Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Békés, boldog karácsonyt kíván mindenkinek az AVX team!

Cd játszók

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

PD-S901 / 801 / 601  
Ezekről lehet tudni valamit?

Hol állnak az említett PD 65 - 93 vonalhoz képest?

A 901-es és a 801-es viszonylag jó gépek, de nem volt olyan cédéjátékosa a Pio-nak, amelyik az említett Elite sorozat minőségét megközelítette volna.

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

oriza triznyák
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 10

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: oriza triznyák »

Kis távcső és kb 3 méteres bambuszbot?     
Köszi. Erre is gondoltam már de az a baj hogy mindig nyitva kellene hagynom a szekrény ajtaját.
És így nagyon porosodna az "elektronika".

de ha a bambuszbotra szerelsz egy kis kapaszkodót, azzal tudod nyitni-csukni a szekrény ajtaját

tv: PANA 42S30
erő: YAMI RXV-750, PANA SA-XR15, SONY TA-FE370
dvd: YAMI DVD-S2700, PANA DVD-S47, MILLENIUM MN-9504
kéksugár: SAMU BD-D5500
hangfal: PIO CS301, SONY SS-MF-600, JAMO E8 CENTER.2, JAMO S 602
lemez: TECHNICS SL-BD20
média: ASUS HDP-R1 O!PLAY

Vendég

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Szoval a 9700 as alatt van ami valamikor a a apioneer csucsa volt.
Az alapszériát képviselő PD-9700 fölött azért ott volt még a teljes Elite (Reference) sorozat is a Pd-65, PD-71, PD-75, PD-91 és PD-93 CD-játszókkal. A PD-93 esetében már odáig vitték a szeparációt, hogy a két trafót a készülék hátulján külön dobozban helyezték el. Ezek szenzációsan megépített gépek voltak technikailag és esztétikailag egyaránt. Nekem volt 9700-esem, aztán pedig sokáig PD-75-ösöm is (Stable Platter, zongoralakk fényezés, rózsafa oldallapok, 12 kg), ez utóbbi azóta is hibátlanul működik a bátyám birtokában. Egydobozosként is, de leginkább futóműnek ma is csak ajánlani tudom őket, rendkívül stabil felépítésűek és megbízhatóak.

PD-S901 / 801 / 601

Ezekről lehet tudni valamit?

Hol állnak az említett PD 65 - 93 vonalhoz képest?

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Doky »

Köszi. Erre is gondoltam már de az a baj hogy mindig nyitva kellene hagynom a szekrény ajtaját.
És így nagyon porosodna az "elektronika".

Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Vendég

Cd játszók

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Cd játszók

A két zöld RCA ajzat a rendszertávvezérlőéÚgy ment az annó, hogy az erősítő volt távvezérelhető, egy nagy nagy rendszertávval, és az RCA-n keresztül fel lehetett fűzni mindent rá, CD, rádió, kazettásdeck, és így egy távval mindent lehetett irányítani, sőt, ha OFF-ra kapcsolta at erősítőt a gazda, akkor az összes készenlétbe kapcsolt egyszerre.

Igen ez tiszta volt nekem is már.
De beszéltem több szakszervizzel és azt mondták hogy csak úgy oldható meg a dolog hogy egy hozzá tartozó vassal összekötve működik.
Több más gyártónál megoldható a dolog hogy "fabrikál" az ember egy infraszemet a készülékhez és fakabát.
Nos ez itt nem megy.
Lett szerezve rendszertáv és szem ráköt (több megoldásban) ennek ellenére nem működött a dolog.
A táv jó volt és a szem is.
Egyszerűen nem értelmezi a jeleket a játékos.
Vassal sajnos nem tudtuk kipróbálni mert nem volt.
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Vendég

Cd játszók

Kérdés 
Ha esetleg tudnék szerezni egy Philips erősítőből származó cd vezérlő "panelt", azt be lehet építeni egy Philips 910-es cd-be?

A két zöld RCA ajzat a rendszertávvezérlőé
Úgy ment az annó, hogy az erősítő volt távvezérelhető, egy nagy nagy rendszertávval, és az RCA-n keresztül fel lehetett fűzni mindent rá, CD, rádió, kazettásdeck, és így egy távval mindent lehetett irányítani, sőt, ha OFF-ra kapcsolta at erősítőt a gazda, akkor az összes készenlétbe kapcsolt egyszerre.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Cd játszók

Kérdés

Ha esetleg tudnék szerezni egy Philips erősítőből származó cd vezérlő "panelt", azt be lehet építeni egy Philips 910-es cd-be?
Hogy infrával vezérelni lehessen.
A Philips érdekesen oldotta meg a dolgokat.
Csak egy Philips vas tudja vezérelni a cd játszót, ellentétben más gyártókkal szemben.
Tudom már uncsik a kérdéseim, de jó ez a pörgettyű és sajnálnám eladni.
Viszont kellene az infratáv.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Cd játszók

Amugy gondolkodtam egy kulon DA converteröl is ,szerintetek a Lupus HivoX rol mi a veleményetek.
Ha érdekel az egyik havernak van "elfekvőben" egy Denon DAC-ja.
Nem mai darab de nagyon jó, összehasonlítva más DAC-okkall is jól szerepelt.
Viszont ő nem használja mert változott a rendszer felépítése.

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

Az alapszériát képviselő PD-9700 fölött azért ott volt még a teljes Elite (Reference) sorozat is a Pd-65, PD-71, PD-75, PD-91 és PD-93 CD-játszókkal. A PD-93 esetében már odáig vitték a szeparációt, hogy a két trafót a készülék hátulján külön dobozban helyezték el. Ezek szenzációsan megépített gépek voltak technikailag és esztétikailag egyaránt. Nekem volt 9700-esem, aztán pedig sokáig PD-75-ösöm is (Stable Platter, zongoralakk fényezés, rózsafa oldallapok, 12 kg), ez utóbbi azóta is hibátlanul működik a bátyám birtokában. Egydobozosként is, de leginkább futóműnek ma is csak ajánlani tudom őket, rendkívül stabil felépítésűek és megbízhatóak.

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

George
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 72

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: George »

Amugy gondolkodtam egy kulon DA converteröl is ,szerintetek a Lupus HivoX rol mi a veleményetek.
Az új Lupus S naggyon jó, próbáld ki , hallgasd meg.
Hangja precíz, dinamikus,részletező, a korábbi Lupus2-nél sokkal jobb szvsz, és nem utolsósorban megfizethető!
Stereo: Macbook pro - Apogee one - eSL dac -eSL amplifier - Spendor S8 speakers - Fostex pm 0.4
Home Cinema: Yamaha Rxv - 1800 - Coincident cable

http://facebook.com/fourjam

endi
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: endi »

Erölködö:Marantz PM-66SE,CD Pioneer pd-8700,DVD Pioneer DV600AV .Lp játszo ,Project RPM 1,3 Genie.Dac: Adcom gda600 .Tv: Myria 32 lcd(lg)Hangfal:Epos m 12.2,Hangfal Kabel:Diy fonot.Táp és ic:hiVOX kabelek +diy tüzalo tápkabelek és hiVOX alces one tápszürö.

endi
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Cd játszók

Erölködö:Marantz PM-66SE,CD Pioneer pd-8700,DVD Pioneer DV600AV .Lp játszo ,Project RPM 1,3 Genie.Dac: Adcom gda600 .Tv: Myria 32 lcd(lg)Hangfal:Epos m 12.2,Hangfal Kabel:Diy fonot.Táp és ic:hiVOX kabelek +diy tüzalo tápkabelek és hiVOX alces one tápszürö.

endi
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Cd játszók

Vagy javasolni tudnám a pioneer pd8700 nagyon dinamikus monthatnám soha nem jön zavarba,szoval többet kepes megmutatni mint egy atlagos cd.Igaz a megépitesen is látszik pl két tapja van kulon a D/A konverternek és mident tud cd text en kivul, használtpiaci ára igen kedvezö én 20eft ert vettem ezt es tökéletesen muködö karcmentes allapotban.

Ez a fordított mechanikás, vagy a sima van benne?
Amúgy a Pio.-knak valóban jó a hangja és strapabírók is.

Ez persze fordiot mecahanizmus ,stabile platedb mechaamis,szoval szerintem ritka darab mert volt 7700 as es szerintem nagy külömbseg volt köztük.

a 7700 as ban csaksimma da converter van,de a 8700 ban kulön panelen van,es kulon tapja az elö erösitönek(D_A converternek)

endi
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Cd játszók

Vagy javasolni tudnám a pioneer pd8700 nagyon dinamikus monthatnám soha nem jön zavarba,szoval többet kepes megmutatni mint egy atlagos cd.Igaz a megépitesen is látszik pl két tapja van kulon a D/A konverternek és mident tud cd text en kivul, használtpiaci ára igen kedvezö én 20eft ert vettem ezt es tökéletesen muködö karcmentes allapotban.

Ez persze fordiot mecahanizmus ,stabile platedb mechaamis,szoval szerintem ritka darab mert volt 7700 as es szerintem nagy külömbseg volt köztük.

KÉTBÉ
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 53

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: KÉTBÉ »

Fordított.

ATC Jászberény, 30/6362061

Bemutatóterem

ATC Webáruház

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Cd játszók

endi
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Cd játszók

Vagy javasolni tudnám a pioneer pd8700 nagyon dinamikus monthatnám soha nem jön zavarba,szoval többet kepes megmutatni mint egy atlagos cd.
Igaz a megépitesen is látszik pl két tapja van kulon a D/A konverternek és mident tud cd text en kivul, használtpiaci ára igen kedvezö én 20eft ert vettem ezt es tökéletesen muködö karcmentes allapotban.

