Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Cd modifikáció Bodoraudio módra

Moderátor: Bodoraudio

Frakter
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 15

Hozzászólás Szerző: Frakter »

végülis az a sok elhanyagolható dolog az, ami mégis ront az összképen. Egy barátom hangfalkábele 2x10mm2-es rézkábel, mégsem szól úgy, mint az én minőségibb vékonyabb. Fater erősítője is átviszi a 20-20kHz-et (+-3dB), mégis jobb az én erősítőm. Ahol dolgoztam régebben a nagyfrekvenciás digitális jelnek a teszterekben kábelt cseréltek jobb minőségűre , mert sok volt a teszthiba. Digitális jel... hibajavítás... bitek...
nem vitatkozni akarok, csak én úgy gondolom, hogy igenis bizonyos mértékig van értelme a minőségi alkatrészeknek.

lamalas
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 373

Hozzászólás Szerző: lamalas »

... Az jelenti a problemat, ha nem bit-pontosan kapjuk meg a jelet a kabel masik vegen. ...
Csak teljesen általánosan: Ha a digitális információ órajelet is hordoz, és annak időzítése, sőt fázishelyzete az adott alkalmazásban fontos, akkor sajnos nem elegendő az adatok bithelyes megléte. Gondolj a jitterre.

Teljesen altalanosan abszolut igaz amit mondasz. A peldanknal maradva: szerintem (tapasztalataim alapjan) az 1-2m-es IC kabelek kapacitasa (ill. egyeb parameterei ha megfeleloen alacsonyak - marpedig egy normalis 50ohmos koax kabel ilyen parameterei abszolut kielegitoek ebbol a szempontbol) gyakorlatilag 0 hatassal vannak pl. a jitterre. Ha mondjuk nem megfeleloen illesztett es pl. nem arnyekolt kabelt hasznal az ember hanem csak egy natur erparat, na ott mar komoly gondok lehetnek nemcsak a reflexioval (ami egyebkent egyfajta jitter okozoja is lehet) de a kulso zavarok is tovabbi problemakat jelentenek. De ki az aki arnyekolatlan, illesztetlen erparral koti ossze a DSP-t a DAC-al?

Mellesleg azert erdemes kicsit belegondolni abba is, hogy a mai digitalis atviteltechnikaban mekkora tavolsagokat hidalnak at jel-regeneralok nelkul ugy, hogy az atviteli csatorna vegen gyakorlatilag ugyanazt a bitfolyamot kapjak meg amit az elejen betaplaltak. Ilyen alkalmazasokban kulonosen fontos az idozites, alacsony jitter, stb. es megis megoldjak hagyomanyosnak mondhato koax kabelekkel. Igaz ott egeszen mas hibajavito algoritmusok mukodnek ... ebbol a szempontbol a CD szabvany eleg benacska. Ma mar sokkal tobbre vagyunk kepesek, de az atlag felhasznalo szamara a CD tokeletes minoseget nyujt, mert altalaban zavarerzeketlen, megfelelo az atvitele, dinamikaja, torzitasa szoval minek gorcsolni a jobb minosegen? Na ezek nem feltetlen az en velemenyemet tukrozik, inkabb a nagy atlaget amibe azt hiszem az itteni forumozok nem nagyon tartoznak bele

De szeretnem megegyszer elmondani mielott vki felreertene, hogy mindezek ellenere nem allitom, hogy a kulonbozo kabeleknek nincs hatasa az eredo hangminosegre, csak azt mondom, hogy altalaban a rovidnek tekintheto digit IC kabelek hagyomanyos parameterei (kapacitas, induktivitas, ellenallas) nem befolyasoljak kozvetlenul a hangminoseget mert annyira alacsonyak, hogy nem torzitjak el a digitalis jelfolyamot annyira, hogy az analog jel minosegvaltozason essen at. Ha megis, akkor pedig nem megfelelo minosegu az IC kabel. Az hogy mas egyeb dolognak milyen hatasa van a hangminosegre mar egy masik tortenet.

- hangszórók, hangsugárzók eletro-akusztikai mérése (Thiele/Small paraméterek, átvitel, torzítás, fázis, impedancia)

- aktív / passzív hangváltók, hangsugárzók tervezése, kivitelezése

- meglévő hangsugárzók vizsgálata, esetleges feljavítása

- akusztikai mérések

- esztétikus akusztikai elemek tervezése, kivitelezése

pagrus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: pagrus »

... Az jelenti a problemat, ha nem bit-pontosan kapjuk meg a jelet a kabel masik vegen. ...
Csak teljesen általánosan: Ha a digitális információ órajelet is hordoz, és annak időzítése, sőt fázishelyzete az adott alkalmazásban fontos, akkor sajnos nem elegendő az adatok bithelyes megléte. Gondolj a jitterre.

lamalas
V.I.P.
V.I.P.

Tehát a végeredmény ugyanaz. A digitális jelet is a lehető legtökéletesebben kellene továbbítani, mert a hangot -mégha digitális is ez a szakasz- befolyásolja. 
Belemagyarazod megint a sajat meggyozodesed. Termeszetesen torkeszunk mindenhol a minel alakuhubb jelatvitelre, de pont az a jo a digitalis atviteltechnikaban, hogy nem kell tokeletesen alakhuen atvinni a jelet (nem ugy mint az analog atviteltechnikaban) mert a digitalis aramkorok viszonylag nagy toleranciat mutatnak a digitalis jelek alakjara. Az jelenti a problemat, ha nem bit-pontosan kapjuk meg a jelet a kabel masik vegen. A max. 1-2m-es IC kabelek szokasos parameterei (kapacitas, induktivitas, stb.) nem torzitjak a digitalis jelet annyira, hogy ez befolyasolna a D/A konverterekbol kijovo analog jelet. Viszont az illesztetlenseg amit elobb is emlitettem problema lehet.

- hangszórók, hangsugárzók eletro-akusztikai mérése (Thiele/Small paraméterek, átvitel, torzítás, fázis, impedancia)

- akusztikai mérések

Frakter
V.I.P.
V.I.P.

Hogy milyen külömbség van kábel és kábel közt? Akár digitális a jel akár analóg. A digitális jel 1 és 0 szintekből áll. Ez felfogható egy négyszög jelsorozatnak. Akármennyire jó is a készülékünk  négyszögjelnek van felfutási és lefutási ideje (ideális esetben 0, de nincs ideális eset) és a felfutás egy impulzus. Namármost a kábeleknek van induktivitásuk (tekercs) és kapacitásuk (kondenzátor) . Azt tudni kell, hogy a kapacitás nagy frekvencián rövidzárként viselkedik az induktivitás pedig szakadásként. A négyszög jel felfutó éle nagy frekvencia és itt (is) dől el, hogy hogyan viseli ezt a digitális kábelünk. Mert ha a kapacitása miatt torzítja a jelet, akkor az ugyanúgy jelentkezhet a hangon, mint az analóg jelnél. És ez csak a kapacitás... 
Remélem tudtam segíteni azoknak , akik nem értik mi lehet kábel és kábel közt...

Ez nem azt jelenti, hogy a legdrágább kábel a legjobb. A legjobb kábel az ideális tulajdonságokkal rendelkező vezeték ... de olyan sajnos még nincs... 

Ez a magyarazat alapvetoen igaz, azonban pont a digitalis jelatviteli kabelek hangra gyakorolt hatasat mellozi, raadasul van 1 fogalmi zavar is benne:

"A négyszög jel felfutó éle nagy frekvencia..."
Szerintem egy fel- v. lefuto el csak egy veges idoben torteno feszultsegvaltozas aminek nincs frekvenciaja. Azonban a frekvencia tartomanyban is lehet reprezentalni ezt a jelet ahol pedig azt lathatjuk, hogy igen magas felharmonikus tartalommal rendelkezik egy ilyen fel-, lefuto el. Ennek a felharmonikus tartalomnak viszont nincs kozvetlen kapcsolata az analog jellel (vagy annak felharmonikus tartalmaval, egyeb parametereivel). Magyarul ha pl. a kabelkapacitas miatt a digitalis jel felharmonikus tartalma csokken (bizonyos mertekkel) az attol meg lehet teljes erteku digitalis jel amit a DAC pontosan ugyanugy fog konvertalni analog jelle mint a teljes felharmonikus tartalmu digitalis jelet. Termeszetesen az hogy mennyire tolerans egy adott digitalis aramkor a bemeno jelre nagyon sokmindentol fugg ezert nem lehet altalanositani, mindig a konkret esetet kell nezni. Ami szerintem fontosabb a digitalis IC kabelek eseteben az a reflexiomentesseg biztositasa. Ugyanis ezeknel az IC kabeleknel eleg alacsony a kabelkapacitas es induktivitas (+ DC ellenallas is) igy ezeknek vajmi keves hatasuk van a digitalis jel alakjara (felharmonikusokra) es kozvetetten az analog jel minosegere. Azonban ha nincs megfeleloen illesztve a kabelunk a digitalis keszulekek kozott, akkor reflexio lephet fel ami viszont mar kozvetlenul is okozhat galibat a digitalis aramkoroknel ami hatassal lehet a konvertalt analog jel minosegere is.

Igen, komolyabban elmélyedve a témában... Tehát a végeredmény ugyanaz. A digitális jelet is a lehető legtökéletesebben kellene továbbítani, mert a hangot -mégha digitális is ez a szakasz- befolyásolja.

lamalas
V.I.P.
V.I.P.

Hogy milyen külömbség van kábel és kábel közt? Akár digitális a jel akár analóg. A digitális jel 1 és 0 szintekből áll. Ez felfogható egy négyszög jelsorozatnak. Akármennyire jó is a készülékünk  négyszögjelnek van felfutási és lefutási ideje (ideális esetben 0, de nincs ideális eset) és a felfutás egy impulzus. Namármost a kábeleknek van induktivitásuk (tekercs) és kapacitásuk (kondenzátor) . Azt tudni kell, hogy a kapacitás nagy frekvencián rövidzárként viselkedik az induktivitás pedig szakadásként. A négyszög jel felfutó éle nagy frekvencia és itt (is) dől el, hogy hogyan viseli ezt a digitális kábelünk. Mert ha a kapacitása miatt torzítja a jelet, akkor az ugyanúgy jelentkezhet a hangon, mint az analóg jelnél. És ez csak a kapacitás... 
Remélem tudtam segíteni azoknak , akik nem értik mi lehet kábel és kábel közt...

Ez nem azt jelenti, hogy a legdrágább kábel a legjobb. A legjobb kábel az ideális tulajdonságokkal rendelkező vezeték ... de olyan sajnos még nincs... 

Ez a magyarazat alapvetoen igaz, azonban pont a digitalis jelatviteli kabelek hangra gyakorolt hatasat mellozi, raadasul van 1 fogalmi zavar is benne:

"A négyszög jel felfutó éle nagy frekvencia..."
Szerintem egy fel- v. lefuto el csak egy veges idoben torteno feszultsegvaltozas aminek nincs frekvenciaja. Azonban a frekvencia tartomanyban is lehet reprezentalni ezt a jelet ahol pedig azt lathatjuk, hogy igen magas felharmonikus tartalommal rendelkezik egy ilyen fel-, lefuto el. Ennek a felharmonikus tartalomnak viszont nincs kozvetlen kapcsolata az analog jellel (vagy annak felharmonikus tartalmaval, egyeb parametereivel). Magyarul ha pl. a kabelkapacitas miatt a digitalis jel felharmonikus tartalma csokken (bizonyos mertekkel) az attol meg lehet teljes erteku digitalis jel amit a DAC pontosan ugyanugy fog konvertalni analog jelle mint a teljes felharmonikus tartalmu digitalis jelet. Termeszetesen az hogy mennyire tolerans egy adott digitalis aramkor a bemeno jelre nagyon sokmindentol fugg ezert nem lehet altalanositani, mindig a konkret esetet kell nezni. Ami szerintem fontosabb a digitalis IC kabelek eseteben az a reflexiomentesseg biztositasa. Ugyanis ezeknel az IC kabeleknel eleg alacsony a kabelkapacitas es induktivitas (+ DC ellenallas is) igy ezeknek vajmi keves hatasuk van a digitalis jel alakjara (felharmonikusokra) es kozvetetten az analog jel minosegere. Azonban ha nincs megfeleloen illesztve a kabelunk a digitalis keszulekek kozott, akkor reflexio lephet fel ami viszont mar kozvetlenul is okozhat galibat a digitalis aramkoroknel ami hatassal lehet a konvertalt analog jel minosegere is.

- akusztikai mérések

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2539

Hozzászólás Szerző: mishow »

Ez egy hobbi
Na igen. Vannak, akinek az a hobbi-ja, hogy zenét hallgatnak és vannak akiknek az, hogy készülékeket hallgatnak és cserélgetnek jobbról-jobbra ... De szerintem egyikkel sincs baj.

Szerintem sincs!
Erről a vitáról egyébként egy mondás jutott eszembe, amit gyerekkoromban gyakran hallottam Jóapámtól:

Van aki szereti a mákos tésztát és van aki nem. Ettől az még egy nagyon tisztességes eledel, úgyhogy aki szereti az egye, aki meg nem szereti, az ne egye!

Bodoraudio
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 742
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Bodoraudio »

Gábor! Nincs???? A fenébe,most kezdhetem elölről

Frakter
V.I.P.
V.I.P.

...És sajnos még digit és digit összekötők között is jelentős különbségek vannak.Miért?

En kivancsi lennek a Te magyarazatodra, hogy miert?

Erről azért én nem vagyok meggyőződve, de mindegy.Tudod, én megfelelő körülmények között tudom megítélni az 1, 10, és 100-szoros árú gépeket.
És el kell szomorítsak mindenkit, a különbségek igen jelentősek.

Valoban? Es mivel merted meg a kulonbsegeket? Merleggel vagy meroszalaggal? Jaaa, hogy nem lehet objektiven merni a kulonbsegeket! Na igen ... innentol kezdve valakinek jelentos a kulonbseg valakinek elhanyagolhato. Nyilvan az utobbi embernek egy 100x-os aru keszulek nem eri meg ha szamara csak egy picivel jobb a dragabb.

Ülj be egy A osztályú, majd egy C osztályú, majd egy S osztályú Mercibe.Mindegyik jó, igazából nem tudod megmondani, hogy a C miért jobb az A-nál, vagy az S a C-nél, beülsz, elindulsz vele és érzed, hogy ez egy más világ. Nem ebben, vagy abban jobb, egyszerűen mindenben.
És egy A osztályút sem érdemes hasonlítgatni egy tuningolt Lada 1300-assal.

Más világ!!!!

Hg

Sztem a celok hatarozzak meg az eszkozoket. Minek agyuval loni a verebre? Leforditva autos majd audios nyelvre: minek vegyek egy mercit csak azert hogy mondjuk Budapesten autozgassak vele ill. neha (2-3 havonta) meglatogassam a 160km-re elo rokonokat? Ha viszont minden honapban el kellene autoznom mondjuk Brusszelbe, akkor valszeg elgondolkodnek egy mercin (de inkabb mas hasonlo kategorias kocsin). Audio: minek vegyek tobb millios erositot, CD futomuvet DAC-al (stb.) ha nekem az olcsobb (de nem ocska) keszulek is kielegiti a mindennapi igenyeimet? Ha en is audio cuccokkal kereskednek, akkor termeszetesen befektetnek en is "referencia" keszulekekbe, de hal'istennek ez soha nem fog bekovetkezni ...

Hogy milyen külömbség van kábel és kábel közt? Akár digitális a jel akár analóg. A digitális jel 1 és 0 szintekből áll. Ez felfogható egy négyszög jelsorozatnak. Akármennyire jó is a készülékünk négyszögjelnek van felfutási és lefutási ideje (ideális esetben 0, de nincs ideális eset) és a felfutás egy impulzus. Namármost a kábeleknek van induktivitásuk (tekercs) és kapacitásuk (kondenzátor) . Azt tudni kell, hogy a kapacitás nagy frekvencián rövidzárként viselkedik az induktivitás pedig szakadásként. A négyszög jel felfutó éle nagy frekvencia és itt (is) dől el, hogy hogyan viseli ezt a digitális kábelünk. Mert ha a kapacitása miatt torzítja a jelet, akkor az ugyanúgy jelentkezhet a hangon, mint az analóg jelnél. És ez csak a kapacitás...

