Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Kábelezzünk
most csináltam egy DIY tápkábelt az onkyohoz.
Amit az onkyohoz adtak az 2x1mm2-es, nem rossz, csak...
... megnéztem a nulla fázis polaritásokat és persze hogy keresztbe van gyárilag.
Ezt csináltam hozzá:
60cm 2x2,5mm2 tűzálló, egy kis ferritmaggal megspékelve.
:lol!:
Kábelezzünk
Szerbusztok.
Ha már kábelezünk, akkor ne csak a hangszóróvezetékekről essen szó. Én személyszerint kiváncsi vagyok, hogy ki, mit használ, és ajánl hálózati -power- kábelnek.
Kérdezem mindezt azért, mert azon töröm a fejem, hogy átkábelezem a készülékeimet. Mivel annyira nem vagyok otthon e témában, ezért szeretném a tanácsotokat kérni. Nincs fölösleges sok pénzem neves gyárira, ezért maradok a DIY megoldásnál.
Egy két kiindulási pontom azért van. Emlegetitek itt ugye a Tűzálló-kábelt, mely ha jól néztem tápkábel volna eredetileg. Így használja-e vki, és milyen tapasztalattal?
Aztán egy amerikai fórumon vkik lerántották a leplet. Kiderítették, hogy állítólag egyes gyártók a tápkábelükhöz a következőt használják: Ölflex-Servo 2YSLCY-JB. Ezt próbálta-e már közületek vki?
Aztán emlegették még a Pirelli 6242Y kábelt, melyből szintén jó tápkábel készíthető(több szál sodorva + teflon szallagos szigetelés több soron-rétegben).
Ezzel kapcsolatban tapasztalat?
A segítséget előre is köszönöm.
Diy hangfalak: Dynaudio és szélessávú
Linn
Devialet
Linn
Devialet
Kábelezzünk
Szerbusztok.
Én csak a Cat kábelről tudok érdemben nyilatkozni. A tűzállót nem ismerem. Noha tervbe vettem a beszerzését, de itt vidéken nem olyan egyszerű a dolog. Az ismeretség megvan hozzá, de az illető nem mindig jár erre. :lol!:
Szerintem Ti egy kicsi előnnyel indultok, mert a ti kábeletek 1200Mhz-es.
Én annak idején csak a 600Mhz-t tudtam hozatni. Talán ezért is szólt gyengén szimpla állapotában. De a fonás végülis segített a dolgon. :lol!: IC kábelt is készítettem belőle. Ez van a végfok, és a Hm. erősítő között. Egy 15eFt-os gyári IC-vel vetettük össze. A gyárinak egy kicsit fátyolos volt a magasa, de minden más ua. volt mindkettőnél.
Linn
Devialet
Linn
Devialet
-
Vendég
Kábelezzünk
nagyon klassz amit csináltok de iszonyatos meló , nem tom megéri e az eredmény?nekem felül egy 1200MHz-es cat7 van eredeti bőrében alul (2000Hz alatt) 2.5-ös tűzálló
ami sokak szerint nem igazán alkalmas hangfalkábelnek de nagyon szépen hozza a basszust , a bejáratás viszont két-három hét amit sokan nem várnak ki hanem gyorsan lecserélik , nagyon nehéz egy adott rendszerhez megtalálni az ideális kábelt bi-kábelezéssel talán könnyebb
Igy jó a 2.5-ös hogy a magasakra mást teszel...De szimplán nem, lenne jó.. :lol!:
Kábelezzünk
nagyon klassz amit csináltok de iszonyatos meló , nem tom megéri e az eredmény?
nekem felül egy 1200MHz-es cat7 van eredeti bőrében alul (2000Hz alatt) 2.5-ös tűzálló
ami sokak szerint nem igazán alkalmas hangfalkábelnek de nagyon szépen hozza a basszust , a bejáratás viszont két-három hét amit sokan nem várnak ki hanem gyorsan lecserélik , nagyon nehéz egy adott rendszerhez megtalálni az ideális kábelt bi-kábelezéssel talán könnyebb
Alces-3-6 > Oppo DV980H(hiVOX) > ETHOSZ RTP > Forever CLB > Scrofa Mblock > Clarus Dimension~Cat7 > Klipsch RF82
AlcesOne > CA Azur 840C > Forever XLR > CA Azur 840A~V2 > Nordost-SuperFlatline MkII > Clarus Proteus(hiVOX.mod)
-
Vendég
Kábelezzünk
Elsőre elég nyersen fog szólni, idegesítő magasakkal, fura közepekkel.
