Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Heed Audio termékek
Heed Audio termékek
Luna az mennyibe kerülhet? És a Luna II?
Köszi!
Andix: Enigma az micsoda? Az is egy heed cuccos?
Ez van most: philips fr996, két kőkorszaki videoton dc2000, yami sw030 szub, pc-ről etetve - auzentech prelude @ toslink
mp3 /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> : Cowon D2 + AKG 324P
Heed Audio termékek
Te már csak tudod? Remélem tapasztalatból beszélsz!
Természetesen tapasztalatból. Nem tudom hol kezd el torzítani, meg mi a hangerőmaximum, mert az Enigmával hallgatva nagyon gyorsan elérünk az én fülem maximumáig .
Zenei stílusok között meg abszolút nem válogat, ez talán az egyik legnagyobb előnye ennek az erősítőnek.
Heed Audio termékek
Lehet ezekkel az 50 wattokkal bömböltetni a dobozokat?Valamint nem kezdenek el torzítani az obeliskek max. teljesítményen?
Sőőőt... Nagyon rendben van az Obelisk zúzós zenékkel is.
Nem érdemes amúgy a wattoknak jelentőséget tulajdonítani a hifiben (szvsz).
Te már csak tudod?
Remélem tapasztalatból beszélsz!
Változott vmi a teljesítményben, amikor biamp-ban hajtottad, ill. egy végfokkal?
Volt vmi érezhető változás a második végfok után?
Gondolok itt arra, h sokkal természetesebben, erőlködés nélkül szól, stb.
Ez van most: philips fr996, két kőkorszaki videoton dc2000, yami sw030 szub, pc-ről etetve - auzentech prelude @ toslink
mp3 /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> : Cowon D2 + AKG 324P
Heed Audio termékek
Lehet ezekkel az 50 wattokkal bömböltetni a dobozokat?Valamint nem kezdenek el torzítani az obeliskek max. teljesítményen?
Sőőőt... Nagyon rendben van az Obelisk zúzós zenékkel is.
Nem érdemes amúgy a wattoknak jelentőséget tulajdonítani a hifiben (szvsz).
Heed Audio termékek
Pedig itt a fórumon írta vadász hogy lehet így. Majd lehet megkeresem.
Ok, én elhiszem. Valószínűleg az erősítése ugyanolyan, ezért működni fog.
De mint mondtam, nem tartom jó ötletnek, ugyanis az X2 elég sokat dob az Si-n. A biamp utána már kevesebbet, és egy PAS nyilván drágább is, mint egy X2 táp.
Heed Audio termékek
Egyébként ezek a teljesítmények mennyire hajtanak ki kraftosabb fajta állódobozt? Nem tudom, h mit írjak példának. Talán egy 100/400 wattos csodát.(amire ez van ráírva - lsd. JBL ES80)
Lehet ezekkel az 50 wattokkal bömböltetni a dobozokat?
Valamint nem kezdenek el torzítani az obeliskek max. teljesítményen?
Wattok. Tegyük fel van egy 100Wos hangfalad meg egy 200W-os(de minden más paraméter azonos). És van egy erősítőd ami mondjuk 50W-os. Akkor ha a hangerőt úgy állítod be, hogy mondjuk 20W-ot adjon le az erősítő akkor mind a két hangfal ugyanakkora hangerőn fog szólni. Nem kell kétszerakkora erősítő kétszerakkora teljesítményű hangfalhoz. Egyébként szerintem normális erősítőnél ami mondjuk tud 30-40W-ot az már jó.(olyan 90dB-es dobozhoz) Azzal már olyan hangerőt csinálsz, hogy simán átjönnek a szomszédok. De persze mindig ésszel kell csinálni. Figyelni kell mikor kezd el torzítani. Nem a hangerő poti max állását kell figyelni, hanem hogy mikor torzít már a rendszer.
De mekkora ez a hangerő, amin szól a két doboz?
Ez a nem mindegy.
Heed Audio termékek
Amúgy is biamphoz az a jó, ha tényleg tök ugyanolyan mind a két végfokod
Már miért kéne, h ugyanolyanok legyenek??
Berakhatsz a magasokhoz csövest, a woofernek meg tranyósat is, ha van úgy pénzed!
Hát, ha találsz két erősítőt amiknek ugyanakkora az erősítése a teljes frekitartományban.
