Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hivox hálózati szűrő/elosztó
Moderátor: fülelek
Úgy látszik már csak én maradtam ki... :lol!: De várok, rendületlenül! :lol!:
Türelem Alcest terem :lol!:
- mishow
- V.I.P.

- Értékelés: 2584
Úgy látszik már csak én maradtam ki... :lol!: De várok, rendületlenül! :lol!:
Türelem Alcest terem :lol!:
Úgy látszik már csak én maradtam ki... :lol!:
De várok, rendületlenül! :lol!:
-
Vendég
alces one? (az aláírásodból) ha igen utána osztod még? milyen komponensek vannak utána kötve?
nem merek egyest venni, nem tudom mit csinál ha elosztom, na meg igazán mindjárt kettő is kellene (2×alces3) :lol!: a fejhallgatós rendszeremhez és a "nagy"-hoz. nem nagyon merem úgy megvenni az 1-est, hogy nem tudom mit csinál elosztóval mögötte...
Nah.... végre én is Alces tulaj lettem. :lol!:
Azt hozta, amit vártam. Korábban már próbáltam, akkor szerettem bele.
Óccsó és közel sem "high-end" cuccom van, de ezzel is nagyon baró. :lol!:
Szerintem mindenféle kábelcserélgetések és egyéb hókuszpókusz előtt EZT KELL meglépni, és utána a többit.
Kövezzetek meg, de a takarítást sem a szoba közepén kezdjük.
Legyen az első a hálózati táp. :kiraly:
Köszi Fülelek! :lol!:
Jah... és még valami.
Amibe csomagoltad a cuccot, (valami hangfalba való puha dolog ) betömtem a reflexnyílásba és még az is javított a hangképen. :foto:
Na jóóóó.
Ezt azért már gondoltam, hogy azt a likat tömni kéne csak nem akadt eddig olyasmi a kezembe, amivel ez OK lett volna. Te meg hozzácsomagoltad az Alces-hez.
Ha külön hálózati ösvényen töröd a fejed, keress meg, mielőtt rossz lóra tennél, abszolút érdekmentesen tudok használható ötletet adni, ami nem kerül irreálisan sok pénzbe. Elég sokan megbánták már az eszetlen keresztmetszetű, vacak minőségű hálózati ösvény kiépítést, ami sok esetben durván túlzott mélyhangokkal jár. Persze a kudarcot legtöbben nem szeretik bevallani nyilvánosság előtt...
Jövő hét szerdán úgyis megyek, akkor majd beszélünk róla. :lol!:
CDP-XE700SL, eSeLSound DAC No.1., eSeLSound Power Art, Spendor S8e, Tiger & Zimonyi cables
Üdv!
Én is beruháztam egy Alces 3-ba és szintén hasonló jókat tudok mondani! Volt már nálam Omega, GII minisub is. Az Alces-t rögtön meghallottam és jót tett a rendszernek, úgy mint a GII, csak nem mindegy az a közel 200.000.-Huf árkülömbség. Gratula Fülelek!
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5274
Ha külön hálózati ösvényen töröd a fejed, keress meg, mielőtt rossz lóra tennél, abszolút érdekmentesen tudok használható ötletet adni, ami nem kerül irreálisan sok pénzbe. Elég sokan megbánták már az eszetlen keresztmetszetű, vacak minőségű hálózati ösvény kiépítést, ami sok esetben durván túlzott mélyhangokkal jár. Persze a kudarcot legtöbben nem szeretik bevallani nyilvánosság előtt...
Na fülelek jóvóltából ma meghozta az Alces3-t a posta. Kicsit itt ott behorpadt a papírboboz, de belül nagyon szépen ki volt bélelve így semmi baja nem esett.
Rögtön kicsomagoláskor szemet szúrt, hogy a spec hálózati kábel sem gyenge, ami hozzá van csomagolva. Erősen gondolkodóba estem, hogy húzok egy közvetlen ösvényt a villanyórától és arra kerül rá az Alces3.
Na meghallgatás. Nem kell bejáratási idő neki, azonnal lehet hallani amit az AlcesOne-nál. Minden zene nyugodtabb, megfontolt lágyabb lesz. Semmi túlzás, semmi erőszakosság. Nagyon szépen megidomította a b&w néha kicsit harsány magasait.
Olyan számokat is végighallgattam vele, amit máskor nem szívesen hallgattam meg vagy a zene miatt, vagy mert nem tetszett a hang. Nagyon szépen kiemeli a középsávot, szerintem az énekhangot nagyon előre hozza és a lecsengések is mintha hosszabbak lennének. A mélynél vettem azt észre, hogy nincs belőle annyi, de az is lehet, hogy csak megfogja és nem engedi "garázdálkodni" a mélyeket.
Simán megérte megvenni. Tuti mindenki hallaná a különbséget. Ajánlott vétel mindenkinek, nálam meg lehet hallgatni Kecskeméten, ha nem akartok ezért Pestre menni.:lol!:
fülelek: Nem tudom mi van a dobozban, mert szerencsére nem szedhető szét :lol!:, de gratula hozzá, hogy kitaláltátok!
CDP-XE700SL, eSeLSound DAC No.1., eSeLSound Power Art, Spendor S8e, Tiger & Zimonyi cables
- Z.É.T. (exAtcBp)
- V.I.P.

- Értékelés: 211
... némi egészségügyi javítás/tuningon esem keresztül, emiatt mindenkitől egy kis türelmet kérek.
Remélem a javításod/tuningolásod egy hozzád hasonlóan "értő" fogja végezni!
Jobbulást kívánok!
E-mail: abarczalaci@gmail.comTel: +36202224151
"Bárki úgy határoz, hogy az igazság és tudás ítészeként útra kél, biztos lehet benne, hogy hajótörést szenved az istenek hahotájának elsöprő viharában."
Albert Einstein
Sajna egy-két napig nem tudok válaszolni, mert némi egészségügyi javítás/tuningon esem keresztül, emiatt mindenkitől egy kis türelmet kérek.
Sok sikert a tuninghoz. Ne engedd hogy kicseréljék a belső kábelezést.
Akkor a nyeremény kábelem se várjam a napokban?
- fülelek
- V.I.P.

Sajna egy-két napig nem tudok válaszolni, mert némi egészségügyi javítás/tuningon esem keresztül, emiatt mindenkitől egy kis türelmet kérek.
- fülelek
- V.I.P.

én egy alces1 -ben gondolkodom, ha van értelme... fejhallgatós rendszerem (Lupus, Bubo, Pioneer PD-S504, HD 595) elé. van értelme, jevít -e a hangon (mármint az egyes) vagy érdemesebb lenne a 3-as? Lehete-e jó-e osztani az 1-est? természetesen nem egy mezei elosztóval, hanem valami jobbal.
Ki kell próbálni...
na meg pénztárcafüggő is egy kicsit...
Alces3 vagy Alces 6 az ideális megoldás sok készüléknél...
-
Vendég
én egy alces1 -ben gondolkodom, ha van értelme... fejhallgatós rendszerem (Lupus, Bubo, Pioneer PD-S504, HD 595) elé. van értelme, jevít -e a hangon (mármint az egyes) vagy érdemesebb lenne a 3-as? Lehete-e jó-e osztani az 1-est? természetesen nem egy mezei elosztóval, hanem valami jobbal.
szevasztok
már egy hete vagyok tulajdonosa egy AlcesOne-nak nagyon jól teljesit a kicsike , a második vonalba van bekötve a Technics SA-DA8 házimozi és a Gaba tv elé mindkettőn érzékelhető a javulás , a főcsapás iránya a DVD lejátszó, DAC, erölködő, továbbra is a Alces3 feladata
kérdésem a következő: mivel két különböző szisztemű készülékröl van szó ha jól tudom az Alces3 nagy méretű kondikkal szűr az AlcesOne érzésem szerint az 50Hz-es frekivel manipulál, mi lenne ha pároztatnám a kettőt az One a fali dugóba a 3-as meg bele, az ellőnyök összeadódnak vagy inkább kioltják egymást?
még mielőtt átdugdosnám a rendszert jó lenne tudni hogy mekkora terhelést bir ki ez a páros (nehogy ez is füstel működjön...) a másik hogy kevés lessz a lik , egy hármas elosztót kellene csatlakoztatni az Alces3 után az meg hogy adja ki magát?
a válaszokat előre is köszönöm
Alces-3-6 > Oppo DV980H(hiVOX) > ETHOSZ RTP > Forever CLB > Scrofa Mblock > Clarus Dimension~Cat7 > Klipsch RF82
AlcesOne > CA Azur 840C > Forever XLR > CA Azur 840A~V2 > Nordost-SuperFlatline MkII > Clarus Proteus(hiVOX.mod)
Szia fülelek!
Ígérted, hoyg a hét elején elpostázod az Alces3-at. Még sajnos nem kaptam meg.
Privit is írtam biztos ami biztos. :lol!:
Még én is várok... :lol!:
Ez a komponens szerintem minden láncba kell.Úgy kiganyézott, hogy.....na! :lol!:
Eddig talán ez az első komponens, amin nem gondolkodom, hogy megérte-e.
:lol!:
Ez tökéletesen igaz. Igaz nálam AlcesOne volt próbára, de kell a 3 csatlakozó és ezért Alces3-at veszek. (Állítólag még egy picivel a 3-as jobb is)
Persze több lik van rajta. :lol!:
ATC Jászberény, 30/6362061
Bemutatóterem
ATC Webáruház
Ez a komponens szerintem minden láncba kell.Úgy kiganyézott, hogy.....na! :lol!:
Ez tökéletesen igaz. Igaz nálam AlcesOne volt próbára, de kell a 3 csatlakozó és ezért Alces3-at veszek. (Állítólag még egy picivel a 3-as jobb is)
Így télapó környékén igazán itt a "csodaszarvas" szezon. :lol!:
Volt már szerencsém hozzá (Alces One), sőt a középső tesóhoz (Alces 3) is.
Igaz, akkor nyár volt, döglesztő kánikula és nem igazán a rénszarvasok ideje,
de mégis szívesen láttam őket.
Egyszerre volt "hallhatóan-látványos" és "hihetetlenül-valós" a produktum.
No....hát,...dezsavű - igaz, kölcsön darab Alces One, de remélhetőleg hamarosan az enyém is meg lesz. :lol!:
Ez a komponens szerintem minden láncba kell.
Úgy kiganyézott, hogy.....na! :kiraly:
Én is várom az Alces One-t. :lol!: :lol!:
Addig is KÉTBÉ jóvoltából nyúzok egyet. :lol!:
Szia fülelek!
Ígérted, hoyg a hét elején elpostázod az Alces3-at. Még sajnos nem kaptam meg.
Privit is írtam biztos ami biztos. :lol!:
Köszönöm madmedve a válaszodat! :lol!:
Közben fülelek is válaszolt.
Nagyon korrekt volt! Szombat este 11 előtt pár perccel egy fárasztó nyílt nap után is válaszolt... :lol!:
A lényeg, hogy a jövő héten kapok kipróbálásra Alcest, így a kérdéseimre is meg fogom kapni a választ.
Ha tetszik, utólag fizetek (az akciós árat!), ha nem, akkor visszaküldöm - ez egy nagyon korrekt ajánlat! :kiraly:
Köszönöm a lehetőséget! :lol!:
- fülelek
- V.I.P.

Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek.
Írtam emailt a hivox-os címre, de választ még nem katpam. Nyilván a nyílt nap miatt elfoglaltak... legalábbis remélem.
Valóban sokáig voltak nálunk, de már válaszoltam :lol!:
Most, hogy ezen a hétvégén olcsóbban lehet hozzájutni az AlcesOne-hoz, elhatároztam, hogy végre kipróbálom és veszek belőle 2 db-ot, egyet a házimozimhoz, egyet a sztereó rendszeremhez.Mindként rendszerhez jelenleg egy-egy Belkin túlfesz. védelemmel ellátott elosztó van.
Olvastam, hogy az Alces hatása már akkor is érzékelhető, ha az elosztót dugom bele és abba a cucokat. (Egyelőre nincs keret 2 db Alces3-ra. )
Szerintetek jó az az elosztó? Nem zavar be, hogy az is túlfesz. védelemmel van ellátva? Vagy valamilyen "speciális" elosztó azért kéne az Alces és rendszer tagjai közé? :lol!:
Másik dolog, hogy egyelőre a gyári hálózati kábelek maradnak. Így is látható/hallható a különbség az Alces-szel? :lol!:
Válaszokat előre is köszönöm! :kiraly:
Szia!
Alces One friss, egyelőre kevesebb róla a tapasztalat. Ha "csodát" vársz, a 3-6-ostól biztos megkapod. :lol!:
Nekem 6-os és egyes is van. Az egyest arra, amire kérdezed, még nem próbáltam. Viszont a forrásom laptop sztereóhoz. Hallottunk különbséget ha tápról vagy ha akksiról ment a laptop, az akksi javára. Elédugtam az Alces One-t (azt nem tudom a hifihez használt Alces6-ba dugni), és csökkent a különbség. Ha majd napok múlva kihúzom, megtudom, mennyit hozott. Legyél te is úttörő a kipróbálásban! Ha nem javít annyit, mint szeretnéd (vmennyit biztos fog), akkor mindennemű tv-hez tuti tipp az egyes, ezt már próbáltam.
A spéci kábel pedig nem kritérium, 6-osnál biztos nem.
A nálam tapasztaltabb hifisták azt mondják, a túlfeszes elosztók általában rontanak a hangon. Én még egyet sem próbáltam. Fülelek nekem (még Alces előtt) túr mezei bóti elosztót javasolt. Ami annál jobb, az mocsok drága szokott lenni, vagy diy. Felhasználói tanácsom: mindenképp próbáld ki, h átdugsz mindent egy belquin nélkülibe, és megtudod, jobb-e neked vagy sem. Sztem a túlfesz védelemre amúgyis a PC alkatrészek érzékenyebbek. A jelentősebb hangjavulásért pedig bizony fizetni kell (és érdemes), magyar gyártóknál nem is vészesen sokat.
Stereo: Alces szűrők, Dell laptop USB-n, Lupus B DAC (fadobozos), Scrofa M végfokpár, Sound Art W2 (Hivox-tuning), Forever Main, Forever CLB, Cat7, Libra, 2 db Hivox-diffúzor
Kábelt, dugót és hátat is fordítok, ha kell.
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek.
Írtam emailt a hivox-os címre, de választ még nem katpam. Nyilván a nyílt nap miatt elfoglaltak... legalábbis remélem. :kiraly:
Szóval:
Most, hogy ezen a hétvégén olcsóbban lehet hozzájutni az AlcesOne-hoz, elhatároztam, hogy végre kipróbálom és veszek belőle 2 db-ot, egyet a házimozimhoz, egyet a sztereó rendszeremhez.
Mindként rendszerhez jelenleg egy-egy Belkin túlfesz. védelemmel ellátott elosztó van.
Olvastam, hogy az Alces hatása már akkor is érzékelhető, ha az elosztót dugom bele és abba a cucokat. (Egyelőre nincs keret 2 db Alces3-ra. )
Szerintetek jó az az elosztó? Nem zavar be, hogy az is túlfesz. védelemmel van ellátva? Vagy valamilyen "speciális" elosztó azért kéne az Alces és rendszer tagjai közé? :lol!:
Másik dolog, hogy egyelőre a gyári hálózati kábelek maradnak. Így is látható/hallható a különbség az Alces-szel? :lol!:
Válaszokat előre is köszönöm! :lol!: