Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

MPEG4 lejátszók

kezol
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

MPEG4 lejátszók

Hozzászólás Szerző: kezol »

Hali Kezol, 
Értem a problémád, habár nekem még soha nem hiányzott ez az optikai tyúkbél. Máig nem értem, hogy mire volt jó ez a optikai kavarás. Ha annyira jó lenne, akkor miért mme ez lett az alapja pl. a FireWire átvitelnek?
Ha egy darab "rézmadzagon" át tudom vinni ugyanazt a digi jelet (koax) torzulás nélkül (erre a kódolási és hibajavító áramkörök kell, hogy gondoskodjanak), akkor minek ez a drága optikai varázslás. (???)

Talán az egyetlen jó (?) hírem Neked, hogy majd biztosan lesznek erősítővel integrált DivX-lejátszók is. Habár ezeket az audiofil-ek ritkán veszik komolyan, ezeknek (már csak az áruk miatt is) szgyakran okott lenni optikai kimenete.
Olyasmire gondolok, mint az LX3600D

Tényleg, optikain át lehet nyomni 96kHz/24bit hangot? Vagy azt csak a koax tudja (már ha nem értettem félre valamit)? Csak hogy megértsem végre, melyik a jobb, vagy egyformák minőségre?

Üdv: MMS

Háát már jónéhány optikai vs koax topic-kal találkoztam, de még egyik sem végzôdött egyértelműen valamelyik gyôzelmével... Nálam nem a minôség miatt kellene az optikai, hanem mert egyszeűen nincs szabad koax bemenetem az erôsítôn, a DivX kedvéért pedig eszemben sincs egybecuccot venni!

96/24:
Nem tudom, hogy nem súrolja-e a tömörítetlen 96/24-es adatfolyam a koax/optikai átvitel határát? Ha nem, akkor szerintem mindkettôn működnie kell, csak éppen szabványt nem ismerek, ami támogatná azt, persze ez nem jelenti azt, hogy nincs...

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

MPEG4 lejátszók

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

Tényleg, optikain át lehet nyomni 96kHz/24bit hangot? Vagy azt csak a koax tudja (már ha nem értettem félre valamit)? Csak hogy megértsem végre, melyik a jobb, vagy egyformák minőségre?

Off
Mind a kettőn át lehet nyomni, ha a hang 96/24 dts. DVD-Audio, SACD hangátvitelére egyik sem képes. (Egyéb 96 kHz-es hangformátumról meg nem tudok.)
Annyi topic volt már erről olvass utána itt a forumon. Megoszlanak a vélemények. A lényeg, hogy otthoni körülmények között a Coax tűnik nyerőnek, mert nincs két felesleges jelátalakítás. Viszont az optikainak is megvannak az előnyei. Például, ha nagyobb távolságba, vagy elektromágnesesen "szennyezett" környezetben szeretnéd a jelet zavarmentesen eljuttatni.
gordon314.fw.hu

MMS
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

MPEG4 lejátszók

Hozzászólás Szerző: MMS »

Hali Kezol,

Értem a problémád, habár nekem még soha nem hiányzott ez az optikai tyúkbél. Máig nem értem, hogy mire volt jó ez a optikai kavarás. Ha annyira jó lenne, akkor miért mme ez lett az alapja pl. a FireWire átvitelnek?
Ha egy darab "rézmadzagon" át tudom vinni ugyanazt a digi jelet (koax) torzulás nélkül (erre a kódolási és hibajavító áramkörök kell, hogy gondoskodjanak), akkor minek ez a drága optikai varázslás. (???)

Talán az egyetlen jó (?) hírem Neked, hogy majd biztosan lesznek erősítővel integrált DivX-lejátszók is. Habár ezeket az audiofil-ek ritkán veszik komolyan, ezeknek (már csak az áruk miatt is) szgyakran okott lenni optikai kimenete.
Olyasmire gondolok, mint az LX3600D

TV: Philips Ambilight LCD 32PF9731D
DVD+Erősítő+hangfal: Philips LX7100SA, Philips DVP5980
TV+VCR Kombi: Philips 25PV815ST;
HTPC: Shuttle SN95G5 XPC, AMD64 3000, 1GB, Radeon HD2600Pro AGP, 160GB Samsung (a legcsöndesebb...)
Digicam: KODAK V803 + 1GB SD
Verda: Skoda Fabia 1.4MPI (1.4GB :-) )

kezol
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

MPEG4 lejátszók

Hellósztok, 
Pár hozzászólás DVD737-hez:

Kezol-nak: én megnéztem az olasz, spanyol, francia Philips honlapokat is, mindegyik írja (rosszul) az Optikai digitális kimenetet. A tény az, hogy nincs neki, nem is volt soha tervezve, csak a koax digi. Valahonnan rosszul kaptak információt a központban. Az öröm ebben az, hogy nem(csak) a magyarok a bénák.

