Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hivox hálózati szűrő/elosztó
Moderátor: fülelek
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5274
az alces3 hatása a hangra megegyezik három darab alces one-éval?Lehet egymás mellé hosszabbítóba dugni több alces one-t?
Egy Alces3 jobb, mint 3db AlcesOne, mert saját hálózati kábele van, és egyben minőségi elosztósáv is.
Természetesen lehet több AlcesOne-t dugni egy elosztósávba, de nem közvetlenül egymás mellé, mert úgy nem fér el.
Akinek van AlcesOne, de szeretne továbblépni Alces3 vagy Alces6-ra, annak beszámítjuk az AlcesOne-t.
Ha valaki az egész lakás/ház szűrését meg szeretné oldani, abban is tudunk segíteni.
-
Vendég
az alces3 hatása a hangra megegyezik három darab alces one-éval?
Lehet egymás mellé hosszabbítóba dugni több alces one-t?
Szia Kimber!
Köszi a véleményt, természetessen kiprobálom én is aztán meglátjuk.
Majd írok véleményt hátha valaki hasonló modszerrel akarja használni a
szürőt.
Nálam a HTPC-ről való lejátszáskor jól hallható alapzaj jelentkezett amikor a windows mediaplayert elindítottam (USB-SPDIF konverterrel). Bár a HTPC továbbra sem Alces-ben van, amióta az erősítőket Alces-ba dugtam ez a zavaró zaj lényegesen gyengébb lett, bár még mindig maradt egy gyenge alapzaj. Ki fogom próbálni, hogy a htpc-t is az Alces-ba dugom, kiváncsi vagyok mi lesz.
TV: Samsung Qled 82" Hangfalrendszer: Martin Logan 60XT 50XT FX Szub: SVS SB-3000 Erősítő: Anthem MRX 540 Végfok: AUDIOPHONICS MPA-M250NC Lejátszó: Nvidia Shield TV
Szisztok!
Én is tagja lettem az Alces 1-est birtoklók népes táborának. Az elején kicsit szkeptikus voltam, de már nem vagyok az. Én elosztó elé kötöttem, és még így is hallható a külömbség, még a barátnőm is rögtön észrevette. A TV képén is javított. Nálunk egyenlőre analóg adás van, és tényleg kevésbé "szemcsés" a kép. És meg egy észrevétel. Amikor az éjjeli lámpát fel ill. lekapcsoltam, az egy pillanatra be szokott zavarni a TV-nek. Most ez megszűnt. Szóval nagyon örülök neki, és mindenkinek csak ajánlani tudom.
Más. Nem akarom "összenyálazni" a totyikot, de meg kell írnom, h. nagyon gyos és korrekt ügyintézésben részesültem, és ezzel szerintem nem vagyok egyedül. Nem sok helyen csinálják meg, hogy ha nem tetszik a termék akkor visszavásárolják. Mondjuk aki kipróbálta úgy sem küldi vissza
Summa summárum én nem bántam meg. Még ki kell próbálnom úgy is, h. nem elosztó elé kötöm hanem direktbe, és ha így még jobb a hatása akkor később be kell ruháznom még egyre :kiraly:
Sziasztok!
Először is mindenkinek B.Ú.É.K. kivánok.
Én is az AlcesOne-ban gondolkodok kivetitő elé.
A kérdésem, hogy itt is van-e képjavulás (változás).
Mindenki tapasztalatát, véleményét előre is köszönöm.
- fülelek
- V.I.P.

