Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2544

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: mishow »

egy fórum hiába szakmai mégiscsak valahol egy társaság (jellemzően) bejáratott kerekasztala
Így van, és tegyük hozzá: egy jó fórum előbb-utóbb valódi baráti közösséggé is válik, a személytelen nickekből egyre inkább valódi arcok lesznek.
Tudom, hogy ezen a fórumon ma már nagyon sokan tartják személyesen a kapcsolatot olyanok, akik amúgy innen ismerik egymást - én magam is törekszem erre!
De személyes kapcsolat nélkül is tudjuk egymásról, hogy ki mit szeret, kinek mi a stílusa, és ez nagyon jó - szerintem... :kiraly:

mackohaz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 672

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: mackohaz »

most visszaolvastam egy két lapot, kapott mindenki hideget meleget, nagy igazságok hangoztak el amik közül egy nagyon tetszett :

Kimber

Ezt kellene megértenetek, hogy mi nem a ti pénzetekkel akarunk hi-fizni, mert mi már elköltöttük a magunkét, és most így éljük ki magunkat, hanem tényleg azért szánunk időt, és energiát erre az egészre, mert ez a szeretett hobbink.

valahogy magamra ismertem :kiraly:
"Még egy kávé és teret váltok." Star Trek - Voyager (Jane Way)
Audio Analogue Maestro & Chario & TEAC & Era300

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Kedves Lacy. 
Megnéztem a linket, amit ajánlottál. De ott nem találtam Litze-t, csak Koax, és ezüstözött rézkábelt értékesítenek, többféle méretben.

Bocs, csak ez egy kifejezetten rádiós bolt, és nem is gondoltam, hogy nincs ilyen drótjuk... én mást szoktam ott venni... :kiraly:

Vendég

Kábelezzünk

Nem hiába ez egy komoly előre mutató társalgás, amiből a kérdező biztos rengeteget profitál.
Kérdezem én,miért is kell mindig szögegyenesen és vasszigorral haladni egy fórumvita irányvonalába,miért is nem lehet erre-arra kilengeni a diskurzusnak??
Mert így alakulnak ki a legjobb viták általában,mellesleg egy fórum hiába szakmai mégiscsak valahol egy társaság(jellemzően)bejáratott kerekasztala.

frankie
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 83

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: frankie »

Szerbusztok.

Akkor haladjunk sorban.

Kedves Fülelek.

Mit érdemes tudni, ama bizonyos szén-kábelrők? Ár/m?

Kedves Lacy.

Megnéztem a linket, amit ajánlottál. De ott nem találtam Litze-t, csak Koax, és ezüstözött rézkábelt értékesítenek, többféle méretben.

Kedves EAR.

Bizony tényleg elég pepecselős munka elkészíteni a Zománchuzal, és a Litze alapú IC kábelt, de szerintem érdemes vele foglalkozni. Nemrégiben volt alkalmam meghallgatni mindkét változatot, s engem meggyőztek ezek a kábelek. Persze ez is, mint minden más rendszer, és ízlés függő. Nálam járt a Zománchuzal (0,18-as szálakból 2*35=70 szálas) alapú IC, s nagyon jó hangot produkált! Fájó szívvel adtam vissza. :kiraly: Az ezüst kábelemnél jobb volt, inkább úgy fogalmaznám, hogy analógosabb volt a megszólalása. Mint az aláírásomban látható, én Cat-7-et használok, elégedett is vagyok vele, de ... Ha akadna elfogadható áron nála jobb, akkor lehet hogy váltanék. Elsősorban itt is DIY lehetőségben gondolkodom. Hála Istennek, eddig még nem áldoztam túl sok pénzt ebbe a kábel dologba, de nem is nagyon szeretnék vagyonokat költeni. Egyébként, mit érdemes tudni, erről a Mogami kábelről, milyen rendszerekbe ajánlott? A külföldi DIY fórumokon sokszor látom e nevet.

Bocsánat, kicsit hosszúra sikeredett. Köszönöm.
Diy hangfalak: Dynaudio és szélessávú
Linn

egabika02
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: egabika02 »

Nem hiába ez egy komoly előre mutató társalgás, amiből a kérdező biztos rengeteget profitál.

Vendég

Kábelezzünk

Há valahova csak odaengedi, mer' naon eltűnt :kiraly:
Esze mint a borotva

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Tényleg, tigrincs még mindig nincs?
Zasszony nem engedi a gép közelébe ..... :kiraly:

Se?

Há valahova csak odaengedi, mer' naon eltűnt

Vendég

Kábelezzünk

Se?

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Vendég

Kábelezzünk

Lehet h ezért jó itt? :kiraly:
Meg a társaság jó részében benne van az egészséges "hülyeség". (Tényleg, tigrincs még mindig nincs?)

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

ha valaki segítséget kér valamilyen konkrét témában, és én úgy ítélem meg, hogy tudok neki ezügyben valamit nyújtani, akkor megteszem. Ha netán jószándékúan is, de tévednék,akkor a többiek majd kijavítanak, és ezáltal én is épülök, gazdagodom.
Ez a korrekt hozzáállás, és szerencsére ezen a fórumon a többségünk így gondolja!
Lehet h ezért jó itt? :kiraly:

Vendég

Kábelezzünk

Köszönöm Kimber hogy tiszteled a véleményemet, mert egy pár évvel idősebb vagyok nálad, ami persze nem jelent feltétlenül nagyobb tapasztalatot a hifi fórum világában.
De sajnos el kell hogy keserítselek, mert sztm. (nekem) semmit nem jelent hogy mit raktál le az asztalra ebben a fórumban.

Szerintem mindenki olyat és akkorát tud mondani itt ismeretlenül, amekkorát csak akar.
Az, hogy Neked mennyire mit jelent Kimber - vagy más- véleménye teszünk rá, mert NEM TE KÉRDEZTÉL, aki kérdezett annak válaszoltunk, Te jöttél és beleszóltál, amikor pedig Neked válaszolunk, akkor nem érdekel? Kaffa jó fej vagy, de inkább boldogítsd a hificity-t ne minket...

egabika02
Értékelés: 0

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: egabika02 »

"Én nem ítéllek meg téged sem a kevés fórumos múltad miatt, hiszen attól, hogy későn kezdtél el fórumozni még lehet, hogy 50 éve nagy hi-fis vagy, csak eddig nem ismertünk. Viszont itt sem tettél még le az asztalra semmi olyan érdemi hozzászólást, ami ezt igazolta volna. Ellenben ilyen módon szembemenni öreg motorosokkal nem túl jó bemutatkozás. A véleményed ennek ellenére tiszteljük,"

Köszönöm Kimber hogy tiszteled a véleményemet, mert egy pár évvel idősebb vagyok nálad, ami persze nem jelent feltétlenül nagyobb tapasztalatot a hifi fórum világában.
De sajnos el kell hogy keserítselek, mert sztm. (nekem) semmit nem jelent hogy mit raktál le az asztalra ebben a fórumban.

Vendég

Kábelezzünk

Természetesen fontosnak tartom a rendszerbe illeszkedő frontot is,és a kábelezést is.
Csak arra próbáltam rávilágítani hogy ha nem jó a doboz és az erősítő közti harmónia,akkor szinte mindegy hogy mi van elöl,vagy milyen a kábel,nem fog jól szólni a rendszer.
A kérdést feltevő kollegának is ezt a harmóniát kellene megtalálnia először,ahelyett hogy kábelekkel kisérletezgessen.Idő,pénz,stb,haszna meg szinte semmi,szerintem.

Van úgy hogy az ember mellényúl,erről itt sokan sokat tudnának mesélni,tovább kell lépni aztán egyszer csak sikerül összehozni egy jó rendszert.

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

De továbbra is tartom, hogy a forrás legalább olyan fontos, ha esetleg nem fontosabb, mint bármelyik komponens.
Egyértelmű, hogy minden komponens "beleszól" a teljes rendszer hangjába: a forrás, az erősítő, a hangdobozok és a kábelek, ideszámítva a természetesen a tápkábeleket is.
Én nemrég megbolygattam a rendszeremet, aminek egy komoly fejtörést okozó hallgatózás lett a vége.
Ennek alapján biztosan állíthatom, hogy a legfontosabb a már sokat emlegetett szinergia, azaz hogy a lánc egyes elemei pariban legyenek egymással, a hangjuk illeszkedjen, azaz erősítsék vagy kiegészítsék egymást.
Lehet tehát azon vitatkozni, hogy melyik a fontosabb (mint ahogy a mesében az ember testrészei vitatkoznak) de sok értelme nincs.
Vixont szintén a hallgatózásaim alapján az a tapasztalatom, hogy ennek a szinergiának az erősítő-hangdoboz illeszkedés a legkritikusabb pontja.

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 747

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Apropó. Van-e itt vkinek tapasztalata a Zománchuzal, és Litze felépítésű IC, és hangfal kábelekről? Csinált-e ilyet vki, ha igen milyen sikerrel?

Hali!

Volt lehetőségem régi McIntosh és Quad csöves erősítőket belülről látni.
Ezekben egyeres belsőkábelezés van.A litze kábeleknek se híre se hamva. :kiraly:
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

Mathias
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 274

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Mathias »

Mert miért?

