Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Csatlakoztatás

Vendég

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Hol lehet jó minőségű 5méteres VGA kábelt venni?

Például Kácsa Audio http://www.kacsa-audio.hu/index.php?pid ... rt=10&l=EN

Ez DIGITAL INTERCONNECT!

Zoli78
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: Zoli78 »

Például Kácsa Audio http://www.kacsa-audio.hu/index.php?pid ... rt=10&l=EN
PD F30, Panasonic pt at 5000 / Oppo bdp95 / Lexicon rv5 / Jamo D600

_pp_
Fórumlakó
Fórumlakó

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: _pp_ »

Nem tudom, mennyire jó minőségűt szeretnél, nekem beváltak a kacsa-madzagok. Itt találsz 5 métereset, alulról a 3.

Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem az, hogy alacsony a kerítés.
popcorn, pioneer, yamaha, samsung, heco, magnat, klipsch, thomson, lg, dimarson, hp, neotech, kácsa, system fidelity, logitech, hama, mitac, kenwood

Vendég

Csatlakoztatás

5méter VGA kábel nem sok?Nem romlik a minősége vagy ilyesmi?Mert hallottam,hogy VGA-ba nem jó a túl hosszú kábel.
Az még nem olyan vészes, 10m felett lépne fel fokozott jelveszteség.

Vendég

Csatlakoztatás

Mert egyszerübb kiigazodni a proci menüjébe úgy!
Hirtelen megijedtem, h átküldöd rajta a dvd video-jelét :taps:

Nem a DVD-ét meg a DVB-ét Scart-on nyomom a tévére!A procin nem küldök átt semmi video jelet!

_pp_
Fórumlakó
Fórumlakó

Csatlakoztatás

5méter VGA kábel nem sok?Nem romlik a minősége vagy ilyesmi?Mert hallottam,hogy VGA-ba nem jó a túl hosszú kábel.
Az még nem olyan vészes, 10m felett lépne fel fokozott jelveszteség.

Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem az, hogy alacsony a kerítés.
popcorn, pioneer, yamaha, samsung, heco, magnat, klipsch, thomson, lg, dimarson, hp, neotech, kácsa, system fidelity, logitech, hama, mitac, kenwood

_pp_
Fórumlakó
Fórumlakó

Csatlakoztatás

Hirtelen megijedtem, h átküldöd rajta a dvd video-jelét

Vendég

Csatlakoztatás

_pp_
Fórumlakó
Fórumlakó

Csatlakoztatás

SAMSUNG CS-29A7HF 2002-ben vettem akkor 300ezer forint volt nagyon sok mindent tud!Azt irja a tévé leirása,hogy a PC bemenet 640x480 pixel felbontást tud.
Érdemes lehet megpróbálni...

Vendég

Csatlakoztatás

A prockót miért dugtad rá a tv-re?

Vendég

Csatlakoztatás

SAMSUNG CS-29A7HF 2002-ben vettem akkor 300ezer forint volt nagyon sok mindent tud!Azt irja a tévé leirása,hogy a PC bemenet 640x480 pixel felbontást tud.

_pp_
Fórumlakó
Fórumlakó

Csatlakoztatás

Mi a tv-d pontos típusa?

_pp_
Fórumlakó
Fórumlakó

Csatlakoztatás

Igen a régi CRT Samu van!Van rajta S-Video is de arra a proci van dugva meg van egy VGA is ami kihasználatlan.Ime!
Akkor ez azon ritka tv-k közé tartozik, amelyiket nem nagyon láttam Akkor viszont megérhet egy próbát elméletileg mennie kell, de valamit mintha hallottam volna, ami aggaszt. Ha tudod, akkor kölcsönkábellel próbáld ki, szerintem.

A prockót miért dugtad rá a tv-re?

Vendég

Csatlakoztatás

Igen a régi CRT Samu van!Van rajta S-Video is de arra a proci van dugva meg van egy VGA is ami kihasználatlan.Ime!

_pp_
Fórumlakó
Fórumlakó

Csatlakoztatás

Müködne egyszerre a két megjelenitő?
Működni működne, de szerintem a TV-den lévő VGA-aljzat nem video-bemenet, hanem valamiféle rendszercsati (feltéve, ha még az a TV-d van, ami volt: CRT samu). Ennek függvényében (Ha még a CRT): én még nem nagyon láttam olyan CRT TV-t, aminek video-bemenetként szolgáló VGA bemenete lenne. Viszont szerintem s-video bemenet van rajta, és ahogy írtad, a video-karin is, úgyh én azzal próbálkoznék. Ennek kell mennie párhuzamosan, váltva, vagy függetlenül (beállításfüggő) a VGA-kari VGA-kimenetével.

