Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Hozzászólás Szerző: AVX »

Ps2: Azért hogy ezt leírtam nem kaptam senkitől anyagi ellenszolgáltatást, még egy pohár vizet sem.
Azért ez disznóság, hogy még vizet sem adtak...

Valüszinű nem mert kérni a csinos koleganőimtől.
Egyébként a bejárati ajtó mellett van egy automata.

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Az OK, h vizet sem kaptunk, de még fűtöttek mint az őrültek....A csövesek fázhattak, kellett a meleg nekik

pi61
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 32

Hozzászólás Szerző: pi61 »

Ps2: Azért hogy ezt leírtam nem kaptam senkitől anyagi ellenszolgáltatást, még egy pohár vizet sem.
Azért ez disznóság, hogy még vizet sem adtak...

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Köszönöm a beszámolót.
Egy vizet azért megérdemeltél volna.

Vendég

De tőlem kapsz... :lol!:

moja
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: moja »

2. rész:
2. A csöves korszak: A kis intermezzo után, jöhetett a csövesek ideje. Először a TL-88-as, melyről a kontrolláltság és a picit mosott magashangok jutnak eszembe. Ha ilyen a csöveshang, akkor kezd tetszeni a csöves világ (No nem a csövezésre gondoltam a híd alatt). Mindkét megmaradt doboz szépen muzsikált, de nem érztem benne azt az erőt, amelyet az integrált erősítőknél hallottam. Gyors ugrással máris ott voltunk a T5881-nél. Az első szám amivel kezdtünk feladta neki a leckét. Kraftwerk csövesen!!! Na leültem tőle. Olyan steril és olyan precíz, volt dinamikával telten, hogy majd lehidaltam. És élvezet volt hallgatni. Mindkét dobozon. Ebben a műfajban fej fej mellett teljesített a BD- No3 és az MD-I. Következett még pár popos zene és sok sok akusztikus vokálos szám és egyre jobban körvonalazódott bennem, hogy a nyerő a BD No3 lesz. Sokáig nagyon jó volt az MD-I, de mivel a fejemre tudott csak hatni azért őt is kiraktam a sorból. Még meghallgattuk újra a JA-88D-vel, ott majdnem tudta tartani a tempót a BD- No3-al, de akkor az én szívem már csövezett, mert a T5881-as nagyon megfogott. Az MD-I semmiben sem okozott csalódást. Kinézete alapján sokkal zeneibb, mint gondoltam, integrált erősítővel nagyon szépen szól, szeret minden műfajt, a mélyei nagyon pontosak, ezért sokáig arra gondoltam, hogy jobb volna, mint a BD-No3, mert egy házimozihoz nagyon-nagyon jó vétel. Talán a mérte és a 44 kg-os súlya riaszthat el valakit, de ha hazavinném nem nagyon akarnék megválni tőle egy darabig.
3. And the Winner is…: A BD No3 és a T5881 tökéletes párosítás lett. Minden a helyére került. A BD No3 rendett teremtett. Nem volt semmi amivel meg lehette volna lepni. Talán az, hogy nem házibuli döngetős darab, tehát vagánykodók ne ilyet vegyenek otthonra. A tere nagy, a többieknek többször mondtam, hogy nem hallom a hangdobozt, csak a zenét. Kilépett a zene belőle. Nagyon jó monitor hang álló kivitelben szép egyenletes mélyekkel. Nem megy nagyon mélyre és nem lesz belőle falbontó, de nem is erre született. Kivitele nagyon profi fa és bőr. Sok nagynevű cég tanulhatna kivitelezést tőlük.Közben azért az M1-es monitort is meghallgattuk, hozta is amit várni lehetett tőle. Árában kitűnő monitor!!!
Konklúzió és egyebek: Sokáig tartott és sok mindent hallottam. Ezeket le is írtam van akinek lehet teszik valakinek lehet nem, de sok minden van, amit még érdemes megemlíteni. Reggel 10-től délután 5-ig voltunk ott 1 órás ebédszünettel. Kérdésem, hol foglalkoztak volna ennyit bárkivel is egy másik boltban? Ki nem járt úgy, hogy bement hallgatózni valami igényesebb boltba és 20 perc után már el is küldték volna a búsba, nemhogy még az 5-ik dobozt is elővennék neki meghallgatásra. Itt 7-be tudtam belehallgatni. Hol lehet félmilliós VdH kábellel is meghallgatni egy cca. kábel árának megfelelő rendszert (Megjegyzem nem volt akkora ász.) Az, hogy kínai cuccok voltak, egyáltalán nem zavart. Sőt! Érdemes megfogni egy erősítőt, ami 44 kg, vagy egy olyan dobozt, amit alig lehet megemelni és csak 90 cm-es. Azt hittem beton van öntve az aljába.

Ps: Béla csak végére ért oda, nem befolyásolt senkit sem az egyébként hatásos szövegével. Azért jó volt vele dumálni, más elképzelései vannak az igényes zenehallgatást kereső vásárlók meggyőzéséhez, mint másoknak. Menjetek el hozzájuk, egy zenehallgatásra.

ATC: Köszi Nektek, jó volt Veletek.

CDP-XE700SL, eSeLSound DAC No.1., eSeLSound Power Art, Spendor S8e, Tiger & Zimonyi cables

moja
V.I.P.
V.I.P.

1. rész: Na most hogy Tigris már elmondta a véleményét, én is elmondom, mit hallottam ma.
Szóval hozzá kell fűznöm, hogy a hallgatás irányát alapvetően az én ízlésem határozta meg. Ezt azért mondtam, hogy a többieket ne okoljátok ha hülyeséget írok.
Na csapjunk a lecsóba:
Kicsit hamarabb érkeztünk, mert jól ment járgány az autópályán Szeged felé . :lol!:
Dobozok és erősítők szépen elrendezve, arra várva, hogy beillesszem a CD játszóm (Marantz CD52SE)
Meghallgatás helye: Egy kb. 6x5 m-es helység, mely ablak nélküli és a légköbméter cca. 100-110 m3.
Kábelezés: Hangfalkábel: Jungson valamelyik olcsóbb típusa, interconnect VdH alsó kategóriás. No jelkondicionáló, no egyéb hókuszpók.
Meghallgatás: Álló dobozokból készült Krisztián A CAV FI-EX, A Jungson DN No3 és a CAV MD-I.
Erősítők: Integrált Jungson JA-88D, Integrált csöves kombó CAV A-12, csövesek CAV TL-88, és T5881.
Előre hangsúlyozom, hogy csöves erősítőt még nem volt alkalmam hallgatni. (Tudom maradi vagyok, meg paraszt, aki bicskával eszi a fagyit is, de hát ez vagyok én...)Ez eddig kimaradt.
Zenék: Sok-sok féle, sok akusztikus pop, kevesebb jazz, country, elektronikus zene Előadók: Tina Turner, U2, Kraftwerk, Yello, Robbie Williams, Madonna, Mary Black, Chopin, Dire Straits, meg pár lemez Krisztián és Tigris repertoárjából...

1. Az első kieső: Kezdtünk az integrált erősítővel, ott az FI-EX az elején még tartotta a lépést, de a BD No3 és az MD I szépen lassan lehagyta. Sajnos kicsit túlzó magasai és többszöri konrollálatlan mélyei miatt kilöktem a sorból, miután a félig csöves félig intgrált A-12-vel is próbálkoztunk vele. Őt leginkább házimozihoz tudnám ajánlani és külseje miatt háklis feleségek lenyűgözésére. Karcsú, elegáns szép kivitelű doboz. Mivel árban is elég kedvező, nagyon jó alternatíva lehet annak, aki álló dobozt keres olcsón, amelynek sztereón is jó hangja van.
1.5: A KEF hatás: Miután az FI-EX kiesett Krisztián bedobta a nagyágyút a KEF Q9-est. Én bíztam kicsit benne, mert miután nagyon ki lett osztva sajnáltam és szerettem volna ha bizonyít. Sajnos ez egy be nem váltott ígéret lett, mert kb. 5 perc után (szereléssel együtt) elküldtük vissza másik szobába, hogy ne is lássuk. Meg kell mondjam, hogy ilyen mélyekkel túlpumpált dobozt régen hallottam, a magasakat és a mélyet egyszerűen nem lehetett hallani tőle. Totális elnyomás a mélyek oldaláról. Ráadásul úgy, hogy oldalról a fal kb. 2 méterre hátrafelé meg 1,5 méterre volt tőle, tehát nem lehetett a fal az oka. Nagy csalódás volt nekem, kicsit sajnálom...

CDP-XE700SL, eSeLSound DAC No.1., eSeLSound Power Art, Spendor S8e, Tiger & Zimonyi cables

moja
V.I.P.
V.I.P.

A Kef Iq9... Nos én eleve ismertem a KEF hangzási világát, de most itt ebben a csapatban nem labdába de még gyurmagolyóba sem rúghatott...

Gondolom kábeleket is cserélgettetek.
Mint írtam én a vendégeimmel votam elfoglalva.
Felhatalmaztak,hogy elmondjam.
Somogyi János látogatott el hozzánk a bemutatóba.
Ő volt a SAL atyja 27 évig.Ma már mást csinál,mert eladta a céget.

Leírtam a gondolataimat a mai hallgatózásról, de jó hosszú lett. Be merjem ide tenni?

Vendég

Ok betettem...Fent az összes kép ami jobban sikerült, és felmertem tenni A weboldalamról is megtekinthető vagy közvetlen linkről a fotóalbumban...
http://avx.tigris.fotoalbum.hu/

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Csináltam képeket a fotóalbumom vagy a weboldalamon keresztül érhetőek el...Pár perc és fent lesznek, kis türelmet
Rakd be az ATC topicba,ami oda való.
Köszi
Ide:
http://www.avx.hu/forum/index.php?showtopic=10713

Vendég

Csináltam képeket a fotóalbumom vagy a weboldalamon keresztül érhetőek el...Pár perc és fent lesznek, kis türelmet

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Holnap már a Dali Ikon 7 is a bemutatóban lesz.

Vendég

Nem voltam éhes mi nem mentünk el a csárdába, de egy Gyros tálat bedobtunk...
Mi csak később találkoztunk.

Ja igen mi csak később futottunk össze Bélával, nem volt ott a meghallgatáson...Hiányoltam is, nem volt aki elönt minket a jobbnál jobb lemezekkel :lol!: :lol!:

Vendég

Igen volt szerencsénk nekünk is megismerni az urat... 
A KEF dobozán én anélkül, hogy 60-féle kábelt rátenne valaki megmondom, nem lehet segíteni.Nem lehet olyan szinten eltolni ezt a hangzási karaktert és hiányosságot pótolni amitől számomra szerethető doboz lenne, és erre a horribilis 300 ezres ára még rátesz egy jó nagy lapáttal...Akinek ez a hang tetszik vegye, de az tény, hogy nem egy minőségi zenehallgatásra készített hangfal ...

Akkor lehet, hogy még sem én hallottam tévesen... :lol!:

Nem te hallottad rosszul, és én ahhoz képest ahogy szoktam nyilatkozni, nagyon visszafogott és emberi hangon nyilatkoztam a KEF dobozról.. :lol!

pi61
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Mint írtam én a vendégeimmel votam elfoglalva.Felhatalmaztak,hogy elmondjam.

Akkor ma is volt egy jó kaja a csárdában? :lol!:

Bizony.
Ma torkos csütörtök volt. :lol!:

No persze, de ma tényleg csütörtök van...