Miért kéne, h ugyanakkora legyen?
A hangszóróknak se egyforma az érzékenysége egy hangfalon belűl.
Meg ha lenne annyi pénzem, h csövest vegyek, akkor már beszereznék egy normális aktív váltót is. Vagyis eleve minden vas másik tartományt erősít.
De még ha passzív bi/triamp is van, lehet, h az egyik vasnak jobb a frekigörbéje az adott tartományon, mint a másiknak, stb...
Szerény tudomásom szerint semmi sem indokolja, h két/három egyforma vas kellene.
Heed Audio termékek
Egyébként ezek a teljesítmények mennyire hajtanak ki kraftosabb fajta állódobozt? Nem tudom, h mit írjak példának. Talán egy 100/400 wattos csodát.(amire ez van ráírva - lsd. JBL ES80)
Wattok. Tegyük fel van egy 100Wos hangfalad meg egy 200W-os(de minden más paraméter azonos). És van egy erősítőd ami mondjuk 50W-os. Akkor ha a hangerőt úgy állítod be, hogy mondjuk 20W-ot adjon le az erősítő akkor mind a két hangfal ugyanakkora hangerőn fog szólni. Nem kell kétszerakkora erősítő kétszerakkora teljesítményű hangfalhoz. Egyébként szerintem normális erősítőnél ami mondjuk tud 30-40W-ot az már jó.(olyan 90dB-es dobozhoz) Azzal már olyan hangerőt csinálsz, hogy simán átjönnek a szomszédok. De persze mindig ésszel kell csinálni. Figyelni kell mikor kezd el torzítani. Nem a hangerő poti max állását kell figyelni, hanem hogy mikor torzít már a rendszer.
Heed Audio termékek
Berakhatsz a magasokhoz csövest, a woofernek meg tranyósat is, ha van úgy pénzed!
Hát, ha találsz két erősítőt amiknek ugyanakkora az erősítése a teljes frekitartományban.
Heed Audio termékek
Heed Audio termékek
Még lehet egy olyan is, hogy Obelisk Si+ Pas. (X2 nélkül)
Én azt csinálnám, ha most kéne rendszert csinálnom, hogy veszek egy Si-t. Persze miután meghallgattam. Aztán ha otthon is bejön hosszútávon, vennék mellé egy Pas-t ekkor már megvan a bi-amp. Aztán finomitásként az X2-őt. Aztán ha kell egy Dac kártyát bele a számítógéphez.
Azért nem is írtam ezt, mert nem tartom racionális lépésnek.
Amúgy is biamphoz az a jó, ha tényleg tök ugyanolyan mind a két végfokod, ez pedig csak a Si+X2 kombinációval áll a Pas-szal szemben. Sima Si pl. 40 watt, a Pas meg 55.
Pedig itt a fórumon írta vadász hogy lehet így. Majd lehet megkeresem.
Heed Audio termékek
Egyébként ezek a teljesítmények mennyire hajtanak ki kraftosabb fajta állódobozt? Nem tudom, h mit írjak példának. Talán egy 100/400 wattos csodát.
(amire ez van ráírva - lsd. JBL ES80)
Heed Audio termékek
Én azt csinálnám, ha most kéne rendszert csinálnom, hogy veszek egy Si-t. Persze miután meghallgattam. Aztán ha otthon is bejön hosszútávon, vennék mellé egy Pas-t ekkor már megvan a bi-amp. Aztán finomitásként az X2-őt. Aztán ha kell egy Dac kártyát bele a számítógéphez.
Azért nem is írtam ezt, mert nem tartom racionális lépésnek.
Amúgy is biamphoz az a jó, ha tényleg tök ugyanolyan mind a két végfokod, ez pedig csak a Si+X2 kombinációval áll a Pas-szal szemben. Sima Si pl. 40 watt, a Pas meg 55.
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2539
Heed Audio termékek
veszek egy Si-t... Aztán ha otthon is bejön hosszútávon, vennék mellé egy Pas-t ekkor már megvan a bi-amp. Aztán finomitásként az X2-őt. Aztán ha kell egy Dac kártyát bele a számítógéphez.
Nem rossz "menetrend" !
Heed Audio termékek
Obelisk Si + X2 + Pas: ez talán a legjobb, biamplifikálható hangfalakhoz ajánlott, szeparált elő-végfok természetesen..Obelisk Si + X2: szeparált elő-végfok üzem, sok kényelmi extra lehetőséggel (phono kártyák, stb)
Heed Luna II + Obelisk Pas: nagyon hasonló az előzőhöz, de kicsit szerényebb kényelmi lehetőségek, kevesebb bemenet. Hangban elvileg nincs nagy különbség még, elő-végfok természetesen. (Még ide lehetne keverni azt is, hogy Lunanak kétféle verziója is van két különböző táppal.. )
Obelisk Si magában: integrált megoldás, nincs szeparálva az elő és a végfok, de jó kis zenei hang már .
Heed Luna + 4db Canopus végfok: Elő-végfokrendszer, biamphoz. Fogalmam sincs, hogy jobb-e vagy rosszabb mint az Si önmagában (így nem volt módomban összevetni őket). Szerintem hangfala válogatja, ami nagyon meghálálja a biampot, ott lehet jobb. Nekem volt Canopushoz hasonló végfokom (Taurus prototípus), ennél "többre" tartom az Obelisk családot, de ez szvsz.
Heed Luna + 2db Canopus: Mint az előző, de nem biamp.
Heed Luni + 2db Canopus: Ez kb a belépő lehetőség, passzív előfok egy pár Canopussal. Canopus mindig van használtan eladó, így ez nagyon olcsón összehozható. Ezt a rendszert szoktam magamban "mozihangról lehozós" rendszernek hívni. Tessék kipróbálni mozierősítő helyett, és akkor rögtön egyértelmű lesz miért.
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2539
Heed Audio termékek
Azért néha nagyon gáz, hogy Vadász teljesen elfordult innen.
Azért azt sose felejtsük el, hogy ő nem kereskedő, hanem gyártó. Egyszemélyben pedig nehéz lenne minden elvárásnak megfelelni (legyen jelen a neten, válaszoljon az emailekre, legyenek új cuccok is, szervezett legyen a gyártás, stb stb).
Beszélgettem Vele erről. Mivel egy magánbeszélgetést nem áll jogomban kiadni, ezért csak annyit, ami amúgy is tudható ill. kitalálható:
Távolmaradásának egyik oka valóban az időhiány, a másik a fórumokon akkoriban tapasztalható stílus. A többit tessék Tőle kérdezni!
(OFF: Ez utóbbi azért sokat javult, szvsz a rendszeresen fórumozók között egyre személyesebb a kapcsolat, és emiatt sokkal barátibb a hangnem - és ez jó!
Úgy látom, máshol is szerencsére ez a tendencia, ahol nem, onnan olvasóként is gyorsan "távozom")
Heed Audio termékek
Hasonlo az en kerdesem is: hogy nez ki egy erosito lanc Heedbol osszereakva? Az en tippem: kis dobozokbol: eloerosito: 1 db Luna + vegerosito: 2 db Canopus (bi-amplifikalas eseten 2x2)
Jol ertem, hogy az Obeliskbol van egybe es kulon tapos valtozat?
Obelisk i: integrált erősítő
Obelisk Si: ugyanez, néhány extra funkcióval ellátva. Belső felépítését tekintve vázlatosan mondjuk azt, hogy előfokmodul, végfokmodul, egy tápegység, és bővítőkártyáknak (d/a, phono) hely.
Obelisk X2: egy tápegység, amelyet ha összekötünk az Si-vel, akkor létrehoztunk egy előfok-végfok kombinációt. Az Si tápegysége fogja hajtani az előfokmodult és a bővítőkártyát, az X2 pedig a végfokmodult.
Obelisk Pas: egy végerősítő, az X2 tápegység "egy dobozba téve" az Si végfokmoduljával.
Hogyan nézhet ki egy lánc erősítő része Heedből, a mostani szériatermékekből kb legjobbtól a leggyengébbig (nehéz sorrendezni középtájon): (persze szvsz)
Obelisk Si + X2 + Pas: ez talán a legjobb, biamplifikálható hangfalakhoz ajánlott, szeparált elő-végfok természetesen..