Vendég

Csatlakoztatás

Ilyen az adapter másik fele(VGA)

Vendég

Csatlakoztatás

Szeretném a PC képet a tévémre is rátolni!Olyan VGA kártyám van amin van 1VGA+1DVI és 1S-Video kimenet.A monitorom a sima VGA kimenetre van csatlakoztatva a tévémen is csak sima VGA bemenet van.Arra gondolta kaptam egy DVI-VGA áttalakitó adaptert a videokártyámhoz és arra dugnám a tévét.Müködne egyszerre a két megjelenitő?Egyébként a tévéhez kb.5méteres VGA kábel kellene.

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 93

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: szabo_pitty »

Fogalmam sincs melyik topicban kérdezem meg, de valahol meg kell kérdeznem ezért beírom ide, hátha tudtok segíteni. 
A probléma: Van egy koax antenna csatlakozóm, ami a műholdról jön egy elosztóba, ahol két kimenet van, a két tévéhez. Van egy tetőantennám is, egy hasonló elosztóval, azaz egy bemenet és két kimenet.

Az egyik tévéhez csak egy koax kábel megy, de azt szeretném elérni, hogy azon az egy kábelen kinyerhető legyen mindkét forrás jele, azaz a műholdé és a tetőantennáé is. Lent persze ismét alkalmaznék egy elosztót, ami kettébontaná a jelet, és az egyiket vinné a beltéribe, a másikat pedig a dvd felvevőbe. Az lenne a cél, hogy a dvd felvevő és a tv saját tunerén keresztül akkor is tudjak tévét nézni, ha a műholdról éppen felveszek egy másik csatornáról.

Ha kapható volna olyan elosztó, aminek két bemenete van, két, vagy több kimenettel, akkor értelemszerű lenne a megoldás, de eddig csak olyan elosztókat láttam, amin egy bemenet mellett két kimenet volt. Így nem tudom, hogy tudnám összehozni, hogy mindkét jelet eljuttassam a tévéhez, egy kábelen. persze megoldás lehetne, ha még egy kábelt behúznánk, de ez elég bonyolult lenne, csak végszükség esetére.
Remélem sikerült valahogy érthetően megfogalmaznom, mit is szeretnék, várom a segítséget, ha egyáltalán kivitelezhető a dolog.

Ha a földi antenna jelét bevezeted a beltéribe, akkor annak az RF-kimenetén megjelenik a földi antenna jele is, meg a beltéri jele is. Ezt a jelet kell elvezetni a másik helyiségbe, vagy egy splitteren keresztül, akár több helyiségbe. Ez esetben minden helyiségben fogható lesz az összes földi adás, illetve a műholdvevő jele is. Természetesen, a beltéri egység RF kimenete után alkalmazni kell egy elosztót, hogy az a TV, amelyik a beltérinél van, megkapja a földi antenna jelét. A beltéri jelét, nyilván megkapja SCART-on keresztül.
Ha minden helyiségben ott van a földi antenna és a beltéri kevert jele, akkor azt a DVD- felvevőn keresztül kell a TV-be vezetni, így tudsz felvenni egy műsort, miközben a másikat nézed.
A beltéri egységek RF-kimenetének frekvenciája állítható, arra az esetre, ha valamelyik földi adással interferálna.
A beltéri egységek RF-kimenetén a műholdas adás csak mono hanggal jelenik meg, így célszerű AV-n keresztül készíteni a felvételt, ha ez esetleg számít.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D

Vendég

Csatlakoztatás

Lehet a közösítőt is használni, ahogy a másik topikban is leírták, de van mikor zavarják egymást a jelek. Egy próbát megér.Havernál a közösítős megoldás nem vált be...De ki kell próbálni, nem egy nagy összeg a közösítő.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Fogalmam sincs melyik topicban kérdezem meg, de valahol meg kell kérdeznem ezért beírom ide, hátha tudtok segíteni. 
A probléma: Van egy koax antenna csatlakozóm, ami a műholdról jön egy elosztóba, ahol két kimenet van, a két tévéhez. Van egy tetőantennám is, egy hasonló elosztóval, azaz egy bemenet és két kimenet.

Az egyik tévéhez csak egy koax kábel megy, de azt szeretném elérni, hogy azon az egy kábelen kinyerhető legyen mindkét forrás jele, azaz a műholdé és a tetőantennáé is. Lent persze ismét alkalmaznék egy elosztót, ami kettébontaná a jelet, és az egyiket vinné a beltéribe, a másikat pedig a dvd felvevőbe. Az lenne a cél, hogy a dvd felvevő és a tv saját tunerén keresztül akkor is tudjak tévét nézni, ha a műholdról éppen felveszek egy másik csatornáról.

