Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
ki lehet csak használtba
Néha lehet találni ilyeneket ez tény.
Az is kérdés mennyire számít valakinek, hogy néz ki a cucc. Nekem pl nem tetszene, ha minden doboz másféle lenne(és persze másképp is szólna), de ízlések és pofonok...
egy pár orion, 8ezer huf. 1darab jvc front 10ezer huf. vett hozzá vmi olcsó sony centert 5ezer huf. végül vett mm-be egy wharfedale wh 208 subládát.
4.1-et épített?
TV: Panasonic 42PX80 Amp: NAD T754 Speaker: Klipsch RF-62 front, Magnat Motion 210 center, DIY surround Sub: Martin Logan Dynamo Konzol: PS3
meg van a harmadik megoldás, hogy usb-n kötöd össze, azt nem vágom hogy megy pontosan.
USB kábel a számitógép és a DAC közé (mint a nyomtatókhoz egyik vége lapos a másik négyzetes).
Számítógép felismeri.
DAC és erősitő közé sztereó RCA oszt adneki.
semmilyen driver/program nem kell hozzá?
Külön eddig még egyhez se kérte.
ATC Jászberény, 30/6362061
Bemutatóterem
ATC Webáruház
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1731
meg van a harmadik megoldás, hogy usb-n kötöd össze, azt nem vágom hogy megy pontosan.
USB kábel a számitógép és a DAC közé (mint a nyomtatókhoz egyik vége lapos a másik négyzetes).
Számítógép felismeri.
semmilyen driver/program nem kell hozzá?
Számítógép felismeri.
ATC Jászberény, 30/6362061
Bemutatóterem
ATC Webáruház
De ha valakinak van pl 60k-ja és akar egy 5.1 rendszert (és nem teheti meg, hogy többet ráköltsön) -nekem is tudod mennyibe volt az erősítő+1 pár hangfal és köszönöviszonyban sincs a Z-5500 árával- akkor ez a szett idális választás lehet.
Itt az ideje,hogy vegyek egy Z5500-as ketyerét.
Hidd el,hogy a CAV 5.1-es rendszer tényleg sokkal jobb és ugyan annyiba kerül.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
ha pedig vmi sound blaster hangkártyád van ott vmelyik csatlakozó üzemel digit kimenetként, vagy a mic in vagy a line in nemtom, meg kell nézni melyik az, oda egy kisjack-RCA kábel kell, kacsa audionál forrasztanak neked, de ideig óráig ki lehet húzni egy sztereó jack-RCA átalakítóval is, csak meg kell keresni melyik oldalán jön a jel.
Az audigyn ha jól rémlik az egyik sima out-on jött ki a digitális jel (de winben szenvedni kell egy keveset a beállításokkal).
Usb-n lehetőség van arra, hogy az usb kábel belemegy egy usb/spdif átalakítóba, ami gyakorlatilag spdif jelet állít elő, és az rca csatlakozó belemegy a lupusba.
Az újabb lupusokon van már usb bemenet, de én utólag rakattam bele Szabó Zolival ezt, gyakorlatilag ott is egy usb/spdif átalakító van elhelyezve.
Macbook - Antelope Zodiac DAC - Arcam AVR - Goldmund Amp - Magnepan 1.7, Audience 52, Paradigm seismic 110
- -KP-
- V.I.P.

Azt akartam kihozni ebből az egészből(lehet, hogy páraknak ez nem ment át ), hogy 50-60k-ból nem lehet 5.1 rendszert kihozni erősítővel meg hangfalakkal+ sub-al, akárki akármit mond...
ki lehet csak használtba. haver vett használtba egy jvc 5.1 erősítőt. 15ezer huf. egy pár orion, 8ezer huf. 1darab jvc front 10ezer huf. vett hozzá vmi olcsó sony centert 5ezer huf. végül vett mm-be egy wharfedale wh 208 subládát. 68ba megállt. és elcsodálkoztam magam is, ahoz képest milyen szedett vedett holmik, egész normálisan szólnak, a kis szub is megérte a pénzét, ár/értékre verhetetlen rendszer. volt korábban neki fadobozos beépített erősítős genious cucca, ő maga is elismerte hogy ég és föld...
a jvc frontos az orionokhoz tom hasonlítani. jópár éves nagy zárt hangfal, nagy 30centis méllyel, egy középpel meg egy magassal. az orion egy kisebb fajta, a sony center meg teljesen a hagyományos fajta, dupla mélyközép 1 magas.
- -KP-
- V.I.P.

az teljesen jó úgy. csak az alaplapi hangkártya drivernél be kell állítani a digi kimenetet. de a lupusokat usbn keresztül is lehet hajtani, akkor még hangkártya se kell tudtommal. menjj át a hivox topicba és ott olvasgass/kérdezz.
amúgy ha van házimozi erősítőd, arra is rá lehet kötni, ugyan közel se lupus szintű hang, de akármilyen hangkari analóg kimeneténél fényévekkel jobb.
OFFTOPIC:
Köszi.
Stereo erősítőm van, nincs digit bemenete.
Ezek szerint az SPDIF-nek még mindig köze van az alaplapi zajkeltőhöz?
Azt hittem megkerüli azt (ugyanaz megy ki rajta, mint amit az alaplapi hangkártya kapna meg bemeneti jelként?!), de ezek szerint nem. Pedig máshol is helyzkedik el, nem ott ahol az analóg kimenetek.
úgy látom nem érted. nagyon nem :lol!: az spdif a digit kimenetet jelenti. ez általában az alaplapi integrált hangkártya koaxiális vagy optikai kimenete szokott lenni. pontosan ahogy írtad ez általában egy külön csatlakozó. szerzel egy digitális kábelt, spdif kimenetbe berakod. másik felét a lupus megfelelő bemenetébe attól függően, hogy koax vagy optikai. a lupusból pedig kijön az analóg hang rca formájában, amit rákötsz a sztereó erősítődre.
ha pedig vmi sound blaster hangkártyád van ott vmelyik csatlakozó üzemel digit kimenetként, vagy a mic in vagy a line in nemtom, meg kell nézni melyik az, oda egy kisjack-RCA kábel kell, kacsa audionál forrasztanak neked, de ideig óráig ki lehet húzni egy sztereó jack-RCA átalakítóval is, csak meg kell keresni melyik oldalán jön a jel.
Hallottam.A kínai computer boltokban mindenhol ez szólt.
Katasztrófa és még finoman fogalmaztam.
Rendben ez a Te véleményed, nincs vele semmi gond, Te nem ilen kategoriáju cuccokhoz vagy szokva. Miután én is megvettem a DP880A-t meg a CAV erősítőt én is azt mondom, hogy több kategoriát léptem feljebb hangban.
De amíg nem hallottam jó volt a Z-5500. Ha nem lett volna keret a cserére a mai napig azt használnám nagy megelégedéssel.
De ha valakinak van pl 60k-ja és akar egy 5.1 rendszert (és nem teheti meg, hogy többet ráköltsön) -nekem is tudod mennyibe volt az erősítő+1 pár hangfal és köszönöviszonyban sincs a Z-5500 árával- akkor ez a szett idális választás lehet.
Azt akartam kihozni ebből az egészből(lehet, hogy páraknak ez nem ment át ), hogy 50-60k-ból nem lehet 5.1 rendszert kihozni erősítővel meg hangfalakkal+ sub-al, akárki akármit mond...
És bizony, ha valakinek van egy adott kerete akor az annyi és nem több.
TV: Panasonic 42PX80 Amp: NAD T754 Speaker: Klipsch RF-62 front, Magnat Motion 210 center, DIY surround Sub: Martin Logan Dynamo Konzol: PS3
Béla az általad ajánlott szettek jók lehetnek, ezt nem vitatom, de azért felelőtlenség sztem kijelenteni, hogy tuti jobb mint a Z-5500 amikor még nem is hallottad(ha igen akkor elnézést).
Hallottam.
A kínai computer boltokban mindenhol ez szólt.
Katasztrófa és még finoman fogalmaztam.
Webáruház:
KP: Nem a THX minősítésen van a hangsúly, azt csak mellékesen említettem meg. De mind1, látom van egy elképzelésed amit tűzön-vízen keresztül viszel, szoval inkább hagyjuk, neked nem jött be a cucc, ennyit erről
GTomi: Jogos, de az stereo vagy 5.1? Hiába van jo tere, akkor sem lesz egyenértékű egy 5.1 rendszerrel, ami pedig a töbcsatornás DD és DTS anyagokhoz ideális nem?
Még ha kibővíti egy sub-al akkor sem...