Obelisk Si + X2: szeparált elő-végfok üzem, sok kényelmi extra lehetőséggel (phono kártyák, stb)
Heed Luna II + Obelisk Pas: nagyon hasonló az előzőhöz, de kicsit szerényebb kényelmi lehetőségek, kevesebb bemenet. Hangban elvileg nincs nagy különbség még, elő-végfok természetesen. (Még ide lehetne keverni azt is, hogy Lunanak kétféle verziója is van két különböző táppal.. )
Obelisk Si magában: integrált megoldás, nincs szeparálva az elő és a végfok, de jó kis zenei hang már .
Heed Luna + 4db Canopus végfok: Elő-végfokrendszer, biamphoz. Fogalmam sincs, hogy jobb-e vagy rosszabb mint az Si önmagában (így nem volt módomban összevetni őket). Szerintem hangfala válogatja, ami nagyon meghálálja a biampot, ott lehet jobb. Nekem volt Canopushoz hasonló végfokom (Taurus prototípus), ennél "többre" tartom az Obelisk családot, de ez szvsz.
Heed Luni + 2db Canopus: Ez kb a belépő lehetőség, passzív előfok egy pár Canopussal. Canopus mindig van használtan eladó, így ez nagyon olcsón összehozható. Ezt a rendszert szoktam magamban "mozihangról lehozós" rendszernek hívni. Tessék kipróbálni mozierősítő helyett, és akkor rögtön egyértelmű lesz miért.
Luna és Luna II között mi a különbség, azt tudja vki?
Melyik a jobb? Iletve melyik mennyibe fáj?
Heed Audio termékek
Azért azt sose felejtsük el, hogy ő nem kereskedő, hanem gyártó. Egyszemélyben pedig nehéz lenne minden elvárásnak megfelelni (legyen jelen a neten, válaszoljon az emailekre, legyenek új cuccok is, szervezett legyen a gyártás, stb stb).
Heed Audio termékek
Teasüti: Itt ( http://www.avx.hu/forum/index.php?showt ... 12&st=2200 ) nézd meg a "Single- amp vs. bi-amp" hozzászólást vadásztól.
Ugyan rávilágított pár újdonságra, de összeségében ezekkel eddig is tisztában voltam.
Azt viszont nem tudom elképzelni, h miért számít 2x50w (oldalanként) ugyanúgy 50 w összteljesítménynek.
Én még az angol nyelvű cikken rágtam át magam, ott másképp vázolja fel a helyzetet. Vmi effektív teljesítményről ír, de nem merem naon hangoztatni itt most, mert ezért már sokszor kaptam savat.
Az oldalon van egy táblázat, amiben benne van, h milyen vágási frekvencia mellett oszlik el bizonyos arányokban a teljesítmény a mély és közép+magas között. Ezt ott 350hz-en írták. Vagyis ha egy hangfalat 350hz-en vágunk meg, akkor pont 50-50% teljesítmény megy a mélyhez és középhez/magashoz.
Namármost ha én egy 50 wattos csodával hajtom meg CSAK a mély részét és másik 50 wattal a többi tartományt, akkor az miért nem 100 watt?
HA egy 50 wattos vasnak nem kell csak egy hangszórót meghajtania, akkor kisebb a terhelése végfoknak, többet bír, jobban ki lehet hajtani a hangfalat.
Javítsatok ki ha tévedek!
Nagyon nagyon képletesen és csak a példa kedvéért. Ha van egy autó és beleraksz még egy motort, akkor kétszer olyan gyors lesz? Nem mert pl a váltó ugyanaz és mind a két motor mondjuk 6000fordulatig bírja. Nem lesz az hogy megtáltosodik a motor és hirtelen 12000-es fordulatig bírja a forgást. De ez csak egy példa, hogy érthetőbb legyen, lehet hogy sántít picit.
Nem, de nagyobb lesz a nyomaték!
Heed Audio termékek
Hasonlo az en kerdesem is: hogy nez ki egy erosito lanc Heedbol osszereakva? Az en tippem: kis dobozokbol: eloerosito: 1 db Luna + vegerosito: 2 db Canopus (bi-amplifikalas eseten 2x2)
Obelisk i: integrált erősítő
Obelisk Si: ugyanez, néhány extra funkcióval ellátva. Belső felépítését tekintve vázlatosan mondjuk azt, hogy előfokmodul, végfokmodul, egy tápegység, és bővítőkártyáknak (d/a, phono) hely.
Obelisk X2: egy tápegység, amelyet ha összekötünk az Si-vel, akkor létrehoztunk egy előfok-végfok kombinációt. Az Si tápegysége fogja hajtani az előfokmodult és a bővítőkártyát, az X2 pedig a végfokmodult.