A DivX3.11-et a DVD737 kezeli, én már többet lejátszottam rajtuk. De ha megnézed a dobozt, akkor onnan is kiderül : (miért nem megy nekem a kép-becsatolás? csak 11kb!)

Ha jól emlékszem, az AC3-as hanggal ellátott DivX-ek is mentek, de nem 100% (szóval ne üssetek le, ha nem...).

Az XVid támogatását (mint open-source "szabványt") soha nem fogják hivatalosan leírni. Próbáld majd ki egy boltban (ha lesz 737) egy ilyen lemezt lejátszani. Ha megy, jó, ha nem megy, akkor vedd figyelembe, hogy nem bejegyzett szabvány. Nem tudom, van olyan, pl a KISS, ami kezeli ezt ?

Subtitle: még nem megy, a következő letölthető SW-k egyike fogja lehetővé tenni visszamenőleg a DVD737-ekre. (ez a www.club.philips.com-ról lesz letölthető az ingyenes regisztráció után).

A DivX filmek mennek megírt DVD-ről is....vagyis több movie elfér egy helyen, egy +R pedig 750-950Ft...

Egyébként, mint a többi ESS alapú készülék, a DivX mérete (ha túl kicsi a felbontás) nem teljes képernyős (még). Az ESS a honlapján ígért valami frissítést...

Megint csak az ár és a speckók fogják ledönteni, melyik készülék lesz a nyerő. Szerintem a DVD737 szinte minden formátumú lemezt lekezel, viszont vannak még gyengéi. Nekünk magyaroknak egyelőre a Subtitle hiányzik a legjobban, remélhetőleg gyorsan megoldják.

Egy év mulva szerintem alig lesz olyan DVD a piacon, amelyik ne tudná a DivX lejátszást. Olcsó, és jó minőségű film egy lemezen, akár AC3 hanggal: mi kell még?

Persze: jobb képminőség. Gondoljátok el: ha megy a DivX megírt DVD lemezről is, akkor nem kell azt a 7-9-edére összenyomni, elég a harmadára is (=sokkal jobb képminőség+3 mozi egy DVD lemezen...)

Természetesen egy szóval sem mondtam, hogy nem játsza le a DivX 3/XviD párost, csak annyit, hogy a speckójában (a fórumon található belinkelt képek szerint) nincs feltűntetve, aminek könnyen lehet az az oka, amit lentebb leżrtál...
Egyébként minden jól hangzik és engem még a felirat sem érdekelne, csak az a fránya optikai csati hiányzik, viszont az nagyon...

MMS
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

MPEG4 lejátszók

Hali,

Találtam egy helyet, ahol azok az emberek, akik nem menekülnek sikítva, amint angolon kívül más nyelvet meglátnak, rengeteg jó infót találhatnak (csak hollandul ) Ott már 199Euróért kapható a cucc...

http://gathering.tweakers.net/forum/lis ... ges/800218

Itt az Xvid-kérdést is megválaszolják képpel együtt, csak türelmesen kell bogarászni a szöveget és a képeket.

Itt van említve egy-két más kérdés is, de holland fordításra nem vállakozom, ahhoz nem tudok eléggé krákogni

HTPC: Shuttle SN95G5 XPC, AMD64 3000, 1GB, Radeon HD2600Pro AGP, 160GB Samsung (a legcsöndesebb...)

MMS
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

MPEG4 lejátszók

Hellósztok,

Pár hozzászólás DVD737-hez:

Kezol-nak: én megnéztem az olasz, spanyol, francia Philips honlapokat is, mindegyik írja (rosszul) az Optikai digitális kimenetet. A tény az, hogy nincs neki, nem is volt soha tervezve, csak a koax digi. Valahonnan rosszul kaptak információt a központban. Az öröm ebben az, hogy nem(csak) a magyarok a bénák.

A DivX3.11-et a DVD737 kezeli, én már többet lejátszottam rajtuk. De ha megnézed a dobozt, akkor onnan is kiderül : (miért nem megy nekem a kép-becsatolás? csak 11kb!)

Ha jól emlékszem, az AC3-as hanggal ellátott DivX-ek is mentek, de nem 100% (szóval ne üssetek le, ha nem...).

