Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Békés, boldog karácsonyt kíván mindenkinek az AVX team!
Pc alapú audio lejátszás
Pc alapú audio lejátszás
ennyire gaz nalatok a sb3 analog kimenete? mar kezdek csodalkozni, hogy nalam ennyire jol mukodik.
:-)
Nálam is jól működik, de a kíváncsiság hajt, hogy milyen lenne egy másik DAC-al.
Most komolyan emberek. Nem olyan ez, mint ahogy a nőkkel vagyunk...
(Bocs Bíbor, ez rád nem vonatkozik)
- dominique29
- V.I.P.

- Értékelés: 235
Pc alapú audio lejátszás
"Az audiofília nem betegség, csupán egy olyan krónikus elégedetlenség tünete, mely a hangreprodukciós rendszerekről tévesen kialakított képzetekből fakad" (részlet a Meridian cég prospektusából)
Pc alapú audio lejátszás
Szerintem az SB DAC-ja tökéletesen tükrözi a készülék árát, sőt. És bár arn-nál ez lehet nem jön elő (tudtommal ő eleve kisebb jelentőséget ad a frontendnek) azért abban az égvilágon nincs semmi különös, hogy jobb, vagy esetleg drágább DAC-al párosítva analógosabb, természetesebb hang jöhet ki a hangszórókon.
Az meg, hogy lehet mindennél jobb, sajna nem csak a DAC esetében van így
az a gond legtobbszor, hogy egy egyszeru frontend helyesebben mukodik, mint a rendszer tobbi resze. nah ha eleve el van nyomva vmi mogotte, akkor elotte aztan tekergetheted a hangot, ahova akarod, a vilag legszuperebb dacjaval - mert lehet mashogy szol, meg jobbak a hifis parameterek, de ami felrecsuszott, ezzel nem fogod megoldani.
megforditva a dolgot - kisebb jelentoseget fogsz tulajdonitani a rendszerben a dacnak, ha preciz a frontend, egyseges a rendszer - meg ha gyengebb is az analog kimenet.
kabel detto. de ez az en velenyem
- dominique29
- V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás
sokszor van igy - detto mint kabeleknel. az a jobb, ami csinal vmit ami csak ugy semleges, meg nem bazirgalja a hangot - az mar fura.
Hmm, valahogy így Vagy inkább: az a jobb, amelyik olyan irányba viszi el a hangzást, mely nekünk jobban tetszik.
Mert hát honnan a fenéből tudjuk azt, hogy pontosan mi van egy CD-n, kvázi hogy mi az a hang, ami a legjobban tükrözi azt, amit a hangmérnök megalkotott. (semlegesség)
"Az audiofília nem betegség, csupán egy olyan krónikus elégedetlenség tünete, mely a hangreprodukciós rendszerekről tévesen kialakított képzetekből fakad" (részlet a Meridian cég prospektusából)
- dominique29
- V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás
Szerintem az SB DAC-ja tökéletesen tükrözi a készülék árát, sőt. És bár arn-nál ez lehet nem jön elő (tudtommal ő eleve kisebb jelentőséget ad a frontendnek) azért abban az égvilágon nincs semmi különös, hogy jobb, vagy esetleg drágább DAC-al párosítva analógosabb, természetesebb hang jöhet ki a hangszórókon.
Az meg, hogy lehet mindennél jobb, sajna nem csak a DAC esetében van így
Pc alapú audio lejátszás
sokszor van igy - detto mint kabeleknel. az a jobb, ami csinal vmit ami csak ugy semleges, meg nem bazirgalja a hangot - az mar fura.
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
ennyire gaz nalatok a sb3 analog kimenete? mar kezdek csodalkozni, hogy nalam ennyire jol mukodik.
Tudod, mindíg kell valami ami hallhatóan jobb.
Ha mégsem lehet már olyan sokkal jobbá tenni, mert kb. ennyit tud a technika, akkor majd keresünk valamit ami nem jobb csak más kicsit, és majd rámondjuk hogy jobb.
Degonosz!
Pc alapú audio lejátszás
Tudod, mindíg kell valami ami hallhatóan jobb.
Ha mégsem lehet már olyan sokkal jobbá tenni, mert kb. ennyit tud a technika, akkor majd keresünk valamit ami nem jobb csak más kicsit, és majd rámondjuk hogy jobb.
