Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Mélysugárzók
Mélysugárzók
Sziasztok!
Rég jártam a fórumon, mindenkit üdvözlök.
Visszaolvastam az utóbbi hozzászólásokat kb 27-30 oldalra visszamenőleg, hogy okuljak a tapasztalatokból a mélysugárzókat illetően.
Január- február magasságában vásárolni fogok egy aktív szubot, és ezzel kapcsolatban szeretnék néhány véleményhez hozzájutni. Jelenleg egy Harman/Kardon AVR 132 és Jamo S606 frontok mellé keresnék egy szubot kiegészítőként 70%-ban zenére és 30%-ban filmre. A szoba kb 18 négyzetméteres. A következő típusokra gondoltam:
Velodyne CHT – 8R
MJ Acoustics Pro 50mk II
Polk Audio PSW 125
Wharfedale SW 150
JBL ES 150P
A pénzügyi keret kb. 100.000 Ft. Ez a keret sajnos nem rugalmas (+5eFt Max). Ez van. Örülök hogy ennyi is összejött ilyen célra.
A korábbi hozzászólások alapján a Velodyne és az MJ lenne a nyertes. A Wharfedale árban nagyon tetszik, emiatt nem fojtanának meg itthon sem a sub kábel segítségével
Hallgatózni nincs lehetőségem, reggel 8-tól este 8-ig dolgozom.
Ár és tudás között kellene megtalálnom az arany középutat. Köszönöm előre is a javaslatokat.
Erősítő:Denon PMA-720A, Harman/Kardon AVR 132; Front: Jamo S606;Center: KEF C6LCR; Kábel: Monitor Mikado 4,0; PC (Gigabyte P35-DS3 +Core2Quad Q6600+Sapphire Radeon 2900XT+Sb Xfi XtremeMusic + Samsung Syncmaster 223BW+Geil Ultra Ram DDR2 1066 2Gb)
Mélysugárzók
Én is köszönöm mindenkinek a tájékoztatást. :lol!:
- Streamaudio
- V.I.P.
- Értékelés: 47
Mélysugárzók
Ő tőlünk is kérdezte, de persze nem tudok neki adni...egy darab van de az el van adva egy rendszerhez,....igaz, azt majd csak ha kész a ház januárban, akkor csináljuk, de nem merem eladni, mert ahogy mostanában ezek a dolgok mentek, lehet nem lesz és akkor csak felsülünk az ügyfél előtt....
Ha neagy isten mégis valami csoda folytán jönne, vagy a két ünnep között beérkezne, és gépközelben leszek, meg én sem felejtem el akkor szólok itt a fórumon.....
Mélysugárzók
Mind1 akkor gondolom ő is csak azt mondta amit neki ígértek :kiraly: Mindenesetre azt mondta hívni fog ha jött, szóval akit érdekel akkor lesz eladó , ha valóban jönni fog belőle az idén...Racepower előnyt élvez ez ügyben mert ő szólt, h kellene neki. :lol!: Persze akkor ezek szerint semmit nem kell készpénznek venni. :lol!: Köszi Stream az infót :lol!:
- Streamaudio
- V.I.P.
Mélysugárzók
Itt Kecskeméten a Kőhíd utcán hivtam fel az üzletet...A Neve Házimozi Szalon benne vannak a házimozi lapban is...
Ismerem Őt, vásárol tőlünk is...alapvetően mondjuk Ő normális ember, de Őt is csak hitegetik....
Én tegnap esete beszéltem az importőrrel és a válasza nem éppen pozitív volt....így annak aki karácsony előtt tervezi a vásárlást CHT10-ből, annak csak kitartást, és türelmet tudok tanácsolni.....
Mélysugárzók
Itt Kecskeméten a Kőhíd utcán hivtam fel az üzletet...A Neve Házimozi Szalon benne vannak a házimozi lapban is...
- Streamaudio
- V.I.P.
Mélysugárzók
Nem szóltak még a veló miatt, nem tudom mi van már....Lehet kamuzott a csávó... :lol!:
Higgy nekem idén már nem lesz Velo szállítmány.....
Nekünk is CHT 12-ből van pár darab, illetve CHT 8-ból egy utolsó...
A boltba levő CHT10-ért meg már néha verekedés van...de az nem eladó :lol!:
Én elhiszem neked, de ő azt mondta vár még egy szállitmányt ami késett neki de jönni fog...De ezek szerint csak duma volt... :lol!:
Ki mondta ezt?
A Velodyne áru több kinti és itthoni probléma miatt megkésett, és sajnos már 80% az esély rá, hogy idén nem érkezik meg.....
Nálunk is nagyon sokan keresik a CHT10-et de mindenkinek elmondtam, hogy idén már nem lesz...
Felesleges hiú reményeket táplálni, és a vásárlókat szivatni....
Nekünk az MJ subok is csak a héten érkeznek meg, ilyenkor a szállítmányozó cégek is el vannak úszva...
Tavaly karácsony előtt vártunk kintről egy nagy adag motyót a DHL-en keresztül, majd mikor már több nap csúszásba volt, akkor rákérdeztünk....kiderült, hogy kint a németeknél már nincs, Mo-on meg még nincs....de senki nem tudja hol van...
