Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Forrasztás
Forrasztás
Azért vannak rendesen tanácsok :kiraly:
Mert ha valami Weller kopincs páka akkor annak a hegynek vörös rézből kell lennie és van rajta felület kezelés!
Na ha azt lecsiszolod akkor nagyon gyorsan el fog égni a hegy.
Ha nem tapad meg rajta a forraszó ón annak lehet oka a szennyeződés de akkor azt elegendő egy fémtisztító dörzsivel eltávolítani finoman! (fémtisztító dörzsi én ennek nevezem, a víz szerelők használják rézcső tisztításra)
Ha új hegyet használok a pákámhoz akkor sok forrasztó ónnal egy papiron vagy nem égő anyagon, sok gyantás ónt rakok a hegyre és megforgatom.
Forasztó savat nem szabad használni a mai pákákhoz mert szétmarja a felületet, meg aztán az semminek nem tesz jót!
Forrasztás
:kiraly: Ha megcsiszolnám, az segítene?
Az jót tenne vele...Meg talán egy kis gyanta (hegedűgyanta)is.A lényeg a tiszta felület, a hő és egy kis folyatószer(a gyanta).
Forrasztás
No ha már van ilyen téma, egy láma kérdés... Nagy nehezen találtam a zócsó pákámhoz új hegyet, sajnos csak kúp alakút. Marha sz@r forrasztani vele, mert egy mg cin nem marad meg rajta, hanem gömb formában legördül róla. Ez a profilja miatt van, vagy mert még "új" az anyag? :kiraly: Ha megcsiszolnám, az segítene?
- zoltankovacs
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 3
Forrasztás
Illetve én inkább úgy csinálnám, hog y apákával melegíteném az anyagot (drótot addig, amig az ón a dróton nem kezd el folyni. akkor szépen beteríti.
Ezután a hangszóró saruját is leónoznám, (ott gey kicsit óvatosabban, nehogy a másik oldalon elengedje a vezetéket ami a tekercshez meg,
aztán a leónozott drótvéget melegítve érineném hozzá a saruhoz, így a két ónréteg össszeragad.
Bonyolultabb leírni mint megcsinálni. Akkor jó ha fényes marad az ón.
De aranyozott hangszórósaru? nem hangdobozról beszélsz véletlenül?
zoli
Electrocompaniet ECC-1; EC 4.8; AW2*120M; Heimdall Interconnect; Baldur hangfalkábel;
Martin Logan Clarity
Nordost Vishnu
Project Xpression-1; Benz Micro silver; Heed Questar;
Heed Canamp; Senheiser HD 470
Linn Majik DS
Martin Logan Clarity
Nordost Vishnu
Project Xpression-1; Benz Micro silver; Heed Questar;
Heed Canamp; Senheiser HD 470
Linn Majik DS
Forrasztás
A saruzást vagy forrasztást az elején el kell dönteni. A forrasztás kontakt szempontjából egy biztosabb megoldás, de valójában nincs akkora jelentősége (a betonba is bele lehet kötni persze). Ilyen elnagyolt forrasztásnál -mint a terminálnál - teljesen jó az általad felsorolt szerszámkészlet. Odaérinted a forraszanyaghoz a pákát, valamennyi ón ráragad és odapöttyinted a forrasztandó cuccokhoz. A csepp alakhoz konvergáljon a forrasztás alakja, ne legyen nagyon bumfordi, oszt jónapot. Bátorság.
Köszönöm a választ!
Samsung PS64F8500 :: Pioneer SC-LX76 :: Logitech Transporter :: Aurum Cantus Melody M-102 :: JBL LS120P :: Excalibur HF :: ATLAS Compass Digital Coax :: ValhallA AgII & CuIV
Forrasztás
A saruzást vagy forrasztást az elején el kell dönteni. A forrasztás kontakt szempontjából egy biztosabb megoldás, de valójában nincs akkora jelentősége (a betonba is bele lehet kötni persze). Ilyen elnagyolt forrasztásnál -mint a terminálnál - teljesen jó az általad felsorolt szerszámkészlet. Odaérinted a forraszanyaghoz a pákát, valamennyi ón ráragad és odapöttyinted a forrasztandó cuccokhoz. A csepp alakhoz konvergáljon a forrasztás alakja, ne legyen nagyon bumfordi, oszt jónapot. Bátorság.
potatomelon.wordpress.com
Forrasztás
Sziasztok,
Van itt valaki, aki Vác környékén tevékenykedik? Egy hangszórót kellene beforraszta(t)nom, de nem merek magam hozzákezdeni...
