Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Panasonic DVD-XV10
Panasonic DVD-XV10
Nem irja ki az SVCDt, csak VCDkent.
Akadozni a tul alacsony (1000-1300kbit) bitrata miatt is tud.
szedj le valahonnan egy mintat, es azt kiirva probald meg ...
Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)
Panasonic DVD-XV10
Hello!
Na az a helyzet állt elő, hogy untesóm-hoz végre átudtam menni, hogy a problémát én is láthassam. Mikor SVCD-t elindítottuk, (mindegy, hogy egy 800MB-s lemezről vagy két 700MB-s lemezt tettem be), akkor elsőre nem, de másodjára felismerte a filmet rajta, de mindig akadozott, vagy a hang, vagy a kép volt rossz (szóval hang jó, kép áll, kép jó, hang nincs), vagy pedig ha mindkettő ment akkor elég fura volt. De volt még egy érdekesség. Akárhányszor beadtuk a lemezt, mindig csak annyit írt ki, hogy VCD, nem SVCD. Talán nem ismeri az SVCD-t? De állítólag ismeri! Akinek van valami ötlete, tapasztalata stb. az please segítsen!
Tamás
Valószínüleg nem ismeri az svcd-t, csak a szabványos vcd-t lehet vele lejátszani. Van egy régen ismert trükk az ilyenfajta lejátszók "kijátszására". Fogod az mpeg2-es fájlt és tmpgenc-el átírod a fejlécét vcd-re (mpeg tools->simple multiplex->mpeg1-vcd). Ekkor a végeredmény egy mpeg1-es headerrel rendelkező mpeg2-es fájl. Ezt pl. nero-val vcd template-el felírod, közben vigyázz, hogy mindennemű átalakítási kisérletét ignoráld. Az így megírt cd-t feltehetőleg le fogja játszani a lejátszód. igaz azok, hogy azok a lejátszók, amik dedikáltan tudják az svcd-t nem biztos, hogy le tudják játszani.
Miért is kínlódsz az svcd-vel, az írható dvd-k korában?
Vagy ha sok dvd-n kívüli forrásod van, sokkal praktikusabb egy divx-et is tudó lejátszó, ami aztán divxet, mpeg1, mpeg2,mpeg4 is lejátszik, az is mindegy hol van a lemezen, csak mpeg formátumú legyen.
Az egyik kollégám vett egy ilyen lejátszót és mindent visz, beleértve a feliratos avikat is. Mármint természetesen a feliratos divx-es családi felvételekre gondoltam.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
Panasonic DVD-XV10
Hello!
Na az a helyzet állt elő, hogy untesóm-hoz végre átudtam menni, hogy a problémát én is láthassam. Mikor SVCD-t elindítottuk, (mindegy, hogy egy 800MB-s lemezről vagy két 700MB-s lemezt tettem be), akkor elsőre nem, de másodjára felismerte a filmet rajta, de mindig akadozott, vagy a hang, vagy a kép volt rossz (szóval hang jó, kép áll, kép jó, hang nincs), vagy pedig ha mindkettő ment akkor elég fura volt. De volt még egy érdekesség. Akárhányszor beadtuk a lemezt, mindig csak annyit írt ki, hogy VCD, nem SVCD. Talán nem ismeri az SVCD-t? De állítólag ismeri! Akinek van valami ötlete, tapasztalata stb. az please segítsen!
Tamás
Asztali DVD-lejátszó: Mustek V56L-5C (ezüst)
TV: Panasonic TX-21MK1P (fekete)
Minihifi: lesz, valószínű MP3-as Thomson
Panasonic DVD-XV10
Egy 1,5 - 2 órás SVCD filmet 'nem illik' 1 lemezre kiírni, mert brutálisan alacsony lesz a bitráta, még a VCD-jénél is kevesebb. Alsó határ nincs, csak a minőség lesz élvezhetetlen.
A 800 megás lemezhez (mint gomb) nem érdemes lejátszót venni (mint kabát), főleg, ha a fenti kitétel is érvényes rá, mert olyan lejátszó nem lesz, ami visszajavítja az elrontott konvertálást. Nem csodálkoznék azon, ha a lejátszó használatijában le lenne írva, hogy kerüljük a 800 megás lemezeket.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
Panasonic DVD-XV10
Hello!
Új fejlemények vannak!
Nagy nehezen sikerült unokanővéreméknek beolvasni, de a film és a hang akadozik, ha mindkettő van, akkor 1-2 másodpercenként egy pillanatnyi kép és hang jön be, aztán kép úgymarad, hang meg nincs, utána szép lassan a kép folyamatos lesz, viszont a hang teljesen eltünik, aztán fokozatosan romlik a kép, majd megáll, viszont a hang tökéletes. :smile13:
Szóval most mi lehete a baj? Még mindig a 800MB-os CD?
Help me!
THX! ^_^
Tamás
Én még mindig arra gyanakszom. Nehezen olvashatóak ezek a lemezek, főleg egy asztali DVD-nek.
Panasonic DVD-XV10
Hello!
Új fejlemények vannak!
