Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
DAC-olás
-
Vendég
DAC-olás
Viszont kicsit furcsa, hogy azok közül akik ott voltak senki nem hajlandó még egy utalást sem tenni rá, hogy mi a konkluzió / tapasztalat / eredmény.
Mi azon a furcsa, hogy nem lőjük le a még el nem készült iromány poénját?
Ezt a kis időt már kibírjátok.
Nem az a furcsa, hanem az hogy több hozzászóláson keresztül megy róla egy utalgatás amit a meghallgatáson résztvevők tartanak fenn, ennek keretében lettem én is megszólítva...
Szóval egyszer majd gondolom megtudjuk az eredményt valamilyen iromány formájában, de én személy szerint kevésbé vagyok kiváncsi egy több oldalas (gondolom) írásra, bevezetővel, élménybeszámólóval mint egy 6-7 soros tömör összegzésre. Ez pedig már belefért volna, mert nem biztos, hogy érdemes túldimenzionálni. (szvsz)
Persze ettől még lehet jól megírt és hasznos a hosszú iromány is...
Nagyon röviden és tömören: nem biztos hogy elegáns homályosan, bennfentesen és összekacsintva utalgatni rá úgy hogy egy csomóan nagyon kiváncsiak rá. Plusz direkt egy szót sem szólni róla, hogy mikorra várható az írás.
(Én például kezdem elveszíteni az érdeklődésem...)
-
Vendég
DAC-olás
Viszont kicsit furcsa, hogy azok közül akik ott voltak senki nem hajlandó még egy utalást sem tenni rá, hogy mi a konkluzió / tapasztalat / eredmény.
Mi azon a furcsa, hogy nem lőjük le a még el nem készült iromány poénját?
Ezt a kis időt már kibírjátok.
-
Vendég
DAC-olás
gnagy rajta ül a fórumon, de azt gondolja inkább hallgat...
Feri, privát ment, vetted?
Miröl kellene írnom pontosan?
Én sokakkal ellentétben nem voltam ott a DAC teszten / összehasonlításon.
De azért sem kérdezem meg...
Viszont örülök, hogy jó volt a hangulat!
- Bodoraudio
- V.I.P.

- Értékelés: 742
- Kapcsolat:
DAC-olás
igen
-
Vendég
DAC-olás
-
Vendég
DAC-olás
Nagy a csönd, minden részvevőt lefűzettek, és 7 pecsétes titok marad mindenki számára mit is halottak a részvevők!!!!!!
Meg mit nem Whitefül mindenféle zoongorákat meg pianínókat beszélt, aztán leküldtük újságért
-
Vendég
DAC-olás
Nagy a csönd, minden részvevőt lefűzettek, és 7 pecsétes titok marad mindenki számára mit is halottak a részvevők!!!!!!
-
Vendég
DAC-olás
Senki nem mer írni mit halott, vagy csak teadélután és termék szépségverseny volt???
Fingom sincs. Whitefül DAC-ja volt a legnagyobb, azon kártyáztunk. A kicsiken a poharak voltak, a dobozokat pedig körbeálltuk, és versenyt hánytunk, majd Kárpátiát énekeltünk összekapaszkodva.
Csendes kis hifis találkozó volt, mint mindíg.
-
Vendég
DAC-olás
Látod hiába célozgatunk, megnémultak...Közös némasági fogadalmat kötöttek
-
Vendég
DAC-olás
Senki nem mer írni mit halott, vagy csak teadélután és termék szépségverseny volt???
-
Vendég
DAC-olás
Kivi vagyok a végső konklúziókra...örülök, h jól sikerült a tali...
-
Vendég
DAC-olás
Én már a második futamon is túljutottam, túl sok újdonságot nem hozott, hacsak egy kis mizériát a hálózati kábelekkel, de ezt is mejd részletesebben.
Vége és finomságok már itthon, a családdal. De mára igen elfáradtam.
Kár, hogy fülelek végülis nem jött el, de majd legközelebb....
A csapat és a hangulat hibátlan volt, köszönet érte mindenkinek
A vélemények mindvégig egyeztek, valszeg mindenki ugyanolyan várakozásokkal áll a gépekhez, vagy mindenki ugyanolyan botfülű.
