Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hivox hálózati szűrő/elosztó
Moderátor: fülelek
- jános bácsi
- V.I.P.

- Értékelés: 132
Ami az "alapot" illetni, nekem -Darvas hatásra- a kismegszakitótól 2 x 14mm2-es tömör rézvezetéken jön be az áram, külön ösvényen a többi konnektortól. Ezek után lesz az Alces, majd az elosztó.
Engem fülelek rábeszélt a 6-osra ( 3-ast szándékoztam vásárolni).
Hát nem bántam meg. Nagyon jó alapnak tűnik a további fejlesztéshez,
és ugye az alappal kezdjük az építkezést.
Philips CD930, Mission dac5 mod, Cyrus III, Cyrus PSX-R, hiVOX Alces 6, DIY hangfal Morel,Siltech SPX-20
Siltech spo-18M, Siltech hp-9,Nirvana SL rca, Daruma.
- jános bácsi
- V.I.P.

Hatás szempontjából egy egyes és a 3/6-os ugyanaz? Volt nálam egy hétig egy 3-as és én a tv-nél vettem észre elsősorban jó hatást, meg az erősitő is nyugodtabb lett.
-
Vendég
csatlakozom jános bácsihoz, elhiszem, hogy jobb a 3-as és a 6-os, mint az alces one, azonban a magyar hifistársadalom jórészének mégis sok ez a pénz, hiába érik meg az áruk a többszörösét is ezek a készülékek.
- jános bácsi
- V.I.P.

Az egy rókáról több bőrt tipikus esete, ha egy AlcesOne-ba -elosztóval- bedugnám az erősitőt, tv-t, dvd-t. Nem harmadolódik a javulás? Lehet, hogy, ha sok mindent beledug az ember, a végén már nem vesz észre semmit. Az a baj, hogy az One ára nekem sokkal szimpatikusabb, mint a 3-as vagy 6-os-é. Vagy csak keveset keresek.
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5319
Kedves Fülelek!
Engem nem érdekel ;-)) mostmár muszáj vennem egy ilyet látatlanban is! Nagy a távolság úgyhogy hallgatózás nem lesz. Most hogy fórum tag vagyok bízok benne hogy engem is megillet a kedvezmény...
Csak két kérdés:
1., Alces 3-at szeretnék venni. Egy elég komoly túlfesz elosztóm van. Valóban nem érdemes utána csatlakoztatnom az Alcest? Tudod falun vagyok és minden viccet félretéve itt komolyan csapkodnak néha a villámok és amióta van a túlfeszem egy készülékem sem hibásodott meg és nem akarom az Alcest feláldozni? Szóval jóval jobb lenne a minőség ha közvetlenül a falikonnektorba dugnám vagy csak kis különbség van ha hosszabbítóba dugom az Alcest?
2., Ugye ha egy 3-as elosztót beleteszek az Alcesba akkor még nem terhelem túl a készüléket és azon keresztül is jelentősen érezhető lesz a kedvező hatás?
Az Alcesben is van túlfesz védelem, mégpedig elég komoly, nyugodtan lehet közvetlenül a falba dugni. Az Alces a belé dugott elosztósávra is hatásos, de már nem annyira. Mindenesetre ki kell próbálni. Az Alces folyamatos terhelhetősége 10A, ami nem kevés - 2300W.
Kedves Fülelek!
Engem nem érdekel ;-)) mostmár muszáj vennem egy ilyet látatlanban is! Nagy a távolság úgyhogy hallgatózás nem lesz. Most hogy fórum tag vagyok bízok benne hogy engem is megillet a kedvezmény...
Csak két kérdés:
1., Alces 3-at szeretnék venni. Egy elég komoly túlfesz elosztóm van. Valóban nem érdemes utána csatlakoztatnom az Alcest? Tudod falun vagyok és minden viccet félretéve itt komolyan csapkodnak néha a villámok és amióta van a túlfeszem egy készülékem sem hibásodott meg és nem akarom az Alcest feláldozni? Szóval jóval jobb lenne a minőség ha közvetlenül a falikonnektorba dugnám vagy csak kis különbség van ha hosszabbítóba dugom az Alcest?
2., Ugye ha egy 3-as elosztót beleteszek az Alcesba akkor még nem terhelem túl a készüléket és azon keresztül is jelentősen érezhető lesz a kedvező hatás?
- fülelek
- V.I.P.

Nemcsak audiofüleknek (filéknek?) ajánljuk az Alces családot, hanem bármilyen zenét hallgató bármilyen minőségű lejátszó eszközt használó zeneszerető lányoknak és fiúknak, hölgyeknek és uraknak, bácsiknak és néniknek.
Igen, a Sokol rádiót is elviselhetőbbé varázsol(ná), ha az hálózatról üzemelne
- fülelek
- V.I.P.

Továbbra is várjuk azok jelentkezését, akik ki szeretnék próbálni az AlcesOne, vagy a többi Alces szűrőt
Én szeretném, de várok az új Lupus-okra is. Egyszerre jobb lenne.
Előre is köszönöm.
Szerintem meg jobb, ha egyszerre nem kétféle újdonságot próbálsz ki, hanem csak egyet, mert az első pozitiv változás után nem érzed annyira pozitivnak a második változást, előbb meg kell szokni az új felállást, aztán lehet érdemben értékelni a második változást.
Először próbáld ki az AlcesOne-t, aztán a dacot, és az együttes hatást.
Ez régi tapasztalatom az újdonságok kipróbálásával kapcsolatban.
Továbbra is várjuk azok jelentkezését, akik ki szeretnék próbálni az AlcesOne, vagy a többi Alces szűrőt
Én szeretném, de várok az új Lupus-okra is. Egyszerre jobb lenne.
Előre is köszönöm.
- fülelek
- V.I.P.

- fülelek
- V.I.P.

Szívesen adunk továbbra is hétvégi kipróbálásra AlcesOne szűrőt!
Csak egy telefon, és küldjük, illetve átvehető budapesti műhelyünkben.
Nem csalás és nem ámítás
Akár zsenge, akár drága, akár DIY, akár kommersz hifin és tévén egyaránt működik! Elosztósávot is beledughat!
06209789791
Tegnap jártam Füleleknél.
Nyertem egy hálózati kábelt, és vettem egy Alces One-t is, ha már ismét ott jártam.
Nem sokat tudtam hallgatni még sajnos, csak ma üzemeltem be, és egy lemeznyi időm volt a hallgatózásra. AB tesztet sem tudok végezni, mert nagyon eldugott, szerencsétlen helyen van a hálózati elosztóm.
Mindenesetre a próba után azt mondhatom, hogy a magasak tisztábbak lettek, és mintha több lenne a legteteje. Simábbnak, kevésbé torznak érzem a közepeket.
Ja, a CD játszó elé tettem be (Marantz CD17mkIII KI Signature), és még nem
kötöttem be a nyert hálózatit, majd arra is kiváncsi leszek.
Egy hibát elkövettem; nem néztem meg a dugó polaritását, igy most nem tudom, hogy a helyes irányban áll-e. Majd a kábel cseréjénél megnézem.
Nagyon-nagyon jót beszélgettünk Fülelekkel (kb. 3.5-4órát), nagyon szeretek vele diskurálni. Csak azt sajnálom, hogy ilyenkor nem viszek magammal egy jegyzettömböt, mert annyira sok jó tippet, ötletet ad, nekem meg a fejem egy rostával vetekszik, minden kipereg belőle előbb-utóbb.
Én is "beüzemeltem" az Alces one -t. Még csak egy napot hallgattam, így csak keveset írhatok. Első tapasztalatként, a magas hangok tisztább megszólalását említeném. Igaz én az elosztó elé iktattam be. Így rá volt kötve az erősítő, a cd és a dac is. Kíváncsi lennék milyen változások lennének még egy Alces 3 -assal.
Szia Fülelek!
Megjött az Alces One a mai postával, már be is dugtam a TV "elé" !
Fantasztikusan kisimult tőle az LCD képe, mindenkinek ajánlom!
Köszi!
- mishow
- V.I.P.

- Értékelés: 2668
Szia Fülelek!
Megjött az Alces One a mai postával, már be is dugtam a TV "elé" !
Fantasztikusan kisimult tőle az LCD képe, mindenkinek ajánlom!
Köszi!
A csodaszarvas a hatását egy tegnapi hallgatózáson is egészen jól ki lehetettvenni.
Penna által prezentált nagy felbontású Big Band felvételen a zenekar szinte a
szobában jelent meg.A párom meg is jegyezte,hogy itt most a hangszerek ugyan
úgy szólnak mint élőben egy nemrégi esküvőn a zenekar .(t.i. hangszeres élőzene volt ott is.)
Az Alcest próbából ki vettem a rendszerből és a zene elvesztette a varázsát,életszerűségét,szólt minden, de nem volt izgalmas valahogy.Így gyorsan vissza is tettem!
Az Alces tényleg egy csoda "jószág" vagy jóság!
Valoban egy csoda,nekem kasszikuson de föleg elektromos zenén Enigma,Mike Oldfield zenéin okozot meglepetést nagyon jol részletez és hatalmas energiat képes megmozgatni általa a hangfal ,és a kritikus pontokban sem torzit és mégis természetesnek hat de halkabb hangerönél is megörzi a dinamikáját.
Őszintén nem gondoltam hogy egy ilyen kis kütyü képes ily mértékben befolyásolni a rendszer hangját.
Erölködö:Marantz PM-66SE,CD Pioneer pd-8700,DVD Pioneer DV600AV .Lp játszo ,Project RPM 1,3 Genie.Dac: Adcom gda600 .Tv: Myria 32 lcd(lg)Hangfal:Epos m 12.2,Hangfal Kabel:Diy fonot.Táp és ic:hiVOX kabelek +diy tüzalo tápkabelek és hiVOX alces one tápszürö.
A csodaszarvas a hatását egy tegnapi hallgatózáson is egészen jól ki lehetett
venni.
Penna által prezentált nagy felbontású Big Band felvételen a zenekar szinte a
szobában jelent meg.A párom meg is jegyezte,hogy itt most a hangszerek ugyan
úgy szólnak mint élőben egy nemrégi esküvőn a zenekar .(t.i. hangszeres élőzene volt ott is.)
Az Alcest próbából ki vettem a rendszerből és a zene elvesztette a varázsát,életszerűségét,szólt minden, de nem volt izgalmas valahogy.Így gyorsan vissza is tettem!
Az Alces tényleg egy csoda "jószág" vagy jóság!
Az Alces1 hatása a Belinea 21"-os CRT monitoromon is javulást hozott.
Pengeéles lett a képe a széleken is és nem is fáraszt a nézése hosszabbtávon sem annyira.A betűknél lehetett a legjobban észre venni a változást!
Az ilyen beszámolók után sajnálom leginkább, hogy vidéken lakom (bár azért jó ám vidéken), így nem tudok elmenni fülelek-hez egy próba alces-ért.
Én is vidéki vagyok(Kaposvár)
Szerintem fülelek biztos segít a próbában, találtok megodást.
Nagyatádról inkább hozzád megyek fülelni.
OK. Csak hozd a
Philips CD930, Mission dac5 mod, Cyrus III, Cyrus PSX-R, hiVOX Alces 6, DIY hangfal Morel,Siltech SPX-20
Az ilyen beszámolók után sajnálom leginkább, hogy vidéken lakom (bár azért jó ám vidéken), így nem tudok elmenni fülelek-hez egy próba alces-ért.
Nagyatádról inkább hozzád megyek fülelni.
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
Már meg is érkezett az Alces 6
Most már minden készülékemet erről működtetem.(TV,DVD,CD,sztereó és házimozi erősítő, Lupus)
Az okozott változásról már nem merek írni semmi konkrétat(nehogy komolytalannak tűnjek
a sok dicsérő szó miatt)
Feltétlenül ajánlok egy próbát!!! Semmibe nem kerül.
"Nagy hatással volt Rám az "egyszerű" rendszered " ez az előző hozzászólásomból van. Fűznék hozzá egy-két gondolatot, mert talán felreérthető.
Fülelekkel összeszámoltuk a komponensek "értékét". Hát... amit ez az összeállítás produkált,az úgy gondolom verhetetlen árérték arányban
Még egy dolog! Füleleknél nincs semmi "varázslat". A feltett kérdésekre világos, racionális, szakmailag tökéletesen indokolt válaszokat kaptam.Ezeket utólag is köszönöm.
Az "állitólag" veszélyes információ, tessék kézzelfogható/olvasható indokot mutatni, esetleg némi mérésekkel megtűzdelve, mert addig ez urban legend, ami majdnem mindig káros az egészségre
Ez teljesen jogos, félve is irtam le ... bar ne tettem volna! Tobbet nem teszem, csak akkor ha tudom a magyarazatot
- hangszórók, hangsugárzók eletro-akusztikai mérése (Thiele/Small paraméterek, átvitel, torzítás, fázis, impedancia)
- aktív / passzív hangváltók, hangsugárzók tervezése, kivitelezése
- meglévő hangsugárzók vizsgálata, esetleges feljavítása
- akusztikai mérések
- esztétikus akusztikai elemek tervezése, kivitelezése