Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Cambridge Audio termékek

Vendég

Cambridge Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Szerintem kicsit eltévedtünk az erdőben itt most nem egy 50 ezres és milliós árú termék közti difikről beszéltünk...

Van egy kategória, mondok egy számot 5-600 ezer ft-os CD.Ha nekem bárki is különbséget fog tudni tenni mondjuk a 600 és mondjuk egy 1,3 milliós készülék hangja közt annak fejet hajtok.Szóval az ár és minőségbeli difit azért nívósabb készülékek árai közt keressük, ne a sokak által használt 50-100 ezres készülékekben...

Tehát már egy eleve nívósabb készüléket vegyünk alapul, és mondjuk egy tőle sokkal drágábbat.Legalábbis én ebben gondolkodtam, nem egy 100 és egy egymilliós készülék hangja közti difiben.De a magasabb kategóriákban igenis sokszor nem tudja a készülék azt az árbeli difit amit ki kellene fizetni érte.Mondjuk az imént említett CD-t vegyük alapul.Legyen egy nívósabb darab 1 milla, a másik meg 3 milla...Nem hiszem, h lesz akkora difi , sőt még az sem biztos, h jobb a 3 millás mint az 1 millás gép.Erre mondtam, h sokan jobbnak vélik ebben a katokban az olcsóbb gépeket.

Az ár itt már nem mindig a minőséget takarja.Sok cég horribilis, és irreális árat elkér a termékeiért.Teljesen mind1 most milyen rendszerbe tesszük.

Vagy Zoom említette Bélát, én kicsit itt másként fogalmaznék.Nézzük meg más cég ilyen minőséget milyen árban ad!!Szerintem Béla sem azt akarta ezzel mondani, h a Jungson jobb mint a Krell, hanem próbálta az árakat ésszerű határok közt tartani.De Zoom ezt pont neked kell elmagyarázni aki maga is egy Kínai erősitő boldog tulajdonosa? :lol!:

Kovács Emil
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 30

Cambridge Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Kovács Emil »

Én is úgy érzem, hogy a CD játszók ára erősen el van rugaszkodva. Merthogy ugyan azok a chipek, mechanikák. És itt messze nincs annyi egyéni megoldásra lehetőség  mint az erősítőknél meg hangfalaknál. Meg aztán hogy nézne az ki, hogy vesz valaki milliós erősítőt meg milliós hangfalat és akkor egy kétszáz ezres CD játékost köt elé? Persze azért a milliós erősítők és hangfalak létjogosultságát is lehetne ám boncolgatni.
Valahol én is gondolom és ezért kérdeztem...

Minden árat meg lehet indokolni ,az más ,hogy nem ér annyit...

Álmodik a nyomor,és közben azzal vigasztalja magát hogy úgysem érnek azok annyit,pedig dehogynem.
Ez a magyar valóság,mindig kitalálunk valami mondva csinált magyarázatot ha valami nem elérhető számunkra.

Miért van olyan érzésem ,hogy ebből sugárzik a rossz indulat és tipikus magyar mentalitásra vall? :lol!:

Ha egy készülék nem hozza az árát miért kellene megvenni sok pénzért ,mégha ki is tudnám fizetni akár?

Hajrá Magyarok!

Tisztelet a kivételnek!

Új DacMagicot hallotta már valaki?
Emil bátyám! Az aláírásodban az a Tact erősítő legyen inkább Lyngdorf. Ez álomrendszer vagy rendelkezel ezekkel a masinákkal, bár a Tact-os elírás alapján ez a kívánt rendszer lehet. Érdeklődöm, nem kötözködöm!

Kedves Tőled ,amit írsz!

Nos ,ez egy valóban Tact (szószerint és név szerint is) készülék és minden pontosan fedi a valóságot ,amit leítam oda.
A millenium kapcsolásai egy része ebben is jelen van.
Ez a Millenium lebutított integrált változata.
Nem teljesen digitális kapcsolóüzemű tápegységgel.( D-osztályú ettől független ,de torid trafó is van benne )

Ez még eredeti amerikai gyártmány és nem Lyngdorf (Peter Lyngdorf-féle) ,hanem az előd gyártmány.
2005-ben az európai rész kivált és Lyngdorf néven Dániában gyártanak azóta is.

