Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Házimozi erősítők, processzorok

wampa1
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3

Házimozi erősítők,processzorok

Hozzászólás Szerző: wampa1 »

Sziasztok!

Olyan 140-150k-ért melyik erősítő lenne a jobb választás?

Yamaha rx-v1800
Denon avr-3805

Amire használnám 60% mozi-40% zene. Zene mindenféle menne rajta.

Elöre is kösz a segítséget
TV: Panasonic 42PX80 Amp: NAD T754 Speaker: Klipsch RF-62 front, Magnat Motion 210 center, DIY surround Sub: Martin Logan Dynamo Konzol: PS3

tib10
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 6

Hozzászólás Szerző: tib10 »

tib10 én nem is olyan rég halottam ezt a típust, és azt kell mondjam nagyon megnyerte a tetszésem...De persze ez szubjektív, mivel egy adott rendszeren hallottam, adott környezetben. A külső mint látod te is a képen , nagyon ízléses szép kivitel. Mozin elég erőteljes határozott megszólalású, zeneileg is tűrhető darab...
Köszi az infót. Kicsit most rákattantam erre a vasra. Bár megvenni csak később tudom, de megtetszett és asszem kuporgatok is rá.
Mozi:
Blu-Ray Player: Samsung BD-E8500N
Recivers: Onkyo TX-NR828; CAV A8M
Projector: Epson EH-TW9200
Front: CAV MD-EX 3G
Center: CAV DC30
Sourround: CAV DP880A
Sub & mono ampplifiler: Clarus Deimos P-40 & Clarus Helios 1ch
Vászon: B.Grandview Cyber Manual Automata vetítővászon 100"

blakey
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 34

Hozzászólás Szerző: blakey »

Ha jól veszem ki a szavaidból akkor nem akarsz HM erősítőt? Én akkor sima sztereó erősítőt vennék, és hozzá külön egy rádiót...Ez a CA pld. roppant jó áron van és nagyon jó a hangja, mesze jobb az általad felsoroltaktól.

Azért nem minden esetben jobb egy hasonló sztereó erôsítô, mint egy rádiós sztereó erôsítô, dra-500-am van nekem is, mikor vettem meghallgattam a pma-500-at, 700-at és a dra-500-at, 700-at, különbségek nem voltak a sima és a rádiós között (nem is igazán lehetne hísz ua. belül + tuner). Nagyon fontos kérdés, hogy az adott eszközünket teljesen kihasználjuk vagy csak részben, mert pl. vehettem volna nagyobb erôsítôt, de nem szólt volna jobban a szobámba mivel kicsi hozzá, az 500-as a concept 6-al nagyon szépen teljesít, voltak avr-eim (yami, marantz, h/k) és azoknál lényegesen jobb, a rádió része is eléggé érzékeny, jó vételt biztosít. Érdemes ezeket meghallgatni, mert minden fül mást hall, nekem nem nyújtana többet egy sima sztereó meg külön tuner, mint az egybe cucc, csak macera és hangban nem igényelném a többet, feleslegesnek érezném a sok kütyüt. Persze ha az embernek van helye és ki tudja használni a cuccot, akkor vegyen külön álló egységeket, de azért az egybe cucc (rádiós erôsítô) sem olyan rossz. A kis külön álló tuner nem biztos, hogy jobb ebben a kategóriában, a dra-500-nak van egy nagytestvére, dra-1500, abban dab tuner van és a többi része is más kategória, igaz ez árban is magas, na annak jobb a hangja és elég komoly versenytárs.
1 szónak 100 a vége, egy rádiós erôsítô nem rosszabb, mint egy avr vagy egy sima sztereó az adott kategóriában.
Nem mondom azt, hogy vegyetek rádiós erôsítôt, de azt sem, hogy nem, nem rossz.
Más:
Hallgattam a CA erôsítôket, nekem nem tetszenek, mondjuk én marantz párti vagyok, mert szeretem ôket, de a CA szerintem nagyon érzékeny a hangfalakra és nagyon el kell találni, hogy melyikkel szól a legjobban, dalival nekem nem tetszett, viszont a kis denonom nagyon kellemesen szólaltatja meg a c6-okat.