És ha az árakat nézzük, ég és föld a különbség egy erősítő+2 front+2surr+center+sub és a Z-5500 között(vagy csak amp+2 front+sub). Valószínű, hogy jobban-nagyobbat szólna de nem mind1 sok embernek, hogy 55k-bol vesz cuccot, vagy 200-ból.
Béla az általad ajánlott szettek jók lehetnek, ezt nem vitatom, de azért felelőtlenség sztem kijelenteni, hogy tuti jobb mint a Z-5500 amikor még nem is hallottad(ha igen akkor elnézést).
Lacee: Lényeg a lényeg hallgass meg több félre rendszert és azután dönts, én részemről azt mondom, jól járnál a Z-5500al de ezt már priviben is megbeszéltük.
-
Vendég
az teljesen jó úgy. csak az alaplapi hangkártya drivernél be kell állítani a digi kimenetet. de a lupusokat usbn keresztül is lehet hajtani, akkor még hangkártya se kell tudtommal. menjj át a hivox topicba és ott olvasgass/kérdezz.
amúgy ha van házimozi erősítőd, arra is rá lehet kötni, ugyan közel se lupus szintű hang, de akármilyen hangkari analóg kimeneténél fényévekkel jobb.
OFFTOPIC:
Köszi.
Stereo erősítőm van, nincs digit bemenete.
Ezek szerint az SPDIF-nek még mindig köze van az alaplapi zajkeltőhöz?
Azt hittem megkerüli azt (ugyanaz megy ki rajta, mint amit az alaplapi hangkártya kapna meg bemeneti jelként?!), de ezek szerint nem. Pedig máshol is helyzkedik el, nem ott ahol az analóg kimenetek.
Na jól van az offolásból.Ha fojtatni akarjátok(uk) akkor máshol tegyük.
Amúgy megint igaza van mindenkinek egy kicsit...
Ez miért Off?
hangfalakról beszél mindenki.
Ja már látom,.
Webáruház:
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Na jól van az offolásból.
Ha fojtatni akarjátok(uk) akkor máshol tegyük.
Amúgy megint igaza van mindenkinek egy kicsit...
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Meg főleg mutassatok már olyan 5.1 rendszert (erősítővel meg hangfalakkal, mélnyomóval) ami jobban szól és enyiből kijön.
Én mutattam 3 félét.
Tuti,hogy sokkal jobb.
SW620+ET800
69000Ft-20% AVX kedvezmény=55200 Ft
Webáruház:
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 744
de az akárhonnan nézem, az csak STEREO.
viszont, egy jó sztereó rendszerrel (nem túl drágán is), nagyon jó teret lehet képezni, a hang szól surroundban is, max egy sub-ot betesz az ember a rendszerbe, filmezéshez, ha kevesli a mélyeket.
Brio,DacMagic 200M + TMP táp,PC/PP V2/Audirvana,Revox B226,Hivox monitor,HiDiamond D3 hfkábel+D3 rca,IsoTek Premier/Initium/Hivox táp,Oyaide Neo usb a-b,QED QE6200 koax,AQ Forest RJ/E Ethernet,ifi LAN iSilencer,Viablue absorber+HS spike disc,NAD C552+AT120Eb+Hivox phono
- -KP-
- V.I.P.

Csak azért mert ugymond "egybemozi" nem kell lefikázni, nem véletlenül kapott THX minősítést.
képzeldd el a thx minősítés a creative tulajdona. a thx minősítés kb annyit is ér, fizetsz a creativenak és megvan. ahogy megvette a creative a jogot a lucasartstól, egyből özönleni kezdtek az olcsó thx logós dolgok, leginkább az olcsó thx es creative hangkártyák. tök fura volt, hogy ami a vétel előtt pár hónappal nem volt thxes, utána egyből az lett... mennyi de mennyi rendszer ami a földbe döngöli a logitechet, nem rendelkezik thx minősítéssel, biztosan nem véletlenül.
Azért az is jusson eszetekbe, hogy 55k-ért egy DD, DTS dekoderes, 5.1 rendszert kap az ember, ujonnan.
Beszéltek itt régi Videoton dobozokrol, meg 20 éves erősítőkről, hogy jobban szól.
Ez azért kicsit erős szerintem...
Kicsit felhuzod a hangerőt azt szétesik az egész.
Meg főleg mutassatok már olyan 5.1 rendszert (erősítővel meg hangfalakkal, mélnyomóval) ami jobban szól és enyiből kijön.
Lehet, hogy jobban szól Doky cucca, de eleve az erősítő kb 70k
Akkor miről beszélünk?
Csak azért mert ugymond "egybemozi" nem kell lefikázni, nem véletlenül kapott THX minősítést.
Lehet, hogy 100-150k körül tudna egy stereo cuccot építeni ami hangminőségben veri a Z-5500at, de az akárhonnan nézem, az csak STEREO.
Egyébként ha valaki sokallja a mélyet, lejjebb lehet venni képzeljétek :lol!:
- -KP-
- V.I.P.

Hiába alsókategóriás a Logi, szerintem akkor sem merek Sztereo hifi-be fogni, mert ha még egy adott hangfalpár még tetszik is a kereskedésben, lehet hogy itthon nem tetszene, az akusztika tud érdekes dolgokat művelni
hát te tudod mire pazarlod el a pénzed, nem a mi döntésünk. de meg fogod bánni.
- -KP-
- V.I.P.

-
Vendég
hivox lupus dac a megoldás. nézz be a hivox topicba. a mic bemenet megmaradhat csak digikábellel kösd össze a gépet (xfit) meg a lupust. az xfi sajnos gamer hangkártya, egy audiofil daccal nem hinném, hogy egy lapon lehet említeni. hivoxékkal az otthoni kipróbálás lehetősége is megoldható. bővebben ott.
Bocs, hogy amúgy is off témát hozok fel, de nekem is az erősítő és a pc közti rész a leggyengébb láncszem most...
Szóval van az alaplapomon SPDIF kimenet. Ha ezt kötöm össze a lupus c SPDIF bemenetével, az megfelelő lehet? Vagy nem úszom meg, hogy vegyek egy hangkártyát is?
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
egy alap yamaha hm erőlködő 40ért, meg vmi akármilyen szett bőven jobb. apropó Béla, nem lesz vmikor nálad házimozi erősítő 40-50körül, amivel esetleg a legolcsóbb yamahák/denonok konkurenciája lehetnél?
Kaptam árat ezekre.
Most kicsit félek attól,hogy bedől a hifi biznisz,de azért dolgozok közben.
30 körül ki tudnék jönni erősítővel az tuti,ha lenne rá kereslet.
A héten berakom az árakat,amiket kaptam kínából.
OFFTOPIC:
Ezzel az a gond hogy aki "kevés" pénzt szán mozira az egybemozit vesz...De talán változni fog ez a szemlélet és hozzá állás is.
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Egyre jobban tetszik ez a fórum, ennyi segítőkész embert nem sok helyen találni :lol!:Hiába alsókategóriás a Logi, szerintem akkor sem merek Sztereo hifi-be fogni, mert ha még egy adott hangfalpár még tetszik is a kereskedésben, lehet hogy itthon nem tetszene, az akusztika tud érdekes dolgokat művelni :lol!:
Itt mindenki segíteni fog neked.
Webáruház:
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Egyre jobban tetszik ez a fórum, ennyi segítőkész embert nem sok helyen találni Hiába alsókategóriás a Logi, szerintem akkor sem merek Sztereo hifi-be fogni, mert ha még egy adott hangfalpár még tetszik is a kereskedésben, lehet hogy itthon nem tetszene, az akusztika tud érdekes dolgokat művelni
Nos, megnyugtatlak hogy egy régi vas és doboz is lenyomja a Logicot...
Próbáltak engem is meggyőzni hogy milyen jó meg minden de meghallgatta az én "alap mozimat" és csak :lol!: :lol!: .
Aztán letört hogy az ő "csodája" milyen halovány...(valami 5000 vagy 5500-as volt az övé).
Na mindegy, meg kell hallgatni és el kell dönteni hogy mi kell az embernek.
egy alap yamaha hm erőlködő 40ért, meg vmi akármilyen szett bőven jobb. apropó Béla, nem lesz vmikor nálad házimozi erősítő 40-50körül, amivel esetleg a legolcsóbb yamahák/denonok konkurenciája lehetnél?
Kaptam árat ezekre.
Most kicsit félek attól,hogy bedől a hifi biznisz,de azért dolgozok közben.
30 körül ki tudnék jönni erősítővel az tuti,ha lenne rá kereslet.
A héten berakom az árakat,amiket kaptam kínából.
Webáruház: