Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
komponens-scart átalakító...van ilyen?
[szeva Scott!Nekem a TV-n van komponens bemenet (3 x rca),viszont a dvd-n csak scart (amin a leírás szerint a komponens jel is küldhető)??.
Látom itt otthon vagy ,tehát ha segítessz, a kérdésem:szerinted létezik-e olyan kábel, melynek egyik vége scart, a másikon a komponens jel átvitelére szolgáló 3 rca.(Nem konverter)
előre is danke
Bene
Próbálom iszonyú fontos problémám ismét elétek tárni,hátha...
De ha van scart kiemenet a lejátszón, akkor melyik a jobb minőség: scart-scart a tv-be, vagy a komponens jelet átalakítani rbg-be a scart-on keresztül?
Csak annyit tennék hozzá, hogy az eszközök belsejében a jelfeldolgozás komponens módon történik. Analóg és digitális videójel is komponens jeleket tartalmaz (pl. a színkülönbségi jelekben is tetten érhetők).
Magyarázat: a redukált (szín)sávszélesség igény (4:2:0, 4:1:1, 4:2:2).
Az RGB "csak" a kamkorder chipjén és a képcső meghajtásán használatos. (meg persze az RGB scart...)
Szerintem egy projektor belső szervezésében az RGB-t egy mátrix helyből átteszi komponens "dimenzióba", majd a végén alakítja vissza RGB-re.
A komponens átvitel jelenti a legkevesebb átalakítást a videojel életében.
Minőségben a SCART-SCART nak csúfolt (RGB!) megoldás lesz a legjobb. A komponens/RGB átalakítást jól megoldani házilag lehetetlen, de a DVD menüjében szinte biztosan állítható (mint ahogy az MBO-mban: átváltva komponensre furcsa színezetű, zöldes képet kapok.
Hang: Yamaha RX-V371, KX-580, Acoustic Research S50, S20, SC2, Sub 30A
Kép: Samsung LE40ES6100, LE32D551, ASUS O!Play HDP-R1, UPC HD-DVR
Hali!Köszi a választ, tanultam belőle jó sokat, és egy újabb kérdéssel fejelem meg.
A tv tud fogadni RBG jelet az egyik scart csatin keresztül. A dvd lejátszón nem láttam scart kimenetet, ami lehet azért van, mert sötét a kép...vagy tényleg nincs...
De ha van scart kiemenet a lejátszón, akkor melyik a jobb minőség: scart-scart a tv-be, vagy a komponens jelet átalakítani rbg-be a scart-on keresztül?
Húú, lehet hülyén fogalmazok, azért remélem érthető. Köszi az eddigieket is.
Üdv: Balage
Miért nem árulod el mi a dvd lejátszó típusa? Lehet, hogy sokan itt kapásból vágnák rá, hogy van-e rajta scart!
A kérdésedre egyértelmű a válasz, ha végiggondolod: ha az rgb jelet átalakítások nélkül küldöd scart-scart kábelen, akkor nem kerülhetnek bele a jelátalakításból eredő zavarok.
Ha úgy értetted a kérdést, hogy melyik a jobb az s-video scarton keresztül a tv-be közvetlenül, vagy, hogy a komponens jeleket átalakítva rgb-vé úgy a tv-be, akkor egy kérdéssel válaszolok: nem éri meg neked jobban abból a pénzből egy rgb scart kimenetes dvd lejátszót megvenni, mint egy jelátalakítót?
gordon314.fw.hu
A Scart neve ugyebár Euro-Scart, csak Európában használják, az USA-ban gyak. ismeretlen. Szóval ha amerikai oldalon láttad azt a képet, akkor ne aggódj. Európában forgalmazott készüléken 100%, hogy lesz Scart csatlakozó.
Thomson DPL2000 erőlködő, JBL NSP1 szet, Heco Spirit sub,HTPC, Sanyo PLV-Z1 (BARCO HDTV 1600 projektor-talonban /emoticons/default_sad3.gif" alt=":(" data-emoticon="" srcset="/emoticons/[email protected] 2x" width="15" height="15" /> )
Ha minden igaz hamarosan lehet kapni egy új 6 lemezes Onkyo Dvd lejátszót
hol láttál ismertetőt róla?
ha tengerentúlon, akkor lazán előfordulhat, h az ottani verzióba (mivel ott az elterjedt, mint ahogy itt az RGB) komponens kimenet került, de az itteniben RGB lesz
-
Vendég
Hali!
Köszi a választ, tanultam belőle jó sokat, és egy újabb kérdéssel fejelem meg.
A tv tud fogadni RBG jelet az egyik scart csatin keresztül. A dvd lejátszón nem láttam scart kimenetet, ami lehet azért van, mert sötét a kép...vagy tényleg nincs...
Húú, lehet hülyén fogalmazok, azért remélem érthető. Köszi az eddigieket is.
[sajnos azért ez nem ilyen egyszerű . A Scart az egy csatlakozó típus, amin keresztül lehet kompozit, S-video és RGB jelet is továbbítani. Önmagában az , hogy a TV-den van Scart bemenet az kevés, tudni kellene, hogy azon a Scarton milyen jelekt tud fogadni ? Ha jobb fajta akkor RGB-t biztosan tud. Namármost a komponens jel egy teljesen más , mint az RGB ( akarom mondani az elv hasonló ), ezért sajnos csak "úgy" nem lehet egy kábellel átalakítani, ehhez egy komolyabb konverterre van szükség, ami az YUV(YCrCb) alias komponens jeleket RGB-re alakítja. Ilyen konvertereket a professzionális video technikában alkalmaznak, ami azt jelenti, hogy iszonyatosan drágák.
Egy szó, mint száz, ha a lejátszónak nincs RGB ( Scarton keresztül ) kimenete, akkor csak az S-video kimenetet fogod tudni használni.
Szeva Scott!
Nekem a TV-n van komponens bemenet (3 x rca),viszont a dvd-n csak scart (amin a leírás szerint a komponens jel is küldhető)??.
Látom itt otthon vagy ,tehát ha segítessz, a kérdésem:szerinted létezik-e olyan kábel, melynek egyik vége scart, a másikon a komponens jel átvitelére szolgáló 3 rca.(Nem konverter)
előre is danke
Bene
scart átalakítót? Vagy lehet, hogy én vagyok hülye és nincs is ilyen, ugyanis a neten sehol sem találtam....
Ha jól értelmezem, akkor a keresett átalakító "ingyér" benne van a DVD-ben. Vegyél SCART-(s)video kábelt a MédiaMarktban
Ha nem jól értelmezem, akkor több infó kell. pl. a TV SCART bemenetén képes-e komponens videójelet fogadni? Nem jellemző.
Visszatérve az átalakítóra, szerintem egy RCA-SCART RGB(+1 a szinkront vivő kompozit + 2 hang) kábel a fizikai összekötést megoldja.
Hang: Yamaha RX-V371, KX-580, Acoustic Research S50, S20, SC2, Sub 30A
Szia Mindenki!
Ha minden igaz hamarosan (vagy már lehet, hogy van valahol?) lehet kapni egy új 6 lemezes Onkyo Dvd lejátszót, viszonylag kellemes paraméterekkel, és főleg viszonylag olcsón. Kompozit, S video és komponens video kimenettel van felszerelve, de sajnos a meglévő kb 1 hónapos televíziónkon csak Scart bemenet van.
Nem tudjátok, lehet kapni valahol komponens video-scart átalakítót? Vagy lehet, hogy én vagyok hülye és nincs is ilyen, ugyanis a neten sehol sem találtam....
Előre is köszi a segítséget...
Sajnos azért ez nem ilyen egyszerű . A Scart az egy csatlakozó típus, amin keresztül lehet kompozit, S-video és RGB jelet is továbbítani. Önmagában az , hogy a TV-den van Scart bemenet az kevés, tudni kellene, hogy azon a Scarton milyen jelekt tud fogadni ? Ha jobb fajta akkor RGB-t biztosan tud.
Namármost a komponens jel egy teljesen más , mint az RGB ( akarom mondani az elv hasonló ), ezért sajnos csak "úgy" nem lehet egy kábellel átalakítani, ehhez egy komolyabb konverterre van szükség, ami az YUV(YCrCb) alias komponens jeleket RGB-re alakítja. Ilyen konvertereket a professzionális video technikában alkalmaznak, ami azt jelenti, hogy iszonyatosan drágák.
Egy szó, mint száz, ha a lejátszónak nincs RGB ( Scarton keresztül ) kimenete, akkor csak az S-video kimenetet fogod tudni használni.
Szia Mindenki!
Ha minden igaz hamarosan (vagy már lehet, hogy van valahol?) lehet kapni egy új 6 lemezes Onkyo Dvd lejátszót, viszonylag kellemes paraméterekkel, és főleg viszonylag olcsón. Kompozit, S video és komponens video kimenettel van felszerelve, de sajnos a meglévő kb 1 hónapos televíziónkon csak Scart bemenet van.
Nem tudjátok, lehet kapni valahol komponens video-scart átalakítót? Vagy lehet, hogy én vagyok hülye és nincs is ilyen, ugyanis a neten sehol sem találtam....
Előre is köszi a segítséget...
tv : LG RE-29FA33PX Erősítő : Onkyo TX-DS 575X Cd : Onkyo DX-C380 Hangfalak : Jamo 7.3 , D4 Sub, Surround 200, Center 100i