Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Forrasztás
-
Vendég
Forrasztás
Sziasztok!Mini Wellerbe Pesten merre lehet pákahegyet szerválni?3.5mm-s.
XIII. angy alföldi út, pincében, a József A. szinház mellett nemsokkal
ez a marha fórumotor...
-
Vendég
Forrasztás
Sziasztok!
Mini Wellerbe Pesten merre lehet pákahegyet szerválni?3.5mm-s.
-
Vendég
Forrasztás
Én ezt használom kényes dolgokra, van mellette a szerszámtáskában egy 220-as weller,és egy NDK pillanatforrasztó is kék szinben :lol!:
látom odavagy a kékért... :lol!:
-
Vendég
Forrasztás
Én olyat még nem mertem venni...
a csehszlovákot? :lol!:
Nekem már a 4-ik, az első végelgyengült, a másodikat leejtették a drága kollegáim, és eltört, a harmadik valamiért nem gyújt be a piezoval, de működik csak kényelmetlen állandóan széttekerni, hogy be lehessen izzítani, ez a dremel ez remekül megy, igaz kb fél éve van meg.
A ragasztópisztolya viszont 3 hónap után eltört :lol!:
Forrasztás
Én olyat még nem mertem venni...
-
Vendég
Forrasztás
Én ezt használom kényes dolgokra, van mellette a szerszámtáskában egy 220-as weller,és egy NDK pillanatforrasztó is kék szinben :lol!:
nekem csehszlovák van, kék és lila is, de már 15 éve csak gázos pákát használok munka közben :lol!:
Forrasztás
Forrasztás
Véleményem szerint van az a vezeték amit nem lehet Weller pálkával rendesen megforrasztani.Mondjuk 6-os vezeték Vastagabb réz saruval, vagy rendes hangfal csati stb...
Kevés a teljesítménye hozzá. nekem 50W-os Wellerem és egy 100W-os régi lengyelpiacos pálkám van.
Mindig azt használom amire szükség van.
Felder!
A WBT forrasztó onnak lehet hallani a hangján, hogy Hiend?
Mert egy pár féle onnal már forrasztottam, és kiváncsi vagyok rá.
Meg, hogy mennyibe kerül.
Host csinálom az erősítőmet és az ékszerész barátommal huzattam 99.9 ezüstből huzalt, és az lessz a vezetéke, azt szeretném valami srendes anyaggal megforrasztani.
Van ehhez speckó ezüst forraszanyag.
Én ezt szoktam használni tuningnak,jó barátoknak.
Le akartam fényképezni neked,de most gyomoridegem lett mert nem találom a helyén :lol!:
-
Vendég
Forrasztás
Ha érzékeny dolgokkat forrsztasz, akkor a 2-es, a többi 230V-os páka nem jó.
Az 1-es akkor felejtős? Megnézem majd valahol a 2-est, miket tud. Nem akartam ennyit áldozni ilyenre, mert nagyon hobbiszinten (nem) forrasztgatok, és igen ritkán. ( nem is tudok igazából, csak csinálok ezt azt.)
Ha így van akkor egy életen át kiszolgál egy ilyen, és legalább hőfokot is tudsz állítani.
Forrasztás
Az 1-es akkor felejtős? Megnézem majd valahol a 2-est, miket tud. Nem akartam ennyit áldozni ilyenre, mert nagyon hobbiszinten (nem) forrasztgatok, és igen ritkán. ( nem is tudok igazából, csak csinálok ezt azt.)
Forrasztás
Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus
Forrasztás
Így van mindig azt kell használni amire szükség van.Ha nincs szükség kis feszültségre, meg nem forraszt az ember kényes dolgokat, akkor lehet innen válogatni:
http://orfeusz.addel.hu/products.php?prcategory=16688
Csatlakozóra az első és az ötödik is tökéletes, de a másodikkal már bármit meg lehet forrasztani, a harmadik ennek a digitális kijelzésű változata, azért nem érdemes +6000-et adni.
Ha tényleg csak csatlakozó forrasztásra kell, akkor én a ötöst vagy a 6-ost venném, a 6-os 80W-jával bármit meg lehet forrasztani, ha komolyabbat akar az ember, akkor az 5-öst, ezzel az a baj, hogy kell neki pár perc amire bemelegszik, meg venni kell hozzá egy lapos fejet, de örökös lesz.
Van egy dremel gázpákám, de az nem tetszik, a feje gyorsan tönkremegy a hőtől és akkor lehet tisztítani, de tényleg pár perc és annyira elszennyeződik, hogy nem lehet vele forrasztani, meg a teljesítménye is kicsi.
Néztem az oldalt. Valami általános használatra melyiket érdemes vennem (olcsót, ritkán használom, pl alaplapon kondicsere, stb) 1-est, vagy 5-öst érdemes megvenni? Ezekbe milyen hegyet kell még venni? A 6-os gondolom felejtős. Bár nekem tetszik
Forrasztás
Ahol nincs olyan oda gázégös páka köl.Van valakinek itt olyan?
van egy weller pyropen gázos pákám, meg a cégnél egy nemtudommilyen márkályú, hegyes, 4mm-es csapott és forrókés hegyekkel, igazi királyság mindkettő.
csak vigyázni kell a kifúvó nyílásnál, ne fordítsuk az ujjunk vagy a szomszédos alkatrész felé
Forrasztás
Így van mindig azt kell használni amire szükség van.
Ha nincs szükség kis feszültségre, meg nem forraszt az ember kényes dolgokat, akkor lehet innen válogatni:
http://orfeusz.addel.hu/products.php?prcategory=16688
Csatlakozóra az első és az ötödik is tökéletes, de a másodikkal már bármit meg lehet forrasztani, a harmadik ennek a digitális kijelzésű változata, azért nem érdemes +6000-et adni.
Ha tényleg csak csatlakozó forrasztásra kell, akkor én a ötöst vagy a 6-ost venném, a 6-os 80W-jával bármit meg lehet forrasztani, ha komolyabbat akar az ember, akkor az 5-öst, ezzel az a baj, hogy kell neki pár perc amire bemelegszik, meg venni kell hozzá egy lapos fejet, de örökös lesz.
Van egy dremel gázpákám, de az nem tetszik, a feje gyorsan tönkremegy a hőtől és akkor lehet tisztítani, de tényleg pár perc és annyira elszennyeződik, hogy nem lehet vele forrasztani, meg a teljesítménye is kicsi.
Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus
-
Vendég
Forrasztás
Véleményem szerint van az a vezeték amit nem lehet Weller pálkával rendesen megforrasztani.Mondjuk 6-os vezeték Vastagabb réz saruval, vagy rendes hangfal csati stb...
Kevés a teljesítménye hozzá. nekem 50W-os Wellerem és egy 100W-os régi lengyelpiacos pálkám van.
Felder!
Host csinálom az erősítőmet és az ékszerész barátommal huzattam 99.9 ezüstből huzalt, és az lessz a vezetéke, azt szeretném valami srendes anyaggal megforrasztani.
Nekem egyik 30wattos Stannol másik 75wattos Puskás Tivadar féle de az olyan,hogy a 10es Pirelli kábelt ezzel forrasztottam be!
A WBT ón amit használok az 0.9-es 4%ezüst tartalmú 42gramos kiszerelésbe szoktam venni olyan 3000forint körül rémlik.Nem hinném,hogy hallanál különbséget de biztos jóbb elvégre egy olyan cég gyártja aki világszinvonalú csatlakozókat is gyárt.
Forrasztás
Véleményem szerint van az a vezeték amit nem lehet Weller pálkával rendesen megforrasztani.
Mondjuk 6-os vezeték Vastagabb réz saruval, vagy rendes hangfal csati stb...
Felder!
-
Vendég
Forrasztás
Én ilyet használok, nem egy Weller de nem is annyiba kerül.
Ónnak meg ilyet, vaterán olcsón hozzá lehet jutni.
Ólommentes 4% ezüstel.
Forrasztás
Nahát ez így eléggé dilettantizmus.. pisztolypáka.. Kezdjük ott, hogy egy izmosabb csatlakozót, plusz kábelt plusz 5%-os ezüstözött ónt, át sem fog rendesen melegíteni, ahidegforrasztásnál nincs rosszabb, és hamar el is törik.
Forrasztani ilyeneket "rendes" állandóan fűtős pákával kell(ene) Weller és alfajai. Ezek azért -is- jók, mert a hegyek mágnesesen kapcsolják a fűtést, így a hegy tipusa a forrasztási hőfokot is viszonylag egyenletesen tartja. Persze most nem a műszeres digit kijelzős forrasztóállomásokról beszélek, amiket precízen hőfokra lehet beállítani (ugyanazzal a forrfejjel)
Aztán pl a nagyobb vagy vastagabb több hőt elnyelő dolgokat én pl széles vastag és rövid 7-8-9-es heggyel szoktam forrasztani. Ezeknek van kellő hőtartaléka is.
A finomabb dolgokhoz 5-ös max 6-os vékony mondhatni tűhegyes (és nem tűéles ) dukál, pl IC lábak és sűrűn telerakott panelek esetén. Amúgy sem szeretik az IC-k az ennél nagyobb meleget.
???
Mit nem fog átmelegíteni egy 75-100W-os páka?
nem lesz abból hidegforasztás... tökéletesen lehet vele dolgozni, semmi probléma nem lesz vele.
Egy 40w-os rendes pákával ugyanez baromi sokáig tart, pláne, ha nagy csatlakozóról van szó.
Pár dolgot már megforrasztottam.....
Nem mondom, ha be van kapcsolva a forr állomás, akkor azt használom, de egy forrasztásra nem várok perceket.
Persze gyakorlat kell hozzá, hogy el se égesd, de megforaszd a dolgot, de tökéletes lesz az eredmény egy sima pisztolypákával.
Persze most pl. hangafalkábelről és ilyesmiről beszélek, nem többrétegű nyákról.
Forrasztás
A forrasztó pisztolyon már én is túlvagyok, valami félprofi páka lene jó, nem túl drágáért. eBayen WBT 4%ost láttam csak.
PC (I7-4765T, 8GB,SSD, Server 2012., J.River 20), Audiobyte Hydra+ZPM,
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent
-
Vendég
Forrasztás
Ahol nincs olyan oda gázégös páka köl.Van valakinek itt olyan?
Régen a bádogosok faszenes kályhán melegítették a pákákat. Olyan nem lenne jó?
-
Vendég
Forrasztás
Nesztek kutyák!2pákám van egy nagy meg egy kicsi.
Mondjuk, ilyen állapotban egyikkel sem lehet forrasztani.
Hát ja be is kö dugni a konektorba!
-
Vendég
Forrasztás
Nesztek kutyák!2pákám van egy nagy meg egy kicsi.
Mondjuk, ilyen állapotban egyikkel sem lehet forrasztani.
Hát ja be is kö dugni a konektorba!