Az XVid támogatását (mint open-source "szabványt") soha nem fogják hivatalosan leírni. Próbáld majd ki egy boltban (ha lesz 737) egy ilyen lemezt lejátszani. Ha megy, jó, ha nem megy, akkor vedd figyelembe, hogy nem bejegyzett szabvány. Nem tudom, van olyan, pl a KISS, ami kezeli ezt ?

Subtitle: még nem megy, a következő letölthető SW-k egyike fogja lehetővé tenni visszamenőleg a DVD737-ekre. (ez a www.club.philips.com-ról lesz letölthető az ingyenes regisztráció után).

A DivX filmek mennek megírt DVD-ről is....vagyis több movie elfér egy helyen, egy +R pedig 750-950Ft...

Egyébként, mint a többi ESS alapú készülék, a DivX mérete (ha túl kicsi a felbontás) nem teljes képernyős (még). Az ESS a honlapján ígért valami frissítést...

Megint csak az ár és a speckók fogják ledönteni, melyik készülék lesz a nyerő. Szerintem a DVD737 szinte minden formátumú lemezt lekezel, viszont vannak még gyengéi. Nekünk magyaroknak egyelőre a Subtitle hiányzik a legjobban, remélhetőleg gyorsan megoldják.

Egy év mulva szerintem alig lesz olyan DVD a piacon, amelyik ne tudná a DivX lejátszást. Olcsó, és jó minőségű film egy lemezen, akár AC3 hanggal: mi kell még?

Persze: jobb képminőség. Gondoljátok el: ha megy a DivX megírt DVD lemezről is, akkor nem kell azt a 7-9-edére összenyomni, elég a harmadára is (=sokkal jobb képminőség+3 mozi egy DVD lemezen...)

kezol
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

MPEG4 lejátszók

Nyahh itt lehet találni némi infót, de természetesen nem magyarul... A képek alapján sikerült kideríteni, hogy optikai kimenet nuku, úgyhogy felôlem a kávéscsészét is lejátszhatja, akkorsem kell... Ahhoz képest, hogy a magyar honlapon fel van tűntetve az optikai kimenet, jól nincs rajta... Szerintem a Philips Magyarország sem látott még ilyen lejátszót élôben, csak vagiznak a honlapon és ennek meg is van az eredménye...
Te esetleg érted ezt a nyelvet?

Nálunk M.o-n csak ennyit találtam:
http://www.ittveddmeg.hu/products.php?id=4974

De előbb-utóbb úgy is kapható lesz.
(Még hogy internetről letöltött filmek. F@sza, eddig erre nem is gondoltam.)

Természetesen semmit nem értettem, csak a képeket vizsgáltam meg, de amire kíváncsi voltam kiderült belôlük... Többekközt az is, hogy a spec szerint szó nincs 3-as DivX/XviD lejátszásról...

kezol
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

MPEG4 lejátszók

A Philips katalógus szerint a DVD737-esen 1 koaxiális és 1 optikai digitális kimenet van.
Ezek szerint a képek szerint optikai kimenet sehol: 1 2

Miért nem elég a Koax?

Mert az erôsítômön sajna csak egyetlen egy van, amit már lefoglal a számítógép, viszont optikaibol van egy rahedli... Végülis nem nagy gond, mert a Pana S35-öse már a kezdetek óta nagyon tetszik és most még az árára sem lehet panasz...

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 3

MPEG4 lejátszók

Hozzászólás Szerző: (ex)Cat »

A Philips katalógus szerint a DVD737-esen 1 koaxiális és 1 optikai digitális kimenet van.

Miért nem elég a Koax?

kezol
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

MPEG4 lejátszók

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

MPEG4 lejátszók

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

Vendég

MPEG4 lejátszók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Nyahh itt lehet találni némi infót, de természetesen nem magyarul... A képek alapján sikerült kideríteni, hogy optikai kimenet nuku, úgyhogy felôlem a kávéscsészét is lejátszhatja, akkorsem kell... Ahhoz képest, hogy a magyar honlapon fel van tűntetve az optikai kimenet, jól nincs rajta... Szerintem a Philips Magyarország sem látott még ilyen lejátszót élôben, csak vagiznak a honlapon és ennek meg is van az eredménye...
Te esetleg érted ezt a nyelvet?

