Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Cd játszók
Cd játszók
Vélemény, tapasztalat? Senkinek?
Esetleg más márkájú "több lemezes játékossal" kapcsolatban.
Kezdesz ellustulni!
Eddig a táv hiánya volt a gond, most meg már több lemezesben gondolkodsz!
UPSakku.hu
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Cd játszók
Vélemény, tapasztalat?
Senkinek?
Esetleg más márkájú "több lemezes játékossal" kapcsolatban.
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
-
Vendég
Cd játszók
Összehasonlítani nyílván úgy lehet csak lejátszókat, ha egyazon rendszerre kötjük őket. És ha más erősítővel+hangfallal tetszik, és megveszem, nem biztos, hogy otthon is jól fog szólni. Ezért, ha lehet, itt még fontosabb a fórumtársak véleménye.
Annak az esélye, hogy vmelyik fórumozónak u.a. a rendszere legyen otthon,mint a Tiéd, konvergál a nullához.
Vagyis ugyanott vagy,mintha Te hallgatóznál más rendszeren. Nem is beszélve a szubjektivitásról...
Persze, nem is arra gondoltam, hogy valakinek ugyanolyan rendszere legyen, mint nekem, hanem inkább arra, hogy ha valaki már sok CD játékost hallgatott ugyanazon a rendszeren, és elmondja a véleményét, legalább ott vagyok, mintha én mennék el hallgatózni, különböző rendszereken(ez jó hülye mondat lett). A gond az, hogy BP nekem még jó messze is van. De nyílván fel fogok menni, és úgy választani, de ebben már több a lutri, mint az erősítő+hangfal vásárlásban.
Ezzel csak az a baj,h a hallásunk sem egyforma....Van aki pld szereti a száraz keményebb hangzást neki tetszik de másnak nem biztos.Én pld jobban szeretem a lágyabb kiegyensúlyozottabb kerekebb hangzást...Nem szeretem a száraz kemény hangot.Ha vegyes a zenei izlésed akkor neked pont a kettő közti átmenetet kellene megtalálnod...Nem egyszerű mutatvány jó rendszert venni.Az első biztos nem lesz az amire vágytál,de szép lassan kialakul...
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Cd játszók
Esetleg valakinek van véleménye Philips 925 ill. 935-ről?
Elméletileg ezek távosok. Sajnos rászaladtam a dologra.
Nem tudom hogy maradt-e a minőség ezeknél az 5 lemezes pörgettyűknél is?
Kicsit félek belevágni a dologba mert nem hallottam sok jót a "cd váltók" mechanikai megoldásairól.
Esetleg valaki aki ismeri a készülékeket mondhatna véleményt.
Ja és egy irányárat amit érdemes kifizetni érte.
Előre is köszi.
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Cd játszók
Összehasonlítani nyílván úgy lehet csak lejátszókat, ha egyazon rendszerre kötjük őket. És ha más erősítővel+hangfallal tetszik, és megveszem, nem biztos, hogy otthon is jól fog szólni. Ezért, ha lehet, itt még fontosabb a fórumtársak véleménye.
Annak az esélye, hogy vmelyik fórumozónak u.a. a rendszere legyen otthon,mint a Tiéd, konvergál a nullához.
Vagyis ugyanott vagy,mintha Te hallgatóznál más rendszeren. Nem is beszélve a szubjektivitásról...
Persze, nem is arra gondoltam, hogy valakinek ugyanolyan rendszere legyen, mint nekem, hanem inkább arra, hogy ha valaki már sok CD játékost hallgatott ugyanazon a rendszeren, és elmondja a véleményét, legalább ott vagyok, mintha én mennék el hallgatózni, különböző rendszereken(ez jó hülye mondat lett). A gond az, hogy BP nekem még jó messze is van. De nyílván fel fogok menni, és úgy választani, de ebben már több a lutri, mint az erősítő+hangfal vásárlásban.
