Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Apple számítógépes zenehallgatáshoz

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Gondolkodom, hogy veszek egy 17"-os használt iMac-et  (C2D) zenelejátszásra, és akkor a MB-ot használhatnám szabadabban. Viszont fogalmam nincs, hogy mennyire zajos az iMac ha rakerul a konnekt. Valamint, hangilag van-e eltérés? Valaki próbálta már?
Képzeld, "meghackeltem" a routert (DI-624) egy idegen firmware-val és azóta sokkal stabilabb a MB vele!!

Sejtettem. Én már csak olyan routert vagyok hajlandó venni, amire felmegy a wrt.

Mit jelent hogy stabilabb? Mi volt eddig a gond vele? Es mi az a wrt egyaltalan?

En siman vettem par eve egy Dlink routert (illetve switch es wireless router), azota log rajta egy hardwired es ket wireless Mac, nincs vele gondom. Illetve annyi, hogy havonta egyszer kell neki egy restart mert elfelejti kuldeni a wireless jelet. Szoval milyen probelma lehet, ami nekem fel sem tunt? Miben lehet jobb egy ilyen wrt-s router?

Stabilabb alatt azt kell érteni, hogy nem szakadozik le róla a wifi-s eszköz. Ezt netezes közben talán nem is veszed észre, de ha zenét stream-elsz rajta, akkor akadozgat időnként a hang, vagy rossz esetben akár 1-2 percig is szünetel.
A wrt egy routerekre fejlesztett opensource operációs rendszer, amit a gyári firmware helyett kell feltölteni a routerre. Linux-on alapuló, és rendkívül stabil rendszer. Először egy asus wl300-ra tettem fel, mert állandó probléma volt, hogy a cégnél a két notebook tulaj örökké újraindítgatta a routert, mivel napjában többször leszakadtak, és nem tudtak konnektálni újra. Miután feltettem az OpenWRT-t azóta nem is tudok róla, hogy egyáltalán van wifi router nálunk.

Vendég

Azért én jobbnak tartom az imac-et, mert akkor "dedikált" képernyője van a zenének. Árban ahogy nézem 130-150e körül vannak a használt 17-esek, ami egy új mini-nek felel meg.
Nem tudom ez pontosan melyik iMac, de a regebbieknek voltak 'fan noise' problemaik. A G5-osokrol koztudott, hogy irgalmatlanul fel tudott porogni a ventillator es nem is nagyon akart megallni, ha egyszer elindult (nekem volt ilyenem). A feher szinu Intelesekrol nem tudom volt-e ilyen problemajuk. Cegnel az uj, fekete-ezust 24-es iMac-et hasznaljuk, ennek meg soha semmilyen tasknal nem indult be a ventillatora. Persze lehet, hogy a Konnekt csodat tenne vele A dvd iroja viszont kifejezetten hangos, tehat CD-rol zenet hallgatni nem nagyon lehet vele, de gondolom nem is cel.

Igen, én intel C2D-re gondoltam. Cd nem szempont, az egyebkent ugyanaz sztem mint a MB-ban. Superdrive, és barmi hangos. De utánanézek neten ennek a fan noise dolognak amit említesz.

cotag
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 44

Hozzászólás Szerző: cotag »

Azért én jobbnak tartom az imac-et, mert akkor "dedikált" képernyője van a zenének. Árban ahogy nézem 130-150e körül vannak a használt 17-esek, ami egy új mini-nek felel meg.
Nem tudom ez pontosan melyik iMac, de a regebbieknek voltak 'fan noise' problemaik. A G5-osokrol koztudott, hogy irgalmatlanul fel tudott porogni a ventillator es nem is nagyon akart megallni, ha egyszer elindult (nekem volt ilyenem). A feher szinu Intelesekrol nem tudom volt-e ilyen problemajuk. Cegnel az uj, fekete-ezust 24-es iMac-et hasznaljuk, ennek meg soha semmilyen tasknal nem indult be a ventillatora. Persze lehet, hogy a Konnekt csodat tenne vele A dvd iroja viszont kifejezetten hangos, tehat CD-rol zenet hallgatni nem nagyon lehet vele, de gondolom nem is cel.

cotag
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 44

Hozzászólás Szerző: cotag »

Gondolkodom, hogy veszek egy 17"-os használt iMac-et  (C2D) zenelejátszásra, és akkor a MB-ot használhatnám szabadabban. Viszont fogalmam nincs, hogy mennyire zajos az iMac ha rakerul a konnekt. Valamint, hangilag van-e eltérés? Valaki próbálta már?
Képzeld, "meghackeltem" a routert (DI-624) egy idegen firmware-val és azóta sokkal stabilabb a MB vele!!

Sejtettem. Én már csak olyan routert vagyok hajlandó venni, amire felmegy a wrt.

Mit jelent hogy stabilabb? Mi volt eddig a gond vele? Es mi az a wrt egyaltalan?

En siman vettem par eve egy Dlink routert (illetve switch es wireless router), azota log rajta egy hardwired es ket wireless Mac, nincs vele gondom. Illetve annyi, hogy havonta egyszer kell neki egy restart mert elfelejti kuldeni a wireless jelet. Szoval milyen probelma lehet, ami nekem fel sem tunt? Miben lehet jobb egy ilyen wrt-s router?

Vendég

Vendég

A Macminit egyébként rá tudod dugnyi a tévédre és feltehetően olvasható lenne így a FrontRow apró betűi is!

contaxg
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 204

Hozzászólás Szerző: contaxg »

Én már csak olyan routert vagyok hajlandó venni, amire felmegy a wrt.
Sajnos ez nem "Wé-er-téz-he-tő", de már kinéztem a következő gépet (Asus WL-500G Premium V2) ha csütörtököt mondana a szerkezet. De ma még csak péntek van...

A Macminit egyébként rá tudod dugnyi a tévédre és feltehetően olvasható lenne így a FrontRow apró betűi is!

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

fül-, és fejhallgató blog

Vendég

Vendég

Nekem minim van, és csak a konnekt nem emeli meg az alapjárati fordulatszámot. AZ viszont, hogy egy külső merevlemezen vannak a zenék, és azzal Firewire kapcsolattal kell beszélgetnie, az alig, de érezhető terhelésnövekedéssel, és némi zajjal is jár.

Köszi az infót.

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

Gondolkodom, hogy veszek egy 17"-os használt iMac-et (C2D) zenelejátszásra, és akkor a MB-ot használhatnám szabadabban. Viszont fogalmam nincs, hogy mennyire zajos az iMac ha rakerul a konnekt. Valamint, hangilag van-e eltérés? Valaki próbálta már?

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

Vendég

Gondolkodom, hogy veszek egy 17"-os használt iMac-et (C2D) zenelejátszásra, és akkor a MB-ot használhatnám szabadabban. Viszont fogalmam nincs, hogy mennyire zajos az iMac ha rakerul a konnekt. Valamint, hangilag van-e eltérés? Valaki próbálta már?

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

Hoping Apple’s ‘Brick’ Is First All-Screen Laptop 

ez egy cool book!

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4040

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Hoping Apple’s ‘Brick’ Is First All-Screen Laptop

Vendég

A coolbook oldalán itt a leírás a dolog lényegéről:

LINK

Vendég

Feri,  
Lemountolni tudom a vinyót, de hogyan lehet teljesen leállítani (spindown)?

Találtam egy aprócska progit: SpindownHD.
Tuti, hogy ez kell Neked!!

Sikerült a kisérlet?

Hali!

Már használom is a spindownHD-t. Viszont sajnos a kísérlet csak részleges sikert hozott. Pontosabban az osx elcseszett firewire kezelésével nem tudtam mit kezdeni, viszont elértem, hogy a macbook kevesebb hőt termel, és az akku üzemideje is vagy 45 perccel megnőtt. Ehhez csak a coolbook nevű programot kell letölteni, és 10 dolcsiért regisztrálni a macbookhoz. Kb. 2 óra ráfordítással (teszteléssel) át lehet skálázni az intel proci speedstep beállításait úgy, hogy adott frekin alacsonyabb feszültséget kapjon mint a gyári beállítás. Ezáltal kevesebb hőt termel, és kevesebbet fogyaszt a proci, Nálam a 2ghz hez tartozó feszültség 0.975 V lett 1.25 V helyett. Most az 1.8Ghz-es állásban ugyanakkora feszültséget kap a proci, mint 1Ghz-en, vagyis csak nagyon ritkán kell felkapcsolnia az alapjárati feszültségi szintről.

A macbook - konnekt viszonylatban arra jutottam, hogy feltettem újra, egyenlőre még nem a pendrive-ra, hanem egy külső vinyóra a tiger 10.4.8-at, a konnekt 1.01-es driverrel, és hátradőlve hallgatom a zenét mindenféle ventilációs problémától mentesen.
Ezzel a felállással, ha rádugom a konnektet a mekire 2000 rpm alá lemegy a venti. Jól emlékeztem, hogy mikor megvettem még rendesen működött a rendszer.

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

Feri,  
Lemountolni tudom a vinyót, de hogyan lehet teljesen leállítani (spindown)?

Találtam egy aprócska progit: SpindownHD.
Tuti, hogy ez kell Neked!!

Sikerült a kisérlet?

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

DigitalSTD
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: DigitalSTD »

Szabad tudni milyen helyrol van szo?  
Persze, bar lassan off-ok leszunk
Kb. egy honapja koltoztunk ki Svajcba.

Az franko, nagynenem is ott el, legutobb majusban tettunk latogatast, jo ott lenni, gratulalok! O zurichi

opelgeza
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: opelgeza »

Persze, bar lassan off-ok leszunk
Kb. egy honapja koltoztunk ki Svajcba.

DigitalSTD
Fórumlakó
Fórumlakó

opelgeza
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Ez már külföldről? Milyen az élet arrafelé?
Igen, mar kulfoldrol.
Haaaat, leginkabb nyugis(abb), szerencsere - persze egy-ket kiveteltol eltekintve :-)
Meg eppen csak be/elrendezkedtunk (vagy meg azt sem), ugyhogy azert nem vonnek le messzemeno kovetkezteteseket, de egyelore jol erezzuk magunkat.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Nagyon jó. A Toslinken keresztül nem elhihetően jól szól. Szép kerek, ámde kontúros dinamikus hangja van, naturális, de nem fárasztó, nem a rossz értelemben vett "studiós" hang. Élmény hallgatni. Praktikus kis szerkezet, 4 digitális bement, hangerő szabályzó, nem igényel kivételesen előfokot (legalábbis így tapasztaltam), közvetlenül bármilyen végfokra beköthető.

http://www.mytekdigital.com/images/prod ... 300dpi.jpg

A Mytek DAC tenyleg nagyon jol szol. Jart nalam egy, ugy egy honapja, csak akkor koltozkodes miatt elmaradt a beszamolo.
Nagyon kellemes, konnyen hallgathato hangja van, de nem hianyzik belole semmi, van ero, van lendulet, es nagyon-nagyon tiszta. Dobbenetesen. Viszont mindezt ugy teszi, hogy ez egyaltalan nem feltuno. Nekunk nagyon-nagyon tetszett.

Ez már külföldről? Milyen az élet arrafelé?

opelgeza
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Nagyon jó. A Toslinken keresztül nem elhihetően jól szól. Szép kerek, ámde kontúros dinamikus hangja van, naturális, de nem fárasztó, nem a rossz értelemben vett "studiós" hang. Élmény hallgatni. Praktikus kis szerkezet, 4 digitális bement, hangerő szabályzó, nem igényel kivételesen előfokot (legalábbis így tapasztaltam), közvetlenül bármilyen végfokra beköthető.

A Mytek DAC tenyleg nagyon jol szol. Jart nalam egy, ugy egy honapja, csak akkor koltozkodes miatt elmaradt a beszamolo.
Nagyon kellemes, konnyen hallgathato hangja van, de nem hianyzik belole semmi, van ero, van lendulet, es nagyon-nagyon tiszta. Dobbenetesen. Viszont mindezt ugy teszi, hogy ez egyaltalan nem feltuno. Nekunk nagyon-nagyon tetszett.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Feri! 
Mi a helyzet nálad ezzel a melegedési problémával konnekt és macbook esetén? Mintha azt mondtad volna legutobb, hogy az új MB-oddal nincs ilyen. Én már szét is szedtem az enyémet, és újrapasztáztam a procit, meg kipucoltam a ventit, és sokat javult a helyzet, mert már 5-6000-reket pörgött nekem. Most tiger esetén 4100-zal pörög fronrow alatt.

Nálam olyan 3-3200-at pörög, ha a Konnekt is csatlakoztatva van az Altmann DAC elé. Most a Mytek kis kétcsatornás pro DAC-kal megy a Toslink kimenetén keresztül (éppen járatok egyet megint) és úgy igen csendes, 2000 körül van a fordulat 10.5.4-gyel és a Kingston 8 GB memóriáról bootolva, belső merevlemez lemountolva. Csak akkor megy fel 2300 körülre, ha VNC-vel távvezérlem a MacPro-ról.

Mellesleg a Mytek DAC igen jól szól a Toslink csatlakozással a Macbookról a SuperLock reclock és jitter filter állásban, olyan jól, hogy el sem hiszem. Próbáld meg a Konnekt helyett legalább ideiglenesen a Toslinket és akkor kiderül, hogy a Firewire kapcsolat okoz-e gondot.

Mit lehet tudni bovebben errol a kis DAC-rol ha mar igy szoba kerult?

fis_5691
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: fis_5691 »

Holnap jol elhozok egy Belkint
Én is belevágtam egybe!

Egyébként az iTunes még mindíg dadog, megbeszéltem a szakértővel (köszönet érte előre is) a Leopard upgradet, remélem az megszünteti...
Az egység nem egyformák halmaza, hanem a különbözők harmonikus és tudatos egyesülése.

DigitalSTD
Fórumlakó
Fórumlakó

Feri! 
Mi a helyzet nálad ezzel a melegedési problémával konnekt és macbook esetén? Mintha azt mondtad volna legutobb, hogy az új MB-oddal nincs ilyen. Én már szét is szedtem az enyémet, és újrapasztáztam a procit, meg kipucoltam a ventit, és sokat javult a helyzet, mert már 5-6000-reket pörgött nekem. Most tiger esetén 4100-zal pörög fronrow alatt.

Nálam olyan 3-3200-at pörög, ha a Konnekt is csatlakoztatva van az Altmann DAC elé. Most a Mytek kis kétcsatornás pro DAC-kal megy a Toslink kimenetén keresztül (éppen járatok egyet megint) és úgy igen csendes, 2000 körül van a fordulat 10.5.4-gyel és a Kingston 8 GB memóriáról bootolva, belső merevlemez lemountolva. Csak akkor megy fel 2300 körülre, ha VNC-vel távvezérlem a MacPro-ról.

Mellesleg a Mytek DAC igen jól szól a Toslink csatlakozással a Macbookról a SuperLock reclock és jitter filter állásban, olyan jól, hogy el sem hiszem. Próbáld meg a Konnekt helyett legalább ideiglenesen a Toslinket és akkor kiderül, hogy a Firewire kapcsolat okoz-e gondot.

Mit lehet tudni bovebben errol a kis DAC-rol ha mar igy szoba kerult?

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”