Mathias
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 274

Hozzászólás Szerző: Mathias »

Ez egy hobbi
Na igen. Vannak, akinek az a hobbi-ja, hogy zenét hallgatnak és vannak akiknek az, hogy készülékeket hallgatnak és cserélgretnek jobbról-jobbra, meg persze ezeknek átmenetei. De szerintem egyikkel sincs baj.

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ez egy hobbi,és itt is mindig jobbat szebbet akar az ember...Azt meg tudja mindenki ,h egy bizonyos ár felett már a hangzás csak nagyon minimálisan változik az ár meg lehet már 2x 3x több....Ha én vennék egy Accuphase vagy egy Classe erősitőt akkor nem azért venném mert annyival jobb mint amennyivel drágább hanem mert tetszik ,jó megépités,szép külső és egy régi álmot váltanék vele valóra...de sztem ez igy van rendjén...Azokat sem vetem meg akik gazdagok és Sony hifi tornyuk van,mert lehet nem egy zenerajongók ,vagy nem olyan zenéket hallgatnak amik igénylik a minőségi megszólalást.Ők inkább a kocsiba ölik a pénzt az a fontosabb számukra.Egyébként aki a zenét hallgatja az szeretni fogja olcsóbb rendszeren is,aki leül és minőségi zenét szeretne hallani valami valóság közelibb élményben az meg úgy is megveszi a komolyabb rendszert szerintem. Vagy egyszerűen elmegy minden hétvégén az Operába ...

Mathias
V.I.P.
V.I.P.

Ja még annyit hozzátennék, hogy ha megnyerném a lottót(vagy több pénzem lenne valahogy), akkor persze én is drága rendszert vennék, de nem hinném, hogy jobban élvezném a zenéket rajta, de azért csak mindig többre vágyik az ember. Szerintem a sznobizmust korántsem kell olyan negatívan értelmezni, mint az a köztudatba van.

Mathias
V.I.P.
V.I.P.

Ha anyagilag megtehetné, hogy ne ilyenen hallgasson, akkor IGEN! 
IGÉNYTELEN.

Nem sznob, mert annak nincs igénye, csak lehetősége.
Őt nem érdekli sem a minőség, sem az, amit azon hallgat, csak az ár és a presztizs, meg hogy fölvágjon vele.

Hg

Hát szerintem már a 2-3 milla feletti rendszerek már mind sznobságból van véve. Ne mondja nekem senki, hogy ha mondjuk egy 1 millás rendszeren nem élvezi a zenét, akkor a 2 milláson fogja. Ugyanis lehet azon vitatkozni, hogy de a 2 millásnak "jobbak a mélyei", meg "nagyobb a tere", vagy hasonló okosságok, de korántsem ez a lényeg, hanem maga a zenemű és annak a mondanivalója és az már egy fél-egy millás rendszeren is biztos kijön és lehet élvezni(sőt régen egy 40ezres hifitornyon mp3 cd-ről is átjött nagyon sok zene és élveztem), onnantól jön pl. a "nyílt magastartomány" hajkurászása. Legalábbis nekem ez a véleményem.

Vendég

Nekem is van zenész ismerösöm aki vacak hifin hallgat otthon zenét.Neki például nem a hifi a hobbya és nem is érdekli.Neki a hangszerek és az igazi zene a hobbya.
Én is vennék drágább Hifi-t ha volna annyi pénzem az biztos!Meg hát más is van a hifin kivül amire lehet költeni.

Na ez az, és akkor itt válaszolok H_G-nek is: Ha valakinek a hifi nem hobbija, de szeret zenét hallgatni (ez talán nem zárja ki egymást), akkor halál komolyan nem értem miért igénytelenség olcsó gépen zenélni. Vagyis valahol értem amit mondassz, de nem értek egyet vele.