Na hát nekem épp igy szól most, nagyon fazék hangja van a hangszereknek.De a tűzállóm is így kezdte, majd úgy 2 hét után beállt a hangja normálisan.
Kábelezzünk
Még valamit elfelejtettem.
Ha valaki úgy dönt, hogy megfonja a Cat-ot, sokszálas fonással, akkor ne felejtse el szembefordítani-összefordítani a kábelek irányát.
Tehát: levágjuk a kívánt méretü kábelt, lehetőleg úgy, hogy a kábelen az írás balról jobbra haladjon. Alap esetben ez az alap kábel irány! Megfosztjuk a kábelt az összes "ruházatától", ügyelve arra, hogy ne fordítsuk el az alap irányból!!! Így tehát van 4 érpárunk. Az érpár szálainak egyik végét megjelöljük alkoholos tűfilcel(edding filc). Széttekerjük az érpárokat. Az egyik szál marad a helyes irányban, a másikat megfordítjuk! Azaz, jobbról is - balról is van 1-1 jelölt végű szálunk. Ezt a művelet sort megismételjük minden érpárnál. Ha kész vagyunk, akkor nagyon óvatosan, -nehogy megszakadjon a szál - NEM erős húzásokkal egyenesítsük ki a szálakat. Miután kész vagyunk egymás mellé helyezzük a szálakat, és még mindég jobbról is - balról is van 1-1 jelölt végű szálunk. A szálakat az egyik végen érdemes összerögzíteni, - szigetelőszallaggal - így könnyebben el lehet kezdeni a fonást.
Nem könnyü feladat, elég idegtépő, de kivitelezhető. :lol!: Csak akkor, és úgy kezdjetek bele, ha végig is tudjátok csinálni.
Sok sikert a próbálkozóknak. :lol!:
Linn
Devialet
Linn
Devialet
Kábelezzünk
Nagyon szívesen. Ha tudok szívesen segítek. :lol!: :lol!: :lol!:
Linn
Devialet
Linn
Devialet
Kábelezzünk
Kedves Turizoli.
Próbáltam szimplán is. De nekem úgy nem tetszett. Kevésnek tűnt a magas, és a mély, a tere is egy kicsit szűkebb volt. :lol!:
Megfontam, noha azt írták, hogy úgy "agyonvágom" a jó hangját. De az nálam fordítva működött, működik. Pont, hogy így lett jobb. Kipróbáltuk, már máshol is, és mindenhol elég jól teljesített. :lol!:
Köszi az infót. :lol!:
Kábelezzünk
Kedves Turizoli.
Próbáltam szimplán is. De nekem úgy nem tetszett. Kevésnek tűnt a magas, és a mély, a tere is egy kicsit szűkebb volt. :lol!:
Megfontam, noha azt írták, hogy úgy "agyonvágom" a jó hangját. De az nálam fordítva működött, működik. Pont, hogy így lett jobb. Kipróbáltuk, már máshol is, és mindenhol elég jól teljesített. :lol!:
Linn
Devialet
Linn
Devialet
Kábelezzünk
Frankie,hát ez nagyon szép,mármint a fonás.Nálam sajnos sokat elvett a fonás a magasak fényéből.Fonás nélkül nem próbáltad a hangját?
Kábelezzünk
Még egy kis adalék.
Mint azt már többször leírtam én megfontam a Cat-ot. 20 szálas 1 kábel. Nekem sokkal jobban tetszik így a hangja, mint simán a 4 érpárnak. Teszek fel képeket, ha valaki kedvet kapna hozzá. A képeken nem az én Cat kábelem látható, csak azért teszem fel, hogy lássátok, milyen fonást alkalmaztam.
Ha gondoljátok próbáljátok ki. Én 1 nap alatt végeztema két kábellel + fel is saruztam.
Linn
Devialet
Linn
Devialet
Kábelezzünk
Szerbusztok.
Hadd mondjak egy-két gondolatot én is. Természetesen, mint minden kábelnek, így a Cat-7-nek is be kell "járódni". Elsőre elég nyersen fog szólni, idegesítő magasakkal, fura közepekkel. Nálam az az idő, napi 2-órás zenehalgatásnál kb. 2 hét volt, mikor kezdtek előjönni a jó tulajdonságai.
Természetesen mindannyiunknak más, és más rendszere van otthon. Más az ízlésvilágunk. Az is lehet, hogy ahol "rosszabbul" teljesített a Cat, azt mondták rá, hogy nem igazán jó kábel, vagy nem abba a rendszerbe való. De az is lehet, hogy a rendszer gyenge pontjaira világított rá a kábel, s ez nem tetszett a tulajnak, vagy annak, aki hallgatta.