_pp_:
HALLGATÓZÁS NÉLKÜL SEMMIT NE BEGYÉL MEG!

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

tib10 én nem is olyan rég halottam ezt a típust, és azt kell mondjam nagyon megnyerte a tetszésem...De persze ez szubjektív, mivel egy adott rendszeren hallottam, adott környezetben. A külső mint látod te is a képen , nagyon ízléses szép kivitel. Mozin elég erőteljes határozott megszólalású, zeneileg is tűrhető darab...

tib10
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Igazából a teljes jellemzés érdekelne a külcsíntől kezdve ...
Mit értesz külcsín alatt?
Hallani sajnos még nem hallottam...

Hát a design pl milyen ?
Milyenek az anyagok amiket használtak. Mennyire rezonancia mentes. A kijelzőről és az optikai látványról. Nálam ezt jelenti a "külcsin".
De mindenképpen érdekelne egy részletesebb jellemzés a hangját tekintve is.
Mozi:

_pp_
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: _pp_ »

Ezeket megtaláltam én is, de köszönöm szépen :taps:

Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem az, hogy alacsony a kerítés.
popcorn, pioneer, yamaha, samsung, heco, magnat, klipsch, thomson, lg, dimarson, hp, neotech, kácsa, system fidelity, logitech, hama, mitac, kenwood

_pp_
Fórumlakó
Fórumlakó

A két végletet úgy értem, h leginkább fiatalos pörgősebb zenéken brillíroz, de nem veti meg a komolyabb műfajokat sem...
Ezt akartam hallani...

Tunert nem kötelező CA-t venni, a neten veszel valami színben hozzá illő tunert és kész, vannak egész jó darabok.

Mondasz valamit... Délután megpróbálok egy Cambridge-et meghallgatni valahol, de eddig úgy néz ki, h ez lesz. Köszönöm a helpet.

Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem az, hogy alacsony a kerítés.
popcorn, pioneer, yamaha, samsung, heco, magnat, klipsch, thomson, lg, dimarson, hp, neotech, kácsa, system fidelity, logitech, hama, mitac, kenwood

Vendég

...Épp a 2 stílus közt egy véglet. ...
Kicsit korán van még...

Ezt hogy érted?

Egyébként egyre jobban tetszik, így látatlanban (hallatlanban) is, csak az szomorít el egy kicsit, hogy majd sokba lesz hozzá a tuner...

A két végletet úgy értem, h leginkább fiatalos pörgősebb zenéken brillíroz, de nem veti meg a komolyabb műfajokat sem...

Tunert nem kötelező CA-t venni, a neten veszel valami színben hozzá illő tunert és kész, vannak egész jó darabok.

_pp_
Fórumlakó
Fórumlakó

...Épp a 2 stílus közt egy véglet. ...
Kicsit korán van még...

Ezt hogy érted?

Egyébként egyre jobban tetszik, így látatlanban (hallatlanban) is, csak az szomorít el egy kicsit, hogy majd sokba lesz hozzá a tuner...

Vendég

Ez jobb és Dinamikusabb a 700-as Denonnál...Régebben ezt néztem én is ki magamnak és a meghallgatások közt a 700-as Denon a NAD és ez a 640 szerepelt. Engem nagyon meggyőzött. Épp a 2 stílus közt egy véglet. Nem azt mondom, van jobb gép is, de nem ebben az árkatban.

_pp_
Fórumlakó
Fórumlakó

Messze jobb mint az általad felsoroltak, nem egy kategória...Valahol a NAD környékén van minőségben, csak ez nem túlozza a mélyeket ...Nagyon naturális, tiszta hangja van...
És szerinted mennyire felelne meg egy abszolút vegyes zenei skálának (valóban szinte Tiesto-tól Vivaldi-ig)? A HFP 2006-os számában volt egy cikk a Denon PMA-700-ról (igaz, ez egyel nagyobb, mint az 500), de nagyon dicsérték. Azt írták, h kicsit mintha sovány lenne a mélytartománya, de nagyon rendben van.