George
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 72

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: George »

Szerintem a 17KI-vel sem érdemes foglalkozni, amikor még keresőben voltam, hazahoztam egy pár napra, és borzalmas csalódást okozott. Műanyaghangú, nagyon gyenge. Ha jól emlékszem talán 130-160 között volt a használt ára, enyiért szinte bármi mást érdemes választani. 6000OSE-m is volt, 139 volt újonnan, használtan 50-60 között vannak azt hiszem, de annyit sem ér.
Teljesen egyetértek, a Cd 17 KI egyértelműen gyengébb mint a sima Cd 17 volt szvsz.

Javaslatom:

Denon dcd-1400
-1420
-1500
-1520
-1800

Érdemes meghallgatni őket, az áruk 10-20-30 ezer Ft,állapottól függően.

Stereo: Macbook pro - Apogee one - eSL dac -eSL amplifier - Spendor S8 speakers - Fostex pm 0.4
Home Cinema: Yamaha Rxv - 1800 - Coincident cable

http://facebook.com/fourjam

viri
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1661

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: viri »

Szerintem a 17KI-vel sem érdemes foglalkozni, amikor még keresőben voltam, hazahoztam egy pár napra, és borzalmas csalódást okozott. Műanyaghangú, nagyon gyenge. Ha jól emlékszem talán 130-160 között volt a használt ára, enyiért szinte bármi mást érdemes választani. 6000OSE-m is volt, 139 volt újonnan, használtan 50-60 között vannak azt hiszem, de annyit sem ér.
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Audio Note Soro SE - PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

Rag
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 17

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Rag »

CD 17 egy más kategória, szerintem 100 eft-os, a többi néhány 10eFt-os. Ezek hangja nem az én világom, bár ezt a személyes véleményt egy 6000-es alapján mondom.

Üdv
Rag
Sztereó: Project turntable, Pioneer N-50, Pioneer PDS-901
Pointe Amplifica, vanDamme, Belden, Opera 2, Sytem Audio 1550
Mozi: CA Azur 551R + Sony KD-55XE9005

Vendég

Cd játszók

Marantz ügyben kérnék egy kis segítséget. Nem nagyon ismerem a márkát, amit eddig kiderítettem az az hogy azonos tipuson bellül vannak alapmodellek (pl CD6000), továbbfejlesztett modellek (CD6000OSE) és csúcsmodellek CD6000OSE KI (Ken Ishiwata)

Valaki sorba tudná rakni nekem hangminőség alapján a következő Marantz modelleket egy tizes skálán. (mondjuk 10 a legjobb marantz a lsitán szereplők közül) Ha esetleg körülbellüli használtpiaci árat is tudnátok mellé rakni az pedig végkép király lenne.

Előre is köszönöm:

CD 63 mkII

cd 63 MkII KI

cd6000 OSE

cd6000 OSE KI

CD17 KI

atis
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 307

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: atis »

Sziasztok!Hozzájutottam egy Philips 930-ashoz. Csakhogy: a lemezt behúzza, azután ERROR felirat jelenik meg.
Leszedtem a borítást, a hibajelenség a következő: lemeztányér bemegy, azután kis ciripelés, a lemez nem pörög, csak megmozdul, majd a lézerolvasó-fej a lemezen kívülre csúszik és kb. 3-szor megpördül a lemez.

Egy jóbarátom szerint be kellene ruháznom egy új CDM-9-es olvasóba, de az legolcsóbban is 50-60 Euro, plusz posta, stb...

Volt már tapasztalata Valamelyikőtöknek hasonló hibajelenséggel?
A lemez gyári volt természetesen...

üdv.
A.

olwaso hiba. Csere.
Widd el Beséhez.

Szerdán megyek a nagy székes fővárosunkba egyébként is.

Vajon mibe fáj egy ilyen műtét?

köszi!

Vendég

Cd játszók

Sziasztok!Hozzájutottam egy Philips 930-ashoz. Csakhogy: a lemezt behúzza, azután ERROR felirat jelenik meg.
Leszedtem a borítást, a hibajelenség a következő: lemeztányér bemegy, azután kis ciripelés, a lemez nem pörög, csak megmozdul, majd a lézerolvasó-fej a lemezen kívülre csúszik és kb. 3-szor megpördül a lemez.

Egy jóbarátom szerint be kellene ruháznom egy új CDM-9-es olvasóba, de az legolcsóbban is 50-60 Euro, plusz posta, stb...

Volt már tapasztalata Valamelyikőtöknek hasonló hibajelenséggel?
A lemez gyári volt természetesen...

üdv.
A.

olwaso hiba. Csere.
Widd el Beséhez.

Vendég

Cd játszók

A 920-nak igen jó a saját hangja....
volt nálam a viba dac (gtomi) és bár nem volt sok időm hallgatni, de nem volt csak apró eltérés a hangjukban, ami már akár izlés kérdése is lehet, hogy kinek mi tetszik...

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”