Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Catman
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 4

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Catman »

En elkezdtem lebontani a narancs boritast, de akkor teljesen a belso szalakig le kell bontani, mert az alatta levo reteg (ami gondolom, a tuzallo resz), az torik, szetesik. En vegul csak a vegein bontottam le annyit, hogy be tudjam kotni... Bar az enyem E30-as, gondolom, az E90-es sokkal merevebb.
SB Classic > H/K970LE > CAV DP880A

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ha van harisnya a narancs alatt azt nem fontos...Legalábbis mintha ezt olvastam volna valahol.Nekem mondjuk csak a belső szálak vannak és lazán egymásba tekerve.

SzabadkaiAttila
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: SzabadkaiAttila »

Sziasztok! Most vettem 5m 1.5-es (N)HXH-J FE180/E90 tűzállót hangfalkábelnek. Itt van mellettem egy bazi merev narancssárga tekercs, és fogalmam sincs mit csináljak vele.  Szedjem le róla a merev műanyagburkot?  Megköszönném ha valaki elmesélné, hogy ezzel mi a teendő, nem akarom elszúrni. Itt Pécsett 770Ft volt métere... 

Ha vissza olvasol pár oldalt, párszor már leírtuk mit kell vele tenned. Egyébként igen, le kell venni a külső szigetelést és csak a belső szálakat használod fel. Ennyi az egész.Ha bővebben szeretnél tudni bármit akkor , érdemes ezt a topikot visszaolvasni, vagy a keresőbe a szót beírni és kidobja a találatokat.

Még mielőtt kérdeztem volna visszaolvastam több mint tíz oldalt, de semmi konkrét DIY leírást nem találtam. Abszolút kezdő vagyok, nulláról indulok, és nem szívesen rontanám el szegényt. :vazeg:

Pedig olyan szép masszív a szigetelés A harisnyát vagy mi a fenét is?

Vendég

Kábelezzünk

Sziasztok! Most vettem 5m 1.5-es (N)HXH-J FE180/E90 tűzállót hangfalkábelnek. Itt van mellettem egy bazi merev narancssárga tekercs, és fogalmam sincs mit csináljak vele. Szedjem le róla a merev műanyagburkot? Megköszönném ha valaki elmesélné, hogy ezzel mi a teendő, nem akarom elszúrni. Itt Pécsett 770Ft volt métere...

Ha vissza olvasol pár oldalt, párszor már leírtuk mit kell vele tenned. Egyébként igen, le kell venni a külső szigetelést és csak a belső szálakat használod fel. Ennyi az egész.Ha bővebben szeretnél tudni bármit akkor , érdemes ezt a topikot visszaolvasni, vagy a keresőbe a szót beírni és kidobja a találatokat.

SzabadkaiAttila

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: SzabadkaiAttila »

Sziasztok! Most vettem 5m 1.5-es (N)HXH-J FE180/E90 tűzállót hangfalkábelnek. Itt van mellettem egy bazi merev narancssárga tekercs, és fogalmam sincs mit csináljak vele.
Szedjem le róla a merev műanyagburkot? Megköszönném ha valaki elmesélné, hogy ezzel mi a teendő, nem akarom elszúrni. Itt Pécsett 770Ft volt métere...

Catman
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kábelezzünk

Nem akarok beleszólni , de nagyon sokan teljes hangfalkábelként használják a tűzállót megelégedéssel.Persze nem tökéletes, mitől is lenne hisz egy párszáz forintos, nem is erre a célra szánt kábelről beszélgetünk. De nálam pld. a CAT5 3x rosszabb volt hangzásban mint a tűzálló.Ez ismételten rendszerfüggőség lehet.Vissza kell olvasni hányan ajánlgatják a tűzállót hangfalat kábelezni, senki sem említette, hogy a magasakra nem lenne jó, mivel nem is bikábelezésről hanem komplett hangfalkábelről esett szó.Az én dobozom nem bikábelezhető és semmi bajom a magasakkal, mert lényegesen jobb még így is , mint a drága gyári kábelekkel volt.Próbálgatni kell, nem mások füle és ízlése szerint cselekedni.
En meg nem probaltam draga kabeleket, es valoszinuleg nem is fogok , az eredetileg hasznalt kabelnel viszont talan egy kicsit jobban szol a tuzallo. Nekem teljesen megfelel.

Vendég

Kábelezzünk

...mert a tűzálló nem jó magasra....tehát önmagában sem (elég) jó.
Nem akarok beleszólni , de nagyon sokan teljes hangfalkábelként használják a tűzállót megelégedéssel.Persze nem tökéletes, mitől is lenne hisz egy párszáz forintos, nem is erre a célra szánt kábelről beszélgetünk. De nálam pld. a CAT5 3x rosszabb volt hangzásban mint a tűzálló.Ez ismételten rendszerfüggőség lehet.Vissza kell olvasni hányan ajánlgatják a tűzállót hangfalat kábelezni, senki sem említette, hogy a magasakra nem lenne jó, mivel nem is bikábelezésről hanem komplett hangfalkábelről esett szó.Az én dobozom nem bikábelezhető és semmi bajom a magasakkal, mert lényegesen jobb még így is , mint a drága gyári kábelekkel volt.Próbálgatni kell, nem mások füle és ízlése szerint cselekedni.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5271

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: fülelek »

...mert a tűzálló nem jó magasra....tehát önmagában sem (elég) jó.

Catman
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kábelezzünk

A gyári összekötőt is visszateheted, vagy csinálhatsz egy rövid összekötőkábelt a jelenlegi hangfalkábeleidből is villás saruval, de szvsz a bikábelezés lehet a legjobb megoldás - bár ezt ki kell(ene) próbálni.
Tegnap kiprobaltam a bikabelezest. Igaz, hogy melykozepnek a regi sodrott kabelt tettem be, magasnak pedig a tuzallot, de valahogy nem tetszett a hangja. Lehet, hogy forditva is ki kellett volna probalni, vagy mind a kettot tuzalloval, de inkabb hagyom egyelore, ahogy van...

Catman
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kábelezzünk

En a K-Box-nal vettem (ejjel nappali kabelbolt ), ahol raadasul meg tombolat is kaptam, es nyertem egy collostokot.
Milyen márkájúak a kábelek?

Tuzallo. De mire gondolsz pontosan? A jelzeset sajnos nem tudom fejbol...

qqriq
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 136

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: qqriq »

Azon gondolkozok, hogy banandugozni kellene a kabeleimet. Viszont a heco-m bikabelezheto, es jelenleg ugy van, hogy a kabel at van dugva mind a ket csatlakozon, amit banandugoval ugye nem lehet megcsinalni. Szerintetek rakjam be az eredetileg kapott, aranyozott osszekoto lapocskakat, vagy valami egyeb modon kossem ossze a ket erintkezot?
A gyári összekötőt is visszateheted, vagy csinálhatsz egy rövid összekötőkábelt a jelenlegi hangfalkábeleidből is villás saruval, de szvsz a bikábelezés lehet a legjobb megoldás - bár ezt ki kell(ene) próbálni.
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg.   Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)

frankie-
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 1

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: frankie- »

En a K-Box-nal vettem (ejjel nappali kabelbolt ), ahol raadasul meg tombolat is kaptam, es nyertem egy collostokot.
Milyen márkájúak a kábelek?

Catman
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kábelezzünk

Azon gondolkozok, hogy banandugozni kellene a kabeleimet. Viszont a heco-m bikabelezheto, es jelenleg ugy van, hogy a kabel at van dugva mind a ket csatlakozon, amit banandugoval ugye nem lehet megcsinalni. Szerintetek rakjam be az eredetileg kapott, aranyozott osszekoto lapocskakat, vagy valami egyeb modon kossem ossze a ket erintkezot?

Catman
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kábelezzünk

csöpi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 288

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: csöpi »

Először is nagyon merev is vele, és a szigetelés sokat beleszól a hangzásba...Ezeket a Linzi-nél érdemes venni, jó és megbízható cég. 
Én az NHXH 90 perces típust használom. http://www.linzi.hu/p3.php?o_id=8&tp_id=52

Köszi!Isten vagy!
Kép:Sony VPL-VW50
ScreenLine Amleto 250x140 1.4Gain
CD-DVD:Sony DVP-S 7700
Erősítő:Yamaha RX-A 3030
Médialejátszó:HTPC+Bluesound Node 2i
Hangfalak:Clarus Titan front,Titan center,Rhea háttér
SUB: Focal Cobalt sw800
Kábelek:Neotech-Audioquest kábelek,Néhai tápelosztó

greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 418

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: greenbio »

Sziasztok!

Ma hozzámvágtak ingyér 6 méter tűzálló (igaz, csak 60 perces) 4 eres kábelt.
Bikábel ötlet: azon goldolkodom, hogy a tűzállóból csinálok egy-egy kéteres fonatot a közép-mélynek, a magasnak meg CAT5e-ből vagy CAT6-ből (a CAT7 nagyon drága) á la Tnt-Audio (csak 6 hat kábelből, hanem mondjuk 4-ből vagy 2-ből).
Probálta már igy valaki?

Vendég

Kábelezzünk

Először is nagyon merev is vele, és a szigetelés sokat beleszól a hangzásba...Ezeket a Linzi-nél érdemes venni, jó és megbízható cég.

Én az NHXH 90 perces típust használom. http://www.linzi.hu/p3.php?o_id=8&tp_id=52

csöpi
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Sziasztok!Két kérdés(mivel nem vagyok villamossági zseni ):
-a tűzálló kábelekről miért kell lebontani a külső szigetelést?
-láttam a belinkelt oldalakon,hogy többeresek.Egy kábellel megoldható a bi-wire?
Kösz!

A narancs szigetelést lebontod, és igen megoldható a bikábelezés vele...Csak a belső ereket használod fel.

Köszi!
Csak azt nem értem miért szeditek le a külső(narancs)borítást!?
Zavar valamit a hangképben?Vagy csak merev vele a kábel?
Nem elég csak a két végén kb 20cm-t lebontani?
Hol érdemes venni?Milyen gyártmányt?

Vendég

Kábelezzünk

Egyébként a 9 mm-es kábelt a 8mm-est fogadó dugóba is belelehet tenni.Szoros lesz egy kicsit, de ezzel is biztosabb, hogy nem engedi el.Nekem is van így kábelem, azóta is jól megy.

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: turizoli »

Kimber,ha még is lenne keret a KHS154-re én azt javallanám.Nekem ez van és nagyon megéri az árát.A dugót nem egyszerű találni rá ,de a kácsában segítettek
ezügyben.Én sem akartam venni rá, gyári 9mm-es kábelt fogadó rca dugót, ezer fölötti áron.Akkor javasolták,hogy az RP-28GBT csatlakozójukat(691Ft) használjam
a törésgátló nélkül,mert akkor belemegy a 9mm kábel is.De lehet,hogy az RP-29GBT (569Ft) ba is belemenne.Ez a kábel tényleg jó!Az árát többszörösen megéri.
Én odaadnám egy próbára az enyémet,de csak az egyik végén van rca,a másikon nagy mono Jack van.(tudod hangkártyába megy)

Vendég

Kábelezzünk

De nem rossz ám erre a Célra a Kácsa Silverline szériája sem.

Vendég

Kábelezzünk

1,5 m-es kábelt keresek a TV és az erősítő közé, a mostani villanyzsinór gyári kábel helyére, de nem kívánok sokat szánni rá, olyan 2-5000,- között keresek megoldást, ami azért hallhatóan jobb, mint a mostani vezeték, már ha van ennyiért ilyen.
Tv és erősitő közé, de milyen kábelt?

Sztereó IC kábelt keresek. Nézegettem a KSH 441-est, az feldugózva, szerelve szerintem belefér, kérdés, hogy megéri-e... A KSH-154-es sem drága, de dugókkal szereléssel már kilóg az elképzelt árkategóriából. (én nem tudom megforrasztani, kétbalkéz, és eszköz híján... )

Jó az a Neotech , de van arra olcsóbb dugó is, nem kell méregdrága dugót tenni.Bár ha jól emlékszem 1000 ft/db. körül van a legolcsóbb ami ezt a vastagságot fogadni tudja. Nézz körbe szokott lenni a használt piacon ez a típus...

Vendég

Kábelezzünk

1,5 m-es kábelt keresek a TV és az erősítő közé, a mostani villanyzsinór gyári kábel helyére, de nem kívánok sokat szánni rá, olyan 2-5000,- között keresek megoldást, ami azért hallhatóan jobb, mint a mostani vezeték, már ha van ennyiért ilyen.
Tv és erősitő közé, de milyen kábelt?

Vendég

Kábelezzünk

Sziasztok!Két kérdés(mivel nem vagyok villamossági zseni ):
-láttam a belinkelt oldalakon,hogy többeresek.Egy kábellel megoldható a bi-wire?
Kösz!

A narancs szigetelést lebontod, és igen megoldható a bikábelezés vele...Csak a belső ereket használod fel.

csöpi
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Sziasztok!
Két kérdés(mivel nem vagyok villamossági zseni ):
Kösz!

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”