Hogyhogy nem mersz? Ha van forrasztópákád, akkor az nem akkora ügy. Csinálj néhány próbaforrasztást csupasz drótokkal ha nem bízol magadban. Nagyon nem lehet eltolni a dolgot.
Van egy csehszlovák gyorsforrasztó pákám meg némi hagyományos ólmos cínem.
Viszont túl sokmindent hallottam már, ezért kérnék egy kis "profi" segítséget.
A hangszóró termináljai aranyozottak. Vannak akik azt mondják, jobb lenne inkább a kábelekre sarut krimpelni és úgy csatlakoztatni a hangszórókhoz...
Aztán vannak, akik azt mondják, hogy forrasztani kell, de nem mindegy mivel, milyen ónnal, milyen hőmérsékleten...
Kicsit elbizonytalanodtam
Samsung PS64F8500 :: Pioneer SC-LX76 :: Logitech Transporter :: Aurum Cantus Melody M-102 :: JBL LS120P :: Excalibur HF :: ATLAS Compass Digital Coax :: ValhallA AgII & CuIV
Forrasztás
Sziasztok,
Van itt valaki, aki Vác környékén tevékenykedik? Egy hangszórót kellene beforraszta(t)nom, de nem merek magam hozzákezdeni...
Hogyhogy nem mersz? Ha van forrasztópákád, akkor az nem akkora ügy. Csinálj néhány próbaforrasztást csupasz drótokkal ha nem bízol magadban. Nagyon nem lehet eltolni a dolgot.
potatomelon.wordpress.com
Forrasztás
Nem hiszem hogy nincs egy ember Vácon aki tud forrasztani!
Tedd be az autóba ha van és vidd el egy TV szerelőhöz vagy autó villamosági szerelőhöz.
És biztos meg csinálják neked
Forrasztás
Sziasztok,
Forrasztás
Hogy legyen választási lehetöséged: XIII.ker Gömb u.
És milyen rohadt messze van egymástól a kettő
Forrasztás
Hogy legyen választási lehetöséged: XIII.ker Gömb u.
Forrasztás
Sziasztok!Mini Wellerbe Pesten merre lehet pákahegyet szerválni?3.5mm-s.
XIII. angy alföldi út, pincében, a József A. szinház mellett nemsokkal
ez a marha fórumotor...
Köszöntem.
Mi van a fórummotorral amúgy?
Forrasztás
Sziasztok!Mini Wellerbe Pesten merre lehet pákahegyet szerválni?3.5mm-s.
XIII. angy alföldi út, pincében, a József A. szinház mellett nemsokkal
ez a marha fórumotor...
Forrasztás
Sziasztok!
Mini Wellerbe Pesten merre lehet pákahegyet szerválni?3.5mm-s.
Forrasztás
Én ezt használom kényes dolgokra, van mellette a szerszámtáskában egy 220-as weller,és egy NDK pillanatforrasztó is kék szinben :lol!:
látom odavagy a kékért... :lol!:
Forrasztás
Én olyat még nem mertem venni...
a csehszlovákot? :lol!:
Nekem már a 4-ik, az első végelgyengült, a másodikat leejtették a drága kollegáim, és eltört, a harmadik valamiért nem gyújt be a piezoval, de működik csak kényelmetlen állandóan széttekerni, hogy be lehessen izzítani, ez a dremel ez remekül megy, igaz kb fél éve van meg.
A ragasztópisztolya viszont 3 hónap után eltört :lol!:
Forrasztás
Én olyat még nem mertem venni...
Forrasztás
Én ezt használom kényes dolgokra, van mellette a szerszámtáskában egy 220-as weller,és egy NDK pillanatforrasztó is kék szinben :lol!:
nekem csehszlovák van, kék és lila is, de már 15 éve csak gázos pákát használok munka közben :lol!:
Forrasztás