Legközelebb
- Bodoraudio
- V.I.P.

- Kapcsolat:
DAC-olás
huhh,túlvagyunk a meghallgatásokon. Nagyon jó hangulatú,és tanúlságos kis házi fülelés volt. Vackor majd ír róla bővebben.
Semmi veszekedés?
jó kis csapat verödött össze,no vita ,no para. Jó kis d/a-k, mind megéri az árát,és jól is tükrözi az áruk a minőségüket.
DAC-olás
huhh,túlvagyunk a meghallgatásokon. Nagyon jó hangulatú,és tanúlságos kis házi fülelés volt. Vackor majd ír róla bővebben.
Semmi veszekedés?
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
- Bodoraudio
- V.I.P.

- Kapcsolat:
DAC-olás
DAC-olás
Mind igaz, amit az ASIO-ról irtatok, csak annyit tennék hozzá, hogy egy jó állapotban levő XP alatt futó usb kijáratról üzemelő minőségi dac esetében nagyon kicsi a különbség az ASIO javára, a gyakorlati tapasztalataink ezt mutatják. Statisztikai szempontból kimondhatnánk, hogy nincs, de mivel egyes esetekben -főleg, amikor a számitógép tápegysége alaposan igénybe van véve- igenis jól hallható különbség van az ASIO javára, de még az ASIO4all javára is, -ezért nem mondjuk.Ha valaki zenecenter célgépként használ egy számitógépet, akkor ezzel érdemes utoljára foglalkozni.
Akinek nyűgös az EAC + flac frontend használata, próbálja kis a dbpoweramp programot, aminek a használata jóval egyszerűbb, és a grebbelés minősége megegyezik az EAC-cal, a flac/ape konvertálás meg jóval gyorsabb. A foobar lejátszónál ésszerűbbet momentán én sem tudok javasolni.
Igen, ezt még hozzá akartam tenni Egy zenei célgép esetén még az asio előtt is lehet csinálni pár dolgot amivel elég jó hangot lehet kihozni a gépből.
Nota bene, nálam csak a foobar tud asio-t, pl. a powerdvd vagy a vlc nem, de még sose éreztem úgy, hogy húú mekkora különbség lenne...
DAC-olás
Nem tudom, hogy a Béla-félékhez van-e,
Ez jó duma
Bemásolom a leírását:
http://www.6moons.com/audioreviews/styl ... carat.html
ez pedig magyarra fordítva.
Nem szakfordító csinálta,de a lényeget ki lehet olvasni belőle.
Forrás: Dual Core Pentium PC, windows XP, Foobar,
Hangszóró: saját áramforrású Diva Swans 5.25” kétutas
Fejhallgató: audio-technica ATH-W1000
A HD1V lap háza MKP-level Wima és Sanyo Oscon ezüstpala, polipropilén és poliészter film kondenzátor, Dale RN 60 precíziós fém ellenállások, Burr Brown OPA2350 chip erősítő és 32/44.1/48kHz 2704 DAC és 1,5ppm TCXO hőszabályozott kristály oszcillátor az elvárt 98dB jel/zaj arányhoz és alacsony rezgésű előadáshoz.
Az egység áramhoz az USB csatlakozó révén jut, hacsak nem használják az opcionális AC csatlakozót. Styleaudio-hoz nem kell meghajtót installálni a PC-jére vagy laptopjára. Ha használ egy áramforráshoz kötött hangfalat, akkor még szükség van egy erősítőre vagy valamire, ami pusztán csak egy fejhallgató erősítő. Az én Windows Xp-s számítógépem felismerte az eszközt, mint „USB DAC” és 5 perccel azután, hogy a postás meghozta csomagban, már használhattam is.
A felszereltség „tumultushoz” a Styleaudio két szabad potméterrel járult hozzá, így futatthat egy piros vagy fehér – hmm, sebesség csíkot. Zümmög. Keményen húzza, gyorsan megy és megáll, te, ez megy a vezérlőddel. Amint láthatjuk a NuForce Icont, a megjelenítése egy ilyen miniatűr lifestyle/PC audio eszközzel nagy feladat. Mint a parfüm, minden a külső csomagolással kezdődik. A Styleaudio fekete csomagolása akár tartalmazhatna egy mini tortát egy előkelő cukrászdából. Elsősorban nem a magas igényű audiofil, akit megcéloztak inkább a trendy MP3-ozó.