Ne érts félre, nem kötözködni szeretnék, csak próbálok minél több információt begyűjteni addig, amíg lejár a CA aukciója.

Az nem gond, h 3,3x akkora a bemeneti feszültség szintje, mint a Denon-é (100mV -><- 330mV)?

Vendég

Messze jobb mint az általad felsoroltak, nem egy kategória...Valahol a NAD környékén van minőségben, csak ez nem túlozza a mélyeket ...Nagyon naturális, tiszta hangja van...

_pp_
Fórumlakó
Fórumlakó

Ha jól veszem ki a szavaidból akkor nem akarsz HM erősítőt? Én akkor sima sztereó erősítőt vennék, és hozzá külön egy rádiót...Ez a CA pld. roppant jó áron van és nagyon jó a hangja, mesze jobb az általad felsoroltaktól. 
http://www.vatera.hu/cambridge_audio_64 ... 79824.html

Mindkét esetben lényegesen jobb hangot kapsz mint ha egybe lennének, a rádiók használtan is egész jó áron kaphatók, ahogy elnéztem van köztük pár igen jó darab is.

Köszönöm szépen!

Azért voltam a Denon mellett, mert az a kis dolby vas, amim volt tőlük, annak nagyon bejött a hangja sztereóban, és gondoltam, h nem lehet rosszabb egy sztereó erősítőé (receiver-é) sem. Meg a hozzá illő tunert is megúsznám 10-12-ből, tehát az egész 50-52-be fájna.

Érdekes ez a CA, a gond csak az, h nem hallottam még soha CA-t, és nem tudok róla semmit. Főleg a hangjáról.

De nagyon elgondolkodtató...

Vendég

http://www.vatera.hu/cambridge_audio_64 ... 79824.html

Mindkét esetben lényegesen jobb hangot kapsz mint ha egybe lennének, a rádiók használtan is egész jó áron kaphatók, ahogy elnéztem van köztük pár igen jó darab is.

_pp_
Fórumlakó
Fórumlakó

Agyalok egy erősítőn a hálószobába. Alapvetően csak sztereóra kellene, és jó lenne, ha e téren tudna is mutatni valamit. Elég gyorsan sarkon fordultam a sztereó Harman-okat figyelembe véve, ugyanis eszembe jutott, h volt nekem anno egy egy 1706-os Denon avr-em, és eddig zenével ez az avr volt az egyetlen, aminek igazán tetszett a hangja.

Na elkezdtem nézelődni, és kinéztem 2 (a 3. sajnos úgy néz ki, h csak kp-ért adja, átutalás nem játszik, én meg nem fogok érte 230km-t autózni) modellt.

Az egyik a Denon DRA-500-as sztereó rádióerősítő. 60e környékén hozzá lehet jutni. (Az fontos, h rádiós legyen.)

A másik pedig a Denon AVR-1800. Ez dolby. 43e magasságában meg lehet kapni.

Esetleg még két opcionális versenyző:
Denon AVR-1803, szintén 43e körül mozog,

valamint Denon PMA-500, ez viszont csak erősítő, nuku tuner. 40e.

Abban szeretném a tanácsaitokat kérni, h 90% zenehallgatás (filmnézés is lenne, de leginkább TV, az is csak azért, hogy ne a gusztustalan dobozhangot halljam) mellé melyiket választanátok. Fel tudja-e venni egy ekkora dolby vas a versenyt sztereóban egy alap rádióerősítővel, vagy akár egy szimpla erősítővel? (Részemről a legesélyesebb talán a PMA-500, annak ellenére, h nincs benne tuner. Viszont van benne phono, amit később nem tudok belerakatni -külsőt nem szeretnék- viszont tunert tudok hozzá venni. A második pedig a DRA-500, bár még agyalok rajta, h megér-e +20e-t a tuner)

Segítségeiteket előre is köszönöm!

_pp_
Fórumlakó
Fórumlakó

Igazából a teljes jellemzés érdekelne a külcsíntől kezdve ...
Mit értesz külcsín alatt?
Hallani sajnos még nem hallottam...

_pp_
Fórumlakó
Fórumlakó

szaisztok!Van egy problémám.Yamaha rxv 350-es erősítő banándugó fogadása számomra nem egyértelmű.a hasznáaltija azt írja hogy ki kell tágítani neki a jukat a műanyag csavaros dugaljban.Na ez megtörtént de sajna bedugom és szarul érintkezik, tágítás már nem segít...Nincs nagyon kitágítva a juk.A banán be sem megy tövig, és az érintkezési felülete egy csavarhegy.....
Az enyémen (657) ki kellett pattintani a műanyag burkolatot. Ez az, amit jelen esetben megfogsz, és tekersz. Ez alatt van egy kisebb átmérőjű pücüke, amin viszont nagyobb a lyuk, pont banándugó méret.

oriza triznyák
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 10

Hozzászólás Szerző: oriza triznyák »

szaisztok!Van egy problémám.Yamaha rxv 350-es erősítő banándugó fogadása számomra nem egyértelmű.a hasznáaltija azt írja hogy ki kell tágítani neki a jukat a műanyag csavaros dugaljban.Na ez megtörtént de sajna bedugom és szarul érintkezik, tágítás már nem segít...Nincs nagyon kitágítva a juk.A banán be sem megy tövig, és az érintkezési felülete egy csavarhegy.....
enyém is banános, de 1x sem próbálkoztam ezzel, kábelt belefűztem, oszt annyi

tv: PANA 42S30
erő: YAMI RXV-750, PANA SA-XR15, SONY TA-FE370
dvd: YAMI DVD-S2700, PANA DVD-S47, MILLENIUM MN-9504
kéksugár: SAMU BD-D5500
hangfal: PIO CS301, SONY SS-MF-600, JAMO E8 CENTER.2, JAMO S 602
lemez: TECHNICS SL-BD20
média: ASUS HDP-R1 O!PLAY

sac
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: sac »

HTPC: Abit NF7, Ati 9550, XBMC , AV:Yamaha rx-v350,Hangf szett.: Cav dp880A (stereo)+jamos412 center+jamo surround (Theatre),monitor joker 2,5.Projektor:OptomaEp721

tib10
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sziasztok !

Szeretném kikérni a véleményeteket a Harman Kardon AVR255 ről.
Igazából a teljes jellemzés érdekelne a külcsíntől kezdve a hangok megszólaltatásáig. Azok véleményét is szívesen látnám akiknek nincs ilyen tipusú vasuk, viszont hallották már valahol.

http://www.re-carta.hu/index.php?hely=r ... 707&tipus=

THX
Mozi:

Szaszika
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)

Hozzászólás Szerző: Szaszika »

Hali

Denon AVC-A1HD

Ötlet? Vélemény? :taps:

Vendég

A 2808 -at nekem már volt szerencsém. Az már nem 1306 Hangban sem és dinamikában sem

De ebben az árkatban van pár jó gép..

zsola
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: -4

Hozzászólás Szerző: zsola »

skacok, hallotta már valaki a denon 2808-at? - úgy rendesen, nem tyúkbéllel bekötve

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Nekem egyszer volt Denon 2105-ösöm, de nem tetszett a hangja. Szerintem mesterkélt a lágysága, a magas cineket úgy elkente, hogy rossz volt hallgatni. Volt már több erősítőm (Onkyo, Pio, több Yamaha), de ilyet egyik sem csinált. Ha jazz vagy rock zenét, vagy bármi olyat hallgatsz, amiben pergő cinek vannak, akkor előbb hallgasd meg a Denont, mert nagyon melléfoghatsz vele látatlanban. Lehet, hogy a 2808 már nem csinál ilyet, de vakon ne bízz ebben.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”