítani
Az megint más kérdés , mikor jut el az ember abba a bizonyos audio nirvanába,
mert ez nem csak anyagi kérdés, sokkal összetettebb...
Stereo: Macbook pro - Apogee one - eSL dac -eSL amplifier - Spendor S8 speakers - Fostex pm 0.4
Home Cinema: Yamaha Rxv - 1800 - Coincident cable

http://facebook.com/fourjam

Vendég

Eggleston Works

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Okés, de ne bombázzuk szét Bálint Feri topikját
Igazad van!

Csak egy okostojásnak nem kellene leszólni más cégek amúgy igen elismerten jó termékeit.
Gondolok itt Vikibá gúnyos megjegyzésére a Revel Salon-ról.
Legyen boldog azzal, amije van (ha tud), de ne üsse bele az orrát olyan dolgokba, amihez lövése sincs. Ráadásul ezt ne tegye pusztán rosszindulatból.
Ne minősítsen le általa nem ismert cégek termékeit.
Ne jogosítsa az föl erre, hogy X tízmilliót már elköltött hifire életében.
Legyen szerény és tanuljon még nagyon sokat.

Back to the Eggleston.

Hg

George
V.I.P.
V.I.P.

Eggleston Works

Nyílván Vikibácsi is tisztában van vele, ha már leírta , de lehet hogy "csak" zenét hallgat
Erre azért nagy összegben ne köss fogadásokat.

(amúgy nem ADAM ESS, hanem ADAM OSS - bocsika)

Okés, de ne bombázzuk szét Bálint Feri topikját, mert beindul a szokásos verkli ,
eddig sem gyenge harcok folytak...
Kíváncsi vagyok Feri mivel készül jövőhét péntekre,a transparent kábelekre különösképp , remélem lesz Electrocompaniet Aw... is
Stereo: Macbook pro - Apogee one - eSL dac -eSL amplifier - Spendor S8 speakers - Fostex pm 0.4

Vendég

Eggleston Works

Nyílván Vikibácsi is tisztában van vele, ha már leírta , de lehet hogy "csak" zenét hallgat
Erre azért nagy összegben ne köss fogadásokat.

(amúgy nem ADAM ESS, hanem ADAM OSS - bocsika)

George
V.I.P.
V.I.P.

Eggleston Works

Tessen parancsolni, egy kis segítség:Isobaric systems
Többek közt a Wilson Benesch és az Altec Lansing is alkalmazz(ta)...

Poéngyilkosok!

Én tudom, hogy sokan tudják, de arra voltam kíváncsi, Vikibá tud-e valamit ezekről.
De úgy tűnik, semmit.
A tudatlanság magabiztossá tesz.
Minél többet tudsz, annál több a kétely benned.

Hg

Nyílván Vikibácsi is tisztában van vele, ha már leírta , de lehet hogy "csak" zenét hallgat , a műszaki háttere nem érdekli

Igazándiból a Wilson Discoveryben keltette fel a figyelmemet először...
Most hogy megfüleltük az Andrát , el nem tudtam képzelni mi
okozza ezt az iszonyatos , elementáris néhol túltengő mélyeket, viszont a kontrolláltság megmaradt, beszéltünk szegeden is róla

Vendég

Eggleston Works

Ezzel az ezüstözött oldalsó merevítéssel a Revel salon hangfalat próbálták lemásolni!  
Persze olcsobb is, mind egy drágább márványt használni.

Nem olcsóbb!!!!!

Alumíniumot nem azért használnak, mert olcsóbb, hanem azért mert jobb.
Sokkal nagyobb a belső csillapítása, nem cseng-bong, mint a gránit (nem márvány Vikibá, mert az kémiailag egy más anyag, a mészkő, kalcit tömör szererzetű kőzete), ami vulkanikus eredetű főként kvarcot tartalmazó keményebb kőzet.
Gránitból és márványból is ezer féle van. Gránitból általában sírköveket, épületburkolatokat készítenek. Márványból szobrokat, mivel könnyebben megmunkálható.
Mindegyik milliárd tonna számra található a természetben.
A földkéreg alkotóelemének nagyrésze gránit, míg a tengeri üledékes hegységek mészkőből vannak. A mészkő a márvány hétköznapi megjelenési formája.

