Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1028

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Doky »

Milyen "hibrid"-re gondolsz? 

A MOS-FET-es erőlködők is "hibrid"-ek.   

Inkább az a hibrid,aminek csöves az eleje.

És csak azokat hívják "hibridnek" aminek csöves az eleje?
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: AVX »

Inkább az a hibrid,aminek csöves az eleje.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1028

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Doky »

Sziasztok!Hol lehet itthon megfülelni egy-egy hibrid erősítőt?
Árulnak egyáltalán ilyet kishazánkban?

Nem árulnak ilyet itthon?

Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Ez is hibrid és erre estig még licitálhatsz is.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

CAV A12 Bodornál meghallgatható.

Teasüti
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Teasüti »

Ez van most: philips fr996, két kőkorszaki videoton dc2000, yami sw030 szub, pc-ről etetve - auzentech prelude @ toslink
mp3 /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> : Cowon D2 + AKG 324P

Teasüti
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sztereó erősitők

Sziasztok!
Hol lehet itthon megfülelni egy-egy hibrid erősítőt?

Ez van most: philips fr996, két kőkorszaki videoton dc2000, yami sw030 szub, pc-ről etetve - auzentech prelude @ toslink
mp3 /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> : Cowon D2 + AKG 324P

bipet
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: bipet »

sziasztok

erősítőt keresek denon 925r
denon pma 1560

reális áron nem elrugaszkodott áron
hasonló gépek érdekelnek még

norbi31
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 27

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: norbi31 »

Én természetesen rgb-re gondoltam. Minden vmire való dvd játékos tudja.

és a TV?

Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.

Teasüti
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sztereó erősitők

Scarton 4 féle jel jöhet:
-RGB
-YUV
-S-video (Y/C)
-kompozit (CVBS)
Csak, h teljes legyen az összkép.

Én természetesen rgb-re gondoltam. Minden vmire való dvd játékos tudja.

Andromedius
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 4

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Andromedius »

Na, látom, hogy amíg gépeltem, addig mások gyorsabbak voltak.
Zene: "Az élet csak arasznyi repülés földtől a földig. A világnak mindegy hogy meddig élsz. De neked és nekem ez az egyetlen, az első és utolsó bevetés"
Film: "Nem a munkád vagy. És nem is a bankszámlád. Nem a kocsid vagy. És nem is a tárcád tartalma."

Andromedius
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 4

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Andromedius »

Az s-video jobb jelet ad, mint a scart.
Ez így nem igaz.
A scart-on kijön kompozit videó jel és RGB is.

Ha a kompozit videót használod, akkor az rosszabb mint az s-videó, ha az RGB-t használod akkor az jobb mintr az s-videó.

De mivel a scart csatlakozás alatt az emberek általában az RGB-t értik, ezért általánosságban azt mondhatjuk, hogy a scart jobb jelet ad, mint az s-videó, bár ez nyilvánvalóan pongyola megfogalmazás, mert a scart nem videójel átviteli formátum, hanem egy csatlakozó típus.
Zene: "Az élet csak arasznyi repülés földtől a földig. A világnak mindegy hogy meddig élsz. De neked és nekem ez az egyetlen, az első és utolsó bevetés"
Film: "Nem a munkád vagy. És nem is a bankszámlád. Nem a kocsid vagy. És nem is a tárcád tartalma."

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10971
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Értelemszerű, h scart-on kiválló képet ad a dvd, míg a vga s-videon csak jót.

Ez nem bizonyos. SCART csatlakozón mehet RGB jel is, ami nyílván jobb, mint az S-Video.

Mathias
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 274

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Mathias »

A Scart egy csatlakozó.

És a Scarton átvihető például az RGB jel is, nem csak a kompozit

Ja ok. Amit én szereltem eddig abban csak a kompozit volt felhasználva.

Mathias
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Teasüti
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sztereó erősitők

AT:Rendben, akkor amit idáig összehordtam, azok csak helytelenül kialakult minták és olcsó közhelyek.
Ezek szerint, még annyira sem értek hozzá, mint gondoltam...
Akkor én itt most fülem-farkam behúzva angolosan távoznék a vitából. 

Esetleg kezdj el tanulni, főleg akkor, ha már ennyien vették a fáradtságot, hogy elmondjanak neked egy csomó dolgot. Nem megsértődni kell, mert akkor nem jutsz előrébb.

Nem sértődtem meg, azzal nem jutnék előrébb.
De jólvan, most már FELFOGTAM, amit hosszasan taglaltál és elismerem a dolgot.
És most szépen megkérlek, h ne fordítsd ellenem minden mondatomat, mert már épp kezd rosszul esni.
Ez már nem ilyen ejnye-bejnye, hanem egy hadjárat ellenem.
Persze ok, megérdemlem, csak azt mondom, h most már talán megtanultam a leckét.
Béke mindenkivel!

Mathias
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Mennyiben van egy "átlagos" high-end cd játékos? Most konkrét példát!Egy ilyen pc szvsz kijön 200-ból is akár. Ha naon profi kiegészítőket használsz, akkor még rájöhet egy százas. De 300-ból kapsz high-end cd játszót?
Még ha igen, akkor is mivan? Az csak cd-t fog lejátszani...
A gép meg mindent.

Ok, akkor 200-300ért azt mondod lehet gépet összerakni és ez olcsóbb mint a high-end cd lejátszó. Igaz, de az is, hogy 200-300-ért összerekott PC-d nem fog úgy szólni(!), mint a 200-300-ért vett cd lejátszó. 200ért olyan cdlejátszót kapni, amit semmilyen PC-ből+hangkariból nem hozol ki.

Teasüti
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sztereó erősitők

De ezt sem mindegy, h h érti az ember. Én arra gondoltam, h ha vki nem képes/nem tud építeni egy pc transzportot, hanem inkább a többszörösét kiadja a minőségben hasonló cd játszóért, vagy dvd-ért, annak úgy kell!Persze ez nem baj. De aki otthonosabban mozog a pc világában, annak viszont megadatik ez az opció. Szóval a hozzánemértő alatt a pc-hez laikusokat értek.
Ezzel nem bírálni akartam bárkit is, hanem arra rámutatni, h egy következetesen megépített pc a megfelelő szoftverekkel - mint tudjuk - simán felveszi a verseny a high-end cuccokkal. És én kizárólag azt mondom (a saját véleményem szerint), h aki van olyan "hülye", h a szó szoros értelmében a sokszorosát adja ki egy asztali lejátszóért, semmint h vegyen egy pc-t, annak úgy kell!

Hát azért most mondtál butaságokat.

Egyrészt a pc nem rossz mint forrás, de azért kijelenteni, hogy felveszi a high-endel a versenyt nem lehet. Főleg nem ha az analóg kimenetét használod a hangkártyának. Jó PC-s rendszer úgy szokott lenni, hogy a hangkártya digitális kimenetére raknak külső DAC-ot, ami szintén nem olcsó. Azonkívül a számítógép viszonylag hangos, ha egy normál PC-t halkra akarsz csinálni az minimum 10-30e Plusz költség. A másik, hogy kényelmetlen. Nekem össze van kötve a rendszerem a PC-vel, de szinte alig használom zenehallgatásra(pedig én már digitális vagyok:) ), ha zenét akarok hallgatni inkább a cd-lejátszót használom. Szépen kiírom inkább a zenéket Cd-re. És még szerintem az is tévedés, hogy olcsóbban kijön az ember PC-ből, mint cd lejátszóból.

Nekem jobban telyesitet a 20eft os philips dvd mint az ugyananyiba kerulö kreativ hangkarim legalabbis mp3 man es dd,dts hangon és a kép is sokkal job lett meg fogadja az usb stiket igy pillanatok alat atviszem az adatokat.
Hi end számitogépek vannak csak az áruk is az igy csak studiok tudják megengedni maguknak.

Persze, van egy lélektani határ, ami alatt még nem éri meg a pc.
"Jah és ne gyertek azzal, h a szuperolcsó dvd és átlagos cd olcsóbb mint egy jó pc, mert nem erről van most itt szó!"

De itt már képbe kerül a vga is. Értelemszerű, h scart-on kiválló képet ad a dvd, míg a vga s-videon csak jót. De ha már tudod csatlakoztatni a tv-det a vga többi interfac-ével, akkor legalább oylan jó lesz a kép, mint amit a dvd ad.