De akinek a hifi a hobbyja és megengedhetne drágább cuccot de mégis olcsó vacakot vesz na az az igénytelen!Az más akinek nem hobbyja és nem is ért annyira hozzá meg nem is érdekli!Dolgoztam egy elég gazdag embernél több száz milliós értékű luxus autói vannak meg minden mondhatni kastélyba lakik és egy mezei LCD tévé meg valami alap Sony házimozi figyel nála.

n.drews
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: n.drews »

Nekem is van zenész ismerösöm aki vacak hifin hallgat otthon zenét.Neki például nem a hifi a hobbya és nem is érdekli.Neki a hangszerek és az igazi zene a hobbya.
Én is vennék drágább Hifi-t ha volna annyi pénzem az biztos!Meg hát más is van a hifin kivül amire lehet költeni.

Na ez az, és akkor itt válaszolok H_G-nek is: Ha valakinek a hifi nem hobbija, de szeret zenét hallgatni (ez talán nem zárja ki egymást), akkor halál komolyan nem értem miért igénytelenség olcsó gépen zenélni. Vagyis valahol értem amit mondassz, de nem értek egyet vele.

Vendég

Nekem ez a CDjátékosom most amit legtöbbet hallgatok és azt kell mondjam jóbb mint a DVD-ém.

Vendég

Az szerintem igénytelen akinek van jobbra pénze,de csak azért vesz olcsot mert keveset használja stb.Nekem BMW-ém van mégse megyek havi 1000km-nél többet.
Ez hülyeség. Hány és hány zeneszerető ember hallgat hifi mércével is gagyi rendszereken zenét - boldogan. Ettől igénytelen lenne? Szerintem Te a "sznob"-al kevered ezt össze...

H G
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: H G »

Hány és hány zeneszerető ember hallgat hifi mércével is gagyi rendszereken zenét - boldogan. Ettől igénytelen lenne?
Ha anyagilag megtehetné, hogy ne ilyenen hallgasson, akkor IGEN!

IGÉNYTELEN.

Nem sznob, mert annak nincs igénye, csak lehetősége.
Őt nem érdekli sem a minőség, sem az, amit azon hallgat, csak az ár és a presztizs, meg hogy fölvágjon vele.

Hg

n.drews
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: n.drews »

Az szerintem igénytelen akinek van jobbra pénze,de csak azért vesz olcsot mert keveset használja stb.Nekem BMW-ém van mégse megyek havi 1000km-nél többet.
Ez hülyeség. Hány és hány zeneszerető ember hallgat hifi mércével is gagyi rendszereken zenét - boldogan. Ettől igénytelen lenne? Szerintem Te a "sznob"-al kevered ezt össze...

Vendég

Sztem a celok hatarozzak meg az eszkozoket. Minek agyuval loni a verebre? Leforditva autos majd audios nyelvre: minek vegyek egy mercit csak azert hogy mondjuk Budapesten autozgassak vele ill. neha (2-3 havonta) meglatogassam a 160km-re elo rokonokat? Ha viszont minden honapban el kellene autoznom mondjuk Brusszelbe, akkor valszeg elgondolkodnek egy mercin (de inkabb mas hasonlo kategorias kocsin). Audio: minek vegyek tobb millios erositot, CD futomuvet DAC-al (stb.) ha nekem az olcsobb (de nem ocska) keszulek is kielegiti a mindennapi igenyeimet? Ha en is audio cuccokkal kereskednek, akkor termeszetesen befektetnek en is "referencia" keszulekekbe, de hal'istennek ez soha nem fog bekovetkezni ...

Szerintem mindenki azt vesz amire tellik neki.Az szerintem igénytelen akinek van jobbra pénze,de csak azért vesz olcsot mert keveset használja stb.Nekem BMW-ém van mégse megyek havi 1000km-nél többet.

DigitalSTD
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: DigitalSTD »

Persze, hogy van letjogosultsaga a draga rendszereknek, tobbnyire okkal, viszont az is azert szerintem megallapithato, hogy egy ponton tul ( ami mondjuk eleg magasan ( ez mondjuk relativ ) van sztem, mind tudasban, mind arban ) egyeni izles kerdese a dolog, es nem feltetlen az, hogy objektive megitelve magasabb szintet kepvisel-e a rendszer vagy nem, mert valoszinuleg nem igy van csak adott egyen tetszesi indexehez jobban passzol!

lamalas
V.I.P.
V.I.P.

Elnezest kerek a rossz fogalmazasert, azt hiszem elegge felreertheto voltam. Na mindegy tanultam ebbol is ...

- akusztikai mérések

H G
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Nem tudom megmagyarázni, de ettől a jelenség még létezik.
Ha meg tudnám magyarázni, tudnám az okát, én is kábelt gyártanék.
Szerinted nem létezik különbség a hangban, amit a kábelek okoznak?
El tudod dönteni, hogy te melyiket hallgatod szívesebben?
És mivel méred a kábeleket?
Centivel?
Ne már.

Audio: minek vegyek tobb millios erositot, CD futomuvet DAC-al (stb.) ha nekem az olcsobb (de nem ocska) keszulek is kielegiti a mindennapi igenyeimet?

Mondtam én ennek az ellenkezőjét?

Mindenki olyant vegyen, ami kielégíti az igényeit és egyezik a lehetőségeivel.

De elvitatni azt, hogy azért, mert nekem nincs rá igényem és/vagy lehetőségem, nincs létjogosultsága a magasabb szintű berendezéseknek, szerintem botorság.

Valoban? Es mivel merted meg a kulonbsegeket? Merleggel vagy meroszalaggal?

Füllel.
Miért?
Te mivel hallgatod a zenét?
Mérleggel, mérőszalaggal?
Már megbocsáss, de hülye kérdésre csak hülye választ lehet adni.
/mentségedre legyen, hogy nem tőled származik, de hát a ...ragadós - sajnos/
(A plazma, vagy LCD TV-ket mivel nézed?
A szemeddel, nem?
És látsz köztük különbséget?
El tudod dönteni, hogy számodra melyik a jobb? Azokat sem fénymérővel a kezükben vásárolják az emberek.)
Ha te nem hallasz különbségeket és a hallottak alapján nem tudod eldönteni, hogy neked mi a jobb, akkor ne is ruházz be komolyabban semmibe.

Hg

lamalas
V.I.P.
V.I.P.

...És sajnos még digit és digit összekötők között is jelentős különbségek vannak.Miért?

Erről azért én nem vagyok meggyőződve, de mindegy.Tudod, én megfelelő körülmények között tudom megítélni az 1, 10, és 100-szoros árú gépeket.

Valoban? Es mivel merted meg a kulonbsegeket? Merleggel vagy meroszalaggal? Jaaa, hogy nem lehet objektiven merni a kulonbsegeket! Na igen ... innentol kezdve valakinek jelentos a kulonbseg valakinek elhanyagolhato. Nyilvan az utobbi embernek egy 100x-os aru keszulek nem eri meg ha szamara csak egy picivel jobb a dragabb.

Ülj be egy A osztályú, majd egy C osztályú, majd egy S osztályú Mercibe.Mindegyik jó, igazából nem tudod megmondani, hogy a C miért jobb az A-nál, vagy az S a C-nél, beülsz, elindulsz vele és érzed, hogy ez egy más világ. Nem ebben, vagy abban jobb, egyszerűen mindenben.

Más világ!!!!

Hg

- akusztikai mérések

H G
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Hogy akkor minek csinálnak drága futóműveket?

Tovább megyek:
Akkor minek csinálnak drága digitális összekötőket?

Azok csak 1-est és 0-át visznek át, ugye?
Arra meg egy mezei drót is jó, nem?

És sajnos még digit és digit összekötők között is jelentős különbségek vannak.
Miért?

Szóval én nem egyszerűsíteném le ennyire a problémát.

Sok más feleslegesen drága holmit is gyártanak a világon, ami abszolút nem éri meg az árát, legfeljebb annak, akinek a jövedelmi viszonyi miatt az ár nem számit, a külcsin meg a presztizs érték viszont igen.

Erről azért én nem vagyok meggyőződve, de mindegy.
Tudod, én megfelelő körülmények között tudom megítélni az 1, 10, és 100-szoros árú gépeket.

Ülj be egy A osztályú, majd egy C osztályú, majd egy S osztályú Mercibe.
Mindegyik jó, igazából nem tudod megmondani, hogy a C miért jobb az A-nál, vagy az S a C-nél, beülsz, elindulsz vele és érzed, hogy ez egy más világ. Nem ebben, vagy abban jobb, egyszerűen mindenben.

Más világ!!!!

Hg

Lezárt

Vissza: “Bodor Audio”