Majd rá pár napra hívtak, hogy a papirok szerint beérkezett Mo-ra. de nem találják a raktárban (két paletta áru volt!!!!!!!!!!!!!!!!!!), és majd karácsony után ha lefogy a raktáruk, akkor hozzák ki mert addigra biztos meglesz...NO COMMENT...
Na ez volt az utolsó, hogy mi a DHL-el szállíttattunk....
Mélysugárzók
Nem szóltak még a veló miatt, nem tudom mi van már....Lehet kamuzott a csávó... :lol!:
Én elhiszem neked, de ő azt mondta vár még egy szállitmányt ami késett neki de jönni fog...De ezek szerint csak duma volt... :lol!:
- Streamaudio
- V.I.P.
Mélysugárzók
Mélysugárzók
sima rca is elég.
De ha jó szubod van akkor adj neki ilyet és meghálája.
NEOTECH KHS-441SM
Lehet a CAT7-is jó volna, mert árnyékolt és duplán ráadásul.
??
CDP-XE700SL, eSeLSound DAC No.1., eSeLSound Power Art, Spendor S8e, Tiger & Zimonyi cables
Mélysugárzók
Mélysugárzók
sima rca is elég.
De ha jó szubod van akkor adj neki ilyet és meghálája.
NEOTECH KHS-441SM
Mélysugárzók
A sub-hoz speciális kábel kell, vagy sima RCA elég, ha HM erősítőből viszem a subnak a jelet?
CDP-XE700SL, eSeLSound DAC No.1., eSeLSound Power Art, Spendor S8e, Tiger & Zimonyi cables
Mélysugárzók
Sziasztok!
A hangzásba, és a szomszédok kiidegelésébe mennyire szól bele az, hogy a szub hangszórója a lefelé, vagyis az alattam lakó szomszéd fejére, vagy előre a hallgató felé néz?
Pici panelszobába melyik típust érdemesebb megvenni?
Melyiket lehet jobban izolálni egy panellakásos környezetbe, hogy elkerüljem a szomszéd, éjszakai akciófilm nézése közbeni hatóság utáni áhítozását?
A lefele néző szub hangját mennyire tompítja egy vastag padlószőnyeg megléte?
Szerintem mindegy. Én is panelban lakom és főként a falak vezetik a hangokat. És ha megdolgoztatod a sub-ot akkor teljesen mindegy merre sugároz a szomszéd akkor is veled együtt élvezi majd :lol!:
Én egy és fél év alatt hozzászoktattam őket hogy napi 2 órát biztos halják :kiraly:
Már nincs bögrehúzogatás a radiátoron meg partvis kopogás alúlról
De most komolyan szerintem a különbség nem olyan nagy tehát lényegében mindegy. Persze ez csak az én véleményem.
Érdemes a szubot a földtől minél magasabbra emelni. Nálam nem nagyon zavarta a nagy REL Stentor szub a szomszédokat, volt alatta egy kb 10 cm magas lucfenyő doboz, megtöltve homokkal és a homok tetejére tett, picit kisebb méretű lucfenyő lapon állt a szub tüskéken. A homok tetejére rakott másik lap 2úszott" a homokon, nem ért hozzá sehol a doboz oldalfalához. Még így sem volt egyszerű megtalálni a helyét, sok hónapig tartott. Sokat segít még a szomszédok ellene védekezésben és a még eszköztelenebb mélyhang átvitelben a kettő szub, az egy helyett. Az sem baj, ha a falhoz és különösen a sarkokhoz nem tesszük közel a szubot. Persze még sok minden egyéb is van, amit érdemes figyelembe venni. Nagyjából pont tíz éve vettem az első szubomat egy Klipsch LaScala három utas tölcséres doboz mellé, nem volt egyszerű egy lefelé néző basszreflex szubbal összeintegrálni, de némi kitartással elég jó lett és majd 10 évig hallgattam különböző tölcséres dobozok és szubok kombinációját. Csak zenén. Házi mozin talán valamivel egyszerűbb lett volna az integráció.
A képen látható volt az utolsó külön szubos elrendezés, kb tavaly karácsonykor, bocs a rendetlenségért :lol!:
Középen hátul látszik a homokos láda a szub alatt.
Napjainkban már egy oldalanként 4 db 8 inches hangszórót használó szub sugárzó van a coax szélessávú 8 inchesek köré hajtogatva. Egy-két héten belül pedig lesz egy olyan szub is otthon, ami 14 Hz-ig megy és a szék vagy kanapé alá kell tenni :lol!:
Mélysugárzók
nem , 130-140E ft.
én is ilyet akarok, csak jelenleg nincs az országban.
Mélysugárzók
Ez nagyon tuti!Részletes mérésekkel! :lol!: 100Eft körül vannak ezek?
HTPC: Abit NF7, Ati 9550, XBMC , AV:Yamaha rx-v350,Hangf szett.: Cav dp880A (stereo)+jamos412 center+jamo surround (Theatre),monitor joker 2,5.Projektor:OptomaEp721
Mélysugárzók
Nekem olyan mélyláda kellene amiben aluláteresztő szűrő 40hz-50hz alatt enged.És a 30hz-n nagyon jól érzi magát. :lol!:
velo cht -10
velo cht-10R
ez nem jó sac?