Nálunk M.o-n csak ennyit találtam:
http://www.ittveddmeg.hu/products.php?id=4974

De előbb-utóbb úgy is kapható lesz.
(Még hogy internetről letöltött filmek. F@sza, eddig erre nem is gondoltam.)

kezol
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

MPEG4 lejátszók

kezol
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

MPEG4 lejátszók

Erről a Philips ketyeréről beszéltek? 

http://www.consumer.philips.com/global/ ... =DVD737_02

Nekem tetszik, kérdés, tud-e kezdeni a feliratokkal valamit?

Ez a duma nagyon tetszik:

Stílusos, teljes méretu´´ DVD-lejátszó MPEG4-lejátszási leheto´´séggel (Divx 3.11/4/5 és XviD), az internetro´´l letöltött filmek megtekintéséhez

Egyébként lehet már valahol kapni???

Vendég

MPEG4 lejátszók

Erről a Philips ketyeréről beszéltek?

http://www.consumer.philips.com/global/ ... =DVD737_02

Nekem tetszik, kérdés, tud-e kezdeni a feliratokkal valamit?

Vendég

MPEG4 lejátszók

Húúú bazz létezik már ilyen is a világon??? Engem eddig a noname gyártók és a 3-as DivX hiánya tartott vissza ezektôl a masináktól, de ha ez igaz, akkor nincs más hátra, mint venni egy ilyent!!! A felirat engem nem aggaszt, ugyanis egy db. feliratos DivX-em sincs, valamint a számítógépemen sincs felirat lejátszására alkalmas progi... Viszont az optikai kimenet mindenképp kellene, mert az egyetlen coax bemenetemet lefoglalja a hangkártya...
Úgy olvastam, hogy a Philips DivX-lejátszós DVD-je októberben fog piacra lépni 55 ezer forintos induló áron. Ez azért már mégsem noname.

A belinkelt philips lejátszó adatlapon nem olvasom az XVid támogatást.
Tudsz erről valamit?

kezol
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

MPEG4 lejátszók

Húúú bazz létezik már ilyen is a világon??? Engem eddig a noname gyártók és a 3-as DivX hiánya tartott vissza ezektôl a masináktól, de ha ez igaz, akkor nincs más hátra, mint venni egy ilyent!!! A felirat engem nem aggaszt, ugyanis egy db. feliratos DivX-em sincs, valamint a számítógépemen sincs felirat lejátszására alkalmas progi... Viszont az optikai kimenet mindenképp kellene, mert az egyetlen coax bemenetemet lefoglalja a hangkártya...
Úgy olvastam, hogy a Philips DivX-lejátszós DVD-je októberben fog piacra lépni 55 ezer forintos induló áron. Ez azért már mégsem noname.

Igen a Philips/JVC lejátszóiról én is hallottam ezért csodálkoztam, hogy a Yamaháról még nem... Egyébként nagyon várom ôket, bár a JVC szerintem elég drága lesz de a Philips ígéretesnek tűnik... igazából nincsenek nagy igényeim: ha viszi a 3-as DivX-et jöhet, ha nem, nem!

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

MPEG4 lejátszók

kezol
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

MPEG4 lejátszók

Feliratokat nem kezel, ugye? 
Pedig már engem is elgondolkodtatott, mert a Yamada 6000-es 50 alatt lesz a nagykerben (ha beérkezik), és a leírása szerint:
"DivX, CD-Audio, CD-Video, MP3, JPEG, MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4, DivX 3.11, DivX 4.x, DivX5x, Xvid teljes támogatás. 5.1 Dolby Digital, DTS, Stereo és Coax kimenet, S-Video, kompozit videó, Scart".

lala

ÁÁÁÁ most látom csak, hogy ez nem Yamaha, hanem Yamada... Esküszom nem értem, miért nem tudnak egy saját nevet kitalálni a sok gagyi xirx@rjaiknak... Nahh mindegy, akkor még várunk... :/

kezol
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

MPEG4 lejátszók

Pedig már engem is elgondolkodtatott, mert a Yamada 6000-es 50 alatt lesz a nagykerben (ha beérkezik), és a leírása szerint:
"DivX, CD-Audio, CD-Video, MP3, JPEG, MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4, DivX 3.11, DivX 4.x, DivX5x, Xvid teljes támogatás. 5.1 Dolby Digital, DTS, Stereo és Coax kimenet, S-Video, kompozit videó, Scart".

lala

Vendég

MPEG4 lejátszók

lala

tsc
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 14

MPEG4 lejátszók

Hozzászólás Szerző: tsc »

Hát én vettem. Pedig nem is tetszik kinézetre, de megtanultam nagyon tisztelni!