Én már kielemeztem ezt mielőtt megvettem és ,ha van kérdésed ,ha tudok válaszolok rá. :lol!:

A lényeg ,hogy a két név teljesen más és az utód gyártmány mindent visz tovább ,csak Lyngdorf néven.

Kovács Emil
V.I.P.
V.I.P.

Cambridge Audio termékek

ez nem csak téged érint hanem itt sokunkat.Az az igazság hogy ahhoz képest amennyire szeretjük a zenét,és a hozzá kapcsolódó kütyüket,a legtöbbünk csak a "szemétdombon" kotorászik mikor rendszert állít össze magának.Jóval magasabb szintű rendszereket érdemelnének azok akik ennyire oda vannak ezért a "sportért",szerintem.
És mivel ez az elérhetőség legtöbbünknél csak álom,egyesek azt próbálják elhitetni magukkal hogy azok a drága készülékek úgysem jobbak sokkal azoknál amiket jelenleg is birtokolnak.Erre mondtam hogy álmodik a nyomor,és kitalál mindenféle sületlenséget az ellen ami elérhetetlen számára.

Pecás!
Na ez egy szép üzenet volt! :lol!:

Ilyeneket lenne jó itt olvasni ,az más hogy mi az igazság...

Valahol tényleg csak álom ez az egész és néha felébredünk!

zoom
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 93

Cambridge Audio termékek

Hozzászólás Szerző: zoom »

Ja,és Hajrá Magyarok!!,kivétel nélkül.
Át tudom érezni 1-2 gondolatodat nem hiába az aláírásom, csak manapság nem divat mindenhol 1-1 poszt mélyebb értelmét kutatni- egyszerűbb - jól megmondani.
HTPC, Edifier S2000, Mi 4k laser projector

Vendég

Cambridge Audio termékek

Én is úgy érzem, hogy a CD játszók ára erősen el van rugaszkodva. Merthogy ugyan azok a chipek, mechanikák. És itt messze nincs annyi egyéni megoldásra lehetőség  mint az erősítőknél meg hangfalaknál. Meg aztán hogy nézne az ki, hogy vesz valaki milliós erősítőt meg milliós hangfalat és akkor egy kétszáz ezres CD játékost köt elé? Persze azért a milliós erősítők és hangfalak létjogosultságát is lehetne ám boncolgatni. :lol!:

Álmodik a nyomor,és közben azzal vigasztalja magát hogy úgysem érnek azok annyit,pedig dehogynem.
Ez a magyar valóság,mindig kitalálunk valami mondva csinált magyarázatot ha valami nem elérhető számunkra.

Miért van olyan érzésem ,hogy ebből sugárzik a rossz indulat és tipikus magyar mentalitásra vall? :lol!:

Ha egy készülék nem hozza az árát miért kellene megvenni sok pénzért ,mégha ki is tudnám fizetni akár?

Hajrá Magyarok!

Tisztelet a kivételnek!

Nem kell mellre szívni Emil,ez a magyar valóság,és ez nem csak téged érint hanem itt sokunkat.
Az az igazság hogy ahhoz képest amennyire szeretjük a zenét,és a hozzá kapcsolódó kütyüket,a legtöbbünk csak a "szemétdombon" kotorászik mikor rendszert állít össze magának.Jóval magasabb szintű rendszereket érdemelnének azok akik ennyire oda vannak ezért a "sportért",szerintem.
És mivel ez az elérhetőség legtöbbünknél csak álom,egyesek azt próbálják elhitetni magukkal hogy azok a drága készülékek úgysem jobbak sokkal azoknál amiket jelenleg is birtokolnak.Erre mondtam hogy álmodik a nyomor,és kitalál mindenféle sületlenséget az ellen ami elérhetetlen számára.

Azért persze lehet a józan elérhető rendszerekkel is boldogan zenét hallgatni nem vitatom,csak hát el kell ismerni azt hogy a drágább az bizony a legtöbbször jobb is.

Ja,és Hajrá Magyarok!!,kivétel nélkül.

zoom
V.I.P.
V.I.P.

Cambridge Audio termékek

Beszélgettem erről a témáról egy ismerősömmel én azt mondtam ,h egy jól összeállított rendszer szólhat hasonlóan mint egy annál sokkal drágább.

A válaszát idézem :

"Leginkább akkor szokott előfordulni, amikor az olcsóbb készülékek jól vannak összeházasítva egymással, a drágák meg olyan másik drágákkal, amik nem illeszkednek egymáshoz.
Ilyenkor aztán tényleg lehet mondani, hogy na tessék.

Én azt szoktam mondani, hogy hallgassuk meg az egyik gyártó komplet láncát, és a másik gyártó komplet láncát is, és egyikbe se keverjünk egyetlen idegen készüléket vagy kábelt se.
Akkor kiderül, hogy mi is a különbség.
Béla pl. mindig azt mondja, hogy a Jungsonok azok a kínai Krell-ek.
Na én ilyenkor nagyon kíváncsi lennék, hogy ha egy komplett Krell láncot hasonlítanánk egy komplett Jungson lánchoz, akkor mi lenne az eredmény, hogy az általam elég nagyra tartott Burmastert már ne is emlegessem, vagy egy Naim, vagy egy komplett Linn lánc esetében.

Persze tudom, hogy akkor jönnének azzal, hogy de az nem is annyiba kerül, és hirtelen elfelejtenék, hogy addig azt állították, hogy az olcsóbb is szólhat úgy, vagy még jobban."

suprnova
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 184

Cambridge Audio termékek

Hozzászólás Szerző: suprnova »

Én is úgy érzem, hogy a CD játszók ára erősen el van rugaszkodva. Merthogy ugyan azok a chipek, mechanikák. És itt messze nincs annyi egyéni megoldásra lehetőség  mint az erősítőknél meg hangfalaknál. Meg aztán hogy nézne az ki, hogy vesz valaki milliós erősítőt meg milliós hangfalat és akkor egy kétszáz ezres CD játékost köt elé? Persze azért a milliós erősítők és hangfalak létjogosultságát is lehetne ám boncolgatni. :lol!:

Hajrá Magyarok!

Tisztelet a kivételnek!

Új DacMagicot hallotta már valaki?
Emil bátyám! Az aláírásodban az a Tact erősítő legyen inkább Lyngdorf. Ez álomrendszer vagy rendelkezel ezekkel a masinákkal, bár a Tact-os elírás alapján ez a kívánt rendszer lehet. Érdeklődöm, nem kötözködöm!
Naim Uniti Nova -> Chord Epic XL -> Spendor A7 (Sennheiser HD600)

Kovács Emil
V.I.P.
V.I.P.

Cambridge Audio termékek

Hajrá Magyarok!

Tisztelet a kivételnek!

Vendég

Cambridge Audio termékek

Hogy miért?

Több oka lehet: rendszer, ízlés dolga.

Először is, valószínűleg minden árkategóriában van jobban és gyengébben sikerült kütyü.
Másodszor is vannak ízlések, és rendszerek. Lehet, hogy egy rendszernek nem olyan az információ áteresztő képessége, ami szükséges egy nagyobb kategóriájú géphez, illetve a rendszernek van valami hibája, amit az olcsóbb gép relatíve kompenzál.
És ehhez jön a személyes ízlés, elvárás, hogy a változás nekem tetszik-e vagy nem....

Egy másik fórumon leírtam, és vallom is:

A hifi kompromisszum. Tökéletes gép nincs. innen kezdve kompenzálgatunk oda vissza úgy, hogy az nekünk tetsző legyen.

Szerintem.

zoom
V.I.P.
V.I.P.

Cambridge Audio termékek

milyen szinű a cd háttérvilágítása?
Fehér.Feketék a számok.

köszi. a fenébe, azt hittem kék. az előző szériának olyan volt.

Hát nem az a hófehér - lehet ,h ezt valaki valami világoskékes dolognak gondolja ,de az én szememben közelebb állt a fehérhez.

Zolien
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Cambridge Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Zolien »

Fehér.Feketék a számok.

köszi. a fenébe, azt hittem kék. az előző szériának olyan volt.

zoom
V.I.P.
V.I.P.

Cambridge Audio termékek

Fehér.Feketék a számok.

A cd-rw dolgot már nemtudom neked kipróbállni mert már eladtam az enyémet, énmeg soha nem próbálltam ilyennel megetetni.

zoom
V.I.P.
V.I.P.

Cambridge Audio termékek

Ha nem értitek amit írok akkor kérdezzétek meg, és talán ne csavarjuk el a témát teljesen más irányba, igaz Zoom!!
Hol látod magad részemről megszólítva? Mintha pecás úrnak írtam volna valamit általánosságban. Akinek nem inge...

Zolien

Cambridge Audio termékek

Vendég

Cambridge Audio termékek

Ha nem értitek amit írok akkor kérdezzétek meg, és talán ne csavarjuk el a témát teljesen más irányba, igaz Zoom!!

De akkor leírom még 1x érthetőbben.Olvastam, és voltam is már olyan embereknél akik használtak és használnak milliós rendszereket.Köztük van aki azért mert megteheti, és van aki ért is hozzá. Mesélték páran a tapasztalataik alapján, és már itt meg a másik fórumon is volt pár fórumtárs aki volt drága rendszereihez viszonyított egy jóval olcsóbb, mégis jobb hangú készüléket.Az ő elmondásuk ezen szerint nem valós? Ha valaki együtt élt sokáig méregdrága cuccal és most van neki egy olcsóbb de jobb hangú készüléke, akkor neki nem lehet hinni mert nem így van? Én is hallottam már olcsóbb készüléket jobb de legalábbis nem rosszabb hanggal mint a tőle 2-3x drágább.

Nem is értem miért az árat nézzük mint minőségi mutató, hisz az ár semmire sem garancia. Legalábbis egy bizonyos kategória felett.

Zolien

Cambridge Audio termékek

próbálja már ki valaki kérem

zoom
V.I.P.
V.I.P.

Cambridge Audio termékek

Ez még nem bizonyít semmit sem.Aki megtehetné de mégsem teszi,az ne nyilatkozzon mert nincs miről.Aki megteheti,és meg is teszi,na az már nyilatkozhat,de az általában nem nyilatkozik,hanem zenét hallgat.
Ennél már csak az jobb amikor nem teheti meg de nyilatkozik róla.

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Cambridge Audio termékek

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

Álmodik a nyomor,és közben azzal vigasztalja magát hogy úgysem érnek azok annyit,pedig dehogynem.Ez a magyar valóság,mindig kitalálunk valami mondva csinált magyarázatot ha valami nem elérhető számunkra.

Ebben bizony szerintem is van valami.

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

Vendég

Cambridge Audio termékek

Na ezzel én nem feltétlen értek egyet. Főleg mivel olyan emberek is nyilatkoznak ezekben a dolgokban akik nagyon is megtehetnék a milliós nagyságrendű termékek használatát. És mégsem azt veszik meg, hanem az olcsóbbat és legfeljebb átesnek valami tuningon. Az ár nem garancia a minőségre.Erre nem 1 nem 2 esetben már volt példa.

Ez még nem bizonyít semmit sem.Aki megtehetné de mégsem teszi,az ne nyilatkozzon mert nincs miről.Aki megteheti,és meg is teszi,na az már nyilatkozhat,de az általában nem nyilatkozik,hanem zenét hallgat.

Zolien

Cambridge Audio termékek

halihó 
a Cambridge cd-k vajon lejátszák az újraírható lemezeket is? próbálta már valaki?

Azt hiszem igen...De az adatlapon is írja Audio CD: Van
CD-R/RW:

ezzel az adatlap-dologgal már párszor megszívtam...
aztán meg lehet öklöt rázni a webáruházakra. többesszám, igen, mert nemegyszer átveszik egymástól a téves termékleírást és mossák kezeik.
gyakorlati tapasztalat érdekelne.

Vendég

Cambridge Audio termékek

Na ezzel én nem feltétlen értek egyet. Főleg mivel olyan emberek is nyilatkoznak ezekben a dolgokban akik nagyon is megtehetnék a milliós nagyságrendű termékek használatát. És mégsem azt veszik meg, hanem az olcsóbbat és legfeljebb átesnek valami tuningon. Az ár nem garancia a minőségre.Erre nem 1 nem 2 esetben már volt példa.

Vendég

Cambridge Audio termékek

Valahol én is gondolom és ezért kérdeztem... :lol!:

Vendég

Cambridge Audio termékek

halihó 
a Cambridge cd-k vajon lejátszák az újraírható lemezeket is? próbálta már valaki?

Azt hiszem igen...De az adatlapon is írja Audio CD: Van
CD-R/RW:

Zolien

Cambridge Audio termékek

halihó

Vendég

Cambridge Audio termékek

Nana ez már nem az a műsor, erősen XXX :lol!: :lol!:
szeretem a kétértelmű dolgokat..

Válasz küldése

Vissza: “Hifi gyártók”