Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Mélysugárzók
Mélysugárzók
A StreamAudio-nál épp ennek járnak utána :kiraly:
Mélysugárzók
Tudsz valami infót a q sorozat áráról?
Mélysugárzók
Én is így gondoltam hogy jobb.
Miért gondolod hogy a mérőmiki nem tudja a mélyet belőni, nekem az előző pio 2011 is szépen belőtte és még centiméterre is hajszálra passzolt.
Az onkyo esetében még nem tudok nyilatkozni, mert mire ez meglett addiga az autós passzív szubom és a sal sub 250 végfok elkelt.
Visszatérve, az új klipsch RW-10D esetében csak egy a dühítő számomra.
Lehetne távvezérelni mert van rajta IR sensor, csak táv nem jár hozzá, az külön állítólag megvásárolható, hát azért ez kicsit mocsokság nem?
Vagy úgy vannak vele majd egy univerzális táv megoldja ezt a problematikát?
:kiraly:
...ha megoldja...
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.
- Értékelés: 250
Mélysugárzók
De amiért digit erősítő lesz benne nem hiszem hogy olyan nagy változást jelentene a mély hangokra.A klipsch szubjaiban is már azok vannak és nagyon dícsérik őket, de a polk új szubjában is (DSW PRO) ha jól emlékszem.
Az biztos a kinézet alapján a régebbi cht-r sorozat nekem is jobban tetszik mint a cht-q sorozat.
A mérőmikrofon miért is lenne problémás? :kiraly:
a digitális erősítő hangja subban szerintem jobb, előbb nem voltam egyértelmű.
A mikrofon szerintem ilyen kategóriában sosem lesz tökéletes, mint ahogy a mozierősítőknél sem tudja belőni a mélyet a mikrofon normálisan.
Meglepődnék, ha nem így volna.
Naim-ZU
Mélysugárzók
De amiért digit erősítő lesz benne nem hiszem hogy olyan nagy változást jelentene a mély hangokra.
A klipsch szubjaiban is már azok vannak és nagyon dícsérik őket, de a polk új szubjában is (DSW PRO) ha jól emlékszem.
Az biztos a kinézet alapján a régebbi cht-r sorozat nekem is jobban tetszik mint a cht-q sorozat.
A mérőmikrofon miért is lenne problémás? :kiraly:
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.
- Értékelés: 250
Mélysugárzók
szerintem full ugyanolyan lehet a hangja.Mivel még a reflexport is ugyanolyan csak a borítás takarja.
Annyival tud többet hogy mérőmiki van hozzá és be tudod mérni az ülési pozíciót, na meg digit erősítő van benne.
De néztem még súlyra is full ugynannyi mint a cht-r sorozat.
Na meg nem led villog ami a hangerő állását mutatja hanem egy 2 és fél digites LCD kijelző.
az erősítéstechnika miatt kicsit más lesz a hangja szerintem. A mérőmikrofont én kétségekkel fogadnám, illetve a kijelző is kissé felesleges extra, amivel csak nő az ár.
Bár, ha jó áron lesz, akkor azért megéik ezek az extrák.
Naim-ZU
Mélysugárzók
szerintem full ugyanolyan lehet a hangja.
Mivel még a reflexport is ugyanolyan csak a borítás takarja.
Annyival tud többet hogy mérőmiki van hozzá és be tudod mérni az ülési pozíciót, na meg digit erősítő van benne.
De néztem még súlyra is full ugynannyi mint a cht-r sorozat.
Na meg nem led villog ami a hangerő állását mutatja hanem egy 2 és fél digites LCD kijelző.
Mélysugárzók
Racepower!
Frankón néznek ki azok a q-sorozatú szubok...
Kiváncsi lennék milyen a hangja egy cht sorozathoz képest... :kiraly:
Mélysugárzók
Kedves PP!
Én úgy oldottam meg, de sok helyen is elmondtam, sokan nem merték bevállalni én igen, hogy
AZ av erősítő AC outletjére tettem a szubot.
Magyarul ha azt bekapcsoltam akkor kapcsolt a szub is ...
Szia RACPOWER!
Na ez az, amit én nem mertem kipróbálni, bár gondoltam, h ennek az áramkörnek külön biztije van, és nem vágom vele haza az egész vasat. De mégsem...
Viszont amit fentebb írtál, az lesz az én megoldásom, sőt!
Régebben nézegettem egy távvezérlős csillárkapcsolót, h fokozzam a komfortot, meg a kényelmet (lehet, h még fényerőszabályzós is volt), de amikor megláttam, h 17e pénz, villámgyorsan letettem róla.
Viszont ha veszek két távos aljzatot egy távval, akkor az egyik jó lesz a szubnak, a másik meg a kislámpáknak.
De örülök, h ezt megmutattad... :kiraly:
:kiraly:
Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem az, hogy alacsony a kerítés.
popcorn, pioneer, yamaha, samsung, heco, magnat, klipsch, thomson, lg, dimarson, hp, neotech, kácsa, system fidelity, logitech, hama, mitac, kenwood
Mélysugárzók
igen most sokan mondjátok, hogy de mi van azzal ki nem engedhet meg magának távirányítós szubot???
Jogos a kérdés, neki EZT
tudnám ajánlani és ugyanott van mint akinek egy távirányítós szubja van. :kiraly:
Mélysugárzók
Kedves PP!
Teljesen jó a meglátásod az auto power on/off al kapcsolatban.
Én is mindig így jártam, sőt ha huzamosabb ideig nem volt akció akkor is kikapcsolt a szub és mire bekapcsolt már lehet vége volt a robbanásnak.
Én úgy oldottam meg, de sok helyen is elmondtam, sokan nem merték bevállalni én igen, hogy
AZ av erősítő AC outletjére tettem a szubot.
Magyarul ha azt bekapcsoltam akkor kapcsolt a szub is és persze a szub az auto power off ra volt állítva.
Sokan mondták, de hát hülye vagy az csak 100W ot bír.
Persze 100W ot meg 200W is mert én általában mikor rátettem az onkyo 601 re és megnéztem az onkyo 601 AC outlet biztijét egyhamar kiderült hogy ha jól emlékszem 1,25A volt tehát 250W ot simán elvitt.
Így volt a HK AVR 7000 ren is és a pio 2011 en is.
Jó azért hajszárítót ne tegyük rá vagy A osztályú végfokot.
Na de most jött a lényeg a szub + amit neked eladtam sal sub 250, de még a korábbi aktív szubom is alig vett fel powert, egy akciódús jelenetnél is a max teljesítményfelvétel amit mérni tudtam 140-150W volt.
De az egy 18nm szobában már bőven elég volt.
A mostani onkyomra már nem tettek ac outletet, amit sajnálok is, de a legtöbb av erősítökön lassan elhagyják nem tudom miért. :kiraly:
Épp ezért is ezek után úgy fogom megoldani a dolgot hogy csak távirányítós szubom lesz, vagy velo cht-10R vagy velo cht-10Q.
És igaz plusz egy táv amitől idegbajt lehet kapni, nembaj én nem kapok, viszont mivel az onkyo 876 távja úgyis programozható a velo szubot meg csak egyszer kell beállítani épp ezért a velo szub távjának ki bekapcsolóját megtanítom az onkyoval és jóccakát.
Mikor bekapcsolom az onkyot, kapcsolom a szubot is.
A dvd-t és tv -t már most is vele kapcsolgatom néha.
Mélysugárzók
Régóta bogár a fülemben, h Ti hogy oldjátok meg az aktív szub be- és kikapcsolását.
Hogy ez miért érdekes nekem? Azért, mert eddig akárhány aktív szubom volt (persze eddig mind belépő-szint) mindegyiknek viszonylag magas bemeneti jel kellet, h feléledjen. (Pl. a mostani vasamat -30dB-ig kell tekerni a szub-csatorna 0dB-es állásánál, h bekapcsoljon a szub. Ez azért gond, mert általában -30 és -25dB között nézek filmet késő délután is. Ha pedig este szeretnék, akkor -40, -45 körül áll a "hangerőpoti".)
