Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Cd játszók
Cd játszók
Kedves Imre07.
Ha jól értem, akkor azt szeretnéd kifejezni, hogy a CD-nél és hasonszőrű társainál jobbak a PC alapú Média Playerek, és zenei rendszerek. Elárulom, hogy nem állsz távol a valóságtól. IGEN, adott esetben - megfelelő konfiguráció - akár sokkal jobb hangot is el lehet érni a PC-vel, mint egy drága CD-vel.
Ha ezzel kapcsolatosan szeretnéd kifejteni a nézateidet, akkor javaslom hogy nézz be ebbe a Topicba itt az AVX-en.: Számítógép alapú zenehallgatás. Ne haragudj, de a hozzászólásod itt a cd-knél egy picit Off Topic.
Én egyébként teljesen eggyetértek veled. Szerintem is a jövő a PC alapú rendszereké. Noha nekem is van Cd-m, és igen sokat vártam rá - 6év - mire meg tudtam venni, és elégedett is vagyok vele. :kiraly: De az is biztos, hogy érdemes a PC-t is fejleszteni ilyen szinten. Mert komoly meglepetést tud okozni az embernek, amikor a PC lezenéli a csúcs CD-t.
Remélem nem bántottalak meg. :lol!:
Bocsánat, egy kicsit én is Off Topic voltam. :lol!:
Diy hangfalak: Dynaudio és szélessávú
Linn
Devialet
Linn
Devialet
Cd játszók
Üdv a tisztelt tagoknak!
Szeretném leszögezni,hogy kérdéseimmel, felvetéseimmel senkit nem szeretnék megsérteni, megbántani. Lehet, hogy nem is ide kellene írnom, de a téma a cd lejátszókhoz kapcsolódik.
Egy jó lánc ugye a következőkből áll: Cd lemez, Cd játszó (futómű, DAC, táp), erősítő, kábelek, stb.
Nézzük ebből a sorból az első két dolgot. CD lemez, forrás, olyan ,amilyen, vannak jó felvételek, vannak rosszak. Alapvetően nem az adathordozó határozza meg a minőséget.
Második a lejátszó. Egy digitális adatfolyamot olvastatunk be egy mechanikai szerkezettel (fordulatszámingadozás, fejpozicionálás, jitter, stb). Történik ez a 21. század elején,amikor a digitális adatok tárolására alkalmas különféle szilárdtest memóriák ára (különféle memóriakártyák, pendrivek) a béka feneke alatt van.
Miért nem lehetne ilyen formában kidni , terjeszteni zenét például. Csak a másolásvédelem, a jogdíjak, és a CD készülékgyártók profitjának biztosítása miatt nem? Ma már egy új adathordozó kifejlesztésénél messze nem minőség az elsődleges szempont, hanem a másolásvédelem. (SACD)
Még az asztali gagyi USB-t olvasó készülékeknél is általában le van tiltva, ill.nem olvassák a wav formátumot.
Kíváncsi lennék rá, próbálta-e már valaki összehasonlítani egy elmiletileg tökéletesen bedigizett cd felvétel hangját számítógép hangkártyájanak digit kimeneteléhez csatlakoztatott DAc + stb. ugyanolyan hangrendszeren meghallgatni, mint amit egy high end fotómű után kötnek. Mégegyszer bocsánat, ha az ötlet nagyon nagy szentségtörés.
Persze , ha vinyóról megy a dolog, az is mozog, forog, de itt már megoldható a memóriakártyáról történő olvasás is.
Vagy a kínaiak már réges - régen kijöttek pl.egy USB-ről mindent játszó asztali készülékkel?
Cd játszók
Ha valakit érdekel egy jó SACD játszó, már lehet rendelni kis hazánkban is, Sony SCD-XA 5400ES:
http://www.argep.hu/product_893570.html
Aha , ő az,nagyon szép darab, kíváncsi leszek hogy fog szólni nálad?
Stereo: Macbook pro - Apogee one - eSL dac -eSL amplifier - Spendor S8 speakers - Fostex pm 0.4
Home Cinema: Yamaha Rxv - 1800 - Coincident cable
http://facebook.com/fourjam
Home Cinema: Yamaha Rxv - 1800 - Coincident cable
http://facebook.com/fourjam
- ValhallA
- Tizezresek klubja

- Értékelés: 7222
Cd játszók
Sony SCD-XA 5400ES:
Szép kis dög! :lol!:
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)
Cd játszók
Ha valakit érdekel egy jó SACD játszó, már lehet rendelni kis hazánkban is,
Sony SCD-XA 5400ES:
http://www.argep.hu/product_893570.html
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Cd játszók
Az SAA chipek nem bitstreamek?
1 bit-es DAC van benne... :kiraly:
Legalábbis az enyémben (ha jól tudom).
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Cd játszók
Holnap megyek a Soner Audioba,rá is kérdezek milyen lehetőségek vannak. :kiraly:
Cd játszók
A TDA1547 csak a legnagyobb gépekben van.
Pl a 950-es :kiraly:
Essen egy pár szó a CD játékosok tuningjáról.
Korlátozott tudásommal 3 itthoni céget ismerek,
ahol foglalkoznak ezzel: Alisca, Bodor, Hivox.
Már komolyabban megfordult a fejemben, hogy
szép lassan tunning alá vetem az egész rendszert.
Kérdésem az lenne: melyik cég milyen hangzásvilágot képvisel?
Gondolom egyet értünk, hogy nem sok értelme lenne
már elkészült egyedeket meghallgatni, mert biztos nem
lehet összehozni egy olyan tesztet, ahol azonos típus
eltérő tunningjait lehet meghallgatni.
Tehát nem az a kérdés, hogy melyik a jobb, hanem az, hogy
melyik milyen hangzás képvisel.
Előre is köszönöm a leírt tapasztalatokat.
+ Krahling Zoli (Soner Audio) + Takács Jenő CD-304 és Marantz 74/84
Cd játszók
....melyik milyen hangzás képvisel.
Ez engem is érdekel,én is felakartam dobni már ezt a témát.
Cd játszók
SAA7341GP
Igen,azok.
Cd játszók
Pl a 950-es :kiraly:
Essen egy pár szó a CD játékosok tuningjáról.
Korlátozott tudásommal 3 itthoni céget ismerek,
ahol foglalkoznak ezzel: Alisca, Bodor, Hivox.
Már komolyabban megfordult a fejemben, hogy
szép lassan tunning alá vetem az egész rendszert.
Kérdésem az lenne: melyik cég milyen hangzásvilágot képvisel?
Gondolom egyet értünk, hogy nem sok értelme lenne
már elkészült egyedeket meghallgatni, mert biztos nem
lehet összehozni egy olyan tesztet, ahol azonos típus
eltérő tunningjait lehet meghallgatni.
Tehát nem az a kérdés, hogy melyik a jobb, hanem az, hogy
melyik milyen hangzás képvisel.
Rediscover music
- mishow
- V.I.P.

- Értékelés: 2584
Cd játszók
SAA7341GP
- mishow
- V.I.P.

- Értékelés: 2584
Cd játszók
Igen néztem a vakerán (ha minden igaz akkor nem a tiéd ugye?).
Pl a nagyobb Marantzokban, Philipsekben vagy a TEAC VRDS 10-ben.
Cd játszók
Nem,az nem az enyém. :kiraly:
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Cd játszók
Sajnos nem jól emlékszel,ezekben nem TDA1547 van,ha az lenne megtartanám.Amit írtam, azok vannak benne.A vatarán biztos láttad a 931-est fejhibásan,azt hittem azért kérdezted....
Én azt az infót találtam róluk a neten amit írtam.
De hiszek neked. :kiraly:
Az enyémben valóban ez van, láttam a saját szememmel.
De azért ez sem olyan rossz ám.
Az én láncomban nagyon jól szól, ezért a pénzért (amennyiért mennek ezek).
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Cd játszók
PHILIPS CD910
SAA7341GP
CDM 12.1/05
Cd játszók
Tulajdonképpen nem (esetleg ha nyerek a lottón ).Csak érdeklődök...
De ha jól emlékszem akkor ezekben TDA1547 CDM9/44 ez van...
Az enyémben más DAC van de az sem rossz. :kiraly:
Sajnos nem jól emlékszel,ezekben nem TDA1547 van,ha az lenne megtartanám.
Amit írtam, azok vannak benne.A vatarán biztos láttad a 931-est fejhibásan,azt hittem azért kérdezted....
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Cd játszók
Tulajdonképpen nem (esetleg ha nyerek a lottón ).
Csak érdeklődök...
De ha jól emlékszem akkor ezekben TDA1547 CDM9/44 ez van...
Az enyémben más DAC van de az sem rossz. :kiraly:
Cd játszók
PHILIPS CD930
SAA7350
CDM-9/44
PHILIPS CD931
SAA7350
CDM-9/65
Más különbséget nem tudok velük kapcsolatban.Nem olcsó,és nem egyszerű hozzá lézert szerezni.Venni akarsz ilyen játékost?
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Cd játszók
Valaki tudja hogy mi a különbség a Philips CD 930 és a CD931 között.
dbrnsk, ha jól emlékszem neked 931-es van ugye? Nem tudod véletlenül.
És mennyi lehet bele egy lézer ill. optika?
Cd játszók
Akkor kérdezek már Én is valamit.
Volt valakinek Rega Planet cd-játszója,vagy hallgatta hosszabb ideig?
nem túl jó. az árából kifér egy meridian 206 vagy 506. ég és föld...
Köszönöm. :kiraly:
Cd játszók
Akkor kérdezek már Én is valamit. :kiraly:
Volt valakinek Rega Planet cd-játszója,vagy hallgatta hosszabb ideig?
nem túl jó. az árából kifér egy meridian 206 vagy 506. ég és föld...
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Cd játszók
..es downtempo.
erdekelne tovabba az ugyanavval a DAC chippel szerelt jatekosok kozti kulonbseget mi adja leginkabb, kapcsolas? mechanika? melyik mekkora mertekben vesz reszt a hang alakulasaaban? gondolom a legmervadobb a dac chipje.
Én először azt tanácsolom neked,hogy olvasd vissza ezt a topikot,szinte minden ki van tárgyalva. :kiraly:
Csatlakozom.
És a másikhoz...
Milyen láncba lenne?
Cd játszók
..es downtempo.
erdekelne tovabba az ugyanavval a DAC chippel szerelt jatekosok kozti kulonbseget mi adja leginkabb, kapcsolas? mechanika? melyik mekkora mertekben vesz reszt a hang alakulasaaban? gondolom a legmervadobb a dac chipje.
Én először azt tanácsolom neked,hogy olvasd vissza ezt a topikot,szinte minden ki van tárgyalva. :kiraly:
Cd játszók
..es downtempo.