Nagy nehezen sikerült unokanővéreméknek beolvasni, de a film és a hang akadozik, ha mindkettő van, akkor 1-2 másodpercenként egy pillanatnyi kép és hang jön be, aztán kép úgymarad, hang meg nincs, utána szép lassan a kép folyamatos lesz, viszont a hang teljesen eltünik, aztán fokozatosan romlik a kép, majd megáll, viszont a hang tökéletes. :smile13:
Szóval most mi lehete a baj? Még mindig a 800MB-os CD?
Help me!
THX! ^_^
Tamás
Panasonic DVD-XV10
még annyit, hogy egy 800megás cd-n volt az svcd.
Elképzelhető, hogy a 800 megás lemez nem tetszik neki. Próbálj meg valami újraírhatóra (XV-10 már biztodsan tudja olvasni) csinálni egy kisebb teszt-cd-t.
Kezdem azthinni, hogy télneg nemjó ez a 800MB-os cd.
Az ezévi dvd-k szerintetek már ismerik a 800 MB-at? Pl. azok az asztali dvd-lejátszók, amiket a számítógépes cégek mostanában elkezdtek gyártani.
Tamás
Nem feltétel, hogy ismerjék, hisz nem túl szabványos dolog. nem is ajánlom a használatukat, nekem is voltak ilyen 800 megás CD-im, de audion kívül nem lehetett rá rendesen írni, marha lassan olvasható vissza, és gyakran eltünnek az adatok róla! (Az én általam próbált lemezeknél)
Valami gagyi Vestel, vagy Orion DVD biztos le tudja olvasni
Panasonic DVD-XV10
Arty: amiről írtam lennt, azt egy másik ember csinálta. (ha nem kamuzott)
Tamás
Panasonic DVD-XV10
Elképzelhető, hogy a 800 megás lemez nem tetszik neki. Próbálj meg valami újraírhatóra (XV-10 már biztodsan tudja olvasni) csinálni egy kisebb teszt-cd-t.
Kezdem azthinni, hogy télneg nemjó ez a 800MB-os cd.
Az ezévi dvd-k szerintetek már ismerik a 800 MB-at? Pl. azok az asztali dvd-lejátszók, amiket a számítógépes cégek mostanában elkezdtek gyártani.
Tamás
Panasonic DVD-XV10
Tamás:700 megásnál nagyobb lemezt ne használj, és amit a TMPGEnc-cel konvertálsz, azt írd ki a Neroval SVCD formátumban. A bin-t meg a cue-t felejtsd el.
Ebben a 700 MB-os cd-ben lehet valami. A bin/cue az tökéletes, mert a nero is olyat csinál, aztán felírja azt cd-re, majd letörli a gépedről a bin/cue-t, de a vcdeasy egyben fel is írja ha kérem. Vagyis szerintem a nero is így csinálja. Ugye az normális, hogy az svcd 4 mappából áll? Mappák: EXT, MPEG2, SEGMENT, SVCD ?
Tamás
Panasonic DVD-XV10
esetleg lehet h a tul kicsi bitratat nem szerette a panasonic ...
Köszönöm szépen a sok segítséget.
Nem hiszem, mert más 700MB-os cd-re írt ki egy filmet, és ott a bitratet eléggé le kellett csökkenteni. És ha az illető nem kamuzott, ők is ezt a dvd lejátszót használták. Bár lehet, hogy két 700MB-os cd-re írtak?
Tamás
Panasonic DVD-XV10
esetleg lehet h a tul kicsi bitratat nem szerette a panasonic ...
Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)
Panasonic DVD-XV10
Tamás:
700 megásnál nagyobb lemezt ne használj, és amit a TMPGEnc-cel konvertálsz, azt írd ki a Neroval SVCD formátumban. A bin-t meg a cue-t felejtsd el.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
Panasonic DVD-XV10
Panasonic DVD-XV10
Panasonic DVD-XV10
Hello!
Unokanővéreméknek van egy Panasonic DVD-XV10 dvd-lejátszója, ami szerintük (én nem tudom) lejátszik svcd-t. Egy avi filmből csináltam TMPEGEncoderrel mpeg2-t, beállításoknak az svcd-t választottam ki, amin kicsit változtattam a "hivatalos" kereteken belül (pl. video/audio bitratet, hogy 800 megás cd-re ráférjen, a hivatalos keretet a videocalculator nevü programból vettem, ami kiírja, hogy még mi felel meg svcd-nek), majd ebből az mpeg2-ből vcdeasy-vel csináltam svcd 1.0-át, semmit nem állítgattam benne, csak megcsináltam és kész, majd a bin/cue formátumot (amit a vcdeasy csinált) nero-val cd-re felírtam, hogy "kinyíljon". A cd-n az mpeg mappában elindult a film. Aztán unokanővérem havavitte a cd-t és nem játszotta le a dvd lejátszójuk. nincs valakinek valami ötlete??? azért nagyon sürgős mert én is nemsokára veszek asztali dvd-lejátszót és nem szeretnék pórul járni, hogy nem tudok svcd-t csinálni!
PLEASE segítsetek!!!!!!!! Nagyon sürgős!!!!
Tamás