Egy időben egy automata kapcsolós elosztóval volt megoldva, ha bekapcsoltam az avr-t, automatikusan kapcsolta a 220-at a szubnak. De így mást nem tudtam rádugni a hosszabbítóra, hiába van még rajta 7 aljzat, mert ha nem kellett sem a szub, sem az avr, akkor a többi készülék sem kapott kakaót. Most pedig, h igencsak szűkös a hely a kábelek meg az elosztók eldugdosására, nem szívesen tennék a 9-es elosztó mellé még egy 6-osat, h tudjon menni a többi készülék.
Részemről egy opció marad: a kézzel való kapcsolgatás (bár ez kényelmetlen :kiraly: ).
Tehát az a kérdés, h ki hogyan oldja meg a szub bekapcsolását?
Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem az, hogy alacsony a kerítés.
popcorn, pioneer, yamaha, samsung, heco, magnat, klipsch, thomson, lg, dimarson, hp, neotech, kácsa, system fidelity, logitech, hama, mitac, kenwood
Mélysugárzók
CANTON,
Ezt ismeri valaki megér ennyit?
Egy ismerősöm keres szubot max 60 ért és ő találta ezt.
Nem mai model szerintem.
Súlya nem rossz, de a 22Hz alsó freki az szerintem túlzás.
Sokat gondolkodtam, h válaszoljak-e, mivel szerintem érdemi jelentősége nincs a "véleményemnek".
A Canton-ról csak annyit tudok, h tőlünk nyugatabbra (Németo., Ausztria) meg északabbra (Norvégia) kedvelik ezt a márkát. Szoktam nézegetni-"olvasgatni" német meg norvég nyelvű oldalakat, és sokan használják megelégedéssel.
Egy időben meg-megfordult a fejemben, h mi lenne, ha... De ezek a dobozok nem sokkal vannak jobb helyzetben a magyar piacon, mint a Teufel, és a CerwinVega ládák - szinte beszerezhetetlenek (bár lehet h ez csak az én véleményem, és nem voltam elég alapos :kiraly: )
Ja, még annyi, h egy Bécsi MM-ben hallottam egy pár Canton dobozt (nem tudom melyik típus volt; egy polcsugi, ha jól emlékszek 6"-os mély-középpel), és meglehetősen kemény, érces volt a hangja.
Mélysugárzók
nem tudja valaki ezek új szubok a velo-tól?
CHT-Q sorozat
Mélysugárzók
CANTON,
Ezt ismeri valaki megér ennyit?
Egy ismerősöm keres szubot max 60 ért és ő találta ezt.
Nem mai model szerintem.
Súlya nem rossz, de a 22Hz alsó freki az szerintem túlzás.
Mélysugárzók
Kertes házban lakunk, a szomszéddal nem lesz gond vagy megbeszéljük vele :kiraly:
A szülők lesznek problémásabbak, de azok tudják, hogy zene terén kezdek nem normális kategória lenni, és majd csak megszokják.
Az a helyzet és kicsit félek, hogy kicsi lesz a 25-ös, de lehet, hogy igazatok van, majd igyekszem megfülelni ezt a cht 10-est. Nem szertnék egyhanar cserélni...
Mélysugárzók
erről beszéltem én is.
Mélysugárzók
Üdv!
Annyi kérdés lenne hozzátok, ha lenne keretem egy velo cht 12-re egy 25 m2-es szobába, akkor érdemes lenne ezt megvenni vagy akkor sem mert elég lenne a 10-es. Esetleg előfordulhat-e az, hogy a 12-es mérete miatt nem csak hogy nem futná kis magát, hanem az a minőség rovására is menne? Főleg filmre lenne, meg egy kevés zenei dvd-re is....
előre is köszi mindenkinek....
Szerintem 25m2 -re simán elég a CHT 10R-es is.Kulonben nem egy szomszédbarát szub... :kiraly: . Én anno 22m2-en hajtottam fél hangeron, most 14m2-en fut ugyanez (alig feltekerve).