Olyan DVD-ket játszik le nekem, amiket eddig legalább 5-féle (nagyon nem gagyi) lejátszóval nem bírtam, tisztára elkönyveltem mint hibás lemezt, ez meg csont nélkül viszi, ráadásul nem is egyféle ilyen elrontott és rossznak ítélt lemezemet tudom újra használni!

És azóta is vígan nézem a netről 4 óra alatt letöltött divx filmeket (kiírni 3 perc).

Szerintem több anyag is van benne mint egy alapabb márkás lejátszóba, és sokkal megbízhatóbbnak tűnik a mechanikája, és mivel szerintem egy sima cd-rom van benne, cserélhető lesz ha majd kifekszik.

A képnek néha olyan minősége van hogy nem hiszem el hogy nem DVD. De komolyan! (a hangon hallatszik legjobban hogy nem az)

Persze amint lesz Sony lejátszó ugyanezekkel a fícsörökkel, azonnal veszek azt. :-) Mert én se kifejezetten vagyok híve a "noném" lejátszóknak.

Persze 80-ért sok!! Már csak azért is mert kapsz egy márkás új lejátszót mondjuk 30-40-ért. És a különbségből még új filmekből is vehetsz egy csomót de másoltakból aztán még sokkal többet.

De ha már 40 körül lesz, meg fogja érni.

kezol
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

MPEG4 lejátszók

Remélhetôleg ugyanolyan támaogatott formátummá fog válni, mint az MP3, ami eléggé meg fogja nehezíteni a DivX támogatás nélküli playerek ajánlását... Nem mindenki hallgat MP3-at, pedig ma már valamennyi DVD-player támogatja... DivX-et sem lesz kötelezô nézni, de könyörgöm, miért baj, ha a lejátszónk azt is tudja???
Nem az a baj, hogy egy készülék le tudja játszani a DivX-et, hanem az, hogy a jó minőségű (pl. Kiss) sokkal többe kerül, mint amelyik nem. Ez olyan, mintha csak az MP3 lejátszásért 2x annyit adnál ki egy DVD lejátszóért. Annyi pénzért kiírhatnánk a zenét audio CD-re, amit minden lejátszó (a régi CD-k is) el tudnak olvasni. Szerencsére az MP3 lejátszásért nem kell ilyen felárat fizetnünk. Lehet, hogy a jövőben a DivX-szel is másképp lesz.

Szerintem nem kell többet fizetnünk értük, csak várni kell még egy "picit"... Egyébként én ilyen Kiss lejátszót akkorsem vennék, ha olcsóbb lenne, mint a DivX nélküli társai! :smile6:

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

MPEG4 lejátszók

Remélhetôleg ugyanolyan támaogatott formátummá fog válni, mint az MP3, ami eléggé meg fogja nehezíteni a DivX támogatás nélküli playerek ajánlását... Nem mindenki hallgat MP3-at, pedig ma már valamennyi DVD-player támogatja... DivX-et sem lesz kötelezô nézni, de könyörgöm, miért baj, ha a lejátszónk azt is tudja???
Nem az a baj, hogy egy készülék le tudja játszani a DivX-et, hanem az, hogy a jó minőségű (pl. Kiss) sokkal többe kerül, mint amelyik nem. Ez olyan, mintha csak az MP3 lejátszásért 2x annyit adnál ki egy DVD lejátszóért. Annyi pénzért kiírhatnánk a zenét audio CD-re, amit minden lejátszó (a régi CD-k is) el tudnak olvasni. Szerencsére az MP3 lejátszásért nem kell ilyen felárat fizetnünk. Lehet, hogy a jövőben a DivX-szel is másképp lesz.

Doki
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 1

MPEG4 lejátszók

Hozzászólás Szerző: Doki »

DivX-et sem lesz kötelezô nézni, de könyörgöm, miért baj, ha a lejátszónk azt is tudja???
Például ez a Metro újságból: Jamo DVR50. Cirka 165 ropiért, ha jól értem beépített erôsítôvel. De az nem derül ki, hogy hangfalak tartoznak-e hozzá. Viszon PAL és NTSC Progressive Scant is tud.
Thomson DPL2000 erőlködő, JBL NSP1 szet, Heco Spirit sub,HTPC, Sanyo PLV-Z1 (BARCO HDTV 1600 projektor-talonban /emoticons/default_sad3.gif" alt=":(" data-emoticon="" srcset="/emoticons/sad@2x.png 2x" width="15" height="15" /> )

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”