Javaslom, hogy ha letelt a 2 hét, akkor leülni elé a kedvenc lemezekkel, s hallgatozni. Biztos, hogy nagy lessz a változás, a nyers állapothoz képest.
Még egy javaslat. A meghallgatás alkalmával, én beiktatnék egy kábelcserét. Mégpedig megfordítanám az irányát. Tehát a Hf.-nál lévő vég az erősítőbe, és fordítva. Amelyik állapotban "jobban" szól az a kábel helyes iránya.
Sok sikert mindannyiótoknak. :lol!: :lol!: :lol!:
Linn
Devialet
Linn
Devialet
Kábelezzünk
Nekem 7000-be volt a biwire... :lol!: a CAT magasai nálam borzasztóak voltak... bejáratott kábel volt :lol!:
Na nálam is eddig azzal van a baj..Itt sem jó a magas egyenlőre, pedig ez egy CAT8 néven futó 1200 Mhz-es CAT7 ami halogénmentes és állitólag egy jó kábel...Én kivárom mi sül ki ebből :lol!:
Tigris! Ha kevés a magas akkor ne fond össze!Én összefontam ahogy mondták,és ugyan simább lett a hangja ,de visszaállva a régebbi kábelhez kiderült,hogy levágta a magasat.
Szóval minden bontás nélkül,egy kábel oda és egy kábel vissza és a színest a fehértől sem szedem szét.Így sokkal több a magas(nem jobb de legalább több).
Próbáld ki így is.
Most így jól szól nekem!
-
Vendég
Kábelezzünk
Nekem a tűzállóval nem volt semmi bajom, csak annyian mondogatták az nem jó és a CAT7 jobb, ezért vettem meg...:lol!:
Ezt hívják csordaszellemnek... :lol!:
Kábelezzünk
Ez a "CAT 7" nem egy adatátviteli kábel?
de
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.
Kábelezzünk
Ez a "CAT 7" nem egy adatátviteli kábel?
Még nem találkoztam vele azért kérdezem.
-
Vendég
Kábelezzünk
Ha nem lesz jó legfeljebb buktam 2000 ft-ot de legalább kipróbáltam ezt is...Nekem a tűzállóval nem volt semmi bajom, csak annyian mondogatták az nem jó és a CAT7 jobb, ezért vettem meg...:lol!: Igy nincs az, h ki sem próbáltam, és úgy szidom :lol!:
Én már kinőttem ezt a cat betegséget hál istennek,gyúgyuljatok ki belőle ti is minél hamarabb,egészségetekre :lol!: .
-
Vendég
Kábelezzünk
Ha nem lesz jó legfeljebb buktam 2000 ft-ot de legalább kipróbáltam ezt is...Nekem a tűzállóval nem volt semmi bajom, csak annyian mondogatták az nem jó és a CAT7 jobb, ezért vettem meg...:lol!: Igy nincs az, h ki sem próbáltam, és úgy szidom :lol!:
-
Vendég
Kábelezzünk
Nekem 7000-be volt a biwire... :lol!: a CAT magasai nálam borzasztóak voltak... bejáratott kábel volt :kiraly:
Na nálam is eddig azzal van a baj..Itt sem jó a magas egyenlőre, pedig ez egy CAT8 néven futó 1200 Mhz-es CAT7 ami halogénmentes és állitólag egy jó kábel...Én kivárom mi sül ki ebből :lol!:
Hát most ez olyan lesz, hogy a cat-ot cat-ra cseréled, mint az egyszeri vicc a náthával
Gyógyszer nélkül 7 nap gyógyszerrel meg egy hét és elmúlik... :lol!:
-
Vendég
Kábelezzünk
Nekem 7000-be volt a biwire... :lol!: a CAT magasai nálam borzasztóak voltak... bejáratott kábel volt :lol!:
-
Vendég
Kábelezzünk
Nekem 7000-be volt a biwire... :lol!:
a CAT magasai nálam borzasztóak voltak... bejáratott kábel volt :lol!:
-
Vendég
Kábelezzünk
2000 ft-ot megért a próbálkozás...Egyenlőre a tűzálló jobb, de a CAT még nyers hangú megvárom milyen irányba indul el a hangja, ha elindul...Nekem épp ott nem tetszik ahol többen is dicsérték a tűzállóval szemben, mégpedig a magasak...De először a tűzálló sem volt ott jó, majd beért a hangja...Kivárom mi lesz belőle...De sztem nem lesz ez rossz kábel, a VDH cs122 kábelemtől már a tűzálló is tisztább részletesebb nyiltabb kábel, pedig a VDH nem épp olcsó kábel volt...