Vendég

Nem voltam éhes mi nem mentünk el a csárdába, de egy Gyros tálat bedobtunk...

pi61
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

A KEF dobozán én anélkül, hogy 60-féle kábelt rátenne valaki megmondom, nem lehet segíteni.Nem lehet olyan szinten eltolni ezt a hangzási karaktert és hiányosságot pótolni amitől számomra szerethető doboz lenne, és erre a horribilis 300 ezres ára még rátesz egy jó nagy lapáttal...Akinek ez a hang tetszik vegye, de az tény, hogy nem egy minőségi zenehallgatásra készített hangfal ...

Akkor lehet, hogy még sem én hallottam tévesen... :lol!:

pi61
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Mint írtam én a vendégeimmel votam elfoglalva.Felhatalmaztak,hogy elmondjam.

Akkor ma is volt egy jó kaja a csárdában? :lol!:

Vendég

AVX
V.I.P.
V.I.P.

A Kef Iq9... Nos én eleve ismertem a KEF hangzási világát, de most itt ebben a csapatban nem labdába de még gyurmagolyóba sem rúghatott...

Gondolom kábeleket is cserélgettetek.
Mint írtam én a vendégeimmel votam elfoglalva.
Felhatalmaztak,hogy elmondjam.

Vendég

Megjöttünk...Legalább is én most értem haza a gyerekekkel mamáéktól...

Ez a mai nap ismét csak megerősítette bennem a BD No3 hangjával kapcsolatos véleményem, miszerint egy nagyon jó hangú, iagazi zenei dobozzal van dolgunk. De a legjobban a csövessel tetszett, nem volt rossz a Jungson Class A erősítővel sem, de a csöves az más világ Aki ismeri a csöves karaktert az tudja miről beszélek, aki nem annak meg épp itt az ideje, hogy megismerje.

A Fi Ex nekem annyira nem jött be, számomra ott ugyan úgy előjött az oldalhangszórós dobozoknál keletkező egyenetlenség, bár tény és való amire készült és bizonyos zenei műfajokhoz akár jó is lehet.Alapjába véve nem volt egyáltalán rossz doboz, de egy kis utólagos hangolás ráférne.

A Kef Iq9...:lol!: Nos én eleve ismertem a KEF hangzási világát, de most itt ebben a csapatban nem labdába de még gyurmagolyóba sem rúghatott...Alapjába véve nem azt mondanám, hogy rossz, hanem hogy nem jó... :lol! Sok mélye van ami irdatlanul döng, búg...A magas hangok fakók, és eltakar minden részletet...Ez a doboz akár jó lehet egy házimozi rendszerbe, vagy valami bulidoboznak, de nem egy minőségi zenehallgatásra.Csak ugye erre a célra nem 320 ezres dobozt vesz az ember...De a doboz ára nem a doboz hibája Mindenesetre hamar félre dobtuk szegényt. )

Hallgattunk még más dobozokat is, őket nem jellemezném, mert a kiemelkedő teljesítményt itt a Bd No3 hozta.mellesleg a többiről már a múltkori találkozó alkalmával leírtuk a véleményeket.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

délután értem be,mert vendégeim voltak.A haverjának a T5881-es erősítő tetszett a legjobban és a Jungson BD3-as álló doboz.

Na igen, a Bd No3 az egy ékszer...

Sajnos csak egy pár van belőle és a következő szállítmány lényegesen drágább lesz.
Ja tényleg ez most kínai doboz,mert hogy a hangszórók Morelek benne?

pi61
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

délután értem be,mert vendégeim voltak.A haverjának a T5881-es erősítő tetszett a legjobban és a Jungson BD3-as álló doboz.

Na igen, a Bd No3 az egy ékszer...

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Ma voltak nálunk Tigrisék.Én nem voltam ott a meghallgatáskor.
Kíváncsian várom,hogy mit írnak a jó kis Kefről.

Hümm, én is....

délután értem be,mert vendégeim voltak.
A haverjának a T5881-es erősítő tetszett a legjobban és a Jungson BD03-as álló doboz.

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”