Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hivox hálózati szűrő/elosztó

Moderátor: fülelek

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Hozzászólás Szerző: Doky »

Alces Grande
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Hozzászólás Szerző: Doky »

Alces-ElGuard (Electro-Guard)
De gondolom kicsit elvontabb kellene...
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 229

Hozzászólás Szerző: RACPOWER »

Esetleg ACLES SUB ZERO a nyomatékosítás kedvéért.

d2905
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: d2905 »

Szerintem az Alces Zero a legjobb.
Esetleg Alces Source, v. Start, v. Origo.

zAcsKO
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 9

Hozzászólás Szerző: zAcsKO »

Alces 0 (vagy zero)
Alces main
TV: Samsung Qled 82" Hangfalrendszer: Martin Logan 60XT 50XT FX Szub: SVS SB-3000 Erősítő: Anthem MRX 540 Végfok: AUDIOPHONICS MPA-M250NC Lejátszó: Nvidia Shield TV

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5274

Hozzászólás Szerző: fülelek »

egész jókat írtatok

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 229

Hozzászólás Szerző: RACPOWER »

Névre van egy pár javaslatom:

ALCES ACE (Az ász mivel ezzel az egész hálózatod szűröd.)

ALCES BASE (mert minden zajszűrés innen indul)

ALCES INFINITY (8 as csak fektetve és végtelen)

HSRT8
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 602

Hozzászólás Szerző: HSRT8 »

Alces Zero
Aurender - Cary Audio - Nuforce - Marten Design

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Egy kicsit félreértettétek, az Alces marad, csak kell még egy jelölés, mint a One, 3, 6.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Nekem csak az a 32 A tűnik picit kevésnek. Egy átlagos család is össze tud hozni 7kW-nyi fogasztást, igaz erre kicsi az esély, de egy nagyobb család esetén már valószínűbb. Az árára kíváncsi lennék.

Nézd meg otthon a főkapcsoló kismegszakítódat, ha egy fázis van, és nagyobb, mint 32A, akkor szóljál.
Egyébként nem gond a nagyobb terhelhetőség sem, csak nagyobb doboz kell hozzá.
Ha valakinek 3 fázisa van, természetesen az sem akadály akár 3X32A

Az árazásra is kérek tippet, (most nyeremény nélkül)

Z.É.T. (exAtcBp)
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 211

Hozzászólás Szerző: Z.É.T. (exAtcBp) »

Újabb Alces a láthatáron!Lakás, vagy ház villamos betápja elé kötendő, (a fogyasztásmérő után persze), 32A folyamatos terhelhetőségű, és többet javít, mint bármilyen "hifinek dedikált ösvény", aki nem hiszi, járjon utána, ki lehet próbálni. Nemcsak a hifire van jótékony hatással, de ezt minden érdeklődő maga tapasztalja meg, az elméleti fejtegetésekkel ne bombázzatok, inkább tessék kipróbálni.
Hogy mi lesz a neve és mennyibe fog kerülni?
Szívesen olvasnék épkézláb ötleteket ezügyben.
Maga a doboz alu öntvény, hermetikusan zárt, 10mm2 keresztmetszetű sorkapcsok (csokik) vannak a ki és bemeneten. Némi felárral igen kemény túlfeszültség védelem is kérhető.
Amint lesznek képek felteszem ide a topikba.

Serpens.
Hiszen minden a kígyónál kezdődött nem holmi Ádámnál és Évánál...

Esetleg exordium - kezdet.

Mindig vannak jobbnál jobb ötleteim

E-mail: abarczalaci@gmail.comTel: +36202224151

"Bárki úgy határoz, hogy az igazság és tudás ítészeként útra kél, biztos lehet benne, hogy hajótörést szenved az istenek hahotájának elsöprő viharában."

Albert Einstein

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Nekem csak az a 32 A tűnik picit kevésnek. Egy átlagos család is össze tud hozni 7kW-nyi fogasztást, igaz erre kicsi az esély, de egy nagyobb család esetén már valószínűbb.
Az árára kíváncsi lennék.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Újabb Alces a láthatáron!
Lakás, vagy ház villamos betápja elé kötendő, (a fogyasztásmérő után persze), 32A folyamatos terhelhetőségű, és többet javít, mint bármilyen "hifinek dedikált ösvény", aki nem hiszi, járjon utána, ki lehet próbálni. Nemcsak a hifire van jótékony hatással, de ezt minden érdeklődő maga tapasztalja meg, az elméleti fejtegetésekkel ne bombázzatok, inkább tessék kipróbálni.
Hogy mi lesz a neve és mennyibe fog kerülni?
Szívesen olvasnék épkézláb ötleteket ezügyben.
Maga a doboz alu öntvény, hermetikusan zárt, 10mm2 keresztmetszetű sorkapcsok (csokik) vannak a ki és bemeneten. Némi felárral igen kemény túlfeszültség védelem is kérhető.
Amint lesznek képek felteszem ide a topikba.

madmedve
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: madmedve »

Bármit kötöttem rá eddig az Alces6-omra, mindig feltűnő dinamikanövekedést hallottam, és sosem dinamikavesztést.

1. Amit azonos feltételek mellett hangosabbnak hallunk (intenzívebb inger), azt hajlamosak vagyunk jobbnak-szebbnek ítélni. Ez antropológiai berendezkedés. (Ezen alapul ma a politika, a női smink, a pop, és még sok minden más is.)

2. Sokan azonosítják az abszolút hangosság-érzetet a dinamikával, helytelenül.

3. A dinamika-tartomány a leghalkabb (teljes csend) és leghangosabb hang közötti különbség, nagy vonalakban. Amikor a piano fuvola-szóló után fortissimo megszólal a nagyzenekar és beleütnek az üstdobba, és "egy röpke pillanatra elhagyod a tested".

Az első két ponttal élnek ma vissza a fogyasztásra szánt (és a hígend teszt) hanglemezek kiadói. Hangosabbra keverik a zenét, hogy tetszetősebb legyen, ami így veszít(!!!) a dinamikájából, piano után egyszerűen nem szólal meg a fortissimo, sőt, sokszor torzul is a hangzás. Mégis 10-ből 9-en azt fogják mondani, h dinamikusabban szól. Pedig csak hangosabban és torzabban.

Alces-szel a hangok tisztábbak, torzításmentesebbek, hiányzik a zenefüggetlen "sikálása" a hangnak, emiatt összehasonlítva halkabbnak tűnik. Ugyan már kis hangerőn is jól érthetővé válik az emberi beszéd, de feljebb kell venni a hangerőt, hogy elérje a köznapi beszéd hangerejét. Aztán elzúg a háttérben egy vonat, és kiugrasz a gatyádból. Ez a dinamika.

Stereo: Alces szűrők, Dell laptop USB-n, Lupus B DAC (fadobozos), Scrofa M végfokpár, Sound Art W2 (Hivox-tuning), Forever Main, Forever CLB, Cat7, Libra, 2 db Hivox-diffúzor

Kábelt, dugót és hátat is fordítok, ha kell.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Szia fülelek ! 
Olyan érzésem támadt, hogy vennem kell egy AlcesOne-t.:kiraly: Most: hálózati aljzat, túlfesz védelemű hosszabbítós elosztó és abban plazma, DVD, xbox, házimozi, UPC van. Tapasztalat szerint profitálhat belőle az ember vagy inkább a "rendszer", ha egy AlcesOne-t használ ? Ha igen hova (háló aljzat vagy a hm erősítő elé) ? Akinek van gyakorlati tapasztalata, megköszönöm, ha leírná. (köszi)

AlcesOne-t jelenleg tudunk adni, otthon kipróbálod többféle helyen, és eldöntöd, hogy hol hat a legjobban, ha kettőnél több helyen, akkor érdemes inkább Alces3-at venni, de később is becseréljük az AlcesOne-t Alces3-ra, teljes beszámítással.

Vendég

Szia fülelek ! 
Olyan érzésem támadt, hogy vennem kell egy AlcesOne-t.:kiraly: Most: hálózati aljzat, túlfesz védelemű hosszabbítós elosztó és abban plazma, DVD, xbox, házimozi, UPC van. Tapasztalat szerint profitálhat belőle az ember vagy inkább a "rendszer", ha egy AlcesOne-t használ ? Ha igen hova (háló aljzat vagy a hm erősítő elé) ? Akinek van gyakorlati tapasztalata, megköszönöm, ha leírná. (köszi)

addig is is míg fülelek nem válaszol:
a1-est az elejére szoktak tenni a láncnak, vagy ha csak egy eszköz szorul hálózati szűrésre, akkor értelemszerűen az elé. Kijavít fülelek, de úgy tudom, az alcesekben van túlfeszvédelem (a 3-asban biztos vagyok). érdemes valami "egyszerűbb" elosztót használni, ami már nem nyúl a hálózathoz... mondjuk ennyi eszközt én nem szűrnék alapból... érdemes: erősítő, dvd, plazma... de majd jönnek és kijavítanak.

d.janos
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 202

Hozzászólás Szerző: d.janos »

Szia fülelek !

"Az élet különös ténye, hogy elménk mindig megtalálja annak a módját, hogy fizikai valósággá változtassa azokat a gondolatokat, melyekkel a legtöbbet foglalkozunk"

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Fülelek! 
Kimber írta, hogy az Alces 6-nál 2 nagyobb teljesítményű és 4 kisebb teljesítményű fogyasztót lehet kiszolgálni.
Az Alces 3-nál, amilyen nekem is van, nem láttam ilyen jelölést. Ennél mindegy, hogy mit hova dugok, vagy van valami ajánlat/javaslat, hogy pl. egy plazma tv-t az elsőbe, a többi kisebb fogyasztásút pedig a végére. Vagy ennél teljesen mindegy?

Köszönöm.

Tulajdonképpen mindegy, de a betáp melletti első aljzatot érdemes az erősítőnek, a többit tetszés szerint. A terhelhetőség itt is egyformán 10A

Vendég

Igen úgy kell nézni. :kiraly:

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Fülelek: 
A 6-os Alcesben 2 nagy teljesítmény felvételű és 4 kisebb fogyasztású elektronika bekötésére van mód. Kérdésem, hogy egy 150, vagy 160 VA-s trafóval etetett előerősítő melyik kategória? (most a nagyteljesítményű helyre van bekötve) Lehet, hogy később átállok monoblokkokra, a mostani elő-végfok felállásról, így szükség lesz a másik helyre, tehát mehet-e ez az előerősítő a 4 kisfogyasztású hely egyikére?

igen

moja
V.I.P.
V.I.P.

Hozzászólás Szerző: moja »

Azért a fejed ne verd a falba, mert a végén megfájdul, nem mindenkinek tanult szakmája az elektronika, ráadásul a doboz más gyártói gyakorlattól eltérően olyan szinten zárt, hogy aki kíváncsi lenne mi van benne, az sem tudhat meg róla semmit! Ennyit arról, hogy van-e benne induktivitás, vagy nincs. (egyébként engem spec. pont nem érdekel, hogy mi van benne, mivel nem is értek hozzá, valamint nekem elég, ha működik. Egyedül esetleg olyan szinten érdekelhet az alkatrész felhasználás, ha valami belekerül mondjuk 3000,-Ft-ba, és 100.000,-Ft-ért adják, de itt ugye nem erről van szó)  
Kicsit sértődékeny vagy mostanában, pedig számomra nagyon szimpatikus ember vagy, ne engedd magad felhúzni apróságokon. Néha én is a fejemhez kapok a retorikai és helyesírási hibák láttán, de nem csinálok belőle gondot, te se úgy kezeld ezt a fórumot, mint ha itt csupa fizikus, és villamossági mérnök írogatna. Ha azok írnának ilyen dolgokat, na akkor verhetnéd a fejed a falba... :kiraly:

A válasznak azt a részét, hogy miért érezzük az esetleges dinamikacsökkenést köszönöm, így már érthető számomra. Egyébként ez az érzet nem jelentős, és állandó, az Alces folyamatos használata során nem is érzékelhető, csak olyanok veszik észre, akik eljönnek hozzám, és otthon enélkül hallgatják a zenét, hogy náluk valahogy máshogy szól, illetve ha kivesszük, akkor lehet érezni ugyanezt, de nem eget rengető módon.

Tehát kedves fülelek

Kimber! Te mondtad el az igazat, csak én nyersebben fogalmaztam.
Ja és tényleg nem vagyok elektromérnök, de akkor is érzek ilyet az Alcesban én is.
Az meg hogy mi van benne nem is érdekel. A lényeg hogy nekem is tetszik a hangja és még sok mindenkinek.
:kiraly:
CDP-XE700SL, eSeLSound DAC No.1., eSeLSound Power Art, Spendor S8e, Tiger & Zimonyi cables

Vendég

Én ezt saját szavaimmal nem dinamikai veszteségnek mondanám, mert az egyáltalán nem volt, hanem elmúlt az erőszakosság a zenéből.Nélküle a rendszer nyersebb, erőszakosabb hangzást produkált és a zene teteje torz volt ha fogalmazhatok így.

Nálam nagyon rossz a hálózati ellátás, ez egy 5 szintes társasház, még a földelés sincs bent annyira régi, alumínium kábelek a falba stb...Az Alces nekem nagyon jót tett, első hallásra is érezni lehetett a jelenlétét, nem kellett hozzá huzamosabb ideig a zenét hallgatni.

Nálam a sok hókuszpókusz után ez az első csodaszer ami ér is valamit, és elég nagy mértékben. :kiraly:

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Én visszavontam a hirdetést, mert egy nap után már hiányzott az a kis melegség, meghittség, amit a használatával nyertem. Nélküle kiüresedettnek, ridegnek, ráadásul sziszegősnek, nyersnek hallottam a hangzást, bár dinamikában nyertem valamit.
Na látod, nem kell azt eladni!
Elvittem Tigrishez az Alces3-at és ugyanezt hallottuk, kis dinamika csökkenést, de eltűnt a nyersesség és a felesleges sziszegés.
Látom minden jó rendszerhez kell egy kis Alces!

Ha valami tisztábban szól, akkor a felesleg (torzítás) eltűnését halljátok dinamikacsökkenésnek.
Az Alcesben nincs induktivitás, ami oka szokott lenni a dinamikacsökkenés-érzetnek a legtöbb hálózati szűrőben.
Az Alces NEM csökkenti a dinamikát, egy század decibelnyit sem! :kiraly:

Ha valaki a Trabanthoz szokott, és kap egy Mercit próbára, majd próba után azzal adja vissza, hogy jó-jó, finom autó, de az úthibákat ez sem nyeli el teljesen...

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Én azt szeretném megkérdezni, hogy minden Alces3 és az Alces6 aljában megtalálhatóak azok a fa lapok, amik az enyémben is? Nem fog ez így kigyulladni? :kiraly:
egyáltalán nem melegszik, folyamatos 10 ampernél sem...

moja
V.I.P.
V.I.P.

Hozzászólás Szerző: moja »

Én visszavontam a hirdetést, mert egy nap után már hiányzott az a kis melegség, meghittség, amit a használatával nyertem. Nélküle kiüresedettnek, ridegnek, ráadásul sziszegősnek, nyersnek hallottam a hangzást, bár dinamikában nyertem valamit.
Na látod, nem kell azt eladni!
Elvittem Tigrishez az Alces3-at és ugyanezt hallottuk, kis dinamika csökkenést, de eltűnt a nyersesség és a felesleges sziszegés.
Látom minden jó rendszerhez kell egy kis Alces! :kiraly:
CDP-XE700SL, eSeLSound DAC No.1., eSeLSound Power Art, Spendor S8e, Tiger & Zimonyi cables

Lezárt

Vissza: “Dunaudio (Ex hiVOX)”