Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 836

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Hali! 
Interkonnekt témában kérnék szaktanácsot.
Többféle CD-t/erősítőt hallgatok, és kábelt cserélnék, max 20e Ft.

Ami eddig: néztem QED és Van Den Hul

Valami más javaslat?

Hali!

Egy pár Arzachel kábel 2 X 1m 8eFt-ért??)

Üdv,
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

mackohaz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 672

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: mackohaz »

CD: 
Onkyo DX7210
Nakamichi OMS-5E

Erősítő:

Rotel
Nakamichi
NAD C315

nirvana-sl
"Még egy kávé és teret váltok." Star Trek - Voyager (Jane Way)
Audio Analogue Maestro & Chario & TEAC & Era300

geller
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 50

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: geller »

CD:

Onkyo DX7210
Nakamichi OMS-5E

Erősítő:

Rotel
Nakamichi
NAD C315
COPLAND|DENON|ELAC|EVERSOLO|HYDRASOUND|MARANTZ|MONITOR AUDIO|OPPO|S.M.S.L|VALHALLA|ZIDOO

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 748

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Hali! 

Valami más javaslat?

milyen rendszerbe?
Brio,DacMagic 200M + TMP táp,PC/PP V2/Audirvana,Revox B226,Hivox monitor,HiDiamond D3 hfkábel+D3 rca,IsoTek Premier/Initium/Hivox táp,Oyaide Neo usb a-b,QED QE6200 koax,AQ Forest RJ/E Ethernet,ifi LAN iSilencer,Viablue absorber+HS spike disc,NAD C552+AT120Eb+Hivox phono

geller
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 50

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: geller »

Hali!

Valami más javaslat?
COPLAND|DENON|ELAC|EVERSOLO|HYDRASOUND|MARANTZ|MONITOR AUDIO|OPPO|S.M.S.L|VALHALLA|ZIDOO

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Pofozógép?
Oké hogy átvitt értelem,de hogy is?

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1051

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: csövi »

sok gyári hangfalspagó 5-7000 ezer ft-os métere árban teszi.
ebben még Te is szekeptikus voltál nem is olyan régen, meg azért ez így kissé bátor kijelentés.

na de a vdh-nál biztos jobb.

A vdH igazi pofozógép, annál szinte mindig minden jobb...

Ez jó… mennyit mosolygok ma reggel.
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

Vendég

Kábelezzünk

Sziasztok! Azonnali kérdés:A műhldvevő set top boxon 2 db Euroscart csatl. van. A Sony vetítőmon meg VGA, komponens , és HDMI. A komponens és a HDMI kábelezés van kiépítve, benn a van a falban a kábel.
A Pana plazma szervízben. Scart-komponens átelakító létezik? hol vegyek, v. hogy kössem össze őket, hogy ma este TV-t tudjak nézni??

Egyszer már válaszoltam...

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Azóta már máshoz is hasonlítva lett...Köztük a QED,Nordost,...

mikor és milyen kábelekkel(a márkákon belül)?

tényleg érdekelne, na és milyen cuccokkal?
Brio,DacMagic 200M + TMP táp,PC/PP V2/Audirvana,Revox B226,Hivox monitor,HiDiamond D3 hfkábel+D3 rca,IsoTek Premier/Initium/Hivox táp,Oyaide Neo usb a-b,QED QE6200 koax,AQ Forest RJ/E Ethernet,ifi LAN iSilencer,Viablue absorber+HS spike disc,NAD C552+AT120Eb+Hivox phono

Vendég

Kábelezzünk

CAT7-es kabelt meg nem probaltam, de a tuzalloval is elegedett vagyok. Raadasul az E30-as valtozatot en 540Ft/m aron vettem.
Az a lényeg, h te elégedett légy...Az vigasztaljon, hogy azt a hangot amit neked a tűzálló ad, sok gyári hangfalspagó 5-7000 ezer ft-os métere árban teszi.

Azért azt figyelembe kéne venni hogy ezek az 5-600ft-os drótok sem lépnek túl mindenkinél az árukon minőségben,csak azoknál akiknél pont az a hang kell a rendszerüknek amit ezek nyújtanak.
Én a tűzállón kívül mindegyiket próbáltam több rendszerben is,és nem voltam elragadtatva egyiktől sem mert hiányzik belőlük a zeneiség.Szétszedik a zenét darabokra,látszólag minden hangszer jól szól külön külön,de amikor már együtt kell produkálni valamit akkor már érezhetően elfogy a tudomány.
Nekem ez jött le,száraz élettelen hangjuk van,jó adag hűvösséggel vegyítve,ami hallgatható ugyan de minek.

Ernest
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Ernest »

Sziasztok! Azonnali kérdés:
A műhldvevő set top boxon 2 db Euroscart csatl. van. A Sony vetítőmon meg VGA, komponens , és HDMI. A komponens és a HDMI kábelezés van kiépítve, benn a van a falban a kábel.
A Pana plazma szervízben. Scart-komponens átelakító létezik? hol vegyek, v. hogy kössem össze őket, hogy ma este TV-t tudjak nézni??
Plazmák : Panasonic TH42PZ-8, TH42PA-20 , Projektor:Sony HS50, motoros vászonnal, Player: Denon3910, Recorder:Panasonic DMR-RH52 , Receiver: Marantz SR7300, Végfokok: 5 monoblokk:2db Marantz MA700 - Frontokra,3 db MA500 center+surroundra, Hangfalak: Von Schweikert VR4 JRII Klipsch Epic CF-4, RC-35, RS-35, Kábel : Monster M Biwire, Kácsa komponens 15m, HDMI 15m....stb

Vendég

Kábelezzünk

ebben még Te is szekeptikus voltál nem is olyan régen, meg azért ez így kissé bátor kijelentés.

Azóta már máshoz is hasonlítva lett...Köztük a QED,Nordost,...Az a nem is olyan rég elég rég volt már, és más a szkeptikusság és más amiről most itt szó van.

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Vendég

Kábelezzünk

CAT7-es kabelt meg nem probaltam, de a tuzalloval is elegedett vagyok. Raadasul az E30-as valtozatot en 540Ft/m aron vettem.
Az a lényeg, h te elégedett légy...Az vigasztaljon, hogy azt a hangot amit neked a tűzálló ad, sok gyári hangfalspagó 5-7000 ezer ft-os métere árban teszi.

Catman
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 4

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Catman »

SB Classic > H/K970LE > CAV DP880A

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5374

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Sztm. még a legnagyobb fejek sem tudják mitől szól jobban az egyik kábel mint a másik úgy hogy Fülelek te is csak laikus vagy ebben a témában, max több lehetőséged volt kísérletezni, hogy melyik fajta kábelt lehet, olcsóbban megvenni és lényegesen drágában eladni. Hiszen neked ez a szakmád, ehhez értesz.
Nem kell lenézni a laikus kísérletezőket.

Én nem nézek le senkit, tessék nyugodtan kisérletezgetni...
Te viszont az esélytelenek nyugalmával vagdalkozol...
Ével óta olyan kábeleket készítünk, vagy csak árulunk, amelyeknek igen jó az ár/érték aránya, jobb, mint a "tűzállóé". Szerinted kizárólag empírikusan tekintünk a dologra? Nem lehet, hogy azért egy icipicit mégiscsak értünk hozzá?
A "nagy fejek" meg pontosan tudják, mitől döglik a légy...

Vendég

Kábelezzünk

Ebben van valami, arról nem is beszélve, hogy 1 kábel 2 rendszerben sem ugyan úgy fog szólni...Lehet egyik rendszer szereti a másik nem....Meg ugye itt megint ízlésekről beszélünk, nem is igazán minőségi difikről.

egabika02
Isten Hozott! :)

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: egabika02 »

Sziasztok! Most vettem 5m 1.5-es (N)HXH-J FE180/E90 tűzállót hangfalkábelnek. Itt van mellettem egy bazi merev narancssárga tekercs, és fogalmam sincs mit csináljak vele.  Szedjem le róla a merev műanyagburkot?  Megköszönném ha valaki elmesélné, hogy ezzel mi a teendő, nem akarom elszúrni. Itt Pécsett 770Ft volt métere... 

Na erre mondom én, hogy 520Ft/m-ért sokkal jobb a CAT7 1200Mhz-es változata.
Bármikor tudom demonstrálni 5 perc alatt, ha valaki hoz egy tűzálló szettet.
De tökmindegy végülis, nem?
Csak sajnálom azokat a totál laikusokat, akik azokra hallgatnak, akik azt hiszik, hogy ők már nem annyira laikusok, hiszen régóta kísérletezgetnek...

A tűzállóról mekem a jénai tál jut az eszembe... aztán meg a rakott krumpli :vazeg:

Sztm. még a legnagyobb fejek sem tudják mitől szól jobban az egyik kábel mint a másik úgy hogy Fülelek te is csak laikus vagy ebben a témában, max több lehetőséged volt kísérletezni, hogy melyik fajta kábelt lehet, olcsóbban megvenni és lényegesen drágában eladni. Hiszen neked ez a szakmád, ehhez értesz.
Nem kell lenézni a laikus kísérletezőket.

Vendég

Kábelezzünk

Ez szerintem ízlés és hallás kérdése...Mellesleg a CAT7-et nekem az istenért nem akarták megbontani egy webes cégnél sem ahol próbáltam.Itt nálunk meg nem kapható sehol.Szóval beszerezni sem egyszerű, és a végén már én is belefáradtam. ) Ha volt is CAT az nem a fali , hanem a gép és Modem közé a külső, fogalmam sincs mi a difi.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5374

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Sziasztok! Most vettem 5m 1.5-es (N)HXH-J FE180/E90 tűzállót hangfalkábelnek. Itt van mellettem egy bazi merev narancssárga tekercs, és fogalmam sincs mit csináljak vele.  Szedjem le róla a merev műanyagburkot?  Megköszönném ha valaki elmesélné, hogy ezzel mi a teendő, nem akarom elszúrni. Itt Pécsett 770Ft volt métere... 

Na erre mondom én, hogy 520Ft/m-ért sokkal jobb a CAT7 1200Mhz-es változata.
Bármikor tudom demonstrálni 5 perc alatt, ha valaki hoz egy tűzálló szettet.
De tökmindegy végülis, nem?
Csak sajnálom azokat a totál laikusokat, akik azokra hallgatnak, akik azt hiszik, hogy ők már nem annyira laikusok, hiszen régóta kísérletezgetnek...

A tűzállóról mekem a jénai tál jut az eszembe... aztán meg a rakott krumpli :vazeg:

Catman
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 4

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Catman »

En elkezdtem lebontani a narancs boritast, de akkor teljesen a belso szalakig le kell bontani, mert az alatta levo reteg (ami gondolom, a tuzallo resz), az torik, szetesik. En vegul csak a vegein bontottam le annyit, hogy be tudjam kotni... Bar az enyem E30-as, gondolom, az E90-es sokkal merevebb.
SB Classic > H/K970LE > CAV DP880A

Vendég

Kábelezzünk

Ha van harisnya a narancs alatt azt nem fontos...Legalábbis mintha ezt olvastam volna valahol.Nekem mondjuk csak a belső szálak vannak és lazán egymásba tekerve.

SzabadkaiAttila

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: SzabadkaiAttila »

Ha vissza olvasol pár oldalt, párszor már leírtuk mit kell vele tenned. Egyébként igen, le kell venni a külső szigetelést és csak a belső szálakat használod fel. Ennyi az egész.Ha bővebben szeretnél tudni bármit akkor , érdemes ezt a topikot visszaolvasni, vagy a keresőbe a szót beírni és kidobja a találatokat.

Még mielőtt kérdeztem volna visszaolvastam több mint tíz oldalt, de semmi konkrét DIY leírást nem találtam. Abszolút kezdő vagyok, nulláról indulok, és nem szívesen rontanám el szegényt. :vazeg:

Pedig olyan szép masszív a szigetelés A harisnyát vagy mi a fenét is?

Vendég

Kábelezzünk

Sziasztok! Most vettem 5m 1.5-es (N)HXH-J FE180/E90 tűzállót hangfalkábelnek. Itt van mellettem egy bazi merev narancssárga tekercs, és fogalmam sincs mit csináljak vele. Szedjem le róla a merev műanyagburkot? Megköszönném ha valaki elmesélné, hogy ezzel mi a teendő, nem akarom elszúrni. Itt Pécsett 770Ft volt métere...

Ha vissza olvasol pár oldalt, párszor már leírtuk mit kell vele tenned. Egyébként igen, le kell venni a külső szigetelést és csak a belső szálakat használod fel. Ennyi az egész.Ha bővebben szeretnél tudni bármit akkor , érdemes ezt a topikot visszaolvasni, vagy a keresőbe a szót beírni és kidobja a találatokat.

SzabadkaiAttila

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: SzabadkaiAttila »

Sziasztok! Most vettem 5m 1.5-es (N)HXH-J FE180/E90 tűzállót hangfalkábelnek. Itt van mellettem egy bazi merev narancssárga tekercs, és fogalmam sincs mit csináljak vele.
Szedjem le róla a merev műanyagburkot? Megköszönném ha valaki elmesélné, hogy ezzel mi a teendő, nem akarom elszúrni. Itt Pécsett 770Ft volt métere...

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”