Vendég

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Vendég »

[Obelsik(ek)en bukni meg nem tudok, mert mint ezt is tudjuk, tartják a használtpiaci árukat. Ha nem jön be (maga az erősítő), akkor passzolom. Ennyire egyszerű. 

Hát ne is haragudj de ha így állsz hozzá már régen rossz...
Ha jól látom akkor a többiek pont abban szeretnének segíteni hogy egy vagy két (akár több) ilyen cserélgetéses dolgot kihagyj már az elején de ha te úgy veszel erősítőt hogy megnézed melyik tartja az árát...

endi
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: endi »

De ezt sem mindegy, h h érti az ember. Én arra gondoltam, h ha vki nem képes/nem tud építeni egy pc transzportot, hanem inkább a többszörösét kiadja a minőségben hasonló cd játszóért, vagy dvd-ért, annak úgy kell!Persze ez nem baj. De aki otthonosabban mozog a pc világában, annak viszont megadatik ez az opció. Szóval a hozzánemértő alatt a pc-hez laikusokat értek.
Ezzel nem bírálni akartam bárkit is, hanem arra rámutatni, h egy következetesen megépített pc a megfelelő szoftverekkel - mint tudjuk - simán felveszi a verseny a high-end cuccokkal. És én kizárólag azt mondom (a saját véleményem szerint), h aki van olyan "hülye", h a szó szoros értelmében a sokszorosát adja ki egy asztali lejátszóért, semmint h vegyen egy pc-t, annak úgy kell!

Egyrészt a pc nem rossz mint forrás, de azért kijelenteni, hogy felveszi a high-endel a versenyt nem lehet. Főleg nem ha az analóg kimenetét használod a hangkártyának. Jó PC-s rendszer úgy szokott lenni, hogy a hangkártya digitális kimenetére raknak külső DAC-ot, ami szintén nem olcsó. Azonkívül a számítógép viszonylag hangos, ha egy normál PC-t halkra akarsz csinálni az minimum 10-30e Plusz költség. A másik, hogy kényelmetlen. Nekem össze van kötve a rendszerem a PC-vel, de szinte alig használom zenehallgatásra(pedig én már digitális vagyok:) ), ha zenét akarok hallgatni inkább a cd-lejátszót használom. Szépen kiírom inkább a zenéket Cd-re. És még szerintem az is tévedés, hogy olcsóbban kijön az ember PC-ből, mint cd lejátszóból.

Nekem jobban telyesitet a 20eft os philips dvd mint az ugyananyiba kerulö kreativ hangkarim legalabbis mp3 man es dd,dts hangon és a kép is sokkal job lett meg fogadja az usb stiket igy pillanatok alat atviszem az adatokat.
Hi end számitogépek vannak csak az áruk is az igy csak studiok tudják megengedni maguknak.
Erölködö:Marantz PM-66SE,CD Pioneer pd-8700,DVD Pioneer DV600AV .Lp játszo ,Project RPM 1,3 Genie.Dac: Adcom gda600 .Tv: Myria 32 lcd(lg)Hangfal:Epos m 12.2,Hangfal Kabel:Diy fonot.Táp és ic:hiVOX kabelek +diy tüzalo tápkabelek és hiVOX alces one tápszürö.

Teasüti
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sztereó erősitők

AT:
Rendben, akkor amit idáig összehordtam, azok csak helytelenül kialakult minták és olcsó közhelyek.
Ezek szerint, még annyira sem értek hozzá, mint gondoltam...
Akkor én itt most fülem-farkam behúzva angolosan távoznék a vitából.

Teasüti
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sztereó erősitők

És én miről beszéltem?
Hang nem probléma. Bármilyen pc-t összeraksz egy high-end árának a töredékéből. Akár 100% passzív hűtésűt is. Vagy ha az már túl drága, akkor ott vannak a vizes megoldások, azok is hangtalanak (najó, max a pumpa csinál egy 20-25 db zajt, de ezt is erősen le lehet szigetelni - vagy lehet venni iszonyat halk pumpát). Szóval a hangja nem szempont. De kisteljesítményű gépekhez vízhűtés sem kell.