Visszatérve az alumíniumra: tökéletesen kézben tarthatók a fizikai tulajdonságai, nem úgy, mint a természeti anyagoké, amikből két egyforma lapot nem lehet kivágni, ezért a fizikai tulajdonságaik is különbözők. (parasztvakításra persze tökéletesen alkalmasak)

Én csak gratulálni tudok az Egglestonnak, hogy felismerték, a kő elhibázott anyag a hangfalépítésre és már részben alumíniumot alkalmaznak (ahogy Revel is tette tizen+ évvel ezelőtt már).

Ahogy a világ legelismertebb hangfalai ma is alumíniumból készülnek (ADAM ESS, YG Acoustic Anat ).

Vendég

Eggleston Works

A gugliból én is összeszedek infó hegyeket...

Vendég

Eggleston Works

Tessen parancsolni, egy kis segítség:Isobaric systems

Poéngyilkosok!

Én tudom, hogy sokan tudják, de arra voltam kíváncsi, Vikibá tud-e valamit ezekről.
De úgy tűnik, semmit.
A tudatlanság magabiztossá tesz.
Minél többet tudsz, annál több a kétely benned.

Hg

George
V.I.P.
V.I.P.

Eggleston Works

Nem "Isobarik" a Linn által levédetett név?
Akva!

Most miért súgsz Vikibának?

Hagyd már egy kicsit gondolkodni.
Persze, hogy a LINN Isobarik volt hosszú ideig a leghíresebb isobar elven működő hangfal. (De mit is takar ez az elnevezés? Miért is "jó" ez az elv? Hátha megtudjuk tőle.)
De napjainkban is van még pár igen neves gyártó, aki hasonló elven gyárt hangfalat.

Hadd törje a fejecskéjét.

Olyan aranyosan ül ott a hangfalai előtt gondolkodón.

Hg

Tessen parancsolni, egy kis segítség:
Isobaric systems

Vendég

Eggleston Works

Akva!

Most miért súgsz Vikibának?

Hagyd már egy kicsit gondolkodni.
Persze, hogy a LINN Isobarik volt hosszú ideig a leghíresebb isobar elven működő hangfal. (De mit is takar ez az elnevezés? Miért is "jó" ez az elv? Hátha megtudjuk tőle.)
De napjainkban is van még pár igen neves gyártó, aki hasonló elven gyárt hangfalat.

Hadd törje a fejecskéjét.

Olyan aranyosan ül ott a hangfalai előtt gondolkodón.

Hg

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1508

Eggleston Works

Hozzászólás Szerző: akvapark »

eggleston az isobar-t nagyon jól megcsinálta.    
Miért?
Ki nem csinálta meg jól?
Kapásból tudsz még egyetlen egyet mondani, aki hasonló elvű hangfalat gyárt, gyártott.
Amúgy mi az az "isobar" szerinted és mi annak az előnye?
Please.
Legyünk egy kicsit okosabbak.
Taníts minket - kérlek.

Hg

>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

Vendég

Eggleston Works

Miért?
Ki nem csinálta meg jól?
Kapásból tudsz még egyetlen egyet mondani, aki hasonló elvű hangfalat gyárt, gyártott.
Amúgy mi az az "isobar" szerinted és mi annak az előnye?
Please.
Legyünk egy kicsit okosabbak.
Taníts minket - kérlek.

Hg

Vendég

Eggleston Works

Revel Salon

Vendég

Eggleston Works

Nekem sem annyira tetszik az AndraIII design.Miért kellett eltakarni a csodálatos fényes gránitot azzal a rusnya műanyag vagy mi izéval?
Valószínűleg valami csillapító anyag lehet egyébként, de a kinézetnek nem tett jót szerintem.
Bár ebben a koncepcióban pont az volt számomra logikusnak tűnő, hogy a kemény felület egyszersmind reflektorként is szolgálhat.

Ezzel az ezüstözött oldalsó merevítéssel a Revel salon hangfalat próbálták lemásolni!

Persze olcsobb is, mind egy drágább márványt használni.