Ha kapható volna olyan elosztó, aminek két bemenete van, két, vagy több kimenettel, akkor értelemszerű lenne a megoldás, de eddig csak olyan elosztókat láttam, amin egy bemenet mellett két kimenet volt. Így nem tudom, hogy tudnám összehozni, hogy mindkét jelet eljuttassam a tévéhez, egy kábelen. persze megoldás lehetne, ha még egy kábelt behúznánk, de ez elég bonyolult lenne, csak végszükség esetére.
Remélem sikerült valahogy érthetően megfogalmaznom, mit is szeretnék, várom a segítséget, ha egyáltalán kivitelezhető a dolog.

Lehet kapni átkapcsolós antennaközösítőt, ami után bekötheted az elosztót.
Az átkapcsolás azért kell, mert a kétféle forrás jele ütheti egymást, pl. ugyanazon a frekin vagy nagyon közel egymáshoz mindkét kábelen lehet adó. Így viszont mindkét tévén csak ugyanarról az antennaforrásról lehet adót fogni.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

Vendég

Csatlakoztatás

A másik topikban leírtam a választ. Egy kábelen nem tudod levinni a jelet. Külön kell. Sztem tuti nem sülne ki belőle semmi jó.

repvez
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 2

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: repvez »

Mi lehet a probléma ha a PC halgkariját optikai kábelen keresztül kötöm össze a házimozi erösitövel és a meghajto progiban a 3d-s tesztnél csak a frontok szólalnak meg és a hangszóró csatorna teszteknél is.Ha a WinISD pro progival generálok hangfrekvenciákat akkor meg csak a center szól semmi más.De ha filmet vagy zenét hallgatok akkor szól minden hangfal,de lehet hogy csak azért mert az erösitö kikeveri rájuk a DPL2-es hangot.
A legujabb driver van fenn és a vezérlö pultban is be van állitva a hangfalak száma.
Az alaplapon egy ABIT KN9Ultra amin egy Realtek ALC883-as 7.1-es HD chip van
ezt tudja elviekben a chip
Egy onkyo TX SR505E erösitövel van összekötve.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Lehet hogy nem ez a legmegfelelöbb topic hozzá, de lenne egy olyan kérdésem, hogy szeretnék venni egy uj VGA kártyát a PC-mbe amin lenne már HDMI-kimenet nativan.Ha igy kötöm össze az onkyo srtx505 erösitövel a gépet akkor a hangot és a képet is átviszi,de a hagyományos TV-re már csak RCA-val tudom a képet továbitani.Nem fog gondot okozni a Régi tv-nek ha nagy felbontásu (HDredy és FullHD videok) képet küldök át az erösitö felé?Vagy az erösitö automatikusan lekonvertálja a megfelelö felbontásra a képet?
És a HDMI-vel bármilyen hang átmegy ?Mert most optikaival van összekötve és van hogy a 3d-s teszthang csak a front hangszorokon szolal csak meg a center és a sorrundok nem .Az mitöl lehet?

Ha PC-ről a tévé felbontásánál nagyobb képet küldök ki, akkor a tévé a teljes képnek csak egy részét jeleníti meg a saját felbontásának megfelelő méretben.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

repvez
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 2

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: repvez »

Lehet hogy nem ez a legmegfelelöbb topic hozzá, de lenne egy olyan kérdésem, hogy szeretnék venni egy uj VGA kártyát a PC-mbe amin lenne már HDMI-kimenet nativan.
Ha igy kötöm össze az onkyo srtx505 erösitövel a gépet akkor a hangot és a képet is átviszi,de a hagyományos TV-re már csak RCA-val tudom a képet továbitani.Nem fog gondot okozni a Régi tv-nek ha nagy felbontásu (HDredy és FullHD videok) képet küldök át az erösitö felé?Vagy az erösitö automatikusan lekonvertálja a megfelelö felbontásra a képet?
És a HDMI-vel bármilyen hang átmegy ?Mert most optikaival van összekötve és van hogy a 3d-s teszthang csak a front hangszorokon szolal csak meg a center és a sorrundok nem .Az mitöl lehet?

Warbeast
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: Warbeast »

Jól van, köszönöm szépen, hogy időt szakítottatok rám. Megyek a saturnba, és veszek egy optikai kábelt....rájöttem, hogy hasznos cucc, mert a DVD-met is ezzel tudom konnektálni. Ave

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”