Cd játszók
-
Vendég
Cd játszók
Igazából az a gondom, hogy OK, meg kell hallgatni a lejátszókat, hogy a hangjuk alapján tudjak dönteni. Mivel azonban különböző helyeken és különböző rendszerekben hallgatom, nem tudom, hogy a hangzásért mennyiben a lejátszó a felelős. Összehasonlítani nyílván úgy lehet csak lejátszókat, ha egyazon rendszerre kötjük őket. És ha más erősítővel+hangfallal tetszik, és megveszem, nem biztos, hogy otthon is jól fog szólni. Ezért, ha lehet, itt még fontosabb a fórumtársak véleménye.
ez igaz ,viszont ha olyan helyen hallgatod meg ahol lehetőség van más termékkel szemben is összevetni az sokat dob a dolgon...
Cd játszók
Igazából az a gondom, hogy OK, meg kell hallgatni a lejátszókat, hogy a hangjuk alapján tudjak dönteni. Mivel azonban különböző helyeken és különböző rendszerekben hallgatom, nem tudom, hogy a hangzásért mennyiben a lejátszó a felelős. Összehasonlítani nyílván úgy lehet csak lejátszókat, ha egyazon rendszerre kötjük őket. És ha más erősítővel+hangfallal tetszik, és megveszem, nem biztos, hogy otthon is jól fog szólni. Ezért, ha lehet, itt még fontosabb a fórumtársak véleménye.
-
Vendég
Cd játszók
Pld. adott egy 180 és egy 220 ezres gép,ott nem az árat fogom figyelni mert ebben a szegmensben nem lesz az mérvadó...De ha van egy 60 és egy 220 ezres ott bizony az ár is számit...
-
Vendég
Cd játszók
Én már túljutottam azon,h az árat és a teljesitményt figyeljem...A cégek nem fognak 80 ezerből olyan gépet összetenni ami úgy szól mint más gyártó gépe 250 ezerért...
nem kötekedésből,de a hsz. második fele agyonüti az elsőt.
Nem üti az agyon ha jobban figyelsz...Nem nézem az árakat,de egy bizonyos szinten már az is számit...Nyilván egy 60 és egy 200 ezres gépnél az ár is fontos mert tuti jobb is a drágább.Persze itt új gépekről beszélek.Én a nem nézem az árat más értelemben gondoltam.Magyarul ha veszek valamit nem az árát figyelem hanem a hangját,remélem igy pontosabb a fogalmazásom )
Cd játszók
Én már túljutottam azon,h az árat és a teljesitményt figyeljem...A cégek nem fognak 80 ezerből olyan gépet összetenni ami úgy szól mint más gyártó gépe 250 ezerért...
nem kötekedésből,de a hsz. második fele agyonüti az elsőt.
-
Vendég
Cd játszók
Én már túljutottam azon,h az árat és a teljesitményt figyeljem...De sok esetben a drágább jobb is,persze itt komoly árbeli difire gondolok....Én most a mai gépekről beszélek.A cégek nem fognak 80 ezerből olyan gépet összetenni ami úgy szól mint más gyártó gépe 250 ezerért...
-
Vendég
Cd játszók
Szerintem pont digitális lejátszásban ezt éppen, hogy nem lehet megsaccolni. Olyan rohamos a fejlődés, hogy egy mai százezres masina akár egy 1-2 évvel ezelőtti sokszázezresnél is jobb. Na persze tudom a jobb nagyon relatív fogalom. Én most nemrég egy hétig hallgattam egy kb. 100 ezres DVD+DAC kombót szemben a 4 éves és akkor nagon magasztalt 300 ezres CD játszóm helyett. Nem hasonlítgattam csak bekötöttem és egy hétig ez ment aztán visszakötöttem a régit. És most erős hiányérzetem van. A CD játszóm hifizik, szétszedi a hangokat és összerak valamit. Az olcsóbb kombóban meg volt valami olyan egység és nyugalom amit most nagyon hiányolok. Azt hiszem ideje átértelmezni a digitális műsorforrásról alkotott nézetünket miszerint a drága CD játszó lenne a jó megoldás.
a kombóban nagyon sokat jelentett a DAC...
Cd játszók
Szerintem pont digitális lejátszásban ezt éppen, hogy nem lehet megsaccolni. Olyan rohamos a fejlődés, hogy egy mai százezres masina akár egy 1-2 évvel ezelőtti sokszázezresnél is jobb. Na persze tudom a jobb nagyon relatív fogalom. Én most nemrég egy hétig hallgattam egy kb. 100 ezres DVD+DAC kombót szemben a 4 éves és akkor nagon magasztalt 300 ezres CD játszóm helyett. Nem hasonlítgattam csak bekötöttem és egy hétig ez ment aztán visszakötöttem a régit. És most erős hiányérzetem van. A CD játszóm hifizik, szétszedi a hangokat és összerak valamit. Az olcsóbb kombóban meg volt valami olyan egység és nyugalom amit most nagyon hiányolok.
Azt hiszem ideje átértelmezni a digitális műsorforrásról alkotott nézetünket miszerint a drága CD játszó lenne a jó megoldás.
-
Vendég
Cd játszók
A szinpadnál ludas lehet az erősitő és a hangfal is,nem beszélve a szoba akusztikáról......De ugye ennyi pénzért kompromisszum mentes megoldás nemigen létezik...
És mi az az ár, aminél már nem kell nagy kompromisszumot kötni?
hát az attól függ kinek mi a nagy kompromisszum...De talán a 180-200 ezres katban kezdődnek a jobb gépek...Ha igy az árra meglehet ezt saccolni....
Cd játszók
A szinpadnál ludas lehet az erősitő és a hangfal is,nem beszélve a szoba akusztikáról......De ugye ennyi pénzért kompromisszum mentes megoldás nemigen létezik...
cd-játékosból (az otthoni lánc többi tagja fix) kipróbáltam pár bejáratott darabot nálam, ezért tudom hogy térleképzésben még van hova fejlődnie a készülékemnek.
De mint írtam,még bejáratós.
Cd játszók
Hol kapható 80-ért? Akkor én is inkább újra neveznék be.
Itt: Link
Cd játszók
És mi az az ár, aminél már nem kell nagy kompromisszumot kötni?
Cd játszók
Alto, California Audo Labs, Cambrigde Audio, vagy kicsit többért a Creek Evo.
Van egy CA 640 V2 meghírdetve. 1 éves, 55 ezerért. Ez jó vétel lenne? Mert akkor már érdemes felugranom Pestre, aztán vagy az Alto, vagy a CA.
Én most vettem ca640v2-őt.
pozitívum: -gyors, és halk mechanika -korrekt ház, és táv (bár mind2 elég nehéz) -kellően részletes, dinamikus hang
negatívum: -ratyi kijelző -kevés tér (a szinpad mélysége kezd alakulni,de a szélességgel még gond van)
A készülék bejáratás alatt van (kb 10 órát ment eddig), és a hozzá használt ic sem bizti, hogy végleges lesz.
Ja és 80pénz újonnan.
Zoli
Azt olvastam, hogy a CA-nak kell kb. 150 óra a bejáratáshoz. Tehát a tér még biztos alakul. Hol kapható 80-ért? Akkor én is inkább újra neveznék be.
-
Vendég
Cd játszók
Cd játszók
Van egy CA 640 V2 meghírdetve. 1 éves, 55 ezerért. Ez jó vétel lenne? Mert akkor már érdemes felugranom Pestre, aztán vagy az Alto, vagy a CA.
Én most vettem ca640v2-őt.
pozitívum: -gyors, és halk mechanika -korrekt ház, és táv (bár mind2 elég nehéz) -kellően részletes, dinamikus hang
negatívum: -ratyi kijelző -kevés tér (a szinpad mélysége kezd alakulni,de a szélességgel még gond van)
A készülék bejáratás alatt van (kb 10 órát ment eddig), és a hozzá használt ic sem bizti, hogy végleges lesz.
Ja és 80pénz újonnan.
Zoli
-
Vendég
Cd játszók
meg kell hallgatnod és magad eldönteni melyik az hang ami neked jobban tetszik...
Cd játszók
-
Vendég
Cd játszók