Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
DAC-olás
DAC-olás
Helló!
USB-s DAC-nál számít valamit hogy milyen USB-s kábellel van kötve a DAC a géphez? Próbált már valaki csináli/csináltatni USB-s kábelt és ha igen akkor volt-e valami változás a hangban?
Szia
Szerintem nincs. Fontosabb inkább, hogy jó legyen az USB kimenet, és a fém-fém kapcsolat. Persze nem vagyok mérnök, lehet hogy nem így van.
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor
DAC-olás
Helló!
USB-s DAC-nál számít valamit hogy milyen USB-s kábellel van kötve a DAC a géphez? Próbált már valaki csináli/csináltatni USB-s kábelt és ha igen akkor volt-e valami változás a hangban?
PC -> DAC: Sabre Buffalo II -> IC: Excalibur IC -> Amp: Pioneer A-A9-J, Amp power cable: Valhalla CuAgI -> Speaker Cable: Excalibur -> Speaker: Triangle Celius 202
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5319
DAC-olás
Sziasztok!
Szerintetek érdemes lenne lecserélnem a Lupus B-t egy CA DacMagic-re?
Squeezebox és az Azur 840A közé lenne bekötve és igazából az XLR kimenet miatt gondolkodom rajta.
Köszi a véleményeket előre is!
Nekem régi faelőlapos lupusom van , nagyon meg vagyok vele elégedve kellemes barátságos hang a számíttógép és az erölködő közé kiválló , minden tiszteletem az övé.
Azonban a hétvégén barkácsoltam egy XLR-csatlakozó kábelt KáCsa alapanyagból a CA840C és a CA840A közé , hát ettől aztán megtáltosodott az addig se rosszhangú rendszer , nagyon úgy néz ki hogy hogy ez erre lett kitalálva. Kapcsolgathatok az erősíttő különböző bemenetei , kábelei között végül mindíg a szimetrikusnál kötök ki.
Nem tudom a CA DacMagic-nek milyen a hangja valószinű hogy a lupusé jobb , de az XLR-bemenetet mindenképpen ki kell próbálnod , javaslom beszélj fülelekkel biztos becseréli a lupusodat egy XLR-es re legalább egy próba erejéig.
:kiraly:
Az utóbbi években több helyen többször is leírtam már, hogy nem lehet úgy hasonlítgatni sem kábeleket, sem berendezéseket, hogy egy erősítőre dugok többféle készüléket/kábelt, és kapcsolgatom a bemeneteket. Tudniillik a bemenetválasztók az összes erősítőn (kivéve azt a <0,000001%-ot) úgy működik, hogy csak a melegpontot kapcsolja, a bemeneti földek meg össze vannak kötve, ráadásul teliföldre, vagy sínre. Ezáltal a tesztelendő készülékek vagy kábelek földje párhuzamosítva van. Naná, hogy ilyenkor egy szimmetrikus összeköttetés jobbnak hallatszik, hiszen a szimmetrikus rendszerben a földben nem folyik áram (legfeljebb nagggyon pici).
Csak úgy lehet hasonlítgatni, hogy kihúzom az egyiket, bedugom a másikat. Tudom, kényelmesebb a másik módszer, csak teljesen hibás.
DAC-olás
Látom felkavartam az állóvizet a kérdésemmel :kiraly:
Azért gondoltam XLR-re, mert a C.A. Azur 840A teljesen szimmetrikus és úgy talán lenne értelme rákötni egy szintén szimetrikus XLR DAC-ot...
Asszem megfogadom Speti53 tanácsát és beszélek fülelekkel egy tesztelésről.