Pc alapú audio lejátszás
Pc alapú audio lejátszás
Köszi
Pc alapú audio lejátszás
Belebotlottam ebbe a DAC-ba: Beresford TC-7510 MK6/3
Nem ismeri valaki?
A Squeezebox dacjához képest hozhat ez javulást?
http://www.avx.hu/forum/index.php?showtopic=9299&st=40
Contaxg topiktársnak volt ilyen régebben (valószínűleg első verziós), tőle bővebbet is megtudhatsz.
Analóg: Roksan Xerxes, SME IV, Supex 900S, Paravicini MC3, Audio Innovations 200;
Digit: Roon ROCK, SOtM 200, Singxer SU-1; Lite DAC50, Soekris 1941;
Preamp: #26 tube+TVC, #801 tube; Amp: 300B SET;
Kábelek: VhAudio Flavor 2 és 4 táp, Jon Risch DIY IC és hangfal;
Speaker: Acoustic Energy Aelite 3
Digit: Roon ROCK, SOtM 200, Singxer SU-1; Lite DAC50, Soekris 1941;
Preamp: #26 tube+TVC, #801 tube; Amp: 300B SET;
Kábelek: VhAudio Flavor 2 és 4 táp, Jon Risch DIY IC és hangfal;
Speaker: Acoustic Energy Aelite 3
Pc alapú audio lejátszás
Belebotlottam ebbe a DAC-ba: Beresford TC-7510 MK6/3
Nem ismeri valaki?
A Squeezebox dacjához képest hozhat ez javulást?
- vlaca
- Fórumlakó

- Értékelés: 323
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Megpróbáltam a laptopal is, de annál sem működött.Nekem jelenleg routeren keresztül és wifin éri el a SB a számítógépet. Ez jelenthet problémát?
Laca! Nálad is van router vagy közvetlen kapcsolatban van a két gép?
Hi!
Nálam nincs router és nem wifi-n megy hanem kábelen.(Alaplapi ethernettel (nforce) nálam nem működött vissza kellett dugni a pci-os kártyát.)
Azt nemtom hogy a router+wifi gond-e. Nézzél körül a slimdevices fórumon ott biztos találsz valami infót erről is.
Linn Majik DS/Mimik/Pekin>Linn Majik Kontrol>
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
-Hypex UCD180HG>Magneplanar SMGb
Micromega WM-10>Theta Progeny>Linn Classik Music>Akg K340
"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
http://vlaca.blogspot.com
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
Pc alapú audio lejátszás
Megpróbáltam a laptopal is, de annál sem működött.
Nekem jelenleg routeren keresztül és wifin éri el a SB a számítógépet. Ez jelenthet problémát?
Laca! Nálad is van router vagy közvetlen kapcsolatban van a két gép?
Pc alapú audio lejátszás
:-(
Kipróbáltam, de a SB nem tudta bekapcsolni a pc-t. Engedélyeztem a Bios-ban a felébresztést, de nem működött. Alaplapi integrált hálózati kártya van a gépemben. Próbáljam meg egy másik kártyával?
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Ha tudtam volna, hogy ez lesz én sem mentem volna bele, de a helyzet már adott.
Persze elhiszem, nem is arra gondolok, hanem inkább arra, hogy engem is komolyan foglalkoztatott a dolog és már majdnem elmentem rendelni egyet...
Pc alapú audio lejátszás
Ha tudtam volna, hogy ez lesz én sem mentem volna bele, de a helyzet már adott.
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
egyeztetni kell telefonon többször. de ezt a feketefehér dolgot nem értem. én belerágtam a fülükbe soxor, hogx mit hogyan szeretnék a külalakkal noszogatni kell őket
Én azt írtam le nekik, hogy pontosan olyat szeretnék, mint ami neked készült. Fekete és hátsó csatlakozókkal. Nem olyan vészes egyébbként a szín, ha nem búgna egy matt fekete spray-vel (ami már évek óta itt porosodik, kb 15 perc alatt átfestném)
Hát nekem ez már nem férne bele...
Azért fizetek hogy megkapjak egy terméket úgy ahogy én szeretném. Mondjon egy árat amiért megcsinálja, de utána olyan is legyen... Ebbe nekem nem fér bele a festegetés.
Pc alapú audio lejátszás
Hi!
Ja az már az telepítéskor eldől. Statikus ip cím van. Ezt be kell állítani az SB-n is meg a pc-n is. (Nem a komlett telepítést írtam le csak azt hogy mi kell ahhoz hogy fel is éledjen.)
Oké oké kipróbálom majd a kikapcsolót.(Igazából én az elején szoktam sokat kisérletezni aztán ha van egy jól működő cucc akkor már nem szívesen nyúlok hozzá, a windóz szarságait figyelembe véve....... A kikapcsolás nálam nem gond mert a csajom szokott jácccani a gépen zenehallgatás közben aztán Ő kikapcsolja. )
A MAC-hoz nem tudok hozzászólni. Nálam nincs netre kötve a gép csak LAN van.
Nekem ilyen csajom nincs
Gondolom megtartod?
Ha igen, akkor mégiscsak kéne az a kikapcsolás.
Pc alapú audio lejátszás
egyeztetni kell telefonon többször. de ezt a feketefehér dolgot nem értem. én belerágtam a fülükbe soxor, hogx mit hogyan szeretnék a külalakkal noszogatni kell őket
Én azt írtam le nekik, hogy pontosan olyat szeretnék, mint ami neked készült. Fekete és hátsó csatlakozókkal. Nem olyan vészes egyébbként a szín, ha nem búgna egy matt fekete spray-vel (ami már évek óta itt porosodik, kb 15 perc alatt átfestném)
- vlaca
- Fórumlakó

- Értékelés: 323
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Szia Laca!
Én sem vagyok épp egy guru, de valahogy úgy képzeltem, hogy valahogyan azért párosítani (hozzárendelni) kellene azt a külső eszközt ami fel kell, hogy ébressze a PC-t.
Pl. nekem 3 gép van itthon összesen (tudom-tudom, de sok a gyerek). Történetesen akkor ha minden gépen engedélyezve lenne az ""ébresztés", akkor az SB mindhármat bekapcsolná?
Majd írd meg légyszi, hogy ha a kikapcsolást sikerült beállítanod. Gondolatban veled leszek és csupa pozitív energiát sugárzok.
Egy biztonsági kérdés:
Ha a routeremen be van kapcsolva a MAC szűrés, akkor ugye nincs meg annak a lehetősége, hogy kintről bekapcsolják a gépemet, mondjuk éjszaka?
Hi!
Ja az már az telepítéskor eldől. Statikus ip cím van. Ezt be kell állítani az SB-n is meg a pc-n is. (Nem a komlett telepítést írtam le csak azt hogy mi kell ahhoz hogy fel is éledjen.)
Oké oké kipróbálom majd a kikapcsolót.(Igazából én az elején szoktam sokat kisérletezni aztán ha van egy jól működő cucc akkor már nem szívesen nyúlok hozzá, a windóz szarságait figyelembe véve....... A kikapcsolás nálam nem gond mert a csajom szokott jácccani a gépen zenehallgatás közben aztán Ő kikapcsolja. )
A MAC-hoz nem tudok hozzászólni. Nálam nincs netre kötve a gép csak LAN van.
Linn Majik DS/Mimik/Pekin>Linn Majik Kontrol>
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
Pc alapú audio lejátszás
dugd el vhova
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Ez jó lenne feketében...
Mindenképpen fekete kell mert elég hülyén nézne ki a tiszta fekete hifim mellett egy világitó fehér labortáp...
(azért kösz a tippet)
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
en ajanlottam labortapot korabban 10kert. nalam bevalt, szvsz korrekt db. raadasul szeleskorubben is hasznalhato a feszultsegallitas miatt, ha epp ehhez nem jon be. sot ugy emlexem, hogy x napon belul vissza is veszik. cat7et hasznalok az sbr es az erosito kozott.
http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Pr ... VrVkZlUT09
Nem lenne rossz, de mindenképpen fekete kell, hülyén nézne ki a tiszta fekete hifim mellett egy világiót - fehér labortáp... (egyébként kösz a tippet!)
Pc alapú audio lejátszás
en ajanlottam labortapot korabban 10kert. nalam bevalt, szvsz korrekt db. raadasul szeleskorubben is hasznalhato a feszultsegallitas miatt, ha epp ehhez nem jon be. sot ugy emlexem, hogy x napon belul vissza is veszik. cat7et hasznalok az sbr es az erosito kozott.
http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Pr ... VrVkZlUT09