Bár a cég harca a prémium igényű populáció, a kártya (?) teszi a legattraktívabbá a Carat-ok között. Amióta Gordon Rankin a Wavelenght Audio-tól összekötött egy Macbook-ot egy csöves USB DAC-cal egy CES-en, a koncepció legitimmé lett. Közeleg a nap, amikor a forrásokat vagy előerősítőket USB nélkül reménytelenül passzolják.
Webáruház:
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5312
DAC-olás
Mind igaz, amit az ASIO-ról irtatok, csak annyit tennék hozzá, hogy egy jó állapotban levő XP alatt futó usb kijáratról üzemelő minőségi dac esetében nagyon kicsi a különbség az ASIO javára, a gyakorlati tapasztalataink ezt mutatják. Statisztikai szempontból kimondhatnánk, hogy nincs, de mivel egyes esetekben -főleg, amikor a számitógép tápegysége alaposan igénybe van véve- igenis jól hallható különbség van az ASIO javára, de még az ASIO4all javára is, -ezért nem mondjuk.
Ha valaki zenecenter célgépként használ egy számitógépet, akkor ezzel érdemes utoljára foglalkozni.
Akinek nyűgös az EAC + flac frontend használata, próbálja kis a dbpoweramp programot, aminek a használata jóval egyszerűbb, és a grebbelés minősége megegyezik az EAC-cal, a flac/ape konvertálás meg jóval gyorsabb. A foobar lejátszónál ésszerűbbet momentán én sem tudok javasolni.
DAC-olás
Ha esetleg a lényegét lefordítanád, az jó lenne. Én is próbáltam megkeresni a foobarhoz az asio2 plugint de nem találtam, jobb a hangminöség asioval mint kernel str.-gel. Vagy az asio-t csak usb -vel érdemes használni?
Az ASIO úgy tud menni a foobarral, hogy kell egy ASIO driver az usb-s DAC-hoz. Nem tudom, hogy a Béla-félékhez van-e, de pl. a Hivox-féle USB-s Lupushoz nincs. Namost ha az ASIO driver telepítve van, akkor le kell tölteni a foobar ASIO dll-jét (foo_out_asio.dll vagy mi neve), ekkor megjelenik a foobar preferences-ben az output rész alatt ez a komponens, itt lehet összerendelni a telepített driverrel (a komponens beállítása alatt), majd a zenei kimenetet kell a korábbiról ASIO-ra rakni.
Tehát a foobar ASIO része csak és kizárólg akkor él, ha van ASIO driver a gépünkön valamilyen hangeszközhöz. Ekkor a foobar ezen keresztül közvetlenül hajtja meg a kimenetet, kikerülvén minden windowsos hülyeséget, ezért lehet jobb a hangminőség.
Még1 dolog: az ASIO4ALL driver nem az aminek látszik. Ez a directX hangoskodó komponensén keresztül emulál ASIO-t más programoknak, pl. a foobar.nak is. Az igazi ASIO ténylegesen a hardware-t hajtja, közvetlenül.
DAC-olás
Köszi így már értem, de akkor nem értem mi ez az Asio a foobarnál és azt mire használják...
"ASIO (Audio Stream Input/Output) is a protocol for low-latency digital audio specified by Steinberg. It provides a direct interface between your music software and the USB 2 D/A, bypassing the resampling audio mixing software of your Windows operating system. ASIO is the high-end solution for transferring bit-exact audio data from your PC to the AQVOX DAC."
Ha esetleg a lényegét lefordítanád, az jó lenne. Én is próbáltam megkeresni a foobarhoz az asio2 plugint de nem találtam, jobb a hangminöség asioval mint kernel str.-gel. Vagy az asio-t csak usb -vel érdemes használni?
P4 PC , Audio alchemy jitter killer, VBV gemini2 dac, Myrad T-50 el�er�s�t� av-proc, Yamaha ax-497 2db
-
Vendég
DAC-olás
Köszi így már értem, de akkor nem értem mi ez az Asio a foobarnál és azt mire használják...