DAC-olás
Erre is gondoltam és a 3-méteres KCS-200 Silver Line kábelt négy darabra vágtam az egyik pár XLR a másik RCA aranyozott KáCsa dugókkal szerelve , mivel a cd játszón mindkét kimenet adott csak a bemenetet kel kapcsolgatni az A-B teszthez , a másik hozzászólásra reagálva azért nem olyan könnyű jó szimetrikus ki-bemenetet csinálni nem csak a csatlakozó tipusán múlik a dolog
ami az első benyomást illeti a tér egyből nagyobb let , a hangok jobban leválnak a hangfalról , a mély plasztikusabb testesebb , a magas tisztább kevésbé sziszegős (ami lehet a hangfal vagy a felvétel sajátja)
egyenlőre külőnböző felvételeket halgatva próbálok maradandó emléket kapni a hangkép változásairól de meg kell mondanom hogy tetszik az XLR nagyon tetszik.
Alces-3-6 > Oppo DV980H(hiVOX) > ETHOSZ RTP > Forever CLB > Scrofa Mblock > Clarus Dimension~Cat7 > Klipsch RF82
AlcesOne > CA Azur 840C > Forever XLR > CA Azur 840A~V2 > Nordost-SuperFlatline MkII > Clarus Proteus(hiVOX.mod)
DAC-olás
Speti53, az igazi tesztet akkor lehetne megtenni ez ügyben,ha pontosan ugyan olyan
típusú ,hosszúságú kábelt használnál az RCA-hoz és az XLR-hez.Ez tudom bonyolult.
Nekem ez kicsit egyszerűbb,mert csak átkapcsolok a programban,a kábel ugyan az.
Majd mondok én is róla pár szót,később,hogy mi a tapasztalat.
DAC-olás
Sziasztok!
Squeezebox és az Azur 840A közé lenne bekötve és igazából az XLR kimenet miatt gondolkodom rajta.
Nekem régi faelőlapos lupusom van , nagyon meg vagyok vele elégedve kellemes barátságos hang a számíttógép és az erölködő közé kiválló , minden tiszteletem az övé.
Azonban a hétvégén barkácsoltam egy XLR-csatlakozó kábelt KáCsa alapanyagból a CA840C és a CA840A közé , hát ettől aztán megtáltosodott az addig se rosszhangú rendszer , nagyon úgy néz ki hogy hogy ez erre lett kitalálva. Kapcsolgathatok az erősíttő különböző bemenetei , kábelei között végül mindíg a szimetrikusnál kötök ki.
Nem tudom a CA DacMagic-nek milyen a hangja valószinű hogy a lupusé jobb , de az XLR-bemenetet mindenképpen ki kell próbálnod , javaslom beszélj fülelekkel biztos becseréli a lupusodat egy XLR-es re legalább egy próba erejéig.
Speti53 el tudod mondani,hogy miben lett más a hangja az aszimmetrikus rca -hoz képest az XLR szimmetrikusának.
Az én hangkártyám is szimmetrikus kimenetű és van egy fajta megfigyelésem ez ügyben és kíváncsi lennék a te tapasztalatodra.
DAC-olás
Sziasztok!
Kicsit keresve, hogy mi is ez az XLR, és mire jó vagy mire való, erre bukkantam:
Azért a szimmetrikus XLR ki és bemenetektől nem kell hasra esni, mert bármelyik erősítő vagy előerősítő felszerelhető ilyennel, kb 200 ft plusz költségből. Műveleti erősítő + néhány ellenállás. Ezeket hívjuk elektronikusan szimmetrikus be és kimeneteknek.
A galvanikusan szimmetrikus be és kimenetek az más tészta, itt kisméretű hang trafók alakítják át a jelet. Amik viszont sokszor rendkívül drágák.
Igazából nem is értem minek a házi hifibe szimmetrikus be vagy kimenet. Ezeket stúdio vagy hangosítási körülmények közt alkalmazzák, azért, hogy nagy távolságba, zavarmentesen tudjanak alacsony jelszinteket kábelen továbbítani. A házi körülmények közt 1-2 méter távolságban ez teljesen felesleges.
Ja, és mégegy!
Attól mert egy erősítő szimmetrikus bemenetű még az áramköri felépítése tök ugyanaz mint asszimetrikus társának.
RGO egy Videoton-Kleopátra vagy egy Orion-Orister is lehet szimmetrikus bemenetű!!!!! :kiraly: (ha eléteszünk egy műveleti erősítős kapcsolást)
DAC-olás
Sziasztok!