Mennyiben van egy "átlagos" high-end cd játékos? Most konkrét példát!
Egy ilyen pc szvsz kijön 200-ból is akár. Ha naon profi kiegészítőket használsz, akkor még rájöhet egy százas. De 300-ból kapsz high-end cd játszót?
Még ha igen, akkor is mivan? Az csak cd-t fog lejátszani...
A gép meg mindent.

Teasüti
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sztereó erősitők

Jelenleg tökéletes megoldás nincs, de az is biztos, hogy a nirvána nem a bi-,triamplifikálás irányába vezet, mert az nem egy felsőbbrendű dolog.

Ha végiggondolom a dolgot és mélyen magamba nézek, akkor tulajdnoképpen nem azért érdekel annyira az aktív hajtás, mert attól annyival jobb lenne...
Hanem én, emberileg, rajongok a lehető leghatékonyabb megoldásokért.
Főleg elektronikában. Arra gondolok, h javulnak az erősítők paraméterei.

Ezt igazán csak egy kocka hasonlattal tudom érzékeltetni:
ha több pénzem lenne, mint amit el tudnék költeni, akkor hiába vettem meg a leggyorsabb processzort, vga-t, ramokat és kiegészítőket a gépbe, nekem még szükségem lenne egy ppu-ra (fizikai társprocesszor, főleg virtuális játékokhoz), mert az levesz egy csomó terhet a rendszer válláról. Nem számít az, h kidobtam az árát az ablakon, az se, h nélküle is kellően jó volt a rendszer és csak alig pár játék támogatja. Az a fő, h hatékonyabb lett tőle az egész rendszer.
És ezekért a marketingbullshit-ekért megrögzötten rajongok.
Aminek ugyan van vmi alapja, de a gyakorlatban nem dob annyit az összképen, mint amennyit joggal elvárhatnánk tőle.

Ezt nézzétek el nekem, nem vagyunk egyformák! LEhet nem jön be a dolog és hallgathatattlan lesz. Nem számít, amíg nem tettem vele egy próbát.
Obelsik(ek)en bukni meg nem tudok, mert mint ezt is tudjuk, tartják a használtpiaci árukat. Ha nem jön be (maga az erősítő), akkor passzolom. Ennyire egyszerű.

Szerintem a segítség mindenképpen segítség és nem azt kell nézni, hogy hogyan teszik ezt feléd.

Valóban. De ha nem úgy viszonyulsz a másik emberhez (ahogy elvárná), akkor sokfajta benyomást kiválthatsz, csak épp szimpátiát nem.
Ha már iylenekről filozófálunk, akkor azt is érdemes tudni, h az emberi egó elég makacs tud lenni. A példánál maradva hiába segítő szándékkal tesz vmit a másik, ha a modorával ellenszenvet vált ki a másikból. Akkor már régen rossz. Nem fog rá hallgatni senki. Mert ugye az emberi érzelmek tudatalatt úgy alakulnak, h "aki kedves hozzánk, ahhoz mi is kedvesek vagyunk", stb.
Lehet akármennyire is jószándékú vki, ha rossz benyomást kelt, akkor elkapálta magát és nem lesz népszerű, sőt ellenségesnek hathat.

Mathias
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Teasüti
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sztereó erősitők

Hát jah. Tulajdonképpen mindannyiótoknak igaza van.
Inkább megtartom magamnak a gondolataimat és majd ezentúl konkrét dolgokról fogok kérdezni, stb.
De a hülyeségeimet nem osztom meg, mert ez számomra is meglepő módon mindenkinek fennakad a torkán...

Legalább picit néznél utána, h mi és mennyibe kerül, mi és hogyan müxik.Félmegoldást sem éri el az, h rábexélteted magad akármilyen erölködökre, miközben fogalmad sincs arrol, h mibe is wágod a fejszéd.
Obelisk?
Az jo.
Oszt hány db kö belöle? Azt már tod?
Milyen wáltot texöl eléjük és milyen hangxorokat milyen dobozban utánuk?
Mibe fog ez fájni a legwégén neked?
Tudwa azt, h milliárd az egyhez, h jo is lex az amire itt rágyurx?

