Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hangsugárzó építés
Hangsugárzó építés
Én ebben mesterkedem :lol!:
Ígéretes Milyen hangszórók lesznek benne?
Mindenem DIY,legjobban a fiam sikerült.
Hangsugárzó építés
Magasnak a 33 502-t raknám.
Ez egy félbemaradt projectem,dupla forgácslapból,az előlapon+1 10 mm-es rtg.
Onkyo TX-L20D, KEF Q350, Dali Sub E-12F HGL, Project Debut III. phono, DENON DVD-3910, Sony UBP-X700, Egreat A11, Philips CD720, WiiM Pro Plus, Panasonic TX-58EX700E
Hangsugárzó építés
és magasnak tudsz javasolni vmit?
Hangsugárzó építés
18mm-es mindkettő,azért kell a kettő, hogy merevebb legyen a doboz.Csinálhatod 2forgácslabból vagy 2 mdf-ből is.A kettő kombinálva nálam már bevált és olcsóbb mint 2 mdf
Onkyo TX-L20D, KEF Q350, Dali Sub E-12F HGL, Project Debut III. phono, DENON DVD-3910, Sony UBP-X700, Egreat A11, Philips CD720, WiiM Pro Plus, Panasonic TX-58EX700E
Hangsugárzó építés
a magas meg a váltó az nincs megrendelve
jaa és akad még kérdésem
a forgácslap és az mdf lap milyen vastagságúak legyenek
és érdekelne ghogy miért van erre a két rétegre szükség
Hangsugárzó építés
OK!már ezen vagyok
Hangsugárzó építés
Kevesebbet ismételjetek nem kell csak automatikusan a válasz gombra nyomni.
A sok ismétlés között elvész a hozzászólás. :lol!:
ATC Jászberény, 30/6362061
Bemutatóterem
ATC Webáruház
Hangsugárzó építés
Robe!
Akkor változtass a rendelésen 130mm-es lesz a jó
Milyen váltót és magas hsz-t rendeltél?
Hangsugárzó építés
Na mi van Robcsika?El tudsz igazodni?Látod én mondtam,hogy sok okos ember van itt fennt akik tudnak neked segíteni
Igen Baliska valóban igazad volt
tényleg okos emberek vannak itt akik ráadásul még segítenek is :-)
Hangsugárzó építés
Na mi van Robcsika?El tudsz igazodni?
Látod én mondtam,hogy sok okos ember van itt fennt akik tudnak neked segíteni
Hangsugárzó építés
okéakkor megcsinálom ez a rajz szerint
köszönöm a segítséget
majd írok ha kész+ fénykép is lesz
:lol!:
Es azt mar tudod, hogy milyen kozep es magas hangszorok lesznek hozza? Tudsz valtot is meretezni? Tudsz mericskelni sokfele dolgot? Nem akarom elvenni a kedved, de nekem ugy tunik, hogy nagy faba vagtad a kis bicskadat ... :lol!:
En abban sem vagyok biztos, hogy muszaj 3 utasnak lennie. Talan ha azt a bizonyos MNC hangszorot meg lehetne mericskelni tobbminden kiderulne rola, akar az is hogy egy megfelelo magashangszoroval 2 utban is hasznalhato. Ezt egyebkent nem tudom mert soha nem hasznaltam ilyen MNC hangszorokat. Csak azert vetettem fel ennek a lehetoseget, mert elso hangfalnak kicsit "sokallom" a 3 utat, nem biztos, hogy ezzel kellene probalkozni. Persze ha a hangszorok nem teszik lehetove a 2 utat ... nem konnyu eset ...
középnek ugyanabból a sorozatból lesz egy 15 v 13 cm hsz
magasnak szerintem valami mnc
egyébként KP adott nekem egy pontos rajzot méretekkel asszerint csinálom meg
méricskélni még nem tudok sajna nincsenek műszereim meg nem értek hozzá
hát reménykedek hogy a lehető legjobb lesz
majd mindent beleadok szívemet ,lelkemet :-)
de biztos hogy fogok csinálni komolyabb hangfalat is frankó mérésekkel de az odébb lesz
Hangsugárzó építés
15cm-s hsz-t rendeltem
az nem lesz jó?
a 13 cm az 50/100W
a 15 cm 80/160
azért rendeltem 15 cm mert lehet hogy kb 5x130 W házimozi erősítőm lesz és féltem hogy nem bírná a 13 cm-s
szerinted bírná?
mert még tudok módosítani rajta
Hangsugárzó építés
Én egy kb ilyet csinálnék.Szerintem 3 utast csinálj,a középhangokhoz kevés lesz az a 20-as mély.Nem lesz hájend de ezekkel a hsz-ekkel amúgy sem lehet ennél jobbat csinálni.Csinálhatod szimpla falvastagsággal is azért írtam belső méreteket,De a dupla lenne az igazi.Csináld úgy,hogy a belső doboz forgácslap a külső mdf.És a lényeg, hogy mindenhol jól össze legyen ragasztva,lapra is telibe.
oké
akkor megcsinálom ez a rajz szerint
köszönöm a segítséget
ja és a hangszórót a külső lapra tegyem?
v hogy?
a belsőre és úgy rá a külsőt mdf lapot?
Csináld meg a dobozt(a dupla rétegben),a hangszórókat utána vágd bele.Süllyesztheted is őket,de ahhoz felsőmaró kell.Középnek,ha tudsz uebből a sorozatból rakj egy 13cm-est.Nyugodtan vegyél egy gyári 3utas váltót.Pl. SAL HV 328 lenne ezekhez a hsz-ekhez jó.
Első dobozod lesz szerintem felesleges a nagy méricskékbe belefolyni.
Ha jól sikerül a következőt már úgy is komolyabban csinálod,azutáni még egy kicsit jobbra stb.,stb.
Senki nem csinált első doboznak valabi űber audiophile high end 100 ezrekbe kerülő dobozt.
Állj neki nyugodtan,ne kapkodj,figyelj oda a dobozra sok múlik rajta.
Meglátod tetszeni fog a végeredmény
Hangsugárzó építés
okéakkor megcsinálom ez a rajz szerint
köszönöm a segítséget
:lol!:
Es azt mar tudod, hogy milyen kozep es magas hangszorok lesznek hozza? Tudsz valtot is meretezni? Tudsz mericskelni sokfele dolgot? Nem akarom elvenni a kedved, de nekem ugy tunik, hogy nagy faba vagtad a kis bicskadat ... :lol!:
En abban sem vagyok biztos, hogy muszaj 3 utasnak lennie. Talan ha azt a bizonyos MNC hangszorot meg lehetne mericskelni tobbminden kiderulne rola, akar az is hogy egy megfelelo magashangszoroval 2 utban is hasznalhato. Ezt egyebkent nem tudom mert soha nem hasznaltam ilyen MNC hangszorokat. Csak azert vetettem fel ennek a lehetoseget, mert elso hangfalnak kicsit "sokallom" a 3 utat, nem biztos, hogy ezzel kellene probalkozni. Persze ha a hangszorok nem teszik lehetove a 2 utat ... nem konnyu eset ...
- hangszórók, hangsugárzók eletro-akusztikai mérése (Thiele/Small paraméterek, átvitel, torzítás, fázis, impedancia)
- aktív / passzív hangváltók, hangsugárzók tervezése, kivitelezése
- meglévő hangsugárzók vizsgálata, esetleges feljavítása
- akusztikai mérések
- esztétikus akusztikai elemek tervezése, kivitelezése
Hangsugárzó építés
Én egy kb ilyet csinálnék.Szerintem 3 utast csinálj,a középhangokhoz kevés lesz az a 20-as mély.Nem lesz hájend de ezekkel a hsz-ekkel amúgy sem lehet ennél jobbat csinálni.Csinálhatod szimpla falvastagsággal is azért írtam belső méreteket,De a dupla lenne az igazi.Csináld úgy,hogy a belső doboz forgácslap a külső mdf.És a lényeg, hogy mindenhol jól össze legyen ragasztva,lapra is telibe.
oké
köszönöm a segítséget
ja és a hangszórót a külső lapra tegyem?
v hogy?
a belsőre és úgy rá a külsőt mdf lapot?
Hangsugárzó építés
Csak ne felejtsétek el, hogy neki van egy szubja is, jó lenne tudni valahogyan összeilleszteni a kettőt, ehhez tudni kellene a szub vágási frekvenciáit.
16-200Hz frekvencia átvitel
állítható szűrő 50-150 Hz között
ez a vágási frekvenvia?
ezzel összefogpasszolni a hangfalam?
Hangsugárzó építés
oké
köszönöm a segítséget
Hangsugárzó építés
Hangsugárzó építés
Lamalas,
Én az "F" et számoltam EBP helyett, ezek szerint nem ugyanaz a kettő (én azt hittem igen), mert annál az Fs/Qts a képlet tudtommal és nem Qes.
F= Fs/Qts
F="Periódikus erő és a v részecskesebesség hányadosa"
Amúgy tényleg zárt doboz kell neki, amit KP ajánlott az jó.
Hangsugárzó építés
Kp, akkor segíts neki te, amúgyis ismered ezt a hsz-t, semmi értelme, hogy összevissza tippeket adjunk neki.
Hangsugárzó építés
Csak ne felejtsétek el, hogy neki van egy szubja is, jó lenne tudni valahogyan összeilleszteni a kettőt, ehhez tudni kellene a szub vágási frekvenciáit.
Hangsugárzó építés
Az EBP érték már rosszul van megadva, ugyanis az Fs/Qts =71,2Hz, vagyis reflexdobozba való, zártba nem lesz jó.
Sztem jol van megadva az EBP mert azt az Fs/Qes keplettel kell szamolni. A gyari adatlap alapjan ez a hangszoro inkabb egy zart dobozba valo. De en is inkabb azt javasolnam, hogy meg kellene mérni a T/S parametereket.
Igazad van, ezt elnéztem én a Qts-el számoltam, tényleg a Qes-el kell , Valóban inkább zártba való.
Hangsugárzó építés
Az EBP érték már rosszul van megadva, ugyanis az Fs/Qts =71,2Hz, vagyis reflexdobozba való, zártba nem lesz jó.
Sztem jol van megadva az EBP mert azt az Fs/Qes keplettel kell szamolni. A gyari adatlap alapjan ez a hangszoro inkabb egy zart dobozba valo. De en is inkabb azt javasolnam, hogy meg kellene mérni a T/S parametereket.
más is azt mondta hogy zárt kéne neki
valaki viszont bass reflex dobozt mondott hogy abba való
sajnos én nem tudok pontos adatokat mérni csak a gyárira tudok hagyatkozni
30l mondtak
de kb a doboz alakja milyen legyen?
már nekem pontosabb adat kéne hogy magasság szélesség mélység hány cm
megköszönném ha megmondanátok