Alces-3-6 > Oppo DV980H(hiVOX) > ETHOSZ RTP > Forever CLB > Scrofa Mblock > Clarus Dimension~Cat7 > Klipsch RF82
AlcesOne > CA Azur 840C > Forever XLR > CA Azur 840A~V2 > Nordost-SuperFlatline MkII > Clarus Proteus(hiVOX.mod)
DAC-olás
Sziasztok!
Mikbe tették, mit lehet róla tudni?
A "mestertuning" szerint a Rotel RCD-975-ösben van ilyen, illetve a "T" jelzés nélküli van egyes Mission, Cyrus és Naim modellekben.
A hangját sajnos nem ismerem.
- mishow
- V.I.P.

- Értékelés: 2670
DAC-olás
A "mestertuning" szerint a Rotel RCD-975-ösben van ilyen, illetve a "T" jelzés nélküli van egyes Mission, Cyrus és Naim modellekben.
A hangját sajnos nem ismerem.
-
Vendég
DAC-olás
Jó reggelt vájt(abb)fülű sorstársaim,
ismeritek a TDA1305T D/A IC-t? Milyen a hangja?
Előre is :kiraly:
kukori
-
Vendég
DAC-olás
szerintem nem volt az annyi...
Ez nem sima MKii KI, hanem még a KI volt gyárilag pluszban még tovább moddolva.
Szia.
Ha azt nézzük hogy egy jó digit kábel legalább egy 60-as,és ha ehhez hozzáadjuk a dac,futómű,plusz a dachoz való hálózati kábel árát,és figyelembe vesszük a hangminőség külömbséget a kettő közt,akkor szerintem megér az annyit,főleg akkor ha tettszik is a hangja.
Nekem az mk-3-as verzió van,ebben már saját fejlesztésű dac van nem philips,de szerintem igen jó hangja van,és még szép is. :lol!:
DAC-olás
szerintem nem volt az annyi...
Ez nem sima MKii KI, hanem még a KI volt gyárilag pluszban még tovább moddolva.
[8]__[=|=]__[8]
DAC-olás
Marantz CD 17 MKii.KI.m-nek mi lehetett az új ára?
Úgy rémlik, hogy 500 felett volt.
DAC-olás
Tegnap eljutottam a HifiBarlangba és volt lehetőségem némi hallgatózásra...
Kulcsár Tamásékkal most ismerkedtem meg, épp ott voltak a Chariokat hallgatózni, kíváncsiak voltak ők a Lupusra, így együtt szeánszoztunk, és végig lényegében mind ugyan úgy ítéltük meg a produkciókat.
Az ő lemezük ment, Bach cselló szivttjei közül az egyik és egy kórusmű. Marantz PM 11 S1 erősítő volt a Chario Acedemy Sonnet és egy kisebb Chario dobozzal párban, aminek a pontos típusát már nem tudom.
Elsőnek a Marantz CD 17 MKii.KI.m. volt a forrás, nagyon szépen muzsikált, utána a CA 840C-t bekötve eléggé összesett a zene, nagy volt különbség, erős hiányérzetünk lett mindenből. A CA 840C+Furutech Fx Alpha Ag+Lupus kezdetben elég fakón muzsikált, amin előbb Kulcsár Tamás saját Arvisura interconnectje (nem diginek készült) került be a Furutech helyett és ugrott egy hatalamasat életben, zeneiségben, kifinomultságban, majd végül egy leheletnyit tovább simult és tisztult a HifiBarlang saját XLO százezres digikábelétől. Utána végig ez volt a Lupus elé kötve.
A CA-ra kötve a Lupust, az XLO-val egyértelműen gazdagabb, zeneibb produkciót nyújtott, mint a CA önmagában. A Marantot futóműként használva a Marantz önálló produkciójától mindannyiunk meglepetésemre a Lupus csak egy árnyalatnyit maradt el, nagyon közel volt hozzá, de érezni lehetett a Marantz előnyét.
