Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Plazma

Vendég

Plazma

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ezt a tévé felbontása elárulja az 1366x768 az ami HD ready és meg is jeleníti rendesen...az 1024x768 is az lenne, de az az 1024 elég érdekes méret arány...A full HD meg ugye a 1920 x 1080. Van olyan tévé is ami letudja konvertálni az 1080i-t is az 1080p nem biztos hogy megy neki. Ha nem tudja akkor nem fog a képen megjelenni semmi. Ugye a 800x600 nem fogja megjeleníteni sem a 720at, sem az 1080-at. Itt lekonvertál a tévé 600 as felbontására. De a progresszív jelet nem mind tudja lekonvertálni sem.

Yellow
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Plazma

Hozzászólás Szerző: Yellow »

Üdvözlet! Eladó 1 Panasonic TH-42PA50E 106 cm képátlójú plazma TV 16:9 arányú képernyõ
852 x 480 pixeles felbontás (VGA)
4000:1 kontrasztarány
8,6 millirád megjeleníthetõ szín
Beépítettt tuner és hangszórók
Ára: 200000Ft

06309789538

Eladó országszerte a boltokban sok-sok Panasonic TH-42PX8 106 cm képátlójú plazma TV
16:9 arányú képernyő
1024 x 768 pixeles felbontás
10.000:1 kontrasztarány
Ára: kb 175.000Ft

Ember, gondolkodj el, mit árulsz mennyiért! Vagy legalább nézz körül a boltokban.
Gondolom, te azt még 6-800 ezerért vetted, de ez a szórakoztatóelektronika, árak mélyrepülésben...

TV: Panasonic TH-42PV80P, DVD: Pioneer DV600-AV-s, VHS: Panasonic NV-HD680,
Erősítő: Technics SA-EH750, Hangprocesszor: Technics SH-EH750, CD: Technics SL-EH750, Deck: Technics RS-EH750,
Front: Technics SB-EH750, Center: Technics SB-PC75, Surround: Technics SB-PS75

baliska
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Hozzászólás Szerző: baliska »

Azt honnan tudja az ember egy plazmánál a megvétel előtt, hogy a késöbbiekben mennyire használhatja majd ki a Hd tulajdonságait.Volt egy ismerősöm akinek azt mondták a plazmája kompatibilis a Hd formátummal,de amikor xboxról ráküldött egy felkonvertált jelet a tv összefosta magát,és kiirta hogy nem támogatott formátum.
Értem ez alatt azt ha ráküldök egy 720p-s jelet akkor ne azt írja ki hogy nem támogatott formátum hanem ha lekonvertálva is de megjeleníti.

pille
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 9

Plazma

Hozzászólás Szerző: pille »

Ez érdekes, volt már életemben egy-két crt tévém, de én még sosem tapasztaltam ilyesmit.
Igen, az valóban érdekes, hogy Te még nem tapasztaltál ilyesmit.

Vendég

Plazma

29 milliárd szin...a helyedben utánaszámolnék nehogy becsapjanak és a végén kiderül, hogy csak 28.9 milliárd szin van benne
ÁÁÁÁ az még szép lenne ezt nekiállni számolgatni :box: :taps: amúgy tényleg azt írja.. http://www.argep.hu/popup.asp?pid=26643 ... 001&foto=1

jános bácsi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 132

Plazma

Hozzászólás Szerző: jános bácsi »

29 milliárd szin...a helyedben utánaszámolnék nehogy becsapjanak és a végén kiderül, hogy csak 28.9 milliárd szin van benne

Vendég

Plazma

Miért izéltek: 8.6 milliárd szinnek azért van ára...meg a tuner se külön van...be is van járatva.
Ja, így már más!

Na de az enyém is ez a típus majdnem TH42-PA60E, ebben mitől van 29 milliárd szín? Egyszer én is úgy felejtettem egész éjjelre a tévét. Azok a fekete fehér csíkok maradtak a képen, de ahogy kikapcsoltam rá pár másodpercre eltűntek, egyáltalán nem maradt benne...Nem tudom az újabb tévékkel mit művelnek de sokan panaszkodtak ugyan nem panánál, hogy beégett 10-20 perc után...Nálam ez nem tőrtént meg , pedig nem 1x úgy maradt éjjel, és játszok is rajta...

jános bácsi
V.I.P.
V.I.P.

Plazma

Ez érdekes, volt már életemben egy-két crt tévém, de én még sosem tapasztaltam ilyesmit.

Gyulus
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: Gyulus »

Hiába jobb a képe a plazmának, [...] de nem akarom a film helyett folyton a képernyőt vizslatni a nyomok után.
Én már lassan egy éve használom otthon a PV70-es plazmát. Nálam a ghosting annyiban merült ki, hogy egyszer-kétszer felfedezni véltem pár másodpercre (nem órákra és napokra!) az előzőleg huzamosabb ideig képernyőn tartott, erős kontrasztú képtartalom nyomait. Ez is csak teljesen fekete képnél volt látható a szakavatott szemek számára. Az egyik esetben biztos, hogy a DVD-menü volt tovább a képen, a másikra már nem is emlékszem.

A lényeg, hogy semmi különösebb zavaró hatást nem tapasztaltam. A mai plazmák ésszerű használat mellett már nem égnek be, és ghosting is kb. annyira jellemző rájuk, mint a CRT-kre. Biztosan mindenki tapasztalta már a képcsöves TV-knél, hogy egy éjszakai kikapcsoláskor a sötétben pár másodpercig még sejlik a kép a képernyőn.
TV: Panasonic TX-P50GT60E

pille
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Akkor mindkettőtöknek a kézenfekvő megoldás az LCD. És itt a pont.

jános bácsi
V.I.P.
V.I.P.

Plazma

Na ez az. Hiába jobb a képe a plazmának, meg azt is elhiszem, hogy az újabb, jobb tipusok nem annyira érzékenyek, de nem akarom a film helyett folyton a képernyőt vizslatni a nyomok után. A másik dolog ami miatt az LCD-t választottam az a majd dupla fogyasztás. Azért nem mindegy, hogy 180 W vagy 300-350 W.

baliska
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

pille biztos hogy plazma volt.106 centi körül.
Tudom hogy általában 82-es lcd-ket tesznek be ilyen helyekre,ezért is csodálkoztam.
Ha ez egy Ghost jelenség akkor isten ments a plazmától,még ha ez el is tűnik idővel.
Addig meg lessem ha egy fehér hátterű jelenet van?Na azt inkább nem.

orionr
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 41

Plazma

Hozzászólás Szerző: orionr »

Miért izéltek: 8.6 milliárd szinnek azért van ára...meg a tuner se külön van...be is van járatva.
Ja, így már más!

jános bácsi
V.I.P.
V.I.P.

Plazma

orionr
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 41

Plazma

Hozzászólás Szerző: orionr »

Üdvözlet! Eladó 1 Panasonic TH-42PA50E 106 cm képátlójú plazma TV                          16:9 arányú képernyõ

06309789538

200.000???

Valamit nagyon benéztél barátom.

Ennyiért a legújabb Pana modelleket is meg lkehet venni, ugyanebben a méretben.

Teljesen esélytelen, max ha találsz valami madarat, talán féláron elviszi.

Húú....Ez nagyon durva ár!

pille
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

igen egy patikában nem is olyan régen.Sorszám alapján hívták az embereket a pulthoz,és hiába tüntek el a sorszámok a helyükön maradt láthatóan a szám.Le tudtam olvasni az elvileg már fekete kép helyén található számokat.

Pontosan ezért kérdeztem. Ez nem biztos, hogy beégés, lehet, hogy csak ghosting volt. Ez annyit jelent, hogy néhány óráig, alkalmadtán több napig láthatóak maradnak - a Te példádban - a számok. De ezek eltűnnek. Csak akkor beszélünk beégésről, ha a számok véglegesen ott maradnak.
Beégésről ebben a topicban beszámoltak már LCD-nél és CRT-nél is. Mindkettőnél számok maradtak meg. Az LCD-t (talán) benzinkútnál használták, a CRT-t meg nyugaton rádióhallgatásra. Utóbbinál a "digitális" óra nyoma maradt látható a képernyő közepén.
Talán egyvalamit hozzáfűznék még, aztán részemről lezártam a beégés témát. Amikor '87-ben én az első színes tv-met vettem, akkor a boltban felhívták a figyelmem, hogy a TXT-et csak rövid ideig használjam, mert az maradandó nyomokat hagyhat. Természetesen nem lett baja a Videoton tv-nek (sem). Anyám idén tavasztól nem használja, és csakis azért, mert nincs rajta sem kompozit, sem scart bemenet, így az UPC-s boxot nem tudta rádugni.
Visszatérve a patikai kijelzőre. Biztosan plazma volt? Ilyen helyre már az ára miatt is teljesen felesleges egy plazma.

baliska
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

igen egy patikában nem is olyan régen.
Sorszám alapján hívták az embereket a pulthoz,és hiába tüntek el a sorszámok a helyükön maradt láthatóan a szám.Le tudtam olvasni az elvileg már fekete kép helyén található számokat.

pille
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Ettől a beégéstől mennyire kell tartani egyébként,ha nem pc-re hanem csak tv-re és filmre használja az ember?Garancia szempontjából mennyire számit?

Garancia nincs rá, de a mostani plazmák már nagyon ritkán égnek be. Leggyakrabban az LG-kről lehet ilyet olvasni.
Az újat célszerű bejáratni, a fényt és a kontrasztot le kell venni.
Egyébként számodra mit jelent a beégés? Láttál már olyat?

balazs6k
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Hozzászólás Szerző: balazs6k »

Üdvözlet! Eladó 1 Panasonic TH-42PA50E 106 cm képátlójú plazma TV 16:9 arányú képernyõ

06309789538

200.000???

Valamit nagyon benéztél barátom.

Ennyiért a legújabb Pana modelleket is meg lkehet venni, ugyanebben a méretben.

Teljesen esélytelen, max ha találsz valami madarat, talán féláron elviszi.

baliska
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Szia szerintem tedd át az apró topikba ott többen megnéznék,és érdeklődnének is.

H.Elemér
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)

Plazma

Hozzászólás Szerző: H.Elemér »

Üdvözlet!
Eladó 1 Panasonic TH-42PA50E 106 cm képátlójú plazma TV 16:9 arányú képernyõ

06309789538

baliska
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Ettől a beégéstől mennyire kell tartani egyébként,ha nem pc-re hanem csak tv-re és filmre használja az ember?
Garancia szempontjából mennyire számit?

jános bácsi
V.I.P.
V.I.P.

Plazma

Én is tv vásárlás előtt állok. A plazmáknak jobb a képe, mint az lcd-knek, viszont a beégés, valamint a majd dupla fogyasztás miatt én az lcd mellett döntöttem. vacilálok, mert több gyártmány több tipusa is tetszik. Hogy a Philipsnél maradjunk, a 42PFL7403D-nek bizalomgerjesztő adatai vannak: Full HD, 2 ms válaszidő, 120 hz képfrissités stb, tetszik a Sony KDL40W4000 is sajnos ezek mind a 300.000 -s kategóriában vannak. Van még egy-két Toshiba ami bejön. Nekem a Samsung, LG nem szimpatikus. Nehéz ügy.

pille
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

A válasz valóban poénos, más kérdés, hogy nem igaz. A Philips igen-igen jó tv-ket gyárt, akár crt, akár plazma vagy lcd. Az egy dolog, ogy nálunk nincs "divatban".
Biztosan igazad van. Több amerikai filmben (Pl.: 101 kiskutya és nem nevetni!) látható Philips tv. Ez is egyfajta referencia. Vagy csak marketing? Amit sérelmezel, azt valóban poénból írtam. A lényeg, hogy 10 éve vettem egy Pana crt-t, és akkor nézegettem Philips tv-ket is, de nekem nem tetszettek. Később láttam laposképernyős, pixel-plus-t, ami már nekem nagyon bejött, de túl voltam a tv vásárláson.
A plazmákra meg határozottan emlékszem, hogy itt kevesen kérdeztek róla, és többen mondtak negatív véleményt. Ezért írtam, amit írtam.

off:
Egyébként Philips HD-s boxot használok, amit igen-igen sokan szidnak. Nekem bejött. Mások szerint szerencsém volt...

on:
Baliskának konkrétan melyik készüléket ajánlod?

baliska
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Én azért kérdeztem ezt a fórumosoktól,mert tényleg senki nem beszél erről a márkáról.
Volt régen egy Philips Pixel plusos tv-m,nagyon szerettem igaz idő elött képcsöves lett szegényke.Akkor még nagyon új volt ez a technológia,de a képe semmivel sem összetéveszthetően páratlan volt,olyan egyedi.
Most hogy megtudtam lcd-ben és plazmában, is van Pixel plusos kivitel azt vártam hogy valami hasonló ha nem jobb képminőséget látok.
Hát lcd-ben volt szerencsém látni,valami teszt dvd ment rajta,hát erre nem számítottam,nem is tudom mit vártam.A varázslat úgy köddéfoszlott hogy csak lestem.Egy szétesett képet láttam tele pixelezettséggel.Ez inkább volt pixel minusz mint plusz.

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”