Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
Sztereó erősitők
Nem kapkodom el a vételt, hanem a legjobbat keresem.
DENON PMA-260 erősítő, audiofil hanggal eladó. Ár: 22e.ft.
Erről lenne szó, ennyiért.
Ez esetleg képes lenne szépen/jól megszólaltatni egy b&w 685-ös párost?
Felejtös,a B&W-k hez elég nehéz jó erösítöt találni,talán valami Rotel,esetleg Arcam némelyik HK,
"Idegeskedni annyi,mint mások hülyesége miatt, önmagunkon bosszút állni"
Bayerdynamic DT 990
A privit hamarabb olvasom!
Sztereó erősitők
Nem kapkodom el a vételt, hanem a legjobbat keresem.
DENON PMA-260 erősítő, audiofil hanggal eladó. Ár: 22e.ft.
Erről lenne szó, ennyiért.
Ez esetleg képes lenne szépen/jól megszólaltatni egy b&w 685-ös párost?
Ez a Denon hosszú éveken át volt a régi Hifi Magazin etalon erősítője, igazi britt hang.
Az alap Sony-kat nem szokás magas szinten emlegetni,
Szvsz kár volt elszalasztani itt a fórumon egy jó kis Luxman-t 20 alatt, de talán még mindig van itt egy jó Denon!
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2539
Sztereó erősitők
Ez a Denon hosszú éveken át volt a régi Hifi Magazin etalon erősítője, igazi britt hang.
Az alap Sony-kat nem szokás magas szinten emlegetni,
Szvsz kár volt elszalasztani itt a fórumon egy jó kis Luxman-t 20 alatt, de talán még mindig van itt egy jó Denon!
Sztereó erősitők
Sony azért mert találtam egy ilyet elfekvőben, amit egy kicsit jobbra cserélnék.A Denon használt lenne 25ezer körül.
Igazából, én egy sztereo rendszert szeretnék összehozni. Olcsón jót.
Polcsugárzókat is még csak keresgélek.
Ebben az árban inkább egy NAD 3020 az igazi ász
Sztereó erősitők
Sony azért mert találtam egy ilyet elfekvőben, amit egy kicsit jobbra cserélnék.
A Denon használt lenne 25ezer körül.
Igazából, én egy sztereo rendszert szeretnék összehozni. Olcsón jót.
Polcsugárzókat is még csak keresgélek.
Közben találtam egy erősítőt, lehet hogy ez sem rossz:
link
nem megy ez a link.
www.vatera.hu/harman_kardon_hk6250_125819677.html
Sztereó erősitők
Erre a kettőre kérdezett rá. :lol!:
Értem én azért írtam még pár kérdést oda :lol!:
Sztereó erősitők
Erre a kettőre kérdezett rá.
Sztereó erősitők
De most méér a Denon?
Mennyibe lennének? Abból a pénzből esetleg sokkal jobb - másabb alternatívát lehetne kihozni.
Uj vagy használt???
Mért pont Denon és Sony???
Sztereó erősitők
Denon.
- szabo_pitty
- V.I.P.
- Értékelés: 93
Sztereó erősitők
Sokkal jobb-e egy DENON PMA-260 mint egy Sony F335r.Csak a hangminőség szempontjából.
Egyiket sem hallottam, de az biztos, hogy a SONY nem az erősítőiről nevezetes, míg a DENON mindig is jó erősítőket csinált. Hallgassd meg mindkettőt és azt vedd meg, amelyiknek jobban tetszik a hangja!
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
Sztereó erősitők
Sokkal jobb-e egy DENON PMA-260 mint egy Sony F335r.
Csak a hangminőség szempontjából.
Sztereó erősitők
Sziasztok.
Két régi Harman Kardont szemeltem ki.
Harman Kardon HK-6900 és HK-6950 R
Anyit tudok hogy a HK-6950 R távos a két erősítő spec.majdnem megegyezik.
De gyakorlatilag mégsem,és a belviláguk sem azonos.
Sajnos meghallgatni nemtom a kettőt egymás mellett igy maradtak a képek spec.és a vélemények.
Melyik a jobb hangzásban,dinamikában,teljesítményben?
Előre is köszönöm.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1028
Sztereó erősitők
Esetleg volna egy ötletem Buhancs: ha nincs sok pénzed, szeretnél sztereozni, néha moziznál, de elég a "2.1" hangzás (azaz 2 front + szub) akkor keress egy régi ProLogic "ős-házimozi" nagyágyút. Ma már 30-40 eFt-ért megkaphatsz régi százezres holmikat, amik zenére is jól szólnak, de beállíthatod rajtuk a 2.1-es dekódolást.
Mishow, leírtad a lényeget ill. a véleményemet (vagy fordítva, ahogy tetszik...).
Tehát érdemes ezen a vonalon elindulni.
Vagy ha a lehetőségek megengedik (kellő tér és keret) akkor a sztereó vas mellé olyan frontok aminek bika mélyei vannak (de ezek a legtöbb esetben nem zenére vannak tervezve).
Jó pár doboz létezik aminek az oldalán van egy rendes mérető "tányér".
De szerintem az első irány jobb és célravezetőbb. :lol!:
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Köszönöm, hasznos infókat kaptam
Örülök neki!
- mishow
- V.I.P.
Sztereó erősitők
Örülök neki!
Sztereó erősitők
A HM vasnál mindenképpen jobban jársz a sztereóval hangban...
Igen, de ne felejtsd el, hogy sztereo erősítő esetén a szubon nem a mozis +1 csatorna jelét fogod hallani, hisz nincs benne dekóder, hanem "csak" jó sok basszust.
Esetleg volna egy ötletem Buhancs: ha nincs sok pénzed, szeretnél sztereozni, néha moziznál, de elég a "2.1" hangzás (azaz 2 front + szub) akkor keress egy régi ProLogic "ős-házimozi" nagyágyút. Ma már 30-40 eFt-ért megkaphatsz régi százezres holmikat, amik zenére is jól szólnak, de beállíthatod rajtuk a 2.1-es dekódolást.
Tapasztalatból mondom, nekem még megvan a régi H/K ProLogic erősítőm, a nappaliban aluszikál, de amikor néha felébresztem, még mindig megdöbbent az erejével!
Igen, de ne felejtsd el, hogy sztereo erősítő esetén a szubon nem a mozis +1 csatorna jelét fogod hallani, hisz nincs benne dekóder, hanem "csak" jó sok basszust.
Tapasztalatból mondom, nekem még megvan a régi H/K ProLogic erősítőm, a nappaliban aluszikál, de amikor néha felébresztem, még mindig megdöbbent az erejével!
- mishow
- V.I.P.
Sztereó erősitők
A két erősítő közül melyik szól dinamikusabban?Melyiknek van több tartaléka?
Elektronikus,pop,funky,rap,, zenékre kell.
Tipikusan azok a kérdések, amikre csak a saját füled adhatja meg a választ.
Ha úgy ÁLTALÁBAN a HK-Denon hangzást vesszük alapul, akkor VALÓSZÍNŰLEG inkább a HK lesz a nyerő, főleg hogy Te H/K-t kerestél nemrég, ha jól emlékszem? Semmiképp ne dönts meghallgatás nélkül, de csodálnám, ha a Denon kissé visszafogott hangja jobban tetszene!
Ha jól tudom, a Satsystem forgalmazza mindkettőt, talán ott össze tudod hasonlítani őket.
- mishow
- V.I.P.
Sztereó erősitők
A két erősítő közül melyik szól dinamikusabban?Melyiknek van több tartaléka?
Tipikusan azok a kérdések, amikre csak a saját füled adhatja meg a választ.
Ha úgy ÁLTALÁBAN a HK-Denon hangzást vesszük alapul, akkor VALÓSZÍNŰLEG inkább a HK lesz a nyerő, főleg hogy Te H/K-t kerestél nemrég, ha jól emlékszem? Semmiképp ne dönts meghallgatás nélkül, de csodálnám, ha a Denon kissé visszafogott hangja jobban tetszene!
Ha jól tudom, a Satsystem forgalmazza mindkettőt, talán ott össze tudod hasonlítani őket.
Sztereó erősitők
Sziasztok.
A felállás változott:
Denon PMA-1560 vagy Harman Kardon HK-6900,6950R??
Tudomásom szerint a két harman ua.csak az 6950R-es távos.
A két erősítő közül melyik szól dinamikusabban?
Melyiknek van több tartaléka?
Hangfalaim JBL ES-90
A kérdésem melyiknek van nagyobb szinuszos teljesítménye, tartaléka és melyik dinamikusabb?
Tehát Harman vagy Denon?
Segitségeteket előre is köszönöm.
- Z.É.T. (exAtcBp)
- V.I.P.
- Értékelés: 211
Sztereó erősitők
Még nincs semmi, HM erősítőt terveztem, amit zenehallgatásra is használnék.
Viszont ami erősítő beleférne a költségvetésbe, az pocsék sztereo vonalon. Így jelenleg olyan gondolatok vannak a fejemben, hogy sztereo erősítő, két fronthangfallal. Viszont attól tartok, hogy ez mozinál kevés mélyeket adna, így jött a következő gondolat: kiegészíteni egy sub-bal...
Soha nem hallottam még ilyet, lehet, h pocsék lenne az egész :bink:
Na látod, most már nem biztos, h mindenki le akar majd beszélni.
E-mail: abarczalaci@gmail.comTel: +36202224151
"Bárki úgy határoz, hogy az igazság és tudás ítészeként útra kél, biztos lehet benne, hogy hajótörést szenved az istenek hahotájának elsöprő viharában."
Albert Einstein
Sztereó erősitők
Erre az elsőként vázolt módon.Sub és dobozok típusa mi?
Csak, h le tudjunk beszélni róla
Még nincs semmi, HM erősítőt terveztem, amit zenehallgatásra is használnék.
Viszont ami erősítő beleférne a költségvetésbe, az pocsék sztereo vonalon. Így jelenleg olyan gondolatok vannak a fejemben, hogy sztereo erősítő, két fronthangfallal. Viszont attól tartok, hogy ez mozinál kevés mélyeket adna, így jött a következő gondolat: kiegészíteni egy sub-bal...
Soha nem hallottam még ilyet, lehet, h pocsék lenne az egész :bink:
- Z.É.T. (exAtcBp)
- V.I.P.
Sztereó erősitők
konkrétan az erősítő NAD 315BEE lenne. Erre lehet?
Erre az elsőként vázolt módon.
Sub és dobozok típusa mi?
Csak, h le tudjunk beszélni róla
"Bárki úgy határoz, hogy az igazság és tudás ítészeként útra kél, biztos lehet benne, hogy hajótörést szenved az istenek hahotájának elsöprő viharában."
Albert Einstein
Sztereó erősitők
Ha a szubon van magas szintű bemenet(ez a csíptetős vagy banános), akkor egyszerűen megoldható, ha nincs, akkor erősítőtől függ.
Persze szakszerűbben is lehetne fogalmazni:)
Lényeges lenne a Sub típusa is.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Sztereó erősitők
Üdv. mindenkinek!
Lenne egy nagyon buta kérdésem:
sztereo erősítőhöz lehet aktív sub-ot kötni?
(lehet röhögni, de nem ilyen hangosan! kissé hiányosak az ismereteim... )
Ha a szubon van magas szintű bemenet(ez a csíptetős vagy banános), akkor egyszerűen megoldható, ha nincs, akkor erősítőtől függ.
- Z.É.T. (exAtcBp)
- V.I.P.
Sztereó erősitők
Elvileg lehet.
... de ezt itt nemigen fogja senki ajánlani. Elég hosszan ment a vita erről asszem épp ebben a topicban is, próbálj visszakeresni!
Ja, és egy kérdésért itt nem röhög ki senki Téged ....
Ajánlani én sem ajánlom, de ha a hangsugárzó nem túl jó minőségű, és csak a mély többlet a cél...
Albert Einstein
- Z.É.T. (exAtcBp)
- V.I.P.
Sztereó erősitők
Üdv. mindenkinek!
Lenne egy nagyon buta kérdésem:
(lehet röhögni, de nem ilyen hangosan! kissé hiányosak az ismereteim... )
Albert Einstein