A legjobb a Marantz 17 lett, messze és egyértelműen jobb a CA 840-nél, a CA fakónak és színtelennek tűnt hozzá képest mind önmagában, mind futóműként használva. A Marantznak nagyon összeszedett, harmóniában gazdag, szép, zenei hangja van.
Marantz nyert, egy lóhosszal utána a Marantz+XLO+Lupus, szerintem úgy 5-8 lóhosszal utána a CA 840.
Ehhez persze kellett az az XLO kábel is, a Furutech-el nem volt sehol se a Lupus a Marantzhoz képest. Nem gondoltam volna, hogy ennyit jelent a digikábel is... Ellenben ha maradok a futómű + dac verziónál abban már biztos vagyok, hogy egy Arvisura kábel lesz közöttük (készít direkt digit is, ami a hallottak alapján nem kétlem, hogy eléri az XLO szintjét.). Több kábele is itt volt, hálózati, táp és ic, mind gyönyörűen zenélt, és állítólag nem nagyon fájna többe mint a Furutech kábel..
A Lupusban pedig nem hallottam semmi digitális ízt, vagy erősebb, bántóbb magashangokat a saját lemezeimmel sem, tonálisan teljesen megegyezik a hangja a Marantzéval, úgyhogy most gondolkozhatok itthon mi hozza be a képbe ezt...
Marantz CD 17 MKii.KI.m-nek mi lehetett az új ára? 220e nekem kicsit soknak tűnik még így használtban is, mivel a simát most árulja valaki 100 körül..
[8]__[=|=]__[8]
DAC-olás
csak a fülelek által modifikált PCI-os USB kártyával. Nyomtatás ugyanígy...
az biztos, hogy fülelek tud csodákat művelni, elég belehallgatni a műveibe :lol!:
CDP-XE700SL, eSeLSound DAC No.1., eSeLSound Power Art, Spendor S8e, Tiger & Zimonyi cables
DAC-olás
Tényleg, 7 méteres jó usb kábelt tudtok mondani? Vagy csak a Kimber Usb kábele létezik ilyen hosszban?
7 m USB kábelt nem lehet kapni, vagy ha igen, akkor azt ne vedd meg. Az USB-t aktív hosszabbító nélkül max 5 m-re lehet elvinni. Egy 2500 Ft-os aktív hosszabbítóval 5 méterenként hosszabbítható.
Ez így nem egészen állja meg a helyét. Nálam pl. a zene 7 méteres noname (!) USB kábellel megy, de az való igaz, hogy az alaplapi USB kimenetekkel meg sem nyikkan (pedig nem szar az alaplapom, DFI, anno 65e volt...), csak a fülelek által modifikált PCI-os USB kártyával. Nyomtatás ugyanígy...
DAC-olás
Tényleg, 7 méteres jó usb kábelt tudtok mondani? Vagy csak a Kimber Usb kábele létezik ilyen hosszban?
7 m USB kábelt nem lehet kapni, vagy ha igen, akkor azt ne vedd meg. Az USB-t aktív hosszabbító nélkül max 5 m-re lehet elvinni. Egy 2500 Ft-os aktív hosszabbítóval 5 méterenként hosszabbítható.
CDP-XE700SL, eSeLSound DAC No.1., eSeLSound Power Art, Spendor S8e, Tiger & Zimonyi cables
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5319
DAC-olás
Helló Boubacar!A kicsit kellemetlen magastartományon sokat javíthatna egy nagytisztaságú réz digikábel a Neotech ezüst helyett! (csak egy tipp) :lol!:
Tudsz mondani ilyen réz digi kábelt? Mit ajánlanál?
Gondolkozok rajta, hogy Kácsától elhozok egy Furutech FX-ALPHA-AG-t, ha van WBT dugóval, bár piszok drága. Mindenestre nagy különbség van digikábelek között is, jól hallható.
Vagy egy pár Hivox CIS kábelem is, amit Fülelek ajánlott digikábelnek is, de az olyan VdH módon megszépíti és elrejti kicsit a részleteket, levágja a hangok kifutását a Neotech-hez képest, ezért bármennyire is tolakodóbb az ezüst, egyelőre ez került vissza. A Neotech mélytartománya is jóval árnyaltabb, a CIS kicsit összemossa a mélyeket is, jóllehet az egész hangkép amúgy szépen egyben van, kellemes, hallgatható kábel diginek is.
A Fututechet mindenesetre már többen is mondták, hogy jóval jobb a Neotechnél, egy próbát idővel biztos teszek vele. Valakinek van egyébként tapasztalata vele? Más digikábelek esetleg?
Mind a Neotech, mind a Furutech drágábbik digitális kábelét jól ismerem, évekig használtam is őket.
Azt, "hogy levágja a hangok kifutását" úgy is lehet érteni ám, hogy "nem csengenek tovább a hangok megszűnésük után", ki mit vár el adott zenei felvételtől. Amikor tetszik egy zenemű, a felvételi minősége nem tetszik mindig, és szeretnénk, ha egy kicsit másképp szólna, ilyenkor hajlamosak vagyunk a hardverre ráfogni, miért is nem tetszik.
Tessék kontaktusjavító kencével (pl. Caig Deoxit-Gold - Pennáék forgalmazzák, vagy az Amtronnak is van erre a célra való kenceficéje) bekenni a digit kábel csatlakozóit, legalább akkora a hangminőség változás, mint a kábelcseréknél!
DAC-olás
Helló Boubacar!A kicsit kellemetlen magastartományon sokat javíthatna egy nagytisztaságú réz digikábel a Neotech ezüst helyett! (csak egy tipp) :lol!:
Tudsz mondani ilyen réz digi kábelt? Mit ajánlanál?
Gondolkozok rajta, hogy Kácsától elhozok egy Furutech FX-ALPHA-AG-t, ha van WBT dugóval, bár piszok drága. Mindenestre nagy különbség van digikábelek között is, jól hallható.
Vagy egy pár Hivox CIS kábelem is, amit Fülelek ajánlott digikábelnek is, de az olyan VdH módon megszépíti és elrejti kicsit a részleteket, levágja a hangok kifutását a Neotech-hez képest, ezért bármennyire is tolakodóbb az ezüst, egyelőre ez került vissza. A Neotech mélytartománya is jóval árnyaltabb, a CIS kicsit összemossa a mélyeket is, jóllehet az egész hangkép amúgy szépen egyben van, kellemes, hallgatható kábel diginek is.
A Fututechet mindenesetre már többen is mondták, hogy jóval jobb a Neotechnél, egy próbát idővel biztos teszek vele. Valakinek van egyébként tapasztalata vele? Más digikábelek esetleg?
[8]__[=|=]__[8]
Helló Boubacar!
A kicsit kellemetlen magastartományon sokat javíthatna egy nagytisztaságú réz digikábel a Neotech ezüst helyett! (csak egy tipp) :lol!:
- viri
- V.I.P.

- Értékelés: 1663
DAC-olás
Helló Boubacar!
A kicsit kellemetlen magastartományon sokat javíthatna egy nagytisztaságú réz digikábel a Neotech ezüst helyett! (csak egy tipp) :lol!:
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Audio Note Soro SE - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - AQ Husky - Audience Conductor hf kábel + ic-k, WW Platinum digi, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature
DAC-olás
a tanulság számomra az, hogy abszolute nem passzol az erösitödhöz. :lol!:
sok sikert a keresgéléshez,és árgus szemekkel figyelem a következő irást.
:lol!:
DAC-olás
A cinek hozzá képest szélesek voltak és tisztátalanok, eltűntek az apró részletek, amik a hangok, hangszerek textúráját adják.
Lehet, hogy a D21 jobban felfedi a rendszer hibáit :lol!: :lol!:
Ez akkor lenne igaz, ha a D21-el több részlet lett volna, jobb dinamika, nagyobb tér, stb. de közben mégis valahogy bántóbb lett volna a hangja
Milyen igaz! :lol!: