Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Home Computer & Konzol Rajongói Egyesület

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 344

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Én úgy vettem észre, hogy a Home Computer "iparág" akkor adta fel, amikor bejöttek a 3D-s térben forgó grafikák, elsősorban a játékoknál, ezt a PC-k bírták, de az Amiga meg a Falcon is nagyon kevés volt már hozzá. És ekkor jött el az ideje annak is, hogy belátták, 1-1 gyártó nem tud versenyezni sem fejlesztésben, sem árban az egész világgal.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

vtb
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7

Hozzászólás Szerző: vtb »

A pontos arányokat én sem tudom, de volt az a megdöbbentő adat pár hónapja, hogy amíg a GTA4ből eladtak 3 milliót addig a Crysisból 80ezret az Unreal 3ból meg 100ezret. Kizárt, hogy ez mind a kalózkodás miatt alakult így. Lehet, hogy elszámolták

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Értékelés: 8132

Hozzászólás Szerző: ValhallA »

Kb az egész csapat rpg-stratégia vonalat úgy ahogy van, mert ezek egyszerűen nem valók konzolra.

Az új gépeknél ez is máshogyan van,mert képesek nagy felbontásra,illetve USB billentyűzet és egér is használható hozzájuk.

Persze visszafelé is igaz,PC-hez is csatlakoztatható USB-n kontroller.(Devillel így játszottam.Teljesen konzolszerű az élmény.)
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

Sztem ez nem az ok, hanem az okozat. Miért fogy olyan kevés eredeti játék PCre amikor egy új megjelenés felébe kerül a konzolosnak, idővel pedig töredékébe, míg azok tartják az árukat? A kalózkodás nem indok, minden konzolt ki lehet csippelni. Barátomnak már a Wiije is csippelve van.

Nem tudom a valós számokat,milyen arányban lehet az eredeti,kontra torrentről letöltött anyag,PC-Konzol viszonylatban.
Én úgy vélem,hogy PC-n sokkal több a másolat,mint konzolos társaiknál.
(Sok PC játékos,szerintem még nem is fogott eredeti,gyári játékot.)

Én is úgy tudom,hogy Wii-nél és X360nál megoldott a mod,viszont PS3 megoldásról még nem hallottam.

Talán az is gond a PC piacon,hogy nem igazán színes a játékválaszték.
Tehát kis túlzással játszhatsz űrös dúmmal,ókori dúmmal,kommandós dúmmal, dúmdúmmal.Vagy a változatosság végett egy újabb reality pack-ot írnak egy régebbi dúmdúm-hoz.

Persze amikor lecsöngenek a konzolokon a nagy nevek,rá pár hónapra-egy évre biztosan átírják őket.Bár a jobb játékok között is van elég sok multiplatform.
Legutóbb a Mass Effect-et,illetve a Devil 4-et játszottam végig PC-n.Ezek szintén,eredetileg konzolos játékok átiratai.
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

vtb
V.I.P.
V.I.P.

...(Leszámítva 1-2 nagyon jó stratégiai játékot PC-re,pl. Command&Conquer,stb...)

Kb az egész csapat rpg-stratégia vonalat úgy ahogy van, mert ezek egyszerűen nem valók konzolra.

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

Az emberek elúnták a pixelháborút, amikor azzal akartak nekik valamit eladni, hogy "a régi már elavúlt, vegyen újat, mert ez már más élményt ad" - holott ez egyszerűen nem igaz.

Példának okáért, egy ilyen sikeres HW, mint a Wii, hogyan nevezhető elvaultnak? Sehogy sem Ezt csak szeretik ráaggatni azok, akik nem értik, hogy a játék élménye nem a felbontásban mérhető, hanem az élvezetben.

Egyszerűen mindent elmond a különbségről...

Wáááááhhh

Szerintem,úgy vélték,hogy ami akkor bejött,ami a Playststion megjelenésekor bejött,működhet 2x,3x is akár.
Tehát az akkori konzolok között forradalminak számító hardver volt a meggyőző erő,azonban a pixelszámolgatást elunták az emberek az azóta eltelt időben.
(A Playstation megjelenésekor a Sega Saturn és a megjelenésekor elavult CD32 volt a piacon.)

Egyetlen tényezőt hagytak figyelmen kívül,hogy megint változtak a viszonyok,átalakultak szép lassan az erővonalak.
Kísértetiesen hasonló okok miatt vérzett el a "Home Computer" iparág is.
Nem alkalmazkodtak,vagy nem időben alkalmazkodtak a megváltozott piaci trendekhez.A saját elképzelésüket erőltették,ami azokban az időkben már nem volt versenyképes,elegendő,vagy eladható.

Természetesen nem olyan szintű elavulást kell érteni,hogy használhatatlan.
Úgy kell érteni,hogy a mai olcsó videókártyák már bőven képesek a nextgen konzolok játékait futtatni 80-100fps-al.(Nálam pl. a Devil May Cry 4 1980ban ennyivel fut.)
A játékélménnyel kapcsolatosan az alábbi vélemény alakult ki bennem az idők folyamán.:
Aki a hardver végtelen fejlesztésére vágyik,válassza játékra a PC-t,aki játékélményt akar,inkább a konzolok mellett döntsön.
(Leszámítva 1-2 nagyon jó stratégiai játékot PC-re,pl. Command&Conquer,stb...)

A reklám valóban nagyon jó!

vtb
V.I.P.
V.I.P.

Bizony hogy jól jövedelmez, a nagy címekből 10millió körül fogy, a nem annyira nagyokból is 2-3millió. Csak a PC veszítette el egy kicsit a fonalat...bár a WOW az nagyon betalált pénzileg.
Szerintem azért,mert kevés eredeti játék fogy...
Pedig ott aztán nyomják a WOW-ot meg mást is milliók hálóban...
Kivi lennék mennyinek van ezek közül eredeti példánya??

Sztem ez nem az ok, hanem az okozat. Miért fogy olyan kevés eredeti játék PCre amikor egy új megjelenés felébe kerül a konzolosnak, idővel pedig töredékébe, míg azok tartják az árukat? A kalózkodás nem indok, minden konzolt ki lehet csippelni. Barátomnak már a Wiije is csippelve van.

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

Úgyhogy, ahogy írod, egy jó döntés alapvető földindulást okozhat ebben az iparágban, de méginkább egy hibás stratégia, ami helyből veszteséggel számol és jövőbeli optimizmusra alapoz.

Soha nem gondoltam volna,hogy azzal az irányítóval és egy elavult hardverrel(a másik kettő versenytárshoz képest)ekkorát lehet aratni.

Mondjuk az vigasztal a Sony+Microsoft,nálam sokkal okosabb szakemberei sem.
Már rájöttem mindig az ellenkezője következik be a konzolpiacon amire én tippelek.
Tehát már tudom,hogyan okoskodjam a későbbiekben.(Mindig ellentétesen!)

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

Itt mindenki szétnézhet pontos eladások,piaci mutatók,szóval minden.:

http://www.vgchartz.com/

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

Bizony hogy jól jövedelmez, a nagy címekből 10millió körül fogy, a nem annyira nagyokból is 2-3millió. Csak a PC veszítette el egy kicsit a fonalat...bár a WOW az nagyon betalált pénzileg.
Szerintem azért,mert kevés eredeti játék fogy...
Pedig ott aztán nyomják a WOW-ot meg mást is milliók hálóban...
Kivi lennék mennyinek van ezek közül eredeti példánya??

vtb
V.I.P.
V.I.P.

KÉTBÉ
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 53

Hozzászólás Szerző: KÉTBÉ »

"Minden rekordot megdöntött a játékipar 2008 első félévében"

http://index.hu/tech/szoftver/jat280708/

ATC Jászberény, 30/6362061

Bemutatóterem

ATC Webáruház

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

A megállapítás úgy helytálló,ha a Sony konzolos divízióját állítjuk szembe a Nintendóval.
Szerintem rosszul olvastad, amit ídéztem:

A Nintendo a Top10 Japán cégek ÖSSZkapitalizációjában lenyomta a Sonyt(!), mert már tavaly 53 MILLIÁRD dollárt ért a cég. Azóta ez tovább nőtt. És az, hogy már nem veszteséges valaminek a gyártása, az még nem jelent profitot, ha mindent összeadunk (szállítás, terjesztés, reklám, marketing).

Akkor igen jól jövedelmez a játékipar...
Szinte hihetetlen,hogy ennyire elhúzott a Nintendo pár év alatt...
Egy jó döntésen múlhat ebben az iparágban minden.

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

Nahát, ez érdekes. De azért fentartom kétkedésemet, hogy lehet-e a Wii kontrollerrel normálisan játszani pl az Inter Karatéval.
A játék elején van egy beállító menü,gondolom ott be lehet konfigurálni rendesen,illetve beleírják a max. kihasználtságát a kontrollernek.(Hiszen fizetős ez a dolog is.Gondolom ha nem működne rendesen,számon kérnék rajtuk.)

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

Azaz, nemcsak pénze van több, hanem többet is ér Mondhatni, van a Wii mint konzolgyártó a piacon, akinek forgalma és pénze is van - és van két cég, ami még nagy mennyiségben gyárt konzolt - többnyire veszteséggel

A megállapítás úgy helytálló,ha a Sony konzolos divízióját állítjuk szembe a Nintendóval. Akkor valóban nagyobb a Sony-tól,azonban én a cég nagyságára céloztam.(A Sony magába foglal rengeteg professzionális,filmgyártó,szoftver és egyéb cégeket is+amiről még én sem tudok.)
Nem vita,hogy a Nintendó 2x annyit ad el jelenleg,mint a másik kettő.(Azonban erősít a Sony és a Microsoft is.)A Microsoft nagysága a Nintendo-hoz képest nem vita tárgya.(Sajnos.)

Most már,hogy 65-65nanométeren gyártják a PS3-at már nem veszteséges az előállítás.

vtb
V.I.P.
V.I.P.

Nahát, ez érdekes. De azért fentartom kétkedésemet, hogy lehet-e a Wii kontrollerrel normálisan játszani pl az Inter Karatéval.

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

A kérdés eldöntetett.:

http://gemeskut.blog.hu/2008/04/01/c_64_a_nintendon

Sőt,nem csak PS2re,hanem már PS3ra is létezik Linux alatt futó emu.

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

A Nintendo nem biztos hogy nagyon szeretné, ha hirtelen 10000 játék lenne Wiire. Most szépen elvannak a 20000 Ftos (agyrém) játékáraikkal. Ezek persze direkt erre a kütyüre lettek kihegyezve, ezért is jók, de van néhány játékstílus amihez nem biztos, hogy sokat adna hozzá, főleg amelyikben a pontosság a lényeg. Sztem nem véletlen, hogy nem a Super Mario a húzónév a Wii-n.
Ezeket az emukat általában nem hivatalos források szokták megírni,hanem C64-Amiga fanok.

vtb
V.I.P.
V.I.P.

A Nintendo nem biztos hogy nagyon szeretné, ha hirtelen 10000 játék lenne Wiire. Most szépen elvannak a 20000 Ftos (agyrém) játékáraikkal. Ezek persze direkt erre a kütyüre lettek kihegyezve, ezért is jók, de van néhány játékstílus amihez nem biztos, hogy sokat adna hozzá, főleg amelyikben a pontosság a lényeg. Sztem nem véletlen, hogy nem a Super Mario a húzónév a Wii-n.

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

Én arra gondoltam, hogy a Wii kontrollerének emulálásával számos C64/Amiga játék adhatna új élményt, és az már látható, hogy ez az élmény sokkal többet ér, mint a grafika. Ez már bizonyított. Namármost, ezek a játékok eleve a játékélményre építettek, azaz ha ehhez most hozzátennénk egy ilyen kontrollert, akkor érdemes lenne őket újrajátszani.  
Egyébként, ha jól emlékszem a Nintendó már egyáltalán nem kis cég...