Többek kérésére a legkisebb csodaszarvasunk is akcióba lép:
15800Ft helyett mindöszesen 12500 Ft-ért gazdáját keresi 5 db egyfejű csodaszarvas, az AlcesOne.
Az igényeket a hivoxmailkukacgmailpontcom cimre is kérjük
...Mintha az előbb halott szimfonikusok fele otthon maradt volna...
Ez érdekes, az Alces használatával még a halott szimfónikusok is játszottak? Még az egész apró csontok zörgését is hallani lehetett, ugye? :lol!:
(ne haragudj, túl magas labda volt, egyébként nagyon plasztikus, jó kis beszámolót írtál! :kiraly: )
Kedvet kaptam én is egy alkeszre, de ha nekem nem múlik el a térdfájásom, akkor nagyon le fogom húzni a fórumban :lol!: :lol!:
-
Vendég
Na énnekem nem kellet ennyi idő, hogy rászánjam magam az alces3-ra.
Igaz korábban szkeptikusan álltam mindenfajta hálózati javításhoz, elvetemült tápkebelezéshez, audiofil kis megszakítóhoz. No meg látva a külföldi nagynevű gyártók erősen a sznob réteget célzó árait, nem is tudtam próbára tenni. Elvetettem, mint fejlesztési irányvonalat. Inkább kábelekkel, komponensek cseréjével igyekeztem fülemnek kedvesebbé tenni a hangzást. Hangfalakat, lejátszókat cseréltem.
Beszámolók az avx-en ide, beszámolók oda. Azért igyekeztem másfelé is olvasgatni, privátban érdeklődni mit is tud a szarvas. Sokan máshol, másformában kötöttségek nélkül jókat írtak róla. Korábban birtokoltam (birtoklok) egy bubot és egy lupst, így sejtettem, hogy nem levegőbe lehelt meleg levegő, felesleges billentyűzet koptatás, amit írnak az alces-ről. Társult még hozzá Zoli ajánlata, hogy fórumosként megkapom, próbáljam ki, ha tetszik megveszem, ha nem vissza küldöm, max a postaköltséget bukom. Ennek már nem tudtam ellenállni. Hát rendeltem egyet.
Nagy izgalommal bontottam a csomagot - különösképp így karácsony tájékán, a régi hosszabbítót egy mozdulattal a sarokba löktem. Fejhallgatós rendszerem tápellátásról hivatott gondoskodni. (pioneer pds507, hivox bubo, hivox lups, sennheiser hd595), fejhallgatót fejemre tettem, majd play. Első pillanatban a bubo hangerő szabályozóját ragadtam meg, és tekertem lentebb Hayley Westenra hangját, mintha hangosabb lenne. Sok részlet új lett a zenében, hallani a gordonka húrjainak apró rezdüléseit, ahogy levegőt vesz a klarinétos. Egy picit kevesebbnek tűntek a mélyek...
Szkeptikus voltam még mindig, így közel két óra zenehallgatás után is. De puding próbája a nem evés. Kivettem az alcest, visszakerült a HT elosztó. S jött a hideg zuhany. Mintha az előbb halott szimfonikusok fele otthon maradt volna, a klarinét valami olcsó szintetizátor lenne, és bántóan feszült dobhártyámnak az üstdob.
Hát öt perc után került vissza az alces...
Nem tudom mit rakott bele Szabó Zoltán, nem is túlzottan érdekel, én tőlem a Roxfort-ban is rakhatta össze. Egyet sajnálok, de azt nagyon, hogy csak egy van belőle. Idővel a "nagy cucchoz" szeretnék majd egyet, de addig is húzgálom...
A hozzám hasonló hitetlenkedőknek egy tanács, ki kell próbálni.
Pro: :lol!:
Kontra: ha nincs
Summa: kiváló, best-buy
- fülelek
- V.I.P.

Lenne egy kérdésem. Van egy Alces 3-am. Kipróbáltam a plazma Tv-n, de nem találtam különbséget. Viszont a tv gyári tápkábelén van az a bizonyos Ferrit henger(?) ha jól tudom, ami szűrésre való.Szóval. Az lehet, hogy a két szűrő hatással van egymásra és azt kéne tennem, hogy beszerezni egy olyan tápkábelt, amin nincs ilyen szűrő?
Nem. A tévék képe nem mindig javul, elvégre nagyon különböző a kapcsolástechnika. Az LCD tévéken figyelhető meg leginkább tévéadáskor a kisebb képzaj Alces használatakor. Örülj, hogy jó tévéd van.
Viszont bármelyik tévé hangja sokat javul, még ha pocsék hangszórók is vannak benne. Nem lesz audiofil persze, de a beszédérthetőség javul, kisebb hangerőnél is érthető, ami társasházban, késő este roppant hasznos lehet.
- fülelek
- V.I.P.

Fülelek!
Az alces 3 képes megfogni a pillanatnyi áramkimaradás után érkező tüskéket? Vagy tompít rajtuk valamit?
Attól függ, mekkora a tüske, és mennyi ideig tart. Az Alcesben van egy nagyteljesitményű varisztor is, amely hivatott a tüskéket lekapni, 20 mikrosec ideig több, mint 6000A-t visel el 4 alkalommal.
Ha gyakran előfordul felétek az ilyesmi, akkor több darabot beépítve különböző feszültségekre, szerintem elég jól lehet védekezni. Tudunk ilyen speciális Alcest is készíteni, az auditív minőségjavításra ez nincs semmilyen hatással, hisen ezek az elemek csak extrém körülmények között működnek, és csak nagyon rövid ideig.
Fülelek!
Az alces 3 képes megfogni a pillanatnyi áramkimaradás után érkező tüskéket? Vagy tompít rajtuk valamit?
- fülelek
- V.I.P.

Hm, az enyémen nincs egyik sem. Mégsem biztos, ami biztos? :lol!:
De, biztos. Csak belül van. :lol!:
Azt szeretném tudni, hogy az Alces hátulján található gombocska, mire való? A honlapon Fuse felirattal látható, az enyémen viszont egy gomb van ott. :lol!: Köszönöm.
biztosíték, biztos, ami biztos. :lol!:
Van újranyomható, meg cserélhető is, a készülék minőségére nincs befolyással. Lomha 10 amperes mind, azaz folyamatos 2300W a terhelhetősége minden Alces3-nak. Ha csak audio/videora lesz használva az Alces, nagyon kicsi az esély, hogy valaha is szükség lesz rá...
Hm, az enyémen nincs egyik sem. Mégsem biztos, ami biztos? :lol!:
- fülelek
- V.I.P.

Azt szeretném tudni, hogy az Alces hátulján található gombocska, mire való? A honlapon Fuse felirattal látható, az enyémen viszont egy gomb van ott. :lol!: Köszönöm.
biztosíték, biztos, ami biztos. :lol!:
Van újranyomható, meg cserélhető is, a készülék minőségére nincs befolyással. Lomha 10 amperes mind, azaz folyamatos 2300W a terhelhetősége minden Alces3-nak. Ha csak audio/videora lesz használva az Alces, nagyon kicsi az esély, hogy valaha is szükség lesz rá...
Válaszra várva... :lol!:
Szia fülelek!
Megint küldtem mailt... :lol!:
- fülelek
- V.I.P.

Én is privit, még vasárnap. Azóta semmi. :lol!:
Immár válaszoltam minden kérdésedre
Szia fülelek!
Írtam mailt... :lol!:
- fülelek
- V.I.P.

AZ Alces6 méretei: szélesség 430mm, mélység 200mm, magasság 90mm
Hali, tudom, nem a méret a lényeg :lol!: DE hátha sokakat érdekel, én is tervezgetek, gondolkodom... (hosszútávon a nagy rendszeremhez alces6 kellene)... de nem tudom befér-e? mivel a nappaliban van a rendszer, a feleségem nem hagyja, hogy "szanaszét" legyenek a hifi-dolgok. Na és persze máshol nem találtam infót, meg lehetne tudni a méreteket (magasság, szélesség, mélység) mind a két nagy alces-ét (3 és 6).
Az én Alces3-am méretei: szélxmagxmély=22x10x23 cm kerekítve csatlakozók nélkül a doboz. Egyébként dizájnos egyszerű dobozka fekete színben. Nekem megy a cucchoz.
CDP-XE700SL, eSeLSound DAC No.1., eSeLSound Power Art, Spendor S8e, Tiger & Zimonyi cables
-
Vendég
Hali, tudom, nem a méret a lényeg :lol!: DE hátha sokakat érdekel, én is tervezgetek, gondolkodom... (hosszútávon a nagy rendszeremhez alces6 kellene)... de nem tudom befér-e? mivel a nappaliban van a rendszer, a feleségem nem hagyja, hogy "szanaszét" legyenek a hifi-dolgok.
Na és persze máshol nem találtam infót, meg lehetne tudni a méreteket (magasság, szélesség, mélység) mind a két nagy alces-ét (3 és 6).
Türelem Alcest terem :lol!:
Úgy legyen! :lol!: :lol!:
alces one? (az aláírásodból) ha igen utána osztod még? milyen komponensek vannak utána kötve? nem merek egyest venni, nem tudom mit csinál ha elosztom, na meg igazán mindjárt kettő is kellene (2×alces3) :lol!: a fejhallgatós rendszeremhez és a "nagy"-hoz. nem nagyon merem úgy megvenni az 1-est, hogy nem tudom mit csinál elosztóval mögötte...
Igen, AlcesOne.
Elosztom.
CD-DVD-CAV AV 2086.
Nem tudom, hogy van-e ennek jelentősége, de összedugdosás után nem azt hallottam, amit akkor, mikor nálam volt teszten egy ilyen.
Gondoltam egyet és az erősítő dugóját megfordítottam.
Sokkal jobb lett.
Szeretném kiemelni, hogy ez az én véleményem, nálam ez bevált.
Persze megmagyarázni nem tudom, mert nem értek hozzá, de én így tapasztaltam. :lol!: