Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hivox Tuning
Moderátor: fülelek
Hivox Tuning
Sima pickup-pal terveztem, hogy mérek. A felfogatását jól meg kell oldani, ami nem lehet egyszerű, de ha az megvan, akkor beválhat, nem?
Mikrofonerősitőre akarom rákötni, hangdobozhoz óvatosan odanyomom, aztán mérek egyet, mintha rendes mikrofonnal mérnék.
Próbálkoztam már többször ilyen puha dologgal a sugárzó és az állvány között, de valahogy mindig a keményebbek (kúpok, anyacsavar, egyforintos.stb.) jöttek be.
Igaz, nekem általában elég nehéz sugárzóim voltak, lehet, hogy ez ezzel van összefüggésben.
A filcgyűrűvel úgy tudom vigyázni kell, mert ha túl közel rakjuk a magassugárzó membránjához, akkor diffrakció léphet fel, és kicsit egyenetlenné teheti az átvitelt. Sok gyártónál láttam a "középpontosan cikk-cakkos" megoldást, ez valószinűleg ebben segit. Én is ki fogom próbálni.
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5150
Hivox Tuning
Bármelyik hangdoboznak vannak kitüntetett rezonanciái, amelyek nagyobbak, mint a többi, ezeket lehet mérni gyorsulásérzékelő pickuppel, és spektrumanalizátorral. A tüskék az álvánnyal együtt szintén különféle frekvenciákon kitüntetett rezonanciákkal bírnak, ezeket is lehet mérni. Ha az alátámastási megoldás ott nyel illetve elválaszt, ahol kell, azaz a doboz kitüntetett rezonanciáin, akkor jó az eredmény. ha egybeesnek ezek a csúnya rezonanciák, akkor meg rosszabb a helyzet, mintha nekitámasztanánk egy esernyőnek. Egy bükkfahokedli, ami vastag anyagból készült, sokszor jobb állvány, mint a direkt e célra készített hangszóróállványok többsége, mert nincsenek kitüntetett rezonanciái, inkább több kisebb rezonancia észlelhető, ami nem annyira zavaró.
A csillapitott csatolás a legcélszerűbb abban az esetben, amikor túl sok mindent nem ismerünk. Azaz Terostat kinemszáradó gyurmával próbálkozzál (Bp. Liliom u. ragasztástechnikai üzlet), vagy Bluetac-kal(momentén nem tudom, hol lehet kapni), ezek egyben a billegést is korrigálják, és a véletlen fellökés ellen is védnek.
Érdekes hatása van a hangdoboz tetejére tett sík ólomlemeznek (1mm vastag min), megszelidül a magastartomány, tisztább lesz.
Harsogó magasok ellen még érdemes kipróbálni a magassugárzóra ragasztott filcgyűrűt, ami jótékonyan csökkenti a kommersz típusok 10-16kHz közötti, időnként igen csúnya rezonanciáit.
Hivox Tuning
De jó, hogy feljött ez a kérdés, el is felejtettem ezt szóba hozni, mikor Nálad voltam.
Most a kétutas dobozom (30cmx43cm alapú, kb. 33kg) és az állvány (Heybrook HBS1) között 4db 8*as csavaranya van.
Ez előtt csak simán rátettem az állvány fémlapjára, és csodálkoztam, hogy miért nincs magasa egyáltalán a doboznak, mikor a mérés szerint pedig van. A csavaranyák alkalmazása után drasztikusan megjavult minden, amit nem teljesen értek, mivel a magassugárzó eleve külön dobozban van.
De úgy gondolom, hogy lehet ez még jobb is.
Az állványnak vannak saját felfelé álló tüskéi is, de mivel nem akarom a doboz alját összeluggatni, ezért egyforintosokat akartam a doboz és a tüskék közé rakni, de nem igazán sikerült a művelet.
Lehet, hogy lefelé álló tüskék alkalmazása jobb lenne? Mi a véleményed? Ja igen, és nem négyet, hanem csak hármat szeretnék alátenni, szerintem úgy stabilabb.
Azon is gondolkodtam, hogy esetleg a doboz aljába valahogyan fémlapokat ütök/ragasztok, és az érintkezne a tüskével.
A doboz inkább "orrnehéz", mivel az előlap több, mint 8cm-es, és ugye ott vannak a hangszórók is.
Hivox Tuning
Ok akkor majd téged bombázunk ezekkel a kérdésekkel...De nagyon sok hangfalon van előre kialakított hely a tüskének, független a súlytól, akármitől...Gondolom a tüske rontani nem fog rajta. Én azért is mondtam egyből a tüskét mert alapból úgy gondoltam fel van készítve a bemenetre...Na de tévedtem De ha megnézed a másik topikot ott éppen hozzád irányítottam.
- fülelek
- V.I.P.
Hivox Tuning
Sajnos nincs.
Szerintem gyere át másik topikban , ne itt offoljunk a forgalmazói topikban. De vagy kell rá csináltatni, vagy egy talp kell alá amibe teszed a tüskéket. De milyen doboz ez amúgy?
Jó helyen tette fel a kérdést, hiszen ez a probléma nem "kereskedői", hanem tuning kérdés.
Elég egyszerű at javasolni: ecsém, fúrjál bele lukakat, oszt csavard be a tüskéket, hadd szóljon!
Milyen tüskéket? Kúposat, hegyeset? rövidet, hosszút? Nem is tudod, milyen a hangsugárzója,könnyű-e vagy neház, hol van a súlypontja, a padlója, annyi ismeretlen paraméter van még, hogy meggondolatlanság bármit is ajánlani vaktában.
Ilyenkor faggatni kell a javaslatra szomjazó delikvenst, hogy minél több információ alapján TÉNYLEG olyat javasoljunk, ami igazán jó lesz.
Ez a topik a kereskedelmi topikunknak azon szeglete, ahol nem a kereskedelmi szempontok dominálnak.
OK?
Hivox Tuning
Sajnos nincs.
Szerintem gyere át másik topikban , ne itt offoljunk a forgalmazói topikban. De vagy kell rá csináltatni, vagy egy talp kell alá amibe teszed a tüskéket. De milyen doboz ez amúgy?
Hivox Tuning
MDF lapról beszélünk, így ha ezt tenném, fúrni kéne.
Nincs a doboz aljába a tüskének furat készítve?
Hivox Tuning
Szép jó estét mindenkinek!
Az lenne a kérdésem, hogy van egy pár földön álló hangfalam, ami a parketta kis egyenletlenségei miatt enyhén billeg. Mi az, amit a hangfal alá tehetek és nem okoz negatív változást a hangfal hangjában. Én arra gondoltam, hogy lehet kapni (és van is itthon) kis filcdarabokból álló csúszásgátló, amit székekre, asztallábra, stb. szoktak rakni. Kb. 2x2cm nagyságú. Szerintetek ezt rá ragaszthatom az aljára, vagy inkább keressek egy másik megoldást? Esetleg 5let?
becsavarható tüskéket tegyél, amikkel szintbe is tudod hozni...
- JENŐ
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 2
Hivox Tuning
Szia Fülelek !!! Valami más , a " SCIURUS RIAA " frekvencia átvitele mettől - meddig ???
Üdv: Jenő
A Sciurus analóg lemezjátszó előerősítő októberben újul meg, akkumulátoros lesz, MM VAGY MC bemenettel, a leendő tulaj pickup-jához optimalizálva. Frekvenciaátvitel: 12Hz-40kHz +0/-2dB, eltérés a RIAA szabvány korrekciótól max 0,2 dB, erősítés 1kHz-en 35-60dB, pickup-tól függően.
Előzetes ár kb.220 €, azaz euro, a mindenkori hivatalos középárfolyam szerint.
Köszönöm a választ !!!
És akkor csak akkumulátoros lesz ? Esetleg majd lehet nem akkumulátorosat is !!! ???
ui:( én a régi nem akkumulátoros árával , és méreteivel kalkuláltam ) Üdv: Jenő
:taps:
- JENŐ
- Kezdő Fórumlakó
Hivox Tuning
Szia Fülelek !!! Valami más , a " SCIURUS RIAA " frekvencia átvitele mettől - meddig ???
A Sciurus analóg lemezjátszó előerősítő októberben újul meg, akkumulátoros lesz, MM VAGY MC bemenettel, a leendő tulaj pickup-jához optimalizálva. Frekvenciaátvitel: 12Hz-40kHz +0/-2dB, eltérés a RIAA szabvány korrekciótól max 0,2 dB, erősítés 1kHz-en 35-60dB, pickup-tól függően.
Köszönöm a választ !!!
És akkor csak akkumulátoros lesz ? Esetleg majd lehet nem akkumulátorosat is !!! ???
ui:( én a régi nem akkumulátoros árával , és méreteivel kalkuláltam )
- fülelek
- V.I.P.
Hivox Tuning
Ez eddig is így volt, csak most szimmetrikus kijárat is lesz többek kérésére.
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1685
Hivox Tuning
Egyelőre előfokot nem tervezünk, végfok viszont lesz, amit a Lupus S-sel lehet szimmetrikusan meghajtani. 100W/8Ohm, 200W/4Ohm teljesítmény, szimmetrikus bemenet, árat még ne kérdezzetek. Mivel ez a végfok a "bármi mellett megállja helyét, sőt..." kategóriába fog tartozni, ezért nem lesz olcsó, legfeljebb relatíve.
ebből mikor lesz kész az első példány?
u.i.:
mellesleg szerintem megérdemelnének a hivox erősítők/végfokok is egy külön topicot.
el is felejtettem megkérdezni, hogy ez pontosan hogyan is fog működni. a lupus S fogja betölteni az előfok szerepét?
Hivox Tuning
Előrendelés??,??? Kedvezmény Bevezető ár??? nem lesz.
- fülelek
- V.I.P.
Hivox Tuning
u.i.:mellesleg szerintem megérdemelnének a hivox erősítők/végfokok is egy külön topicot.
Lesz külön topik az erősítőknek...
- -KP-
- V.I.P.
Hivox Tuning
Egyelőre előfokot nem tervezünk, végfok viszont lesz, amit a Lupus S-sel lehet szimmetrikusan meghajtani. 100W/8Ohm, 200W/4Ohm teljesítmény, szimmetrikus bemenet, árat még ne kérdezzetek. Mivel ez a végfok a "bármi mellett megállja helyét, sőt..." kategóriába fog tartozni, ezért nem lesz olcsó, legfeljebb relatíve.
ebből mikor lesz kész az első példány?
u.i.:
mellesleg szerintem megérdemelnének a hivox erősítők/végfokok is egy külön topicot.
- fülelek
- V.I.P.
Hivox Tuning
Lesz tisztán analóg változata?Illetve új fejlesztésű előfok van tervben?
A csak analóg bemenettel rendelkező erősítő a Castor 3, amely 3 analóg bemenettel rendelkezik, szintén októberben újul meg, 2x50W/4Ohm teljesítményével kisebb szobákba szánjuk átlagos érzékenységű hangsugárzókhoz. Hangminőség tekintetében bla/bla/bla - na majd tessék meghallgatni, oszt leírni a véleményeket, gyártói hozsannára nincs szükség. Amint lesznek kipróbálható tesztpéldányok, jelzem a fórumon.
A doboza félméretes, azaz 240mm széles az előlap, anyaga plexi, de belül a kellő helyeken megfelelő fémbúra gondoskodik az áramkörök árnyékolásáról.
Ára? Kb.250€, azaz valamivel kevesebb,mint 60 ezer Ft.
- fülelek
- V.I.P.
Hivox Tuning
Szia Fülelek !!!
Valami más , a " SCIURUS RIAA " frekvencia átvitele mettől - meddig ???
A Myotis M ára 640€, ami a mai napon 149760 Ft. Ez bruttó ár.
- ValhallA
- Tizezresek klubja
- Értékelés: 7039
Hivox Tuning
Nagyon szép letisztult forma jellemzi a MyotisM DAC/erősitőt. Nekem tetszik.
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)
- JENŐ
- Kezdő Fórumlakó
Hivox Tuning
Szia Fülelek !!!
Valami más , a " SCIURUS RIAA " frekvencia átvitele mettől - meddig ???
Hivox Tuning
Lesz tisztán analóg változata?
Illetve új fejlesztésű előfok van tervben?
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609
AVR: Marantz NR1609
Hivox Tuning
Előrendelés??? egy kis kedvezménnyel.
- fülelek
- V.I.P.
Hivox Tuning
Képet a belsejéről?
Majd szeptemberben!
- -KP-
- V.I.P.
Hivox Tuning
persze.
- fülelek
- V.I.P.
Hivox Tuning
Ez egy négy bemenetes integrált erősitő. amiben három bemenet, amint a mellékelt fényképen is látható mind digitális, a negyedik az analóg. Az usb is egy a három digitális bemenet közül.
Tudom, hogy ilyen készülék fehér holló, de künnyű belátni, hogy több már a digitális forrás, mint az analóg.
Igen, az már biztos, hogy 150eFt lesz a bruttó ára, szeptember végétől folyamatosan lehet majd kapni.