Biztosan megírja valaki az emulátort,mint ahogyan playstationre is létezik C64 emulátor stb.
Az oroszok nagyon aktívak ezen a téren.Jó ötlet,bár,hogy a Wii kontrollert előnyeit egy ilyen emu mennyire használná azt nem tudom...

A Nintendo nem kis cég(nem ezt írtam),viszont a Mikrofoshoz és a Sony-hoz képest kicsi.
"Jelenleg 2nagy pénzes,valamint egy kisebb,nagy konzolos múlttal rendelkező cég csatározik a piacon."

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

AT olyan gyors vagy mint a villám!
Mennyi gyors és gépírót kell megenni ehez??

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

Eszembejutott egy annyira kretén ötlet, hogy akár még működhetne is... mármint C64/Amiga vonalon. Tulajdonképpen ha valaki összeházasítaná a Wii hadonászójával a játékokat, akkor hirtelen hihetetlenül sok játékkal lehetne használni őket... azaz, valami konzol irányba lehetne elmozdulni, hiszen az azért látható, arra van, illetve lenne igény.  

Én nem látok lehetőséget ezeknek a platformoknak az újraélesztésére.
Bár az ötletedet igazolandó az alább található C64,amit beleépítettek egy joy-ba.
Más is így gondolkodott,hogy ilyen formában meglovagolja a retró keltette hullámokat.

A jelenlegi konzolpiacon annyira éles a verseny,hogy nem hiszem,bárki aki nem nagy cég,megfelelő anyagi tartalékokkal rendelkezhet a kétséges kimenetelű csatározásokhoz.
Jelenleg 2nagy pénzes,valamint egy kisebb,nagy konzolos múlttal rendelkező cég csatározik a piacon.(Talán az Mac is be fog szállni,egyes infók szerint.)
Bár jól látható,hogy nem feltétlenül a legerősebb specifikációval rendelkező gép a befutó.(El kell találni a szoftver és a hardver egyensúlyát,amit a Nintendo most nagyon eltalált.)

Manapság szerintem sem a Commodore,sem pedig az Amiga márkanév nem rendelkezik olyan húzóerővel,hogy bármilyen előnyt lehessen kovácsolni a használatából a konzolpiacon.
Már nem a mi korosztályunk a célközönség...
A mai srácok nem ismerik ezeket a régi gépeket,azok nimbuszát.
És aki nem azokban a viszonyokban,időkben volt játékos,nem igazán tudja elképzelni a Metal Gear Solid 4-et játszva egy FullHD projektoron,hogy milyen jó is volt C64-en a Winter Sport falábú FF Vidi TV-n
Én sem tudnám!
Mai szemmel nem érthető nekik,hogy a kocka ninja bukdásolása miért olyan jó,egyes (középkorú)embereknek,mint a motion capture technikával készült szamuráj.

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

C64 Joyba építve... Mókás cucc,hivatalos nevén C64 DTV.

Bár kevésnek találom a beépített játékokat,kis ráfordítással az egész C64 történelem fölfért volna.

http://www.pto.hu/post/1/9

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

Szerintem nem is kell. Az összes erőlködés csak bukás lesz.

Teljesen más idők voltak.
Manapság fél évig sem marad egy processzor a trónon és egyetlen év alatt el tud avulni egy videókártya is.
Annó a 68XX széria 15évig használható processzornak minősült.
Manapság már csak óriási méretű vállalatok maradhatnak meg a piacon,kicsiben nem működik semmi.

Nem tudom,hogy a következő évtizedekben merre halad a számítástechnika,azonban lehet,hogy megint olyan fordulatot vesz amilyenre nem is számítunk...

vtb
V.I.P.
V.I.P.

Milyen kis formás ház és beleraknak egy dögunalmas Panasonic cdt meg egy Teac floppyt. Legalább valami előlapot tettek volna oda. 
12 éve még ez is formásnak számított, bár így sem vette szinte senki.

12 éve is számtalan példa volt a floppy ízléses/ízlésesnek szánt gépházba "rejtésének". A cdnek is megfelelt volna egy rugós lebillenő előlap, az sem a dizájn csúcsa, de halvaszületettekről valóban vagy jót, vagy semmit.

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”