Mélysugárzók
Köszönöm a segítséget. Egyelőre még most információ gyűjtési fázisban vagyok, ezért is nagyon fontos mindenki véleménye...
- szabo_pitty
- V.I.P.
- Értékelés: 93
Mélysugárzók
St.81Köszi a az észrevételed.
Én azért gondolnék nagyobbra, hogy ha esetleg van valami durva effekt a filmben, vagy néha egy kis rap muzsika hallgatásakor se fodjon el a tartalék, ne koppanjon fel....Egy ilyen nagyobb teljesítményű doboznál, előfordulhat, hogy inkább csak dübörögni meg szuszogni fog a viszonylag nem túl nagy tér miatt?
Bár azt hozzá kel tenni, hogy a szoba egyik oldalában végig szekrény van, és tiszta szőnyeg az egész....Mert azért jó lenne, ha nem csak a fejem vinné le, hanem még szépek is lennének a mélyei..
Semmi gond nem lesz a nagyobb sub miatt. Nekem 24 nm-en, (amiből még a bútor is elvesz, egyelőre) 30 cm-es sub dolgozik, probléma nélkül. Igaz, csak minimálisan kell felcsavarni.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
Mélysugárzók
St.81
Köszi a az észrevételed.
Én azért gondolnék nagyobbra, hogy ha esetleg van valami durva effekt a filmben, vagy néha egy kis rap muzsika hallgatásakor se fodjon el a tartalék, ne koppanjon fel....Egy ilyen nagyobb teljesítményű doboznál, előfordulhat, hogy inkább csak dübörögni meg szuszogni fog a viszonylag nem túl nagy tér miatt?
Bár azt hozzá kel tenni, hogy a szoba egyik oldalában végig szekrény van, és tiszta szőnyeg az egész....Mert azért jó lenne, ha nem csak a fejem vinné le, hanem még szépek is lennének a mélyei..
Mélysugárzók
A minőség rovására nem hiszem, hogy menne, ha nagyobb a szub, mint ami a szoba mérete alapján következne. Meg mindenkinek más az igénye a mélyhangok tekintetében. Nekem a cht-8-as van, és 15 nm-en fél hangerőn hallgatom mozizáskor.
Japán vonal: Accuphase, Denon
Német vonal: Lindemann, Quadral
Magyar vonal: "Fapaci-féle" Luxor Gold
Német vonal: Lindemann, Quadral
Magyar vonal: "Fapaci-féle" Luxor Gold
Mélysugárzók
Üdv!
Annyi kérdés lenne hozzátok, ha lenne keretem egy velo cht 12-re egy 25 m2-es szobába, akkor érdemes lenne ezt megvenni vagy akkor sem mert elég lenne a 10-es. Esetleg előfordulhat-e az, hogy a 12-es mérete miatt nem csak hogy nem futná kis magát, hanem az a minőség rovására is menne? Főleg filmre lenne, meg egy kevés zenei dvd-re is....
előre is köszi mindenkinek....
Mélysugárzók
és mennyi lesz ez a jó 'kis' 8 inches szub?ez 18nm-be is ideális lenne, nem?
Abszolút, a koktél keveréséhez nem kell majd rázni a poharat csak rá kell tenni a szubra :lol!:
Az első amerikai vásárlója kb 30 nm-en használja és most rendelt egy másodikat :lol!:
mivel nem írtad mennyi az ára gondolom csillagászati :lol!:
800e bruttó. Ez passzív szub, erősítő és keresztváltó is kell hozzá.
- Streamaudio
- V.I.P.
- Értékelés: 47
Mélysugárzók
Kedves Velodyne termékekre várakozók :lol!:
Ígértem, hogy szólok....
Január első hetében már vihetőek a CHT-10-es dobozok, viszont annyi rossz hír jár mellé, hogy valószínűleg a jelenlegi árnál drágábban (kb +5-10%) lehet majd vinni belőle!
üdv:
Stream Audio
Miklós