Vendég

Eggleston Works

Nekem sem annyira tetszik az AndraIII design.
Miért kellett eltakarni a csodálatos fényes gránitot azzal a rusnya műanyag vagy mi izéval?
Valószínűleg valami csillapító anyag lehet egyébként, de a kinézetnek nem tett jót szerintem.
Bár ebben a koncepcióban pont az volt számomra logikusnak tűnő, hogy a kemény felület egyszersmind reflektorként is szolgálhat.

hifis
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 365

Eggleston Works

Hozzászólás Szerző: hifis »

Érdekeség az Andra 1-gyel kapcsolatban, hogy (bár ezt a forgalmazó talán jobban tudja) még mindig árusítják. Legalábbis az Audiogonon folyamatosan hirdették jó áron (az Andra 2-höz képest). Lehet, hogy valamiféle elfekvő készletet számoltak így fel. Csak annyi a különbség az eredeti Andra 1-hez képest, hogy kicsit vékonyabb a gránit borítás az oldallapján. Ezt csak azért írom le, mert bár jobb hangú hivatalosan az Andra 2, azért nem mindenkinek, tehát piacképes az első változat is. (A jelentős Stereophile elismerést ez kapta!) Hogy ez mennyire így van, bizonyítja, hogy az Audiogon fórumon egy tulajdonosnál olvastam, hogy Andra 1 után áttért a kettőre, de utána visszaváltott az egyesre (nyilván anyagilag ez nem jelentett neki problémát). Úgyhogy azokban az eredeti tervezői rögeszmékben lehet valami.

Vendég

Eggleston Works

Ez ám a nagy bálna, 384kg/db és oldalanként 9db mélynyomó ha jól tudom.A középeknél is 3db egymás mögött,azaz 12db.

Vendég

Eggleston Works

Köszi hifis a választ

hifis
Törzsvendég
Törzsvendég

Eggleston Works

Műszakilag van valami újítás az Andra típusai közt?
Az Andra 1 tervezésénél Eggleston úrnak az volt a dilije, hogy a hangszórók előtt és mögött ugyanazok legyenek a nyomásviszonyok, hogy szabadon "lélegezhessen" a membrán. Ezért isobarik a basszus, de hátul reflexnyílással, valamint transmission line rendszerű a közép. A minimál keresztváltókkal összehozott sávszűrések érdekessége, hogy a középsugárzókra a teljes sávot ráereszti (ami ugye a tankönyvek szerint nem teljesen korrekt megoldás, itt mégis működik).
Az Andra 2-ben, hogy növeljék az érzékenységét, megtoldották a basszus kabinetet és zárttá tették, továbbá komplexebb keresztváltókkal (Schweikert úr a keresztváltó tervezés mestere) mindhárom regisztert elválasztották egymástól. Az Andra 3-ban (amiről tudok), hogy új, korszerűbb anyagból készült középsugárzók kerültek.

Vendég

Eggleston Works

Vendég

Eggleston Works

Műszakilag van valami újítás az Andra típusai közt?

hifis
Törzsvendég
Törzsvendég

Eggleston Works

Az Andra 1 kiválasztásában nálam nagyon fontos szempont volt a dizájn. Ez a legalacsonyabb teljes sávú, komoly kaliberű hangfal, nekem nagyon tetszik a formája, egy tömör gyönyör. (Nem akartam a nappalit egy kredenc párral agyonvágni.) Ehhez képest az Andra 2 a suta alsó toldással már jelentősen gyengíti az eredeti dizájn eltalált összhangját. Na ehhez képest az Andra 3 egy kész tragédia.

hifis
Törzsvendég
Törzsvendég

Eggleston Works

A képekről nem derül ki, hogy a mélysugárzó isobarik rendszerű, vagyis 2db 30 centis hangszóró dolgozik parallel. Tehát Vikibacsi hangfalában 4 ilyen dög van, az Ivy-ben pedig 6 oldalanként. Erősítő legyen a talpán, amelyik ezeket korrektül mozgatja.

Vendég

Eggleston Works

SAVOY

Vendég

Eggleston Works

SAVOY

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”