Obelisk Pas: egy végerősítő, az X2 tápegység "egy dobozba téve" az Si végfokmoduljával.
Hogyan nézhet ki egy lánc erősítő része Heedből, a mostani szériatermékekből kb legjobbtól a leggyengébbig (nehéz sorrendezni középtájon): (persze szvsz)
Obelisk Si + X2 + Pas: ez talán a legjobb, biamplifikálható hangfalakhoz ajánlott, szeparált elő-végfok természetesen..
Obelisk Si + X2: szeparált elő-végfok üzem, sok kényelmi extra lehetőséggel (phono kártyák, stb)
Heed Audio termékek
Teasüti: Itt ( http://www.avx.hu/forum/index.php?showt ... 12&st=2200 ) nézd meg a "Single- amp vs. bi-amp" hozzászólást vadásztól.
Ugyan rávilágított pár újdonságra, de összeségében ezekkel eddig is tisztában voltam.
Azt viszont nem tudom elképzelni, h miért számít 2x50w (oldalanként) ugyanúgy 50 w összteljesítménynek.
Én még az angol nyelvű cikken rágtam át magam, ott másképp vázolja fel a helyzetet. Vmi effektív teljesítményről ír, de nem merem naon hangoztatni itt most, mert ezért már sokszor kaptam savat.
Az oldalon van egy táblázat, amiben benne van, h milyen vágási frekvencia mellett oszlik el bizonyos arányokban a teljesítmény a mély és közép+magas között. Ezt ott 350hz-en írták. Vagyis ha egy hangfalat 350hz-en vágunk meg, akkor pont 50-50% teljesítmény megy a mélyhez és középhez/magashoz.
Namármost ha én egy 50 wattos csodával hajtom meg CSAK a mély részét és másik 50 wattal a többi tartományt, akkor az miért nem 100 watt?
HA egy 50 wattos vasnak nem kell csak egy hangszórót meghajtania, akkor kisebb a terhelése végfoknak, többet bír, jobban ki lehet hajtani a hangfalat.
Nagyon nagyon képletesen és csak a példa kedvéért. Ha van egy autó és beleraksz még egy motort, akkor kétszer olyan gyors lesz? Nem mert pl a váltó ugyanaz és mind a két motor mondjuk 6000fordulatig bírja. Nem lesz az hogy megtáltosodik a motor és hirtelen 12000-es fordulatig bírja a forgást. De ez csak egy példa, hogy érthetőbb legyen, lehet hogy sántít picit.
Heed Audio termékek
ha egy hangfalat 350hz-en vágunk meg, akkor pont 50-50% teljesítmény megy a mélyhez és középhez/magashoz.
Kedves Süti,
A zenében állandóan változó frekvenciák és amplitúdók (jel nagysága, "kitérése") vannak, amik különböző időpontokban hol erősítik, hol gyengítik egymást, így elképzelhető, hogy bizonyos időpillanatokban a 2x50 W kiadja a 100 W-os erősítőnek megfelelő teljesítményt, de ennek a feltétele, hogy az a bizonyos jel abban a pillanatban rendelkezzék a keresztezési frekvencia alatti és feletti frekvenciával egyszerre, közel azonos amplitúdóval, de hát ez belátható, hogy ez nincs mindig így! Tehát ne számíts a nagyobb teljesítményre. Ettől a rendszer még szólhat nagyon jól, elméletileg az intermodulációs torzitás nagymértékben csökken, ami általában a tranzisztos erősítők gyengéje.
Heed Audio termékek
Heed Audio termékek
Amennyire én tudom igen.
Obelisk SI-hez lehet külön X2-t verbuválni, illetve Obelisk PAS-ban eleve benne van az X2. Amúgy mindegyikben van táp, csak X2-vel kraftosabb lesz pár wattal... (ha jól tudom, akkor 40 vs 55 watt 8 ohmon)
Mi az a "tap lejátszó"?
Heed Audio termékek
Hasonlo az en kerdesem is: hogy nez ki egy erosito lanc Heedbol osszereakva?
Az en tippem: kis dobozokbol: eloerosito: 1 db Luna + vegerosito: 2 db Canopus (bi-amplifikalas eseten 2x2)