Egyelőre egy. Aztán mégegy. Kipróbálom közvetlen a hangkariról, ha bejön, akkor próbálkozhatok a szoftveres váltóval.
Az:
-nem kerül semmibe
-valszeg jobb eredményt kaphatok, ha egyszer sikerül belőni, mint bármilyen hardveres váltóval.
Milyen hangfalat? Azt még nem tudom, a terv eddig az, h vinném az obelisket a hónom alatt világjárásra és ezzel próbálnám ki a dobozokat.
Jah h ez csak egy végfok? Mondta vki, h elvileg rá lehet kötni előfok nélkül is bármire, egy sima cd játszónak is meg kéne tudni hajtania.
De ha nem jön be (se itthon hangkariról), akkor kelleni fog egy luna.
Pénzekkel tisztában vagyok.
Hogy milyen lesz ez a legvégén? Amennyire én tudom nem az erősítőn múlik a hang. Hanem az erősítőn ÉS a dobozokon. Vagyis gyakorlatilag majdnem mindegy mit veszetk, ha utána AHHOZ veszem a hangfalat. Ez az elmélet.
De h fog ez működni a valóságban? Zsákbamacska.

De ennél jobb megoldás aligha van, kivéve ha egyszerre veszem mind a vasat, mind a dobozt. De ez ugye objektív körülmények között lehetettlen, mert mindenhol másképp szól minden. Az meg megint sántít, h itthon próbáljak ki bármit is...

Lehet igy is felfogni, meg lehet ugy is, h ember segélni akar, de nem hagyja...
Értékelem is a segítséget (mégha ez nem mindig is látszik), nem ez a baj. Hanem ez, h már tele van a segítségekkel a padlás (figyelem, most továbbolvas és nem félreért!) és ezekből a rengeteg tippekből csak naon keveset tudok megtapasztalni a valóságban... Ez leginkább annak tudható be, h erősen vidéki vagyok. Hidd el, ha ezen nem múlna, akkor ráérős időmben ilyen helyeken lógnék naphosszat. De sajnos naon sok múlik azon, h pécsi vagyok.
Persze most mondhatnátok, h utazzak fel, de ha állandóan utaznék, akkor már csak az utiköltségek miatt is erősen megcsappanna a pénzem.
Voltam már fent párszor és erősen meg kellett szervezni a napot, mert a többórás utat beleszámítva bizony elég rövid. Egy-egy alkalommal meg tudok látogatni kettő, maximum három helyet. Márha tartalmas az az idő, amit eltöltök itt-ott...
Namármost naon sok helyet ajánlottatok, meg még többen hívtak meg magukhoz - amiért külön köszönettel tartozom -, de mint sejthető erősen szelektálnom kell, h hova akarok eljutni.
Jólvan, én most itt befejeztem a rizsázást, nincs kedvem ezt tovább írni, sztem kellően érzékeltettem a helyzetet,ha nem, akkor szóljatok és foytatom!

Hmmm... azért én még emlékszem egy olyan beszólásra valakitől, hogy aki CD játszót hallgat PC helyett az csak hozzánemértő lehet. És ezt szerintem nem Bigdewil mondta.
Igen, ez én voltam. És tartom is magam hozzá.
De ezt sem mindegy, h h érti az ember. Én arra gondoltam, h ha vki nem képes/nem tud építeni egy pc transzportot, hanem inkább a többszörösét kiadja a minőségben hasonló cd játszóért, vagy dvd-ért, annak úgy kell!
Persze ez nem baj. De aki otthonosabban mozog a pc világában, annak viszont megadatik ez az opció. Szóval a hozzánemértő alatt a pc-hez laikusokat értek.
Mondom ezt én, aki életének szerves részét képezi a sokat említett eszköz.
Persze sok más szemszögből is meg lehet közelíteni ezt a témát, de nekem ez egy privát véleményem.

Jah és ne gyertek azzal, h a szuperolcsó dvd és átlagos cd olcsóbb mint egy jó pc, mert nem erről van most itt szó!

Én - mint vetted észre - egy rettentő türelmes ember vagyok, és képes vagyok akár hússszor ugyanazt elmagyarázni.
Amiért hálás is vagyok.

...fel fogják kapni a vizet.
Majd igyekszem nem "osztani az észt".

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”