OFFTOPIC:

Hát olvasd el újra.Röviden: Ő azt mondta, hogy a forrás kb mindegy, az erősítő+hangfal a fontos, te meg azt mondod, hogy ez szerinted nem igaz, mert az erősítő nem mindegy.
Szóval azt mondod nem igaz, amit mond, de a magyarázatban szó sem esik a forrásról.
Vagy az előfok forrásnak számít?

Szerintem inkább. Mármint a hangfalnak a végfokhoz van inkább köze. Bár szerencsétlen a megfogalmazás.

De továbbra is tartom, akkor nem ezzel a példával, hogy a forrás legalább olyan fontos, ha esetleg nem fontosabb, mint bármelyik komponens.

Vendég

Kábelezzünk

Mert miért?

OFFTOPIC:

Hát olvasd el újra.Röviden: Ő azt mondta, hogy a forrás kb mindegy, az erősítő+hangfal a fontos, te meg azt mondod, hogy ez szerinted nem igaz, mert az erősítő nem mindegy.
Szóval azt mondod nem igaz, amit mond, de a magyarázatban szó sem esik a forrásról.
Vagy az előfok forrásnak számít?

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Hangsugárzó-erősítő kapcsolat,ezen áll vagy bukik a rendszer, szerintem.
Szerintem is
Csak azt nem értem, miért kérdez valaki, ha nem érdekli a válasz? :kiraly:
Má' persze ha nem direkt szórakozni jön ide, pl egy másik fórumról, esetleg új nick alatt regelve amire azért mintha lett volna néhány példa mostanában ....

Mathias
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Ezzel most inkább magadnak, mint pecás-nak mondtál ellent. (:
Mert miért?

Vendég

Kábelezzünk

Ezzel most inkább magadnak, mint pecás-nak mondtál ellent. (:

Mathias
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Lehet,csak hogy ha jó a doboz és jó hozzá az erősítő,akkor akár egy tescógazdaságos dvd-vel is élvezhető a hang a hibáival együtt is.
Nekem más tapasztalatom van. Nemrégiben ugyanis a Luna előfokom helyett a házimozi erősítőm előfokát használtam elég sokáig. Más különbség nem volt. A HM előfokkal is szólt a rendszer, hallgatni is lehetett végülis, nem volt semmi baj a hangjában, de amikor visszakötöttem a Lunát, akkor döbbentem csak meg, hogy az eddigi "szólni, szól" helyett zenélni kezdett. És ez csak egy előfok csere volt nem is forrás.

Vendég

Kábelezzünk

Szerintem a legnagyobb változást a hangfal cseréje tudja okozni. Hiszen a hangot, amit mi érzékelünk, ez állítja elő, elektromos jelből. A többi elem meg "csak" analóg és digitális jelekkel babrál, sarkítva a dolgot.
A legjobb nyilván az, ha minden komponens egy szinten van és persze passzolniuk(!) kell. Viszont ha lenne egy olyan választás előttem, hogy van mondjuk 500e Ft-om végfokra és cdlejátszóra(a többi már meg van és passzolnak is majd egymáshoz). És lenne 200 és 300 ezerért erősítő és cdlejátszó is(feltételezve, hogy a drágább annyival jobb is mind két esetben), akkor azt hiszem a 300e-es cd-t és a 200e-es erősítőt választanám. Ha már az elején elvesztünk valamit, akkor utána hiába vannak kiváló komponensek, a hiba szépen végigmegy rajtuk. Cd-lejátszó és hangfal választás esetén nagyobb gondba lennék azért.:kiraly:

Lehet,csak hogy ha jó a doboz és jó hozzá az erősítő,akkor akár egy tescógazdaságos dvd-vel is élvezhető a hang a hibáival együtt is.Viszont ha az erősítő-hangfal páros nem megfelelő,akkor a legjobb front-endel sem érünk el hallgatható hangot,szerintem.

Mathias
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Szerintem a legnagyobb változást a hangfal cseréje tudja okozni. Hiszen a hangot, amit mi érzékelünk, ez állítja elő, elektromos jelből. A többi elem meg "csak" analóg és digitális jelekkel babrál, sarkítva a dolgot.
A legjobb nyilván az, ha minden komponens egy szinten van és persze passzolniuk(!) kell. Viszont ha lenne egy olyan választás előttem, hogy van mondjuk 500e Ft-om végfokra és cdlejátszóra(a többi már meg van és passzolnak is majd egymáshoz). És lenne 200 és 300 ezerért erősítő és cdlejátszó is(feltételezve, hogy a drágább annyival jobb is mind két esetben), akkor azt hiszem a 300e-es cd-t és a 200e-es erősítőt választanám. Ha már az elején elvesztünk valamit, akkor utána hiába vannak kiváló komponensek, a hiba szépen végigmegy rajtuk. Cd-lejátszó és hangfal választás esetén nagyobb gondba lennék azért.:kiraly:

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”