Mélysugárzók
Sziasztok!
A hangzásba, és a szomszédok kiidegelésébe mennyire szól bele az, hogy a szub hangszórója a lefelé, vagyis az alattam lakó szomszéd fejére, vagy előre a hallgató felé néz?
Melyiket lehet jobban izolálni egy panellakásos környezetbe, hogy elkerüljem a szomszéd, éjszakai akciófilm nézése közbeni hatóság utáni áhítozását?
Szia!Ne vegyél drága és nagy subot, egy 16cm átmérőjű tökéletes ha kisebb(10-15nm) szobába lesz a mozi. A sub helyzete és a hangszóró elhelyezkedése nem számít, a szomszédok hallani fogják.
Nekem yamaha 16cm-es hangszóróval szerelt mély volt sokáig és tökéletes volt panelban, és nem is szólt a szomszéd.
HTPC: Abit NF7, Ati 9550, XBMC , AV:Yamaha rx-v350,Hangf szett.: Cav dp880A (stereo)+jamos412 center+jamo surround (Theatre),monitor joker 2,5.Projektor:OptomaEp721
Mélysugárzók
Nekem olyan mélyláda kellene amiben aluláteresztő szűrő 40hz-50hz alatt enged.És a 30hz-n nagyon jól érzi magát.
:lol!:
- szabo_pitty
- V.I.P.
- Értékelés: 93
Mélysugárzók
Szerintem is mindegy, es nemcsak panelban, de szinte minden hazban athallatszik a basszus...
A basszus kertes házban is zavaró tud lenni.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
Mélysugárzók
Sziasztok!
Tud valaki véleményt vagy tapasztalatot a Behringer TRUTH B2092A
Active 360-Watt Studio Subwooferéről?
2darab 20cm-es mélysugárzó van benne és állítólag egész komoly cucc.
Köszi!
Mélysugárzók
Mennyire jó ez a celestion?Jobb mint a magnat 300A?Karácsonyra egy sub-ot szeretnék venni 30EFt környékén. :lol!:
Én még nem mernék nyilatkozni mert még járatódik:)
No pár nap hallgatózás után elmondhatom, hogy 35e forintot megért 60-70e szerintem nem érne meg. Ami nekem így legelsőre nem tetszik benne hogy a ki-be kapcs. az manuális hát annyi pénzért ami az eredeti ára illene ezt megoldani. (ha a többi ilyen árfekvésű subbnál is így van mególdva akkor nem szóltam:))
Az igazsághoz hozzá tartozik az is hogy a bejáratás miatt első sorban zenét hallgatok vele félgázon (filmezni amúgy sincsen időm) de azt elmondhatom egyre jobban domborodik az a mély:)
Mondjuk magasabb hangerőn van némi brumi benne de ez azt hiszem a nappali akusztikája miatt is lehet (tiszta járólap az egész majd a galériába teszek fel képeket a rendszerről)
Összességében elmondhatom 35 e nem volt pénz érte.
(de ha jól emlékszem van itt olyan aki már használ ilyet egy pár hete ő talán többet is tudna írni róla)
Mélysugárzók
Szerintem mindegy. Én is panelban lakom és főként a falak vezetik a hangokat. És ha megdolgoztatod a sub-ot akkor teljesen mindegy merre sugároz a szomszéd akkor is veled együtt élvezi majd :lol!:Én egy és fél év alatt hozzászoktattam őket hogy napi 2 órát biztos halják :lol!:
Már nincs bögrehúzogatás a radiátoron meg partvis kopogás alúlról :lol!:
De most komolyan szerintem a különbség nem olyan nagy tehát lényegében mindegy. Persze ez csak az én véleményem.
Szerintem is mindegy, es nemcsak panelban, de szinte minden hazban athallatszik a basszus...
SB Classic > H/K970LE > CAV DP880A
- tib10
- Nincs visszaút
- Értékelés: 6
Mélysugárzók
Sziasztok!
Szerintem mindegy. Én is panelban lakom és főként a falak vezetik a hangokat. És ha megdolgoztatod a sub-ot akkor teljesen mindegy merre sugároz a szomszéd akkor is veled együtt élvezi majd :lol!:
Én egy és fél év alatt hozzászoktattam őket hogy napi 2 órát biztos halják :lol!:
Már nincs bögrehúzogatás a radiátoron meg partvis kopogás alúlról :lol!:
Mozi:
Blu-Ray Player: Samsung BD-E8500N
Recivers: Onkyo TX-NR828; CAV A8M
Projector: Epson EH-TW9200
Front: CAV MD-EX 3G
Center: CAV DC30
Sourround: CAV DP880A
Sub & mono ampplifiler: Clarus Deimos P-40 & Clarus Helios 1ch
Vászon: B.Grandview Cyber Manual Automata vetítővászon 100"
Blu-Ray Player: Samsung BD-E8500N
Recivers: Onkyo TX-NR828